Caroline/ mei 16, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

Planeet aarde wordt vaak niet ingetekend in de horoscoop. Als astrologen besteden we hier vaak niet veel aandacht aan. Terwijl de plaatsing van de aarde in onze horoscoop ons wel belangrijke extra informatie wil geven over wat we willen bereiken en hoe we dit willen bereiken.

Waar staat de aarde in een horoscoop?

De aarde staat recht tegenover de zon in de horoscoop. 180 graden van elkaar dus in de horoscoopcirkel. Heb je de zon in leeuw staan? Dan vind je de aarde dus in waterman. Zon in vissen? Aarde kun je dan vinden in maagd. 

Dus eigenlijk is de aarde duiden een manier om je zonneteken nog een extra laag te gaan geven. Je krijgt dus de dynamiek van de hele as waarop je zon zit en niet enkel het teken. Ik geef je hieronder even de verschillende assen en hun betekenis.

Ram – WeegschaalIk en de ander
Stier – SchorpioenZelfbehoud en transformatie
Tweelingen – BoogschutterFeitenkennis en kennissysteem
Kreeft – SteenbokThuis en maatschappij
Leeuw – WatermanIndividualiteit en altruïsme
Maagd – VissenRatio en intuïtie

Soms kom je eens een persoon tegen waarvan jij het gevoel hebt dat deze totaal het tegenovergestelde zijn van hun zonneteken. Vaak heeft dit te maken met deze assen. Als je jouw stierzon niet ten volle kunt beleven, dan ga je merken dat je vanzelf meer schorpioentrekken gaat vertonen. Het doel is om op termijn doorheen je leven beide schijnbaar tegengestelde polen te integreren. Het ene moment ga je meer naar de ene kant gaan en dan weer de andere kant uit.

Wat is de betekenis van de aarde in onze horoscoop?

De aarde in de horoscoop geeft jouw aardse missie aan. Je kunt er je fundamenten in terugvinden van waaruit jij kan manifesteren. Het is een niet zo zichtbaar gegeven omdat het vooral een innerlijke weg weergeeft. Kort gezegd is de aarde wat je wilt bereiken en hoe je dit wilt bereiken. Hieronder geef ik je graag een korte duiding van de aarde in de verschillende tekens.

De aarde in de horoscoop vertegenwoordigt ore aardse missie.
De Aarde in de horoscoop geeft extra informatie als we ernaar kijken

Aarde in Ram in de horoscoop en Zon in Weegschaal

Jij ontdekt jezelf doorheen relaties met anderen. Er is een diepe nood aanwezig om jouw identiteit te begrijpen en jouw individuele talenten te leren kennen. In het begin van je leven kan er sprake zijn van veel vervreemding, isolatie en afwijzing. Dit blijf je ervaren tot je verbinding met jezelf kunt ervaren. Het werpt je op jezelf terug. Zodra je die cruciale verbinding met jezelf hebben teruggevonden kom je tot echt functionele relaties. Op dit ogenblik ben je in staat om anderen te helpen hun eigen blinde vlekken te ontdekken.

Aarde in Stier tegenover Zon in Schorpioen

Met de aarde in stier in je horoscoop ben je aan het zoeken naar een evenwicht tussen jouw diepe connectie met je lichaam, geest en hoofd enerzijds en een gevoel van disconnectie met de realiteit om jou heen. Het leven bekijk je soms iets te steriel als een wetenschappelijk, biologisch proces. Je bent aan het leren om objectief waar te nemen wat je echt belangrijk vindt. Wat is er echt van waarde? Jij weet perfect wat deze planeet en zijn inwoners nodig hebben om te overleven. Soms kun je wel eens de zaken te negatief zien, maar zolang je het inzet als een katalysator om zaken te veranderen is er niets aan de hand. 

Aarde in Tweelingen in de horoscoop en Zon in Boogschutter

Jij hebt te ontdekken dat er meer dan één weg naar een doel kan leiden. Elke stap die je zet op jouw weg geeft je de kans om zaken te gaan herevalueren en te verfijnen. Hiervoor zal het wel noodzakelijk zijn om je oogkleppen te verwijderen en tegenstellingen te durven zien. Correctie van je richting is positief. Het wilt niet zeggen dat jij iets mis doet. Je hebt te leren accepteren dat er meerdere waarheden en ideeën naast elkaar kunnen bestaan.

Aarde in Kreeft tegenover Zon in Steenbok

Je kunt soms de neiging voelen om anderen te domineren en hun lessen over te nemen. Eigenlijk is het de bedoeling dat je leert om anderen te ondersteunen op een niet-verstorende manier met respect voor hun eigen proces. Je zal vaak teleurgesteld zijn in anderen tot je de verwachtingen kunt loslaten. Dan zal het schuldspel overbodig blijken en kun je jouw irritaties achterwege laten. Het ogenblik dat je jouw eigen kwetsbaarheid onder ogen kunt gaan zien en je hart kunt openen om liefde, zachtheid en vergeving te voelen, zal je lichaam tot rust komen. Je bent op weg om je fysieke, mentale en spirituele zelf te leren eren.

Aarde in Leeuw en Zon in Waterman

Zelfvertrouwen is een levensles voor jou. Je leert het opbouwen en in jezelf verankeren. Eens je daarin slaagt, kun je anderen helpen in hun zelfbewustzijn. Je kan anderen dan leren om zichzelf creatief uit te drukken op hun individuele wijze. Wel dien je hiervoor eerst het vertrouwen te krijgen in je eigen fysieke lichaam en jouw persoonlijkheid. Er kan een neiging zijn om vooral te manifesteren in de buitenwereld als compensatie voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Weet dat dit een weg is waar je jezelf vastzet. Omarm liever je innerlijke zelf met al haar goede en slechte kanten.

