Caroline/ mei 28, 2018/ Interviews/ 0 comments

Vanuit de natuurgeneeskunde zien we dat elke persoonlijkheid zijn valkuilen heeft waardoor ze niet ten volle in het leven kunnen staan. Een watertype zal te weinig daadkracht hebben, waar een vuurtype zichzelf opbrandt. Daarentegen zal een luchttype door gebrek aan structuur falen en een aardetype doordat ze geen stappen durven zetten om te vernieuwen. De weg naar persoonlijke groei is voor iedereen anders. Kevin Sanders richtte Anders met Sanders op om mensen te ondersteunen om het beste uit hun leven te halen. Deze maand legde ik hem het vuur aan de schenen om meer te weten over zijn zaak en levensvisie.

De stappen om tot succes te komen hangen sterk af van jouw persoonlijkheid.

Elke persoonlijkheid heeft zijn eigen valkuilen om het leven niet ten volle aan te gaan.

Wat is de reden dat je Anders met Sanders hebt opgericht?

De hoofdgedachte achter het oprichten van Anders met Sanders ligt bij de overtuiging dat het leven te kort is om er niet vol voor te gaan. De bedoeling is om mensen te ondersteunen om zichzelf als persoon volledig te accepteren en elke dag hun volle goesting te kunnen doen. Hierdoor ontstaat een veranderingsproces dat op steeds meer levensgebieden zichtbaar is. We zien veranderingen in de persoonlijkheid, in de leefomgeving en in hun werkleven ontstaan.

Op dit ogenblik ligt de focus van Anders met Sanders op het ondersteunen van Vlaamse starters. Er wordt begeleiding en ondersteuning voorzien voor starters zodat ze met zelfvertrouwen een goede start kunnen maken in hun zelfstandige carrière.

De bedoeling is om mensen te ondersteunen om zichzelf als persoon volledig te accepteren en elke dag hun volle goesting te kunnen doen.

Waar ben je tot nog toe het meest trots op in jouw leven?

De laatste jaren heb ik ontzettend veel zaken geproefd. Zo ging ik naar China om mij in de cultuur onder te dompelen en werkte ik een eindje in het buitenland. Dit had de bedoeling om mezelf uit mijn comfortzone te halen zodat ik kon groeien als persoon wat uiteindelijk geleid heeft tot de oprichting van Anders met Sanders. Ik ben trots op zowel mijn successen als mijn faalervaringen, aangezien die laatsten ervoor zorgden dat ik terug groeikansen kreeg.

De eekhoorn gaat speels de hoogte in zoals Kevin Sanders van Anders met Sanders

Zoals een eekhoorn speels de hoogte in. Dat is één van de doelen van Anders met Sanders.

Hoe maak jij elke dag impact op de wereld?

Elke dag doe ik de oefening om het positieve in de gebeurtenissen te zien. Ik zie het leven als één grote levensles waarin we allemaal verder groeien. Voor mij is het belangrijk om de ander te behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Ik hou ervan om te geven aan anderen op alle vlakken: tijd, energie, creaties, adviezen … Door te geven aan anderen, heb ik het gevoel dat ik mijn steentje bijdraag aan deze wereld. Alles wat ik zelf leer en ervaar probeer ik aan anderen door te geven zodat zij hun zoektocht sneller gaat.

Wat betekent persoonlijke groei voor jou?

Persoonlijke groei is steeds durven groeien en altijd kansen zien om dit te doen. Je gaat de confrontatie met je problemen aan en durft te gaan staan voor wat jij belangrijk vindt in het leven. Altijd ga ik op zoek naar de volgende groeikans, waardoor ik nooit te lang op één plaats blijf stilstaan. Toch betekent dit niet dat ik niet kan genieten van de weg naar mijn kansen. Ik probeer ook regelmatig aandacht te besteden aan “being in the moment”.

Ik probeer ook regelmatig aandacht te besteden aan “being in the moment”.

Als je 1 belangrijke les zou moeten meegeven aan je jongere zelf wat zou dit dan zijn?

Leer geduld uitoefenen en heb vertrouwen dat alles gebeurt op het tijdstip dat het dient te gebeuren. Zelfs zaken die overbodig lijken, komen op latere ogenblikken van pas. De ervaringen en lessen komen steeds later terug op jouw pad terecht. Vergelijk je vooral niet met het tempo van anderen, maar volg vooral je eigen ritme. Het tempo waarop jij ontwikkelt, is voor jou het juiste.

Wat zijn jouw 5 tips om je leven in de juiste richting te sturen?

  1. Blijf steeds proberen en doe verder. Geef nooit of te nimmer op!
  2. Conformeer je niet aan anderen en doe vooral wat voor jou werkt.
  3. Vind je eigen wijsheid los van de dogma’s van anderen door het stellen van waarom vragen.
  4. Durf tegen de stroom in zwemmen om tot nieuwe perspectieven te komen.
  5. Begin klein bij de basis: voeding, slaap, activiteitenpatroon, gedachten, mensen met wie je je omringt, hobby’s …
Een gezond ontbijt is een van de basiszaken waar je aandacht aan kunt besteden.

Zet eerst de basis goed zoals gezonde voeding

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ik wil elke dag anderen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Naar de toekomst toe zou ik nog meer mensen willen ondersteunen. Ik wil anderen zoveel mogelijk tonen hoe ze ten volle kunnen leven. Dat is mijn missie met Anders met Sanders.

Dit jaar wil ik graag mijn plaats verzilveren in het Vlaamse starterslandschap. Er komt hiervoor een podcast “Starters in Flanders” en een videoshow “Experts in Flanders”. Daarnaast ga ik materialen ter beschikking stellen op sociale media die je helpen om je leven en business te boosten.

Op langere termijn wil ik meer nadruk leggen op de internationale markt en mijn eigen boek uitbrengen over hoe je verslavende gewoontes kunt omvormen. Op deze manier wil ik meer bewustzijn laten groeien over verslavingen en jongere generaties tools in handen geven waardoor ze niet in deze valkuil dienen te trappen.

Waar kunnen mensen nog meer over jou te weten komen?

Het meeste vind je terug op mijn website Anders met Sanders. Je kunt mij daarnaast ook toevoegen en volgen op sociale media (zowel Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter als YouTube). Zo blijf je op de hoogte van mijn toekomstige projecten.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.