Caroline/ juli 25, 2021/ Astrologie/ 0 comments

De maand begint niet onopgemerkt met maar liefst twee verbindingen van Mercurius op zondag 1 augustus 2021. De samenstand met de Zon geeft je een hele sterke mentale kracht. Er is sprake van een zekere mate van praktisch nadenken en gezond verstand. Zeker in combinatie met de verbinding tussen Mercurius en Saturnus die ons de mogelijkheid biedt om een zekere discipline in ons denken te krijgen en erg veel concentratie aan de dag te leggen. Het kan een interessante dag zijn om je actief terug te trekken zodat je in stilte alleen kan zijn. Een broodnodige pauze om te reflecteren en op krachten te komen. Door vandaag het nodige geduld aan de dag te leggen en ruimte te maken om zaken af te sluiten, kun je optimaal gebruik maken van deze beide energieën.

Over slachtoffers en sleur

Op maandag 2 augustus krijgen we een verbinding tussen Zon en Saturnus die in sommige gevallen een vorm van zelfmedelijden kan opwekken. Laat je hier niet aan vangen! Die slachtofferhouding gaat je nu niet vooruit helpen. Probeer vooral in vertrouwen te gaan staan en op een verantwoordelijke manier het kaf van het koren te scheiden. Welke losse eindjes vragen jouw aandacht? Waar heb je de bal laten vallen?

Gezellig samenzijn is je eerder gegund op dinsdag 3 augustus. De verbinding tussen Venus en Uranus brengt mooie kansen tot partnerschap. Het kan allemaal wat spannend en intrigerend voelen. Van sleur is vandaag zeker niets te bemerken. Ga dus vooral eens buiten je comfort zone en zoek iemand om samen nieuwe spannende avonturen mee te beleven. Het zou zomaar je batterijen kunnen opladen.

Een best bruuskerende energie begin augustus 2021

Let op woensdag 4 augustus een beetje op je tellen zodat je niemand wegjaagt door de verbinding tussen Mercurius en Uranus. Het kan je een onrustige en snel verspringende geest opleveren. Je zou zomaar op een geniaal idee kunnen komen, maar verwacht niet dat je onmiddellijk bijval zal krijgen. In tegendeel zelfs! Door je ideeën nu naar buiten te brengen zou je mensen wat kunnen afschrikken. Gebruik deze energie vooral om nieuwe inzichten te bekomen en wacht een rustiger ogenblik af om jouw ideeën wereldkundig te maken.

Deze best wel bruuskerende energie is nog niet echt opgelost tegen dat we het weekend ingaan. De verbinding tussen Zon en Uranus op zaterdag 7 augustus kan wat plotse koerswijzigingen met zich meebrengen. Deze cadeautjes lijken niet altijd aangenaam, maar zijn het op de lange termijn vaak wel. Zeker mensen met veel vaste tekens in hun eigen geboortehoroscoop kunnen zich deze dagen minder in hun element voelen.

augustus 2021 nieuwe wegen

Wat ligt er aan jouw horizon?

Tijd voor nieuwe intenties met de nieuwe maan van augustus 2021

Zondag 8 augustus 2021 brengt ons een nieuwe maan op de 17de graad van Leeuw. Het is een ideaal moment om een nieuwe richting te initiëren op het gebied in jouw geboortehoroscoop waar deze nieuwe maan valt. Je blik richt zich op de toekomst. Deze nieuwe maan geeft jou de kans om in je eigen kracht te gaan staan. Om de leiderschapsrol van jouw leven op te nemen en het stuur niet meer uit handen te geven. Dit kan best beangstigend zijn en vraagt wel een grote dosis lef. Toch zijn de geschenken die je kunt ontvangen over de komende 2 jaar (een grotere maancyclus) niet min als jij met intentie deze cyclus in gang kunt zetten.

Zoek ontspanning en mijd belangrijke beslissingen

Wees op dinsdag 10 augustus wat op je hoede dat er geen rad voor je ogen wordt gedraaid. Zaken zouden wel eens anders kunnen zijn dan je denkt met de verbinding tussen Venus en Neptunus. Belangrijke beslissingen zou ik niet echt maken vandaag tenzij je 200% zeker bent dat je alle implicaties kent. Een fijne manier om deze energie in te zetten is een leuke film uitzoeken om te kijken of een goed boek oppakken om je in te verliezen. Ga op zoek naar inspiratie, maar zie het niet als de waarheid.