Aarde in Maagd in de horoscoop en Zon in Vissen

Voor jou is discipline een noodzakelijke vaardigheid om aan te leren. Je hebt een grote weerstand op commitments maken en structuur die vaak door jezelf en je omgeving als vanzelfsprekend wordt bekeken. Door discipline kunnen jouw plannen, creatieve concepten en intuïtieve inzichten beginnen stromen. Het gaat erom om prioriteiten te stellen en te houden. Door beide voetjes op de grond te houden ben je in staat om spirituele kennis in de fysieke wereld te brengen via kunst, muziek, workshops, lesgeven, schrijven en gedichten. Jij probeert zaken te synthetiseren in dit leven.

Aarde in Weegschaal en Zon in Ram

Jij koos ervoor om in dit leven echt te leren relateren. In het begin van je leven heb je vast vaak de neiging gehad om jezelf op te dringen en met de processen van anderen te interageren. Dit leidde tot niet-vervullende relaties. Het is belangrijk dat jij jouzelf leert verwezenlijken en ontwikkelen zonder hiervoor anderen in hun processen te storen. Het delen van je gevoelens kan moeilijk zijn. Als je deze deelt via kunst of andere creaties kun jij een gevoelige snaar raken bij jouw publiek. Jij kunt de ander raken door wie jij bent.

Aarde in Schorpioen tegenover Zon in Stier

Er zit in jou een immense kracht om zaken te transformeren. Je kunt best wel wat macht hebben op sommige momenten. Het is belangrijk voor jou om op een gezonde manier met deze macht om te leren gaan. De lijn tussen gebruiken en misbruiken is immers erg klein. Je dient te leren wanneer je mag tussenkomen. Soms kun je erg gehecht zijn aan fysieke materie. Als dit te fel is, zal je vaak crisissen ervaren. Het is in dit geval belangrijk om die gehechtheid los te laten. Je leert best ook omgaan met negatieve gevoelens zodat deze jou niet kunnen saboteren op ogenblikken dat dit niet handig uitkomt. Er blijft een spanning aanwezig tussen wat je met anderen wenst te delen en wat jij liever voor jezelf houdt. Je mag het op jouw manier doen.

Aarde in Boogschutter in de horoscoop en Zon in Tweelingen

Je kunt soms het gevoel hebben dat je weinig keuzevrijheid hebt, maar in werkelijkheid zie je de vele keuzes gewoon niet. Het draait er bij jou heel hard om te weten waar je naar streeft en wat je gewoon laat liggen. Less is more en je houdt best je ogen open voor subtiele signalen. Je bent een natuurlijke zoeker naar waarheid waardoor je soms in en crisis of intern conflict kunt belanden met je eigen waarden. Gelukkig heb je de gave van optimisme van nature meegekregen en kun je die zonnige blik gebruiken in moeilijke momenten van transitie. Door gedisciplineerd en bewust een richting te kiezen en je niet te laten afleiden komt je leven in beweging. 

Aarde in Steenbok en Zon in Kreeft

Je hebt je voorgenomen om autonomie te bereiken, maar ontdekt dat je deze enkel kunt ervaren als je start vanuit een stevig fundament. Je hebt een sterke nood om te settelen en zelfvoorzienend te zijn. Toch ervaar je ook een verlangen om van anderen hulp en ondersteuning te krijgen. Het is een belangrijke les om een evenwicht te vinden in het geven en ontvangen van ondersteuning. Je zal soms moeilijke keuzes moeten maken om te groeien. Soms kun je wel te veel spanningen ervaren en zelfs gezondheidsklachten krijgen door de gigantische druk die je op jezelf legt. Op zo’n momenten is het belangrijk om terug te kunnen gronden en wat gas terug te nemen.

Aarde in Waterman tegenover Zon in Leeuw

Het is belangrijk om je met de juiste mensen te omringen. Liefst omring je je met mensen die origineel en uniek zijn. Zij maken een vonkje in je los. Mensen die steeds ja knikken of vleien zijn geen goed gezelschap voor je. Laat enkel gemeende complimenten toe en vermijd ongegronde lof. Soms heb je wel even nood aan isolatie om tot groei te kunnen komen. Zeker omdat je het erg moeilijk kunt vinden om je op jezelf en jouw noden toe te leggen. Toch is dit af en toe noodzakelijk om terug op te laden. Je hebt een grote intuïtie die je kan aanboren wanneer je die nodig hebt. 

Aarde in Vissen en Zon in Maagd

Jij hebt de kunde om ervaringen te vertalen in een referentiesysteem die anderen kunnen begrijpen. Dit gaat wel niet vanzelf. Het is een weg waarbij je door veel moeite te doen leert om ervaringen te integreren tot een logisch geheel zelfs als de woorden tekort lijken te schieten. Je leeft op een extreem delicate balans van logica en ervaring om tot groei en evolutie te kunnen komen. Er kan regelmatig een intern conflict zijn tussen de realiteit en de fantasie. Je kunt soms vervallen in een te helpende rol waardoor je jezelf kwijt geraakt. Om tot gezonde relaties te kunnen komen is het belangrijk voldoende aandacht te houden voor zelfzorg en zelfliefde.

Wil jij graag meer ontdekken over jouw eigen horoscoop en hoe je deze zaken kunt gebruiken om jouw leven vooruit te duwen? Dan is een astrologische gidsing sessie vast iets voor jou! Boek hem nu.

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.