Caroline/ juli 26, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Alweer een nieuwe maand: augustus 2020 is aangebroken. De maand begint en eindigt met onrust. Je wordt met andere woorden uitgenodigd om heel dicht bij jezelf te blijven. Gelukkig zijn er ook nog mogelijkheden om je batterijen eens goed op te laden deze vakantie. Verder zie ik ook nog de kans om een nieuw evenwicht te vinden tussen spanning en ontspanning in augustus 2020. Veel plezier met deze boeiende maand!

Een onrustige start van augustus 2020

Augustus 2020 start met een verbinding tussen Mercurius en Pluto op zaterdag 1 augustus. Dit kan best wat krachtige woordenwisselingen met zich meebrengen. Ruzie is niet onwaarschijnlijk. Je zenuwstelsel kan vandaag behoorlijk onder stress staan. Als jij net als ik hooggevoelig bent, kan het een dag zijn waarop jouw emmer overloopt. Plan dus zeker voldoende tijd om te ontprikkelen in.

Zondag 2 augustus noem ik zeker geen rustige dag. We hebben 2 verbindingen met Uranus. Eentje met de Zon en eentje met Venus. Dit kan wel wat moeite geven om tot ontspanning te komen. Je wil is sterk en je hebt vandaag erg veel nood om je vrij te voelen. Let dus op met alle zaken en personen waarbij jij jou te veel beklemd voelt. Dit kan vandaag wel eens vonken gaan geven. Op zijn best brengt vandaag je een ruimere blik en originele ideeën waarmee er ruimte ontstaat. Gebruik liefst je creativiteit vandaag en let erop om vooral je eigen ding te gaan doen.

Alleen kalmte kan je redden

Maandag 3 augustus brengt ons een volle maan rond 18 uur op de 12de graad van waterman. Het is een volle maan die verder borduurt op het thema van de voorbije dagen. Er kan best wat woede en agressie vrij komen. Jouw tenen kunnen vandaag erg lang aanvoelen. Als jij jou gefrustreerd voelt in je basisbehoeftes, mag jij jou aan heel wat spanning verwachten. Vandaag kun je veel oog hebben voor alle zaken die je tekort komt. Misschien creëert dit wel woede. Woede voelen is ok, hem op anderen uitwerken niet. Je kunt de passie voelen om de waarheid aan het licht te brengen. Onrecht moet en zal nu op tafel komen.

Het lijkt me verstandig om alles wat vandaag naar boven komt even te laten inzinken alvorens erop te gaan handelen. Rustiger vaarwater kan in combinatie met de informatie die vandaag naar boven komt tot structurele oplossingen leiden. Gebruik hiervoor gerust de energie van Mercurius en Saturnus die tevens een verbinding maken vandaag. Zij kunnen je helpen om discipline aan de dag te leggen en je te houden aan een vaste planning.

Genieten in de natuur in augustus 2020
Zorg voor voldoende rustpunten deze maand

Voor jezelf zorgen is in augustus 2020 prioriteit

We zien een verbinding tussen Mars en Jupiter op dinsdag 4 augustus. Het is vandaag goed om eens goed te gaan sporten. Ook aan je carrière werken kan aan de orde zijn. De acties die je vandaag doet, brengen je vast en zeker successen in de toekomst. Hou wel wat maat aan zodat je de dag niet overspannen afsluit.

Vanaf woensdag 5 augustus zien we Mercurius in het teken Leeuw. Onze communicatie kan de komende weken meer op onszelf gericht worden en minder op onze dierbaren rondom ons. De focus wisselt van ons huis naar hobby’s en leuke zaken buitenshuis. Was jij de voorbije tijd dus erg op jouw leefomgeving gericht? Dan kun je nu merken dat er een verandering ontstaat. Vanaf vrijdag 7 augustus komt Venus in Kreeft terecht waardoor we ons meer verbonden gaan voelen met ons gezin en onze familie. De focus die de voorbije periode op onze thuis lag, geeft ons nu een mooie mate van comfort. Daar kun jij nu maximaal van genieten. 

Plotse nieuwe inzichten voorzichtig implementeren

In de nacht van vrijdag op zaterdag vindt er een verbinding plaats tussen Mercurius en Neptunus die ons levendige dromen kan opbrengen. Het kan interessant zijn om een boekje naast je bed te leggen vandaag. Wie weet brengen je dromen je mooie inzichten.

