Caroline/ december 7, 2023/ Astrologie/ 0 reacties

Eerst een terugblik op 2023

Voor we kijken naar wat 2024 ons brengt, is het interessant om even terug te blikken op wat 2023 ons gebracht heeft. In 2023 kregen we de uitnodiging om te helen en ons plekje in te durven nemen op de aarde. Het was tijd om even heel eerlijk met onszelf te zijn en te kijken waar we onszelf voorliegen. Onderhuidse spanningen werden steeds meer manifest. De War on Drugs waaide heel heftig op. Een best pittig jaar dus. Voor de volledigheid: dit artikel werd geschreven eind september 2023.

War on drugs en verslavingen

2023 is op weg om een recordjaar te worden voor de drugvangst in Antwerpen, het Sky-ECC onderzoek is hier vast ook onderdeel van. Hierdoor laaide de druggerelateerde conflicten in alle hevigheid op. De duistere onderwereld wordt collectief zichtbaar gemaakt en de verslavinsproblematiek wordt pijnlijk tastbaar met Saturnus door Vissen.

Ook Evi Hansen deed op dit domein een duit in het zakje toen ze met haar theatertournee “Nu ik niet meer drink.” door Vlaanderen reisde. Een ode aan haar alcoholvrije leven en aan Saturnus in Vissen. Het was een jaar om paal en perk te stellen aan verslavingen, misschien heb jij dat ook wel gedaan?

Zet jij het jaar krachtig in met januari 2024?

Nieuwe vrijheid?

We kregen in 2023 al een voorsmaakje van Pluto doorheen Waterman. Artificiële Intelligentie werd bekend bij het grotere publiek. Er werd zelfs een eerste groot congres georganiseerd over dit onderwerp. Maar ook de gevaren van deze nieuwe tool doken op. De vraag of er bepaalde regelgeving nodig was klonk dan ook op het moment dat Pluto terug naar Steenbok keerde. AI is een gegeven waar we naar de toekomst toe rekening mee gaan moeten houden. Het zal sowieso een blijvertje zijn. Het werpt wel allerlei nieuwe ethische vraagstukken op.  Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. 

De laatste resterende coronamaatregel werd afgeschaft op 22 maart, net voor Pluto Waterman inging. Het dragen van een mondmasker in een ziekenhuis was niet langer verplicht. Het was een overwinning op zich dat we eindelijk overal maskerloos door het leven mochten. 

Je eigen plek onder de zon

En dan ontstond dat bloederige conflict tussen Israël en de Palestijnen. Een conflict dat al heel lang een sluimerende zweer was en plots net voor de eclipsen in weegschaal en stier opengebarsten is. Het maakt het onevenwicht is in die regio pijnlijk manifest. De balans is er al jaren zoek, niemand komt volledig aan zijn trekken. Dit conflict draait dan ook om bestaansrecht in de kern. De oorverdovende stilte vanuit Europa op dit conflict en het feit dat iedereen collectief verlamd lijkt te zijn, is heel bijzonder om te zien.

Maar ook in je eigen leven krijg je de vraag waar jij je bestaansrecht nog niet hebt opgeëist. Weet dat de buitenwereld altijd een spiegel is voor je eigen innerlijk. Waar leg jij dus je focus op? Wees dat lichtpuntje in de duisternis voor jezelf en anderen. Heb jij hier wat hulp bij nodig? Dan kan een astrologische gidsingsessie je hier bij op weg helpen. Boek hem hier.

Vooruitblik op 2024

De voorbije jaren werden we geconfronteerd met heel wat maatregelen die onze vrijheid op de een of andere manier beperkten. De kunst die we mochten leren was om vrijheid te gaan ervaren binnen de grenzen die ons gegeven werden. Echte vrijheid, is de vrijheid van geest. Ook jij kan jezelf helemaal gevangenzetten. De uitnodiging van 2024 bestaat eruit om ruimte te creëren in je leven en in je lichaam. 

