Caroline/ maart 30, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

De maand april 2021 start op vrijdag 2 april met een verbinding tussen Mercurius en Saturnus die je de mogelijkheid geeft om diep en geconcentreerd te denken en te werken. Zaken die de nodige concentratie en grondigheid verlangen zijn een goed iets om vandaag in te plannen. Door de verbinding tussen Mercurius en Pluto op diezelfde dag kun je een aantal blokkades opheffen. Je hebt een erg goed waarnemingsvermogen en kunt snel de situatie openlijk overzien.

Iets meer vuur begin april 2021

Vanaf zondag 4 april 2021 komt Mercurius in Ram waardoor we iets directer kunnen worden in onze spraak. Je tong tien keer draaien voor je iets zegt ligt nu moeilijker. Impulsen worden wat minder onderdrukt. Je ziet nieuwe mogelijkheden en kansen liggen voor je.

Dinsdag 6 april is er een verbinding tussen Venus en Mars die je een warmte en enthousiasme geeft in je relaties. Een goede dag om door te brengen met de mensen waar je van houdt. Schrijf dus een bericht naar je knuffelcontact en spreek af om vanavond even gezellig bij te keuvelen. Of plan een gezellige e-apero.

Onzichtbare krachten aan het werk

We zien een verbinding tussen Mercurius en Jupiter op vrijdag 9 april die ons wat moeite kan geven om te focussen. Je inschattingsvermogen is eerder zwak vandaag. Geef daar nog een verbinding tussen Mars en Neptunus bij en je weet dat je wat dient op te letten om geen rad voor de ogen gedraaid te krijgen. Je kunt je vandaag erg rusteloos en prikkelbaar voelen. Zelfs wat vluchtgedrag kan je niet vreemd zijn. Duik liever in een spannende roman of bekijk even een romantische film onder een dekentje vanavond om de energie op een andere manier te kanaliseren.

Zaterdag 10 april kan een geluksdag worden wanneer er een verbinding is tussen Mercurius en Saturnus is die je de touwtjes in handen geeft op een gecontroleerde manier. Je bent erg praktisch en methodisch vandaag. Neem hier de verbinding van Venus en Jupiter bij die je de mogelijkheid geeft om erg veel aantrek te hebben op anderen. Je kunt vandaag goede en succesrijke zaken doen en afspraken maken. 

April 2021 de vorming van een vlinder
Waar wil jij naartoe transformeren?

Purgeren en knopen door hakken midden april 2021

De nieuwe maan in Ram zien we op maandag 12 april 2021 op de 23ste graad. Er is op dezelfde dag een verbinding tussen Venus en Pluto die best wel wat onthullingen en ophef kan veroorzaken. De maan zelf valt op een eerder gevaarlijke graad. Er kan best wel wat negatieve emotie naar boven komen om te purgeren. Merk je irritatie op? Ga dan liefst even weg uit de situatie om terug tot jezelf te komen. Je dient een cyclus af te sluiten alvorens er een nieuwe groeikans kan ontstaan. Geef enkel energie aan de zaken waarbij je diep vanbinnen voelt dat het goed is.

Woensdag 14 april zien we een mooie verbinding tussen Zon en Mars die je de nodige durf en kracht kan geven. Toch is het belangrijk om de nodige tact aan de dag te proberen leggen zodat de verbinding tussen Mars en Uranus de ander niet wegduwt door nervositeit. Gebruik deze energie liever om knopen door te hakken die vooral op jezelf betrekking hebben. Je kunt op eigen kracht erg vooruit geraken vandaag namelijk. Vanaf vandaag gaat Venus ook in Stier lopen waardoor je iets meer focus kunt krijgen op jouw inkomsten.

Geluk, plezier en fun

Een mooie verbinding tussen Zon en Jupiter staat gepland op donderdag 15 april. Het kan je geluk brengen en leuke kansen. Hou dus zeker je ogen goed open vandaag. Let daarentegen wel op dat je jezelf op vrijdag 16 april niet onbeschoft op de voorgrond probeert te schuiven met de verbinding tussen Zon en Pluto. Je wilt je eigen ramen echt niet gaan ingooien! Geloof me. 

Zaterdag 17 april zien we een mooie verbinding tussen Mars en Jupiter die ons veel fun en plezier kan brengen. Dit wordt nog eens versterkt door de verbinding tussen Mercurius en Jupiter die de nodige humor en vreugde brengt. Zaken waar je al even op aan het oefenen bent, kunnen plots echt gaan lukken en hun vruchten afgeven. Je kunt je ook erg krachtig voelen vandaag met de verbinding tussen Mercurius en Mars. Alleen dien je even op te passen dat je goed je eigen grenzen in de gaten houdt. De verbinding tussen Mercurius en Pluto kan immers voor wat zenuwklachten zorgen als je te ver doorschiet. Alles met mate dus vandaag.

Zaadjes planten voor de verdere toekomst na april 2021

We zien maandag 19 april veel verschuivingen. Eerst maken Zon en Mercurius nog een verbinding met elkaar op de laatste graad van Ram alvorens beiden te verhuizen naar Stier. Deze samenstand brengt een natuurlijke expressie van je mannelijke en vrouwelijke zijde. Je kunt nu mooi zien wat jou ondersteunt in je leven en welke zaken jij dient achter te laten. De verbinding tussen Mars en Saturnus laat me wel vermoeden dat er best wel wat geduld nodig zal zijn om die zaadjes tot groei te laten komen. Door serieuze actie en commitment kun je wel mooie dingen in gang zetten voor de toekomst.

