Caroline/ februari 21, 2024/ Astrologie/ 0 reacties

Binnen de astrologie ligt vaak heel veel nadruk op ons zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn zoveel meer dan enkel onze Zon. Toch blijft de Zon een belangrijk onderdeel van onze horoscoop. En om deze beter te begrijpen, kunnen we teruggrijpen naar planeet Aarde. Want als jij jezelf in de wereld wil kunnen plaatsen en je aardse missie voltooien, zal je een evenwicht moeten vinden tussen je Zon en de Aarde.

De Aarde in je horoscoop ontdekken

Planeet aarde vind je terug aan de overkant van je Zonneteken. Heb jij dus de Zon op 13˚00’ van Schorpioen staan, dan zal je de Aarde staan hebben op 13˚00’ Stier. Zoek dus jouw sterrenbeeld hieronder op en ontdek waar jouw aarde staat:

Ram <-> Weegschaal

Stier <-> Schorpioen

Tweelingen <-> Boogschutter

Kreeft <-> Steenbok

Leeuw <-> Waterman

Maagd <-> Vissen

Wat betekent deze planeet in jouw horoscoop?

De Aarde geeft onze persoonlijkheid een zeker fundament van waaruit je kan gaan manifesteren. Het is de innerlijke weg die we lopen om te bereiken wat we willen. Het is moeilijk om zaken te manifesteren in de stof als je niet geaard bent. Je zal bijgevolg de as van je Zon en Aarde in evenwicht mogen brengen net als je dat kan doen voor de Maansknopenas.

Eens je dit onder de knie hebt, kun je gaan kijken naar je Pars Fortuna of gelukspunt in de horoscoop. Dit is namelijk een punt waar je de geest in de stof probeert te zetten. Daarom wordt het ook het gelukspunt genoemd. Het is de plaats waar we de zaken manifesteren en concreet maken waar we over dromen.

Welke lessen brengt de Aarde jou?

Aarde in Ram

Je mag eerst de cruciale verbinding met jezelf terug in ere herstellen om tot echt functionele relaties te kunnen komen. Er zit een diepe nood in jou om je eigen identiteit en je individuele talenten te leren kennen. De sleutel tot echte verbinding in relaties ligt voor jou dus in het leren verbinden met jezelf.

Aarde in Stier

De zoektocht die jij mag aanvatten is er eentje naar wat jij echt belangrijk en waardevol vindt. Het draait om een connectie maken tussen je lichaam, geest en hoofd. Je mag dus echt in je lichaam gaan zakken en hier op aarde leren leven. Pas als je echt in de fysieke realiteit kan zakken, zal je een katalysator voor veranderingen en transformatie kunnen worden.

Aarde in Tweelingen

De oefening bestaat er voor jou in om je oogkleppen te leren verwijderen zodat je met een open blik kan kijken naar de wereld. Eens je dit kan, ontdek je dat er meer dan één waarheid bestaat. Er zijn meerdere wegen naar Rome. En af en toe zal je even moeten inchecken met je GPS of een koerswijziging zich aandient. Zoals jij groeit, groeit je pad.

Aarde in Kreeft

Het schuldspel hoeft niet meer gespeeld te worden. Je mag je verwachtingen naar anderen los gaan laten. De enige die je kan veranderen, ben jijzelf. Ga op zoek naar je eigen kwetsbaarheden. Kijk deze diep in de ogen en leer om je hart open te zetten voor liefde, zachtheid en vergeving. Zo komt je lichaam tot rust en komt er evenwicht tussen je fysieke, mentale en spirituele zelf.

Aarde in Leeuw

Vertrouwen op jezelf is een belangrijk werkpunt voor jou gedurende het leven. Je mag er zijn, met al je goede en slechte kanten. Zorg dat jij de afspraken die je naar jezelf toe maakt ook nakomt. Telkens je dit doet, sterkt je zelfvertrouwen. Pas als jij dit in jezelf gevonden hebt, kun jij anderen helpen om hun eigen individuele uitdrukking in het leven te gaan vinden.

Aarde in Maagd

De levensles hier bestaat erin om spiritualiteit te beleven met beide voetjes in de fysieke wereld. Je probeert deze hogere wijsheden te synthetiseren in de stof gedurende dit leven. Hier zal wel een bepaalde mate van focus en discipline voor nodig zijn. Twee woorden waar je vast allergisch aan bent. Als je leert om je commitments te maken en te houden met hartsbewustzijn, ben je op de goede weg.

Aarde in Weegschaal

Jij mag volledig jezelf leren zijn zonder anderen in hun eigen processen te verstoren. Het is belangrijk om ervaring op te doen met relaties. Zolang jij niet in verbinding komt met anderen, zal je persoonlijkheid zich niet kunnen ontwikkelen op deze Aarde. Je moet wat je leert in de praktijk kunnen brengen in contacten. Dan pas weet je of het goed zit.

Aarde in Schorpioen

In dit leven mag jij leren om het op jouw manier te doen. Er zit in jou een immense kracht om zaken te transformeren. Maar vanaf het ogenblik dat je focus te veel naar de materie gaat, zit je vast waardoor er heftige crisissen kunnen ontstaan. Het is de bedoeling om te leren dat crisis voor jou een teken aan de wand is dat het tijd is om naar binnen te zakken en in je eigen dieptes af te zakken. Door je beperkende overtuigingen aan te pakken, kan jij echt gaan bloeien.