Woensdag 11 augustus 2021 is best een drukke dag. De verbinding tussen Mercurius en Jupiter kan ons moeite geven om onze gedachten gefocust te houden. Je inschattingsvermogen kan wat zwakker zijn, dus neem gerust wat meer marge als je toch in dat krappe parkeerplaatsje wilt manoeuvreren. Door de verbinding tussen Venus en Saturnus lijkt het me geen geschikte dag om veel sociale contacten in te plannen. Je zou best wel nood kunnen hebben om even in je eigen ruimte te vertoeven. Mercurius gaat woensdag verhuizen van Leeuw naar Maagd. Dit betekent dat we kunnen opmerken dat we iets meer detailgericht en praktisch worden. Het kan ook zorgen voor iets meer discussies door een kritische instelling de komende weken.

loslaten in augustus 2021

Laat die nieuwe intenties maar los in de wereld.

Soms komen geschenkjes zomaar uit de hemel vallen

Venus en Pluto maken op donderdag 12 augustus een mooie verbinding die je interessante nieuwe informatie kan brengen via geliefden of andere intimi. Heb voldoende aandacht voor de gesprekken die je vandaag voert met mensen die je nauw aan het hart liggen, ze zouden je een mooi geschenk kunnen brengen om een nieuwe start te nemen.

De informatie die je donderdag mocht ontvangen zou ertoe kunnen leiden dat je op zaterdag 14 augustus door de verbinding tussen Mars en Pluto knopen doorhakt. Als er zaken zijn die moeten gebeuren, dan is vandaag de ideale dag om korte metten hiermee te maken.

Alles met mate in het midden van augustus 2021

Je kunt je maandag 16 augustus best wel wat rusteloos voelen door de verbinding tussen Venus en Uranus. Je hebt nood aan vrijheid en durft deze bruusk opeisen als je deze niet krijgt. Het is een goede mantra om vandaag “leven en laten leven” in je hoofd te houden. Door de juiste portie ruimte aan jezelf en anderen toe te staan kunnen mooie dingen gebeuren. Vanaf vandaag komt Venus ook in Weegschaal waardoor we iets meer focus kunnen hebben op onze één-op-één relaties. De komende weken zijn ideaal om nog eens bij te kletsen met je beste vriendin.

Zorg voor voldoende rust en zelfzorg op dinsdag 17 augustus zodat je geen zenuwinzinking hoeft te ervaren. De hoeveelheid stress op het zenuwstelsel met een verbinding tussen Mercurius en Pluto kan soms een aanslag plegen op je gezondheid. Je zou zomaar uit onverwachte hoek een krachtig betoog naar je hoofd gegooid kunnen krijgen. Door voldoende ontspanning in je agenda in te plannen, kun jij vandaag sowieso beter staande blijven.

Subtiele doorbraken

Donderdag 19 augustus brengt ons een mooie samenstand tussen Mercurius en Mars waardoor we de mogelijkheid hebben om indrukwekkende betogen te houden met een krachtige geesteskracht. Je hoeft kracht in dit geval zeker niet op te vatten als een brute kracht. Door net dat goede inzicht aan te reiken aan een ander, kun je soms meer transformeren. Het zou kunnen dat je in verwarring wordt gebracht door acties of woorden van iemand anders. Dit zou zeker het geval kunnen zijn als jij te veel vast zit in een bepaald gedachtenpatroon. Zie deze verwarring als een cadeautje om je geest te verruimen.

Je kunt je vrijdag 20 augustus aan een eerder atypische dag verwachten. Uranus gaat retrograde lopen op de 15de graad van Stier en kan hierdoor een aantal geheimen naar de oppervlakte brengen zodat ze vrucht kunnen gaan dragen. Het zou best eens kunnen dat je een gevoel ervaart dat je een andere richting dient in te slaan en hier vandaag ook de nodige informatie rond krijgt. Misschien heb je wel iets te veel op geluk vertrouwd met de verbinding tussen Zