Caroline/ april 30, 2020/ Astrologie/ 0 reacties

Nu de wereld in quarantaine zit, lijkt niets meer op het leven van een aantal maanden geleden. Maar is dit ook zo? Uiteindelijk is er uiterlijk wel veel veranderd, maar dit hoeft niet te betekenen dat jij jou innerlijk anders voelt dan in januari. Mei 2020 brengt in België de eerste pogingen om de lockdown op te heffen. Deze astrologische vooruitblik van mei 2020 heeft de bedoeling om jou handvaten te geven om deze turbulente tijd zoveel mogelijk naar je hand te zetten. Wens je graag nog meer handvaten te ontvangen? De inspiratiebrief is wat je zoekt!

Eerste thema van mei 2020: Het aftasten van de grens tussen gezond verstand en intuïtie

Op 1 mei 2020 krijg je met de connectie tussen Mercurius en Uranus de kans om nieuwe onconventionele ideeën toe te laten om jouw levenskwaliteit te verbeteren en te onderhouden. Als je anderen wilt kunnen voeden is het belangrijk om zelf voldoende energie en voeding te hebben. Het is een goede dag om aandacht te schenken aan jouw zelfzorg en zelfrespect. Ga op zoek naar een connectie met je intuïtie om je te laten leiden en gidsen. Wees mild voor jezelf en de ander.

Maandag 4 mei worden we gevraagd ons gezond verstand te gebruiken met de connectie tussen Venus en Neptunus. Als iets te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk onwaar. Je kunt vandaag erg beïnvloedbaar zijn. Moet je vandaag belangrijke keuzes maken? Neem dan zeker de tijd om alle details goed na te kijken. Hierin kan de samenstand tussen Zon en Mercurius jou helpen. Het geeft je een samenwerking tussen geest en verstand, tussen kennis en begrip. Je kunt er vandaag een gevoel van richting van krijgen die jouw keuzes in het juiste perspectief kunnen zetten. Maak alle keuzes vandaag in overeenstemming met je innerlijk kompas. Laat je niet verleiden om af te wijken van jouw weg.

We zien op donderdag 7 mei een connectie tussen Mercurius en Neptunus die ons mogelijkheden geeft om de nodige indrukken in ons bewustzijn te brengen voor nieuwe inspiratie, ideeën en dromen. Diezelfde dag hebben we een volle maan in schorpioen op de graad van gevaarlijke charme. Je krijgt de kans om maskers af te gooien waar je al te lang mee rondwaart. Het brengt je de nodige energie om inspiratie te manifesteren zonder grenzen. Zijn er momenteel zaken die jij graag wilt verwezenlijken in je leven? Ga hier vandaag mee aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld opteren voor een volle maan meditatie over jouw dromen om maximaal van deze energie gebruik te maken.

Mei 2020 brengt inspiratie door confrontatie
Inspiratie door confrontatie

Mooie inzichten en kansen via nodige confrontaties

Zaterdag 9 mei 2020 kun je de kans krijgen om schoon schip te maken met een lastige situatie met behulp van Mercurius en Pluto. Als je last hebt van veel zenuwspanningen, kun je hier vandaag komaf mee maken. Ga een gesprek aan met iemand die jou diep kan raken en jou de juiste suggesties kan doen. Misschien kan deze persoon jou helpen om de situatie vanuit een ander perspectief te zien?

Op zondag 10 mei staan Mercurius en Jupiter je bij in een succeservaring. Vandaag geldt “oefening baart kunst”. Let vandaag wel op als je in een gesprek belandt en tijd te kort hebt. De discussie kan wel eens zo interessant zijn dat je de tijd helemaal uit het oog verliest. Indien je de ruimte hebt hiervoor, geniet er dan van. Ga op zoek naar dat gesprek die jouw dag vandaag een gouden randje geeft. Een vleugje humor en vrolijkheid mag zeker niet ontbreken. Ook Zon en Neptunus staan je vandaag bij. Zij brengen jou een sterke connectie met je visie, idealen en doelen. Een fantastische dag om te dromen en te praten over de zaken die je reeds verwezenlijkte op de weg hiernaartoe.

Ga de tweede week van mei 2020 de diepte in

Maandag 11 mei staat heel sterk in het teken van Saturnus die zich omkeert. Het is een dag waarop je een bepaalde druk in jezelf kunt ervaren. Er is sprake van een bepaalde rusteloosheid. Je wilt jouw dromen liever vandaag dan morgen bereiken. En toch moet je vandaag geduld oefenen. Forceren heeft geen zin met Saturnus. Je kunt serieus op grenzen botsen en vallen als je probeert tegengas te geven.

