Caroline/ december 29, 2023/ Naturopathie/ 0 reacties

Ziekte ontstaat waar een bepaalde energie zich niet op een gezonde manier kan uiten. De energie komt er als het ware zijdelings uit. Als jij jouw Marsenergie niet op een gezonde manier in de wereld kan zetten, zal deze vast ontstekingen creëren in je lichaam. Soms is het echter knap lastig om een energie gezond in de wereld te kunnen zetten. Hier is een energetisch duwtje een mooie oplossing. Deze duwtjes kan je geven met astrospargyriek. Een oude methodiek in een nieuw jasje.

Waar vind je de mogelijke zwakke punten in een geboortehoroscoop?

Van nature zijn er sterkere en zwakkere domeinen in je geboortehoroscoop. Naar gezondheid toe zijn 4 huizen van groot belang: het eerste, het zesde, het achtste en het twaalfde. Alle planeten die zich in deze 4 huizen bevinden hebben een grotere kans om fysieke of psychische ziektes te veroorzaken. Kijk dus zeker eens welke planeten deze huizen in jouw horoscoop bewonen om hier een zicht op te krijgen.

Wil je het graag nog een stapje dieper bekijken? Dan kun je gaan kijken naar de heersende planeten van de dierenriemtekens op de cusp van deze huizen. Zo is de Zon heerser van de Leeuw en zal je Zon dus sneller onder druk staan als jij een Leeuwascendant hebt.

Over het algemeen zijn planeten die een aspect maken met Mars en/of Saturnus planeten die van nature meer kans hebben om ziekte te creëren. Je ziet, meer dan genoeg zwakke punten in een horoscoop om alert op te zijn. Het is dan ook interessant om deze te bekijken en hier de rode draad uit te halen zodat je met zo weinig mogelijk moeite, zo veel mogelijk onheil kan voorkomen.

Astrospargyriek, een manier om de planeten in ons in evenwicht te brengen.

Wat representeren de 7 traditionele planeten?

In de traditionele astrologie werd altijd met 7 planeten gewerkt: Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus. Elk van deze planeten heeft een eigen betekenis en symboliek, maar ook een effect op je gezondheid die ik hieronder summier benoem.

De persoonlijke planeten en hun betekenis

De Zon staat symbool voor ons metabolisme en onze vitaliteit. Als jouw Zonne-energie verzwakt wordt, is het belangrijk om deze extra aan te sterken. Waar de Zon staat in je geboortehoroscoop, ligt een bepaalde nadruk in je lichaam. Deze lichaamsdelen worden meer gezien.

Wanneer de Maan verzwakt wordt, wordt ons natuurlijke ritme verstoord. De Maan heeft een grote invloed op ons fysieke lichaam. De plaats van onze maan in de geboortehoroscoop geeft aan waar deze overgevoeligheid plaatsvindt. Het is een plaats in onze horoscoop waar we erg veranderlijk zijn door omgevingsinvloeden.

Waar Mercurius in onze geboortehoroscoop staat, geeft aan waar er een zekere spanning en nervositeit heerst. Deze planeet van de communicatie, regeert ook de communicatie in ons lichaam die via het zenuwstelsel gebeurt. De gezondheid van ons zenuwstelsel kunnen we dus aflezen aan de plaatsing van deze planeet.

De positieve invloeden versterken

Venus is een planeet die vooral schoonheid en kracht brengt in een horoscoop. Toch kan ook zij er niet zo goed bij staan of tijdelijk verzwakt zijn door een heftige transit. En wie wil op zo’n moment niet wat extra geluk aan haar zijde? Je kan Venus associëren met klachten die te maken hebben met overdaad aan vrouwelijke dingen: denk aan te veel suiker, candida-infecties, acne, hormonale klachten…

Jupiter wordt als de grote weldoener beschreven. Net als Venus zal hij niet snel leiden tot ziektes. Alleen als hij niet onder controle wordt gehouden en je van het ene exces in het andere duikt, zal deze energie zich uiten in ziekte. Gezien Jupiter ons vreugde, geluk en welzijn brengt, wil je deze energie liefst sterk houden. Zie je dus dat Jupiter een zwak momentje gaat krijgen, kun je hem best een liefdevol zetje geven.

Astrospargyriek wordt op een bijzonder manier gemaakt.

