Astro Sanitas is ontstaan vanuit een wens om natuurlijke gezondheid voor meer mensen bereikbaar te maken. Als we ziek zijn gaan we naar de dokter, we nemen een pilletje en gaan weer verder. Dit doen we zonder veel na te denken. Tot het op een dag niet meer overgaat met een pilletje. De klachten worden chronisch en onze levenskwaliteit daalt aanzienlijk. Door mijn achtergrond ga ik op zoek naar een leven waarin jij binnen de mogelijkheden je terug gezond, gelukkig en vrij kunt voelen. Hierbij wordt een combinatie van verschillende technieken ingezet op jouw maat. Zo krijg ook jij een natuurlijke gezondheid.

Waar het allemaal begon

Als klein meisje wandelde ik al door de bossen en bestudeerde ik de nachtelijke sterrenhemel. Het fascineerde mij mateloos en ik voelde mij zo klein. Bij het bouwen van kampen met mijn vrienden was ik steeds weer de kruidenvrouw. Ik wist altijd een plantje te vinden die hielp bij een brandnetelprik of een schrammetje zonder hier ooit voor gestudeerd te hebben. Er werd mij dan ook een groot handboek van kruiden cadeau gedaan waar ik vol fascinatie in las. Toen wist ik het zeker: “Ik ga dokter worden”.

Lavendel was de eerste stap naar mijn natuurlijke gezondheid

Lavendel was heel lang mijn favoriete plant.

Zoals in elk leven veranderen er dingen bij het klimmen der jaren. Zo ook in het mijne. Ik ontdekte dat ik bang ben van naalden en niet zo goed tegen bloed kan. Een dokter die hier niet goed mee om kan, lijkt wat mission impossible, nietwaar? De puberteit kwam en ik liet mijn kruiden en astrologie wat varen. Jaren lagen ze te verstoffen in mijn kast tot ik een zomer ziek in de zetel moest doorbrengen. Ik werd terug gebeten door beide zaken en besliste om er nu een deftige cursus rond te volgen.

Altijd nieuwe inzichten, nooit uitgeleerd

Ondertussen heb ik beseft dat ik nooit uitgeleerd zal zijn. Mijn Mercurius in Boogschutter zorgt ervoor dat ik een enorme honger heb naar kennis en het verbreden van mijn wereld. Wie het pad opgaat van de natuurgeneeskunde en de astrologie ontdekt al snel hoe uitgebreid de kennis hieromtrent is. Er zijn immers heel veel substromingen in beide richtingen. Veel dokters uit het verleden waren tevens astroloog. Het hielp hen om de mens als een geheel te behandelen en niet als de losse lichaamssystemen zoals we vandaag doen.

De natuur brengt mij vrolijkheid en speelsheid.

De natuur brengt steeds het beste in mij naar boven

De mens is immers deel van zijn omgeving en bestaat uit meer dan de loutere optelling van zijn cellen. Astrologie geeft mij een vorm van zingeving waardoor ik gebeurtenissen in een groter plaatje kan kaderen. Het is een tool die mij helpt om terug synchroon te gaan leven met verschillende natuurlijke cycli. Het verstoren van deze cycli is immers een grote oorzaak van ziekten in onze huidige maatschappij. Ziekte is voor mij een symptoom van een onevenwicht en dient ook dusdanig te worden aangepakt. Net zoals in de psychoanalyse ga ik er van uit dat het symptoom zal verspringen als het onderliggende probleem niet wordt behandeld.

Hoe kwam ik op dit punt?

Zelf deed ik een bachelor in de orthopedagogiek waarin ik veel leerde over beperkingen en kwaliteit van leven. Het hielp mij om steeds naar oplossingen te zoeken waardoor mensen zich beter kunnen voelen op een dagelijkse basis. Na deze bachelor ben ik gaan schakelen naar de master klinische psychologie. Deze heb ik door externe omstandigheden moeten stopzetten. Door te gaan voor gezondheidstherapeut heb ik nu de ideale combinatie ontdekt tussen dokter en psycholoog. Zo ben ik een dokter geworden zoals ik die als kind wou worden: “Een dokter van de natuur”.

Natuur als gids naar natuurlijke gezondheid

De natuur is mijn gids

Gevolgde opleidingen

  • Bachelor in de pedagogische wetenschappen, orthopedagogiek (UGent)
  • Een aantal vakken van de Master in de klinische psychologie (UGent)
  • Bachelor in de vroedkunde (Vives): Work in Progress…
  • Gezondheidstherapeut (EANG): Work in Progress…
  • Workshop de 5 biologische wetten (Esther Roijmans)
  • 3-jarige Astrologische opleiding (CHTA)
  • Sjamanistic astrology level 1 (Astrology Hub)
  • 1 jaar Inner Circle (Astrology Hub)
  • Access Bars©
  • Access Bars Body Processen©: zero sum of trauma, cellulair geheugen, antalgic shadow, MTVSS, eliminatie en uitroeiing van de allergische solidification van reacties op de realiteit zoals onenigheid en vervloekingen

Wat kan ik voor jou betekenen?

Astro Sanitas heeft een divers aanbod van diensten en producten zodat jij jouw ideale pad naar natuurlijke gezondheid kunt ontdekken. Als je graag kennis wenst te maken met het astrologische luik dan kun je intekenen op de inspiratiebrief waarmee je wekelijks jouw agenda kan afstemmen op de kosmos.

Als jij eerder op zoek bent naar een meer down-to-earth benadering waarin je met je lichaam aan de slag gaat, dan kun je jezelf opgeven voor een kennismakingsconsultatie. Hierdoor kun je zelf een aantal van de technieken ervaren en nakijken of ik voor jou de geschikte persoon ben.

Via de blog verschijnen er wekelijks nieuwe artikels op deze website en je kunt mij steeds contacteren indien je nog verdere vragen hebt. Ik wens je alvast een fijne reis toe op jouw weg naar een natuurlijke gezondheid.

Caroline

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.