Caroline/ maart 23, 2017/ Astrologie/ 0 comments

Mercurius retrograde?

Een retrograde is een soort optische illusie. Doordat alle planeten in een baan rond de zon draaien is het zo dat het soms lijkt alsof de aarde een andere planeet inhaalt. Hierdoor krijgen we het gevoel dat de planeet op zich achteruit gaat lopen, wat we in het geval van Mercurius een Mercurius retrograde noemen. Hieronder zie je de uitleg met Mars, maar dit is identiek aan Mercurius. De planeten danken tevens hun naam aan deze beweging. Het maakte hen tot dwalers of zwervers waar het woord planetes voor staat aldus het filmpje.

Elke planeet die retrograde gaat lopen begint op een bepaalde graad om terug te keren tot een bepaalde graad in de dierenriem. Dit betekent dat het stuk tussen deze 2 graden eigenlijk 3 keer wordt aangedaan: een keer recht, een keer terug en een laatste keer recht waardoor we verschillende keren over dezelfde stukken gaan. Het geeft ons dus de kans om de losse eindjes terug op te nemen en recht te trekken.

Betekenis en duiding van deze retro

Mercurius gaat op 10 april 2017 retrograde lopen op 4 graden Stier. Elke graad in de dierenriem heeft een bepaalde betekenis, zo ook 4 graden stier. We kunnen deze graad als volgt duiden:
  • Spiritueel bewustzijn
  • Het gevecht aangaan met allen die aanstoot geven
  • Warme levensschenkende kracht
  • Innerlijke wijsheid
  • Grote tegenstellingen
Mercurius gaat terug direct lopen op 3 mei ter hoogte van 24 graden Ram. Ook deze graad kunnen we duiden met een aantal begrippen:
  • Kinderlijk
  • Concentratieproblemen
  • Hoofd niet koel kunnen houden
  • Persoonlijke eerzucht
  • Verantwoordelijkheid wordt afgeschoven
Mercurius retrograde april 2017

Een moment om naar binnen te keren

Mercurius Retro wordt vaak gezien als een tijd van bezinning. Het is een kans om onafgewerkte zaken aan te pakken. Als ik de twee graden bekijk waarop Mercurius stationair zal zijn dan zou ik de retrograde als volgt duiden:
Deze Mercurius retro geeft ons de kans om verantwoordelijkheid te nemen voor de zaken die we lieten liggen. Hij vraagt ons om persoonlijke eerzucht aan de kant te zetten en het hoofd koel te houden zodat we de hoorn des overvloeds kunnen ontvangen. Hij vraagt ons om onze innerlijke wijsheid te vertrouwen en het gevecht aan te gaan met allen die ons aanstoot geven. In deze tijden van grote tegenstellingen is het immers belangrijk om niet te vervallen in geploeter in de aarde, maar voor onszelf een spiritueel doel te bepalen waardoor we de kracht van de geest kunnen gebruiken om het leven te schenken aan aardse projecten. Deze periode kan dus goed gebruikt worden om je te bezinnen over de stappen om je ideaal te kunnen bereiken. Het is een ideaal moment om je projecten stap voor stap voor te bereiden. 
Mercurius retro is een ideaal moment om plannen te maken, maar is geen goed moment om die al te beginnen. Best is om hiermee te wachten tot na de retrograde en als het even kan tot 21 mei zodat Mercurius terug voorbij 4 graden stier komt. Het is ook zo dat je bij een Mercurius retrograde ook hinder kunt ondervinden van alle zaken die onder Mercurius vallen. Computers en andere elektronica kunnen tegenwerken, miscommunicaties kunnen ontstaan, transportmiddelen kunnen uitvallen of zware vertragingen hebben, spullen kunnen verdwijnen. Meestal gebeuren deze zaken vooral om je te laten stilstaan en even naar binnen keren. Zodra Mercurius terug recht gaat lopen op 3 mei is het moment aangebroken om terug naar buiten te keren. Deze beweging gebeurt een 3 keer per jaar.

Wil jij graag toetreden tot de wonderlijke wereld van astrologie en naturopathie?

* indicates required
Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.