Caroline/ juli 11, 2021/ Lichaam in balans/ 0 comments

Er zijn zo van die periodes waarin je zo veel om je hoofd hebt. Je krijgt het gevoel dat alles als een orkaan over je heen raast en dat je geen grip meer hebt. Op zo’n momenten is het belangrijk om regelmatig te aarden. Aarden hoeft geen zweverige bedoening te zijn. Het helpt je om gecentreerd de dag te beginnen en door te komen. Door regelmatig te aarden ervaar ik meer rust alvast.

Hoe kun je weten dat het tijd is om te aarden

De signalen, die jij ervaart als je niet geaard bent, zijn uniek aan jou. Het zou dus perfect kunnen dat jij van geen van onderstaande kwalen last hebt en dat jij toch best dagelijks wat extra gronding kunt gebruiken. Als je twijfelt (en meestal is dat de reden dat dit artikel je aanspreekt) dan kan het een goede piste zijn om het sowieso eens uit te testen.

Als je last hebt van één of meerdere van onderstaande symptomen, dan kun jij best leren aarden.

 • Draai je voortdurend cirkeltjes in je hoofd?
 • Voel je je uit balans? Mis je stabiliteit?
 • Ben je angstig of onrustig?
 • Heb je een zweverig gevoel?
 • Ervaar je moeite met relativeren?
 • Krop je je emoties momenteel gemakkelijk op?
 • Heb je concentratieproblemen?
 • Struikel je momenteel verdacht veel?
 • Last van slaapproblemen?
 • Heb je het moeilijk om je grenzen duidelijk aan te geven.
aarden door op blote voeten te lopen.
Loop eens vaker op blote voeten om beter te aarden.

Hoe kun je beter aarden?

Er zijn een aantal manieren om te aarden die je zou kunnen uitproberen. De ene methode past al wat makkelijker in je agenda dan de andere. Zo ga ik zelf wekelijks naar de zelfoogstboerderij om onze groenten te plukken. In de tuin werken of met je handen in de aarde wroeten zijn instant aardende bezigheden. Dit is zalig op momenten dat je heel veel denkwerk verricht hebt. Ook wandelen en liefst in de natuur kan jou terug aarden. Heb je een erg intellectuele job? Een wandeling voor je naar huis gaat, kan wonderen betekenen voor je gezondheid en humeur. 

Een leuke gewoonte om de dag fris en monter te starten is dauwtrappen. Je gaat hierbij ’s ochtends met blote voeten even op de aarde en het gras gaan staan. Als je een eigen tuin hebt, is dit haalbaar, maar als je in een appartement woont, valt dit wat lastiger. Een goed alternatief is vaak op blote voeten rondlopen. Wist je dat je zelf speciale schoenen kunt aanschaffen waardoor je het “blote voeten effect” verkrijgt? Dat noemt men Barefoot schoenen.

Nog een leuke en gemakkelijke manier om meer te aarden is te bewegen, sporten of dansen. Alles waarbij je volledig in beweging bent met je lichaam en dat dus echt voelt is goed. Daarnaast zijn creatieve bezigheden zoals boetseren met klei of het kneden van brooddeeg goede opties. 

Iets wat we met zijn allen redelijk moeilijk vinden om meer te aarden is je te focussen op één taak. Dus even stoppen met multitasken (wat trouwens voor de meeste mensen niet gezond is) en echt één iets kiezen waar je op gaat focussen met al je aandacht en zintuigen. Dit is wat mij betreft wel een oefening om te aarden voor gevorderden. Als je al wat achtergrond hebt in mindfulness kan het wel beter lukken.

aarden door je groene vingers te gebruiken
Soms is met potplanten bezig zijn een mooi alternatief voor tuinieren.

Andere manieren om meer aarding te hebben

Gezien je niet echt in het hier en nu bent als je niet geaard bent, kun je overwegen om gebruik te maken van bachbloesems van groep 3 om je te ondersteunen. Je kunt deze bloesems alvast hier nalezen.

Je voedingspatroon kan tevens zijn steentje bijdragen aan het aarden. Door veel knolgroenten te eten en wortels van planten, denk aan rapen, bieten, radijzen, wortelen… versterk je ook jouw aarde-element. Het is vooral belangrijk om snelle suikers en lege calorieën in de mate van het mogelijke uit je dieet te weren.

Er zijn ook een aantal aardende stenen die je zou kunnen bij je dragen om beter te aarden. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een agaat, rookkwarts, rode jaspis, hematiet, bismut, malachiet. Ook het dragen van rood, bruin en zwart kan een aardend effect hebben op je organisme.

Wil jij graag ontdekken welke persoonlijke tools jij tot je beschikking hebt om beter te aarden vanuit jouw horoscoop? Dan is het embodied astrologie traject vast iets voor jou! Je boekt hier je afstemmingsgesprek.

Handvaten naar een betere aarding?

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

 • Volledig individuele begeleiding
 • 4 sessies via Zoom waarbij we op 1 thema(cluster) inzoomen
 • Potentiële thema’s: Psychologische make-up, zielslessen en spirituele blauwdruk, fysieke gezondheid, carrièrepad
 • Extra persoonlijke mails aangepast aan jouw persoonlijke maancyclus om je horoscoop ten volle te beleven en ervaren
 • Je ontvangt de opnames na de sessie in je inbox met extra relevante informatie/werkboeken
 • Opvolging: Tijdens het traject ben ik bereikbaar voor extra vragen via mail. Je kunt me daar ook sparren over opdrachten in de werkboeken
 • Prijs: 397 euro

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.