Aarde in Boogschutter

Het is de bedoeling dat jij echt een richting leert kiezen en hiervoor gaat. Je mag leren omgaan met alle afleidingen die op je pad komen en liefdevol je aandacht terug op jouw eigen pad brengen. Het is dan ook belangrijk dat je niet te veel commitments op je bord neemt. Houd je ogen open voor subtiele signalen die je de weg kunnen wijzen, maar maak een gedisciplineerde keuze welke richting jij uitloopt.

Aarde in Steenbok

Het is voor jou belangrijk om een stevige basis voor jezelf te voorzien zodat jij vooruit kan in het leven. Toch zal je gezondheid je dankbaar zijn als je regelmatig kan gaan gronden en wat gas terugnemen zodat de druk niet te hoog wordt. Het is een pad van evenwicht vinden tussen het geven en ontvangen van ondersteuning.

Aarde in Waterman

Ontdek in dit leven wie de juiste originele en unieke mensen zijn waarmee jij je mag gaan omringen. Het zijn die mensen die je uitdagen om jouw vuur en passie te laten branden. Zij staan aan je zijde en steunen je op jouw unieke pad. Daarnaast is het belangrijk om af en toe alleentijd in de agenda te plaatsen om terug op te laden en je op je eigen noden te kunnen toeleggen.

Aarde in Vissen

Het is de bedoeling dat jij jouw ervaringen gaat vertalen naar een begrijpbaar systeem voor anderen waardoor jijzelf tot groei en evolutie mag komen. Zelfzorg en zelfliefde zijn twee heel belangrijke onderwerpen waar dagelijks aandacht voor mag zijn in je leven. Door af en toe zaken te leren loslaten en vertrouwen te hebben in het grotere geheel, kom je tot een intern evenwicht.

Extra inzichten vanuit Human Design

Human Design is een systeem gebaseerd op de geboortegegevens. De geboortehoroscoop en de horoscoop van 88 dagen voor de geboorte (of het moment dat je ziel in de stof wordt gekruisigd) vormen samen een tekening in 9 energiecenters op basis van een vertaling naar de i Tjing. Er zijn meerdere plaatsen waar je gratis zo’n tekening kan bekomen.

Vraag de jouwe bijvoorbeeld aan via:

Het kan namelijk interessant zijn om de Aarde uit te diepen met behulp van jouw Human Design Chart. Normaal heb je op je tekening steeds een Persoonlijkheidskant (rechts) en een Designkant (links). De Persoonlijkheidskant is de bewuste kant en de Designkant is de onbewuste kant. Het aardeteken is een omcirkeld plusteken, dus je zal opmerken dat je twee aardeplaatsingen hebt in je Human Design Chart.

 

Als je de Aarde terugvindt zal je daar een x.y zien staan naast de glyph. Wat hier het meest interessant is om meer te weten te komen over je Aarde is de x (je gate of poort). Dit is een getal van 1 tot 64 overeenkomend met de i Tjing.

Dit cijfer kan je dan opzoeken op een van volgende sites om hier meer over te ontdekken:

Extra tip: Als je Engels niet zo goed is, kun je trouwens Google Chrome als browser gebruiken en de pagina automatisch vertalen.

Zeker mensen die moeite hebben om te aarden kunnen veel hebben aan de connectie met de Aarde in hun horoscoop versterken. Wil jij graag ontdekken wat jouw grootste werkpunten zijn voor persoonlijke groei? Dan ben je welkom in een gratis en vrijblijvend intakegesprek voor het Embodied Astrologie Traject. Het geeft je weer puzzelstukken om je weg verder aan te vatten. Je boekt hem hier in.

Is het tijd om jouw plek op Aarde in te nemen?

Wat als ik jou nu eens vertelde dat de planeten en sterren invloed hebben op alles hier op aarde? Jouw geboortehoroscoop is jouw unieke geschenk die jij bij je geboorte meegekregen hebt. Het is jouw roadmap naar jouw droomleven. De kunst van het leven bestaat er dan ook in om jouw geboortehoroscoop echt te gaan leven en alle onnodige ballast uit jouw leven te gooien. 

Jouw geboortehoroscoop toont waar jouw echte talenten liggen. Zo kan je alles loslaten wat jou niet vooruit helpt. Soms is dat extra duwtje net hetgeen jij nodig hebt om echt jouw ware kleuren aan de wereld te gaan tonen. Dat is hetgeen het embodied astrologie traject jou wil tonen.

Je ontdekt dat je helemaal geen moeite moet doen om anderen te pleasen. Jij bent het meer dan waard om jouw plekje hier op aarde te hebben. Het is tijd om jouw struggles eindelijk vaarwel te zeggen. Ben jij er klaar voor? 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline gebruikt de sterren en planeten doorheen al haar werk. Ze ademt het. In haar dagelijkse leven gebruikt ze de 4 elementen en voelt ze zich een eeuwige student van de sterrenhemel. Het is haar weg om de oude medicijnen nieuwe leven in te blazen en starseeds te ondersteunen om hier op aarde hun plekje te vinden.

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.