Dinsdag 20 april brengt ons een verbinding tussen Venus en Neptunus die de kans geeft op ontgoochelingen als je je gezond verstand niet voldoende gebruikt. Zaken die te mooi lijken om waar te zijn, zijn het vaak ook. Laat er liefst wat tijd overheen gaan. Je kunt vandaag wel heel mooi afstemmen op de hogere energieën en kunsten. Doe jij af en toe aan kunst zoals dichtkunst of schilderkunst? Er kunnen vandaag pareltjes uit je handen komen.

Inspiratie om te grijpen

De verbinding tussen Mercurius en Neptunus op donderdag 22 april kan je een levendige verbeelding geven. Probeer die verbeeldingskracht om te zetten naar iets tastbaar. Schrijf je ideeën op papier of hou een goede brainstorm om een probleem open te trekken. Pas vooral op voor escapisme doordat iemand iets tegen je zegt die je raakt. Vluchten is niet de uitweg. Ga liever naar binnen en heel dat stukje die net geraakt werd.

We zien een mooie samenstand tussen Venus en Uranus op de 11de graad van Stier op vrijdag 23 april. Het brengt een nood aan vernieuwing en een grote interesse in uitdagende en aantrekkelijke dingen. Inspiratie kan nu worden overgebracht in woorden en concepten om het aan anderen over te brengen. Dus neem er de nota’s bij die je gisteren maakte en werp er eens een nieuwe blik op. Wat zie je? Wat valt je op? Door in stilte te zijn kan het antwoord zich vanzelf ontluiken. 

Aandacht voor jouw eigen noden

We gaan de komende weken iets meer aandacht krijgen voor onze zelfzorg gezien Mars in Kreeft gaat lopen vanaf vrijdag 23 april. Je kunt je ook wat emotioneler gaan voelen. Jouw energie gaat nu eerder in het connecteren met jouw dichte inner circle en familie. Je wilt je graag geborgen en beschermd voelen. Zitten hier momenteel nog problemen in de weg? Je kunt er de komende periode mee vooruit geraken.

Zaterdag 24 april zien we een samenstand tussen Mercurius en Uranus op de 11de graad van Stier die je zeer plotse en krachtige acties kan brengen via unieke nieuwe wegen. Nieuwe kennis en inzichten kan gewoon voor je neus verschijnen zonder dat je er naar zoekt. Geef jezelf even tijd om op je stappen terug te keren en de zaken te herbekijken in een nieuw daglicht. Misschien ben je wel zaken vergeten?

Zondag 25 april brengt een verbinding tussen Venus en Saturnus die je iets meer moeite kan geven met relaties. Neem daar de verbinding tussen Mercurius en Saturnus nog eens bij en het lijkt mij een prima dag om vooral met jezelf even bezig te zijn. Alleen zijn hoeft niet eenzaam te zijn. Houd jezelf gezelschap en gebruik de concentratie voor iets wat jou vooruit kan helpen.

Dromen in april 2021
Heb voldoende aandacht voor die leuke dromen.

Gidsing tot transformatie

Maandag 26 april brengt een samenstand tussen Mercurius en Venus op de 14de graad van Stier die je een zeker gemak en aangenaam gevoel kan geven. Wees verstild van binnen en word vrij en speels met de spirituele impuls die van boven ontvangen kan worden. Je kunt richting en gidsing ontvangen als jij daar nood aan hebt. Het belangrijkste is dat je daarvoor gaat luisteren met al je zintuigen. En vooral met je intuïtie.

De volle maan in Schorpioen in april 2021 valt op de 8ste graad op dinsdag 27 april. Het is een volle maan met een potentie om pijnlijke ervaringen te transformeren. Je kunt zelfs geconfronteerd worden met erg diepe angsten om ze stuk voor stuk te doorvoelen en los te laten. Doordat Pluto ook vandaag retrograde gaat lopen in Steenbok wordt de transformatieve energie versterkt. Het is belangrijk om in stilte je naar binnen te keren. Vind je ruimte om een volle maanmeditatie te doen? Grijp dan zeker die kans. Verandering zal plaatsvinden in de ruimte tussen de noten van jouw levenslied. Stilte en pauze geeft ruimte om nieuwe zaken in je leven binnen te brengen. 

Het is wel belangrijk om je niet te verliezen in afleidingstechnieken en dagdromen met de sterke energie van de verbinding tussen Zon en Neptunus. Een goede meditatie lijkt me een fijnere uiting van deze energie. De verbinding tussen Mercurius en Mars kan je dan weer het gevoel geven dat je op het randje van een breakdown staat. Bouw dus voldoende afwisseling in met rust zodat je niet over dat randje kantelt. 

Klaarmaken voor een nieuwe horizon eind april 2021

We sluiten de maand af met een heleboel activiteit aan de hemel op vrijdag 30 april. De verbinding tussen Mercurius en Neptunus brengt je de mogelijkheid om met behulp van inspiratie, ideeën en dromen nieuwe plannen te maken. Herbekijk en evalueer die inspirerende gedachten net zo lang tot je ze in een nieuwe vorm kunt gieten. Het lijkt me een dag om vooral met jezelf bezig te zijn gezien de verbinding tussen Venus en Mars een zekere hardheid en pijn in je relaties naar boven kan brengen. De samenstand tussen Zon en Uranus geeft je een nood om onafhankelijk en vrij te zijn vandaag. 

Wil jij ontdekken wat de horizon voor jou in petto heeft? Boek nu jouw astrologisch consult en krijg handvaten voor jouw toekomst.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.