De onruststokers in de horoscoop

Waar Venus traditioneel een positieve planeet is, wordt Mars traditioneel gezien als een onruststoker. Hij creëert ontstekingen en infecties. Activeert het metabolisme en zorgt voor hitte in het systeem. Op zich belangrijke eigenschappen, want wat zou je zijn zonder afweer? Op het moment dat Mars echter uit de bocht vliegt, gaat hij goed uit de bocht. Een heel belangrijke energie dus om gekanaliseerd in te zetten in het leven.

Saturnus is een planeet die gelinkt is aan chronische gezondheidsklachten. Eigenlijk brengt Saturnus een soort vertraging en verharding teweeg in het lichaam. Hierdoor komen er minder voedingsstoffen in dit lichaamsdeel wat op lange termijn zorgt voor gezondheidsklachten. Saturnus is vaak een moeilijke planeet om te gaan ondersteunen omdat hij meestal te sterk werkt. Je moet hem dan wat afzwakken. Op dit ogenblik staat Saturnus wel in Vissen, waardoor hij van nature minder stevig op zijn benen staat. Heb jij ook een zwakkere Saturnus in je geboortehoroscoop? Dan kan het interessant zijn om deze af en toe gericht te ondersteunen. Wees hier echter wel voorzichtig in.

Wil jij weten welke klachten gelinkt zijn aan deze twee onruststokers? Dan kan je hier een gratis mini gezondheidsprofiel aanvragen als je deze nog niet in je bezit hebt.

Wat is astrospargyriek en hoe neem je ze?

Spargyriek is een manier om kruiden te verwerken tot kruidenmiddelen waar eigenlijk een stukje alchemische kennis mee gemoeid is. Je gaat de kruiden niet enkel in alcohol laten weken, maar je gaat deze daarna verbranden en dit witte as terug in het middel mengen. Zo krijg je een fysieke, psychische en spirituele werking. Het werkt dus op alle lagen van het lichaam. Als we hier nog een stap dieper op ingaan komen we uit bij een groep spargyrische middelen die we de astrospargyrische middelen noemen. Deze middelen zijn gelinkt met een planeetenergie en gaan deze harmoniseren waardoor jij je gezondheid kan ondersteunen.

Deze elixirs zijn erg geconcentreerd, maar subtiel. Ze zijn vooral op energetisch en mentaal/emotioneel niveau werkzaam. Ze zijn niet wateroplosbaar en dienen OP de tong te worden ingenomen. Je mag ze ook op een stuk brood, een suikerklontje… doen om in te nemen. Neem 1 tot 2 keer per dag 1 tot 2 druppels. Zo krijg je vooral een energetisch ondersteunende werking. Dit gedurende twee maanden om een herverdeling te doen van je energiesysteem.

Alle spargyrische remedies zijn hier te bestellen. Als je de code CR8450 gebruikt (of CR8450NL als je in Nederland woont), krijg je in een aantal gevallen korting op je bestelling. Zo word je ook gekoppeld aan mij als therapeut waardoor er bij eventuele problemen melding kan worden gemaakt aan mij.

Welke astrospargyriek heb jij nu nodig?

Het vergt al veel kennis en kunde om te bepalen welk middeltje voor jou nu geschikt is. Toch zijn er een aantal regels waar je naar kan kijken. Denk bijvoorbeeld aan een transit van Saturnus, Uranus, Neptunus of Pluto op jouw Zon, Maan, Mercurius, Venus of Jupiter. Op dat ogenblik zou je kunnen opteren om de planeet in de geboortehoroscoop die aangedaan wordt, een extra zetje te geven met de bijhorende astrospargyriek.

Of als jij van nature weet dat jouw zonne-energie zwakker staat door de plaatsing hiervan in de geboortehoroscoop, kun je deze regelmatig een zetje geven. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de essentiële waardigheid van de planeten in jouw geboortehoroscoop.

Verder zou je ook kunnen gaan werken met het balanceren van excessen in de horoscoop door een tegengestelde energie toe te gaan voegen.

Wil je graag jouw eigen geboortehoroscoop eens uitpluizen in dit licht? Dan kun je bij mij terecht voor een gezondheidsprofiel reading. Zo ontdek je wat jij kan doen om jouw gezondheid te ondersteunen.

Meer ontdekken over hoe jij jouw gezondheid kan ondersteunen?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.