Maandag 10 augustus vindt er een verbinding plaats tussen Mercurius en Uranus waardoor je in staat bent om je originele ideeën ook in actie om te zetten. Als je dit te bruusk doet, kun je mensen afschrikken. Je wordt dan weggezet als excentriek. Beter is om vandaag gebruik te maken van je scherpzinnigheid en inventieve denkwijze om zaken op papier te zetten en uit te pluizen. De effectieve actie volgt beter later deze week wanneer Mars een verbinding maakt met Pluto op donderdag 13 augustus. Dit geeft je de mogelijkheid om met krachtige actie bepaalde toestanden te beëindigen om een nieuwe start te forceren.

Zaterdag 15 augustus staat in het teken van Uranus. Deze keert om op de 11de graad van stier. Het kan leiden tot een natuurlijk en spontaan proces van transformatie en vernieuwing. Jouw inspiratie kun je nu vertalen in een concept die je aan anderen kunt uitleggen. Als je met een project bezig bent, is het een goed moment om even op je stappen terug te keren en de zaken te herbekijken. Waar zijn er nog zaken die je liet liggen? Wat wil je liever anders afwerken? Het zijn maar een paar van de vragen die vandaag aan de orde kunnen komen. Probeer vooral het proces niet te controleren. Als je het loslaat, komen de antwoorden als vanzelf.

Een goede fysieke en mentale gezondheid

Zondag 16 augustus is er een verbinding tussen Zon en Mars die zorgt voor een mooie portie durf en moed. Je kunt je best energiek voelen vandaag met zin om jezelf uit te drukken. Initiatief is geen enkel probleem. Werken aan je gezondheid en vitaliteit gaat vandaag wonderwel. 

Na het weekend hebben we een best wel drukke maandag de 17de augustus. De verbinding tussen Mercurius en Venus zorgt ervoor dat onze geest en ons hart op één lijn kunnen zitten. Als jij graag met kunst bezig bent, is vandaag een uitstekende dag om nieuwe creaties te maken. Schoonheid en harmonie vallen je erg op. De verbinding tussen Mercurius en Mars geeft ons een sterke psychische gezondheid vandaag. Ons zenuwstelsel is veerkrachtiger dan sommige andere dagen.

Een verkwikkende boswandeling.
De kleur groen kan je zenuwstelsel ontspannen

De batterijen opladen met positieve energie

De verbinding tussen Zon en Mercurius op de 26ste graad van Leeuw diezelfde maandag de 17de augustus 2020. brengt ons een natuurlijke communicatie vandaag van onze eigen noden. Dit kan je een sterke wil brengen. Je hebt vandaag de mogelijkheid om een moeilijk project af te werken en tot een goed einde te brengen. Het is belangrijkste is dat dit project in lijn ligt met jouw richting, jouw hoger doel. Zolang dit het geval is, geraak je door de grootste en moeilijkste uitdagingen.

Op dinsdag 18 augustus is er een mooi verbinding tussen Venus en Uranus die je de mogelijkheid geeft om fijne partnerschappen aan te gaan. Kunstzinnige uitspattingen kunnen vandaag mooi op jouw agenda geplaatst worden. Of misschien kies je er gewoon voor om even alleen te gaan vertoeven in een mooie natuurrijke omgeving. Geniet vooral van de mooie dingen rondom jou en in jou.

Woensdag 19 augustus brengt ons een nieuwe maan op de 27ste graad van Leeuw. Vandaag kan een mooi moment zijn om voor dag en dauw op te staan. De energie en de totale stilte voor de duisternis terug trekt, kan jou een boost van energie bezorgen. Jij beseft dat mooie dingen soms komen door te wachten in het leven. Spaar je krachten voor de gevechten die er echt toe doen. Maak je keuzes wijs, want jij mag nu jouw doelen voor de komende maand bepalen. Laad vandaag vooral je batterijen op zodat je klaar staat bij de volgende uitdaging op jouw pad. Een inkijkje hierin hebben? Vraag jouw astrologisch consult nu aan.

Terug meer focus op werk

Vanaf donderdag 20 augustus komt Mercurius in Maagd terecht. We worden kritischer in wat we geloven en wat we denken. De details zijn nu belangrijker dan de voorbije tijd. Het komt er nu op neer dat de zaken echt kloppen op alle gebieden. Dus merk je op dat je wat meer pietje precies bent? Gebruik dit dan om een aantal zaken correct af te ronden.

