Caroline/ augustus 2, 2020/ Psychologie/ 0 comments

Maandag 27 juli 2020. De regering kondigt opnieuw strengere maatregelen aan. Er valt een enorm gewicht op mijn schouders. Alweer? Net nu ik terug wat ademruimte had? Ergens verrast mijn reactie mij. Ik besef dat ik in de gevarenzone zit. En waarschijnlijk ben ik niet alleen. Daarom neem ik jullie deze week mee in mijn zoektocht naar ademruimte in deze Covid-19 pandemie. Een atypische blog dus.

Waarom de nood aan ademruimte?

Covid-19 wordt nog het vaakst gezien in de vorm met hoesten, kortademigheid en longproblemen, een ziekte in het ademhalingsstelsel dus. Het ademhalingsstelsel is een stelsel waar we ons verbinden met het leven in alle vrijheid. Net die vrijheid wordt in deze periode begrijpelijk erg beknot. 

Bij aandoeningen van de longen lees ik in het boek van Christiane Beerlandt: “Met een sterke levenswil, moed en kracht breek je door alle beperkende barrières heen. Geniet van het leven zèlf. Richt je dieper in jezelf: vreugde en vrijheid liggen in jezelf. Besef die oneindige reikwijdte van je Zelf en volg je innerlijke weg. Vrede, Vrijheid. Plaats jezelf in het centrum van jouw bestaan! Ban verstikkende emoties en gedachten uit je leven. “Vul” je longen niet met het verdriet, maar Adem voor jezelf en lééf! “Vul” jezelf niet met eindeloos gepieker en geniet van het leven in Dankbaarheid!”

Ademruimte in de velden
Een gevoel van ruimte waar we voorlopig enkel van kunnen dromen.

Astrologische inkijk in deze pandemie

Die komt even binnen. Voelt er zelfs boenk op. Veel astrologen verbinden het hele Covid-19 verhaal met de conjunctie tussen Saturnus en Pluto in januari. Saturnus, koning der grenzen, met Pluto, koning van crisis en transformatie. Zou het kunnen zijn dat we allemaal moeten bezinnen op onze (persoonlijke) grenzen? Het lijkt een interessante denkoefening te zijn. Zeker gezien ik regelmatig meegeef om naar binnen te keren als je in de buitenwereld steeds tegen muren aanloopt. 

Die conjunctie tussen Saturnus en Pluto raakt mij heel persoonlijk. Hij viel op mijn Zon, mijn vitaliteit en levenskracht. En ja, ik had best een aantal aanpassingen door te voeren in mijn leven. Mijzelf op de eerste plaats zetten en mijn grenzen beter behouden is daar niet de minste van. Want verstikkende emoties en gedachten hielden mij te veel gevangen.

Heb jij ook het gevoel dat je persoonlijk geraakt wordt door deze pandemie? Ontdek jouw boodschap in een astrologisch consult.

Contraproductieve emoties

Ik heb geen idee hoe het met jou zit, maar het valt me lastig om de angst en paniek in de maatschappij volledig buiten te gooien. Soms durf ik ook wel eens vervallen in gepieker. We worden ook erg bang gemaakt met alle berichtgeving. Ik kan me inbeelden dat veel mensen die te horen krijgen dat ze besmet zijn doodsangsten uitstaan. Een longontsteking kan gek genoeg psychologisch gelinkt zijn aan doodsangsten. 

Jammer genoeg heeft angst nog andere gevolgen. Ons immuunsysteem verlaagt als wij angst ervaren. We worden dus automatisch vatbaarder voor ziektes. Want angst heeft een gelijkaardig effect als stress op ons lichaam. Je gaat minder goed slapen, misschien eet je minder door de krop in je maag. Niet echt de beste zaken voor je weerstand dus.

Hoe krijgen ik ademruimte ondanks covid-19?

2020 is voor mij een jaar waarin ik mijn innerlijke waarden onder de loep neem. Waar zijn mijn grenzen? Wat wil ik wel nog en wat niet meer? Door de beperkingen ben ik mij bewuster geworden van de zaken in mijn leven waar niet meer over te onderhandelen is. Mijn tijdsindeling ben ik volledig aan het herbekijken. Sommige dingen blijven behouden, anderen verdwijnen onherroepelijk uit mijn agenda.

Zelf vind ik mijn ademruimte in zaken die mijn eigen innerlijke grenzen verleggen. Ik neem de tijd om bij te leren en mijn geest op die manier te verruimen. Maar ik maak ook keuzes. Welke dingen wou ik leren, maar ga ik nu loslaten? Mijn verantwoordelijkheden ben ik één voor één onder de loep aan het nemen. Enkel degene die echt bij me horen mogen blijven.

Mijn leven is te kostbaar om mijn tijd te verspillen. En misschien is dat wel mijn grootste les van 2020. Met vallen en opstaan.

Wil jij weten wat dit verhaal jou te vertellen heeft? Vraag jouw persoonlijk astrologisch consult nu aan.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.