Zeker met een verbinding tussen Mercurius en Mars erbij. Heb je het gevoel dat je uiterlijk serieus blok wordt gezet? Ga dan naar binnen! Dat is waar vandaag voortuitgang te boeken is. Binnenin jezelf kun je innerlijke rust creëren die jou de mogelijkheid geeft om de zaken nog verder te onderzoeken. Ongeduld zal je vandaag niets opleveren. Maak er vooral het beste van en ga op zoek naar innerlijke rust. Als laat op de avond Mercurius in tweelingen terechtkomt zal je vanzelf merken dat je gedachten flexibeler worden en in beweging komen. Let op dat je de slaap tijdig opzoekt om niet met een malende gedachtenmolen te blijven liggen.

Een verbinding tussen Mercurius en Saturnus brengt je op dinsdag 12 mei de mogelijkheid om je vluchtige gedachten neer te schrijven en te ordenen. Dinsdagavond is een ideaal moment om via een praktische methode zoals een bullet journal jouw gedachten in kaart te brengen. Logica viert vanavond hoogtij. Heb je een probleem waar een zekere mate van diep overdenken voor nodig is? Besteed hier dan vanavond zeker tijd aan.

Mei 2020: Duik de diepte in
Duik de diepte in

Waar wil jij jou mee verbinden? Wat heeft nog plaats in je leven?

Vanaf woensdag 13 mei komt Mars in Vissen. Mars voelt zich niet volledig thuis in dit waterige teken. Best kunnen we deze energie gebruiken om aan de slag te gaan met creatieve projecten of spirituele zaken. Daarnaast start Venus op diezelfde dag haar retrograde. Als Venus op haar stappen terugkeert, dan worden we uitgenodigd om onze waarden en verlangens onder de loep te nemen. Het kan een uitdagende tijd zijn voor relaties waar reeds barstjes aanwezig zijn. Venus begint deze keer haar retrograde op de graad van kunst en geluk. Het brengt je de mogelijkheid om de komende periode meer harmonie te brengen in je omgeving. Gemeenheid gaat je nu niet helpen. We gaan deze periode nood hebben aan vriendelijkheid en mildheid. Focus je op de positieve dingen die er wel nog zijn. Ga op zoek naar de zaken waarmee jij je wilt verbinden.

Donderdag 14 mei staat erg in het teken van Jupiter die zich omdraait en op zijn stappen terugkeert. Een goed moment om eens in de energie en kracht van stenen te duiken. Welke steen trekt jouw aandacht? Waar heb jij met andere woorden nood aan? Als je niets met stenen hebt, dan kun je vandaag ook de menselijke psyché verder bestuderen en die in tekst proberen kristalliseren. Een schrijfopdracht waarbij je jezelf de juiste vragen stelt, kan je vandaag vele inzichten opleveren. Ga in gesprek met jezelf. Wat heb jij nodig om jouw leven nu beter te maken?

Een weekend vol balanceren en evenwicht

Op vrijdag 15 mei 2020 hebben we een verbinding tussen Zon en Pluto die jou de mogelijkheid biedt om je te bevrijden van banden en ketens die jou belemmeren om de beste versie van jezelf te worden. Let wel op voor teveel daadkracht de dag erop op zaterdag 16 mei wanneer er een connectie is tussen Mercurius en Pluto. Het kan je een breakdown bezorgen doordat je teveel stress op jezelf legt. 

Zondag 17 mei krijg je dan weer mooie kansen aangeboden met een Zon Jupiter connectie. Het is een dag waarop geluk voor het grijpen kan liggen. Je kunt je ook gewoon oprecht blij voelen met je omgeving. Wees wel voorzichtig met alcohol, want de verbinding tussen Mercurius en Jupiter in de nacht met maandag 18 mei kan problemen geven met je lever en zenuwstelsel. Je inschattingsvermogen kan ook verzwakken en je kunt zaken vertellen waar je later misschien nog spijt van kunt krijgen. Als je last hebt om die nacht de slaap te vatten, is het misschien best om je gedachten gewoon te observeren en te laten gaan. Focus houden zal niet echt mogelijk zijn. Maak er een fijne denkoefening van waarin je jouw mogelijkheden verbreedt en vergroot. Misschien brengt die extra ruimte op termijn wel mooie zaken jouw richting uit.

Eenzaamheid, illusies en ontgoocheling

De verbinding tussen Mercurius en Saturnus op woensdag 20 mei brengt je mogelijks het gevoel dat je er alleen voor staat. Er kan zelfs wat bruuske taal vallen als je je verantwoordelijkheid niet neemt. De erkenning moet je nu zeker niet buiten jezelf zoeken. Ga op zoek naar de erkenning binnen in jezelf. Als de zon vandaag in tweelingen treedt, kun je een grotere nood vinden om met anderen te connecteren en te netwerken. Het is ideaal om hier plannen rond te maken vandaag voor de komende periode. Niet alles hoeft vandaag te gebeuren, nietwaar?