Vrijdag 21 augustus brengt ons een verbinding tussen Mercurius en Jupiter die je en zwakker inschattingsvermogen kan bezorgen. Als je de neiging voelt om kritiek te geven, lijkt het mij verstandig om dat vandaag even te parkeren. Je kunt er dan een van de komende dagen op terugkomen zonder dat jouw blik vertroebeld is. Migraine of overprikkelingsreacties kunnen vandaag een feit zijn. Plan vandaag dus weinig belangrijke zaken in.

Vanaf zaterdag 22 augustus komt de Zon ook in het teken Maagd terecht. We krijgen nu meer zin om serieus aan de bak te gaan in de plaats van ons bezig te houden met zomers vertier. Misschien moet jij het schooljaar van jouw kroost nog voorbereiden en had je hier nog geen zin in? Nu het einde van de traditionele zomervakantie nadert, komt de werkzin terug bovendrijven. Je krijgt als vanzelf terug aandacht voor werken na een periode van ontspanning.

De evenwichtsoefening tussen spanning en ontspanning in augustus 2020

Maandag 24 augustus kan een lastige dag zijn. Overspanning is een reëel risico met een verbinding tussen zowel Mercurius en Pluto als Mars en Saturnus. Het gaat erom om vandaag veel geduld aan de dag te leggen om de zaken die je start ook af te werken. Doorzettingsvermogen wordt wel beloond, maar het vergt een grote inspanning van jou. Hou je energiebalans vandaag goed in de gaten.

De energie van dinsdag 25 augustus ligt dan weer helemaal anders met een verbinding tussen Mercurius en Uranus. Het brengt snelle, innovatieve gedachten met zich mee. Soms zelfs op het briljante af. Toch is het noodzakelijk om met de voetjes op de grond te blijven. De verbinding tussen Zon en Jupiter kan je veel positieve zaken brengen en je de mogelijkheid brengen om vooruit te komen in je leven zolang jij niet te veel op geluk vertrouwt. Alles met mate dus.

Woensdag 26 augustus is het echt druk aan de hemel. De verbinding tussen Venus en Jupiter brengt jou financiële mogelijkheden. De voorwaarde is wel dat je bereid bent om de nodige discipline aan de dag te leggen met de verbinding tussen Mercurius en Saturnus erbij. Je geest is vandaag alvast scherp door de verbinding tussen Mercurius en Mars. Houd je aan je eigen persoonlijke grenzen. Discipline is vandaag key.

De nacht van donderdag 27 augustus op vrijdag verwacht ik een erg goede nachtrust met de verbinding tussen Venus en Neptunus. Je dromen kunnen jou veel fijne momenten brengen, maar ook boodschappen als je hier gevoelig aan bent. Ben je echt moe? Plan dan deze nacht een extra lange slaap in. Het zal je deugd doen!

Af en toe verschilt de bril waardoor we kijken

De verbinding tussen Zon en Venus op zaterdag 29 augustus kan ons een mooie dag bezorgen. Alles lijkt zich van zijn mooiste kant te tonen vandaag. Je ziet de zaken eerder door een roze bril. De mooie verbinding van Mercurius en Jupiter die hier nog eens bij komt versterkt dit gevoel alleen maar. Het brengt een vrolijke dag waarbij de communicatie stroomt. Een ideale dag om je te verdiepen in een onderwerp die jou interesseert.

Tot slot vormt zondag 30 augustus een laatste drukke dag aan de hemel voor augustus 2020. De verbinding tussen Venus en Pluto kan wel wat ophef veroorzaken. Zeker in combinatie met de verbinding tussen Zon en Pluto die wat onbeschoftheid met zich mee kan brengen. Lichtgelovigheid en verwarring kan vandaag aan de orde zijn met de verbinding tussen Mercurius en Neptunus. Kortom een dag om goed dicht bij jezelf te blijven zodat jouw acties ontstaan vanuit jouw eigen levenspad. Als je hierin slaagt kan het je zelfs fijne (im)materiële beloningen opleveren. 

Graag ontdekken wat dit allemaal voor jou te betekenen heeft? Vraag nu jouw astrologisch consult aan.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.