Caroline/ juli 11, 2021/ Lichaam in balans/ 0 reacties

Er zijn zo van die periodes waarin je zo veel om je hoofd hebt. Je krijgt het gevoel dat alles als een orkaan over je heen raast en dat je geen grip meer hebt. Op zo’n momenten is het belangrijk om regelmatig te aarden. Aarden hoeft geen zweverige bedoening te zijn. Het helpt je om gecentreerd de dag te beginnen en door te komen. Door regelmatig te aarden ervaar ik meer rust alvast.

Hoe kun je weten dat het tijd is om te aarden

De signalen, die jij ervaart als je niet geaard bent, zijn uniek aan jou. Het zou dus perfect kunnen dat jij van geen van onderstaande kwalen last hebt en dat jij toch best dagelijks wat extra gronding kunt gebruiken. Als je twijfelt (en meestal is dat de reden dat dit artikel je aanspreekt) dan kan het een goede piste zijn om het sowieso eens uit te testen.

Als je last hebt van één of meerdere van onderstaande symptomen, dan kun jij best leren aarden.

 • Draai je voortdurend cirkeltjes in je hoofd?
 • Voel je je uit balans? Mis je stabiliteit?
 • Ben je angstig of onrustig?
 • Heb je een zweverig gevoel?
 • Ervaar je moeite met relativeren?
 • Krop je je emoties momenteel gemakkelijk op?
 • Heb je concentratieproblemen?
 • Struikel je momenteel verdacht veel?
 • Last van slaapproblemen?
 • Heb je het moeilijk om je grenzen duidelijk aan te geven.
aarden door op blote voeten te lopen.
Loop eens vaker op blote voeten om beter te aarden.

Hoe kun je beter aarden?

Er zijn een aantal manieren om te aarden die je zou kunnen uitproberen. De ene methode past al wat makkelijker in je agenda dan de andere. Zo ga ik zelf wekelijks naar de zelfoogstboerderij om onze groenten te plukken. In de tuin werken of met je handen in de aarde wroeten zijn instant aardende bezigheden. Dit is zalig op momenten dat je heel veel denkwerk verricht hebt. Ook wandelen en liefst in de natuur kan jou terug aarden. Heb je een erg intellectuele job? Een wandeling voor je naar huis gaat, kan wonderen betekenen voor je gezondheid en humeur. 

Een leuke gewoonte om de dag fris en monter te starten is dauwtrappen. Je gaat hierbij ’s ochtends met blote voeten even op de aarde en het gras gaan staan. Als je een eigen tuin hebt, is dit haalbaar, maar als je in een appartement woont, valt dit wat lastiger. Een goed alternatief is vaak op blote voeten rondlopen. Wist je dat je zelf speciale schoenen kunt aanschaffen waardoor je het “blote voeten effect” verkrijgt? Dat noemt men Barefoot schoenen.

Nog een leuke en gemakkelijke manier om meer te aarden is te bewegen, sporten of dansen. Alles waarbij je volledig in beweging bent met je lichaam en dat dus echt voelt is goed. Daarnaast zijn creatieve bezigheden zoals boetseren met klei of het kneden van brooddeeg goede opties. 

Iets wat we met zijn allen redelijk moeilijk vinden om meer te aarden is je te focussen op één taak. Dus even stoppen met multitasken (wat trouwens voor de meeste mensen niet gezond is) en echt één iets kiezen waar je op gaat focussen met al je aandacht en zintuigen. Dit is wat mij betreft wel een oefening om te aarden voor gevorderden. Als je al wat achtergrond hebt in mindfulness kan het wel beter lukken.

aarden door je groene vingers te gebruiken
Soms is met potplanten bezig zijn een mooi alternatief voor tuinieren.

Andere manieren om meer aarding te hebben

Gezien je niet echt in het hier en nu bent als je niet geaard bent, kun je overwegen om gebruik te maken van bachbloesems van groep 3 om je te ondersteunen. Je kunt deze bloesems alvast hier nalezen.

Je voedingspatroon kan tevens zijn steentje bijdragen aan het aarden. Door veel knolgroenten te eten en wortels van planten, denk aan rapen, bieten, radijzen, wortelen… versterk je ook jouw aarde-element. Het is vooral belangrijk om snelle suikers en lege calorieën in de mate van het mogelijke uit je dieet te weren.

Er zijn ook een aantal aardende stenen die je zou kunnen bij je dragen om beter te aarden. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een agaat, rookkwarts, rode jaspis, hematiet, bismut, malachiet. Ook het dragen van rood, bruin en zwart kan een aardend effect hebben op je organisme.

Wil jij graag ontdekken welke persoonlijke tools jij tot je beschikking hebt om beter te aarden vanuit jouw horoscoop? Dit en meer tips ontdek je via jouw eigen astrologische gezondheidsprofiel. Bestel hem hier.

Handvaten naar een betere aarding?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

 • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
 • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
 • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
 • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
 • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
 • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.