Caroline/ februari 4, 2019/ Voeding/ 0 reacties

Koper het mooie rooskleurige metaal die geregeerd wordt door Venus is een onontbeerlijk mineraal voor jouw dagelijkse portie energie. Doordat het slikken van de anticonceptiepil een effect kan hebben op je koperhuishouding is het evenwicht af en toe eens zoek. Indien jij klachten ervaart die schijnbaar gelinkt zijn met koper, laat dit dan verder onderzoeken door jouw arts. Zo weet je zeker of jij best op zoek gaat naar andere anticonceptie.

Kopertekorten daarentegen hebben vaak een link met een eenzijdige voeding of absorptieproblemen. Indien jij een roker bent, kun jij tekorten ervaren. 

Anticonceptie kan een effect hebben op de hoeveelheid koper we tot onze beschikking hebben.

Cacao als koperbom

We vinden koper in hele grote mate terug in cacao. Doordat de anticonceptiepil ook overschotten aan koper kan genereren, lijkt chocolade mij dus een te mijden voedingsmiddel als je aan de hormonale anticonceptie zit. Als je chocolade eet, doe het dan met mate. En bovenal geniet ervan!

Naast cacao vinden we koper ook nog in andere voedingsmiddelen. Hieronder vind je een aantal kleppers op het gebied van koper.

 • Cashewnoten
 • Zonnebloempitten
 • Paranoot
 • Sesamzaad
 • Hazelnoot
 • Pistache
 • Pijnboompitten
 • Walnoten
 • Pecannoten
 • Linzen
 • Champignon

Wat is het nut van dit metaal in ons lichaam?

Koper is van groot belang voor onze lichaamsenergie. We gebruiken dit metaal immers voor het omzetten van ijzer in hemoglobine, maar ook voor de opslag en het vrijmaken van ijzer.  Een onontbeerlijk stofje in onze ijzerstofwisseling dus. Daarnaast zit het in veel enzymen die nodig zijn voor onze energieproductie. Zelfs het hormoon epinefrine wordt aangemaakt met behulp van dit mineraal. 

Verder zien we dat dit metaal van groot belang is voor de verwerking van vitamine C. Het zou hiernaast ook een beschermende functie hebben bij allergie en het versterkt de immuniteit. Het zit ook in een aantal antioxidanten in ons lichaam.

Koper heeft een belangrijke rol in onze energiehuishouding.

Wat bij onevenwicht van koper?

Zoals reeds vermeld wordt dit rooskleurig metaal geregeerd door Venus. Mensen met Zon in Schorpioen of Zon in Ram kunnen gevoeliger zijn voor tekorten. Aangezien tekorten het gevolg kunnen zijn van te veel ijzer en dit metaal onder Mars valt, lijkt dit zeer plausibel. Mars heeft immers een nauwe link met zowel Ram als Schorpioen. Soms zien we ook tekorten bij een hoge zinkinname, maar eveneens bij ernstige aandoeningen die de opname van voedingsstoffen verstoren.

Tekorten kunnen leiden tot bloedarmoede, onderhuidse bloedingen en beschadigingen van de bloedvaten. In uitzonderlijke gevallen wordt zelfs een vergroot hart gezien. Daarnaast kun je ferm vermoeid zijn van kopertekort doordat dit mineraal zo een rol speelt in de energiehuishouding. Soms ontstaat hier ook nog slapeloosheid bij waardoor je totaal vermoeid achterblijft.  Verder zien we ook nog verkrampingen ontstaan zoals astma of maag- en darmkrampen. 

Een teveel ontstaat veelal door een ijzertekort of het slikken van hormonale anticonceptie. Dit kan leiden tot willoosheid, terugtrekking en angsten. De moed en de vastberadenheid om dingen tot een goed einde te brengen ontbreekt. Soms zien we irritatie van de darmslijmvliezen, misselijkheid, braken en diarree. Ook kan het moeilijk zijn om voldoende te plassen en kan zelfs de urineproductie verminderd zijn. Merk je dergelijke klachten op, dan is het goed om dit met jouw arts te bespreken om toxisch koperoverschot uit te sluiten.

Meer energie start niet enkel bij wat je eet, het heeft ook te maken met de mate waarin jouw cellen in staat zijn om energie te produceren uit de stoffen die jij opneemt. Jouw celgezondheid bepaalt dus in grote mate jouw energieniveau. Wil je graag weten hoe jij jouw celgezondheid verbetert? Dan kun je de celgezondheid test nemen voor persoonlijk advies. Boek hem nu!

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.