Venus maakt op donderdag 21 mei een verbinding met Neptunus die ons illusies, ontgoocheling en verwarring kan brengen. Gebruik deze energie liever om aan de slag te gaan met een creatief project vanuit jouw intuïtie. Zet de energie op papier! Wie weet kun je er later met een klare blik nog ideeën uit putten. Vandaag zou ik zeker geen belangrijke beslissingen nemen. Stel die liever uit naar een beter moment.

Soms voelt het als balanceren op de rand van een klif (mei 2020)
Soms voelt het als balanceren op de rand van een klif

Intuïtief weten ligt binnen handbereik

Vrijdag 22 mei 2020 is een erg drukke dag aan de hemel. We hebben zowel een nieuwe maan in tweelingen als een verbinding tussen Mercurius en Venus, tussen Zon en Saturnus en tussen Mercurius en Neptunus. Een dag waarop wijsheid te oogsten is met het nodige geduld en het accepteren van je beperkingen. Je kunt zeer nauwkeurig onderscheid maken, maar moet oppassen om niet in gemakzucht te belanden.

Zeker als iemand je hierop wijst kun je wel eens in escapisme verzeilen. Actie ontstaat vandaag uit intuïtie. De energie is erg licht en positief. Maar vergis je niet. Naïviteit is niet hetgeen jou verder gaat helpen. Het leven is niet zonder kommer en zorgen. Als je nu je focus op het heden houdt, dan kun je zien wanneer je niet kijkt en horen wanneer je niet luistert. De poort naar intuïtief weten ligt open als je niet verzandt in wegvluchten in een illusionaire wereld.

Evenwichtige energie leidt tot meesterschap

Op zondag 24 mei hebben we een verbinding tussen Mercurius en Uranus die ons een onrustige geest kan geven. De ideeën die nu door je hoofd spoken kunnen redelijk revolutionair en ongewoon zijn. Wees voorzichtig als je ze communiceert, want je zou mensen kunnen bruuskeren zonder dat je dit wilt. Schrijf ze liever op en kom er op een later moment op terug.

Maandag 25 mei starten we met een verbinding van Mars en Uranus die ons uitzonderlijke resultaten kan brengen, zeker op het gebied van wetenschap en techniek als je hierin werkzaam bent. Je kunt je vandaag fysiek als een vis in het water voelen. Zet die fysieke energie om in een voor jou fijne activiteit. Hou je ervan om eens goed te gaan hardlopen? Vandaag is de ideale dag om dit op jouw planning te gooien.

Er zijn ups en downs. Volg het natuurlijke ritme deze maand.
Er zijn ups en downs. Volg het natuurlijke ritme deze maand.

Emotionele laatste dagen van mei 2020

Woensdag 27 mei staat in het teken van een verbinding tussen Mars en Pluto wat je de mogelijkheid kan geven om via krachtige actie een bepaalde toestand tot een halt te roepen of om een nieuwe start in iets te forceren. Als Mercurius donderdag 28 mei in Kreeft belandt, merk je op dat je vaker contact zoekt met jouw inner circle. Ontstaan er plots meer gesprekken in je gezin de komende weken? Merk je dat je minder nood hebt om met heel veel mensen te socialiseren? Misschien is het dan het moment om je focus te verkleinen op jouw dichte vrienden en familie. Het kan een goed moment zijn om je gevoelens onder de loep te nemen en te communiceren.

Op vrijdag 29 mei zien we een verbinding tussen Venus en Saturnus die het ons wat lastig kan maken om affectie uit te drukken. De verantwoordelijkheden in een relatie komen nu erg op de voorgrond. Niet echt de fijnste zaken om mee geconfronteerd te worden als je hier normaal weinig aandacht aan besteedt. Neem veel tijd alleen vandaag om de zaken te onderzoeken die nu naar boven komen om op termijn je manier van relateren te verbeteren.

Zaterdag 30 mei hebben we een verbinding tussen Zon en Pluto die ons kan confronteren met situaties waarin macht en onmacht heel hard spelen. Heb jij het gevoel dat jouw identiteit zich niet mag uiten zoals jij het wilt? Wees dan alert voor mogelijke twisten en woedeaanvallen. Laat los wat je niet kan veranderen en streef naar een verantwoordelijk leiderschap in jouw eigen leven. Met de verbinding tussen Mars en Jupiter kun je best de energie vandaag gebruiken om aan sport te doen of aan je carrière te werken. Wees wel niet te overmoedig zodat de spanning binnen voor jou aangename grenzen blijft. Een eerder explosieve dag dus, waar we op een dunne grens balanceren. 

Wil je graag deze inzichten en meer inspiratie in je inbox ontvangen? Schrijf je nu in voor de vernieuwde inspiratiebrief.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.