“Hoe uniek is de mens?” De hamvraag van 2024

Artificiële Intelligentie. Voor de ene persoon een horrorverhaal, voor de andere een fantastische tool. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Een mes kan ook gebruikt worden om te koken of om iemand te doden. Het is een krachtige tool die ethische vraagstukken oproept. Deze vraagstukken mogen we in 2024 beginnen ontwarren. Hoe gaan we om met de macht die artificiële intelligentie kan creëren? Wat is ons ethisch kompas hierin.

En het heeft geen zin om gewoon te staan roepen dat heel die artificiële intelligentie op de schop moet. Dat is een hopeloos verloren zaak. Vanwaar de angst voor deze tool? Ik vermoed dat velen vrezen dat we het unieke aan menszijn gaan verliezen. Er wordt nu al zoveel geautomatiseerd en ontmenselijkt. Wordt dit niet gewoon de zoveelste stap naar die onpersoonlijke samenleving?

Hetgeen ons mensen onderscheidt van zo’n tool is het feit dat wij bezield zijn. Dat is onze superkracht. Ik vermoed dat de doorgang van Pluto doorheen Waterman ons dit wil komen duidelijk maken. Je unieke manier om linken te leggen, je zachte aanwezigheid, je aandacht, dat zijn allemaal zaken die niet kunnen worden overgenomen door eender welke artificiële tool. Het vraagt ons om de kracht van het menszijn te gaan versterken. Dus: “Wat maakt je uniek?” Ga dat voeden, kweken en laten groeien in 2024!

2024: tijd om te groeien en bloeien

Groeien in verantwoordelijkheid

Allemaal hebben we wel eens zin om gewoon terug in bed te duiken en ons te verstoppen. Alleen help je jezelf en de wereld daar niet mee vooruit. Door de uitdaging aan te gaan en je verantwoordelijkheid te nemen, maak je elke dag het verschil. Breng bezieling en spiritualiteit in elke dag. Consistentie is de sleutel met Saturnus door Vissen. De wereld heeft namelijk niets aan je als jij je licht blijft verstoppen.

De vierkanten tussen Jupiter en Saturnus op 19 augustus en 24 december brengen hier uitnodigingen met zich mee om je licht met de wereld te delen. Gegronde spiritualiteit is de gave die in 2024 voor het rapen ligt. Inzichten die je ook concreet kan omzetten in je dagelijkse realiteit. Want je hebt niets aan een leven in je luchtkastelen als de hele wereld rond je vergaat. Het is tijd om die hogere kennis naar de aarde te brengen. En jij, lieve ziel, bent een radartje in dat geheel. Verspreid je mooie licht in deze wereld en maak het hier gezelliger.

Wil jij graag weten wat 2024 voor jou persoonlijk in petto heeft?

Misschien is dit voor jou nu wel erg herkenbaar? Je staat op een kruispunt en je weet niet welke weg je moet kiezen. Laat staan dat je weet aan welk levensgebied je nu prioriteit dient te schenken. Alles lijkt even dringend en belangrijk. In plaats van vooruit te gaan, kom je tot stilstand. Je bevriest als het ware. Op zo’n moment is een zacht duwtje om je weer op weg te helpen alles wat je nodig hebt. Een éénmalige gidsingsessie geeft je dat liefdevolle duwtje in de rug.

Jouw geboortehoroscoop is jouw persoonlijke roadmap. De sterren en planeten zijn ideale reisgidsen voor de kosmische stormen waar we elke dag door gaan. Op voorwaarde dat je iemand hebt die deze mooie taal van de astrologie voor jou kan helpen vertalen. Met die vertaling krijg jij een echt stappenplan die je helpt de volgende mijlpaal te bereiken op weg naar je dromen.

Wanneer je jouw leven gaat leiden op basis van jouw persoonlijke geboortehoroscoop, merk je dat je meer energie hebt. Je kunt namelijk met een gerust hart zaken opschuiven naar later. Jouw prioriteiten zijn glashelder na een astrologische gidsingsessie.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline gebruikt de sterren en planeten doorheen al haar werk. Ze ademt het. In haar dagelijkse leven gebruikt ze de 4 elementen en voelt ze zich een eeuwige student van de sterrenhemel. Het is haar weg om de oude medicijnen nieuwe leven in te blazen en starseeds te ondersteunen om hier op aarde hun plekje te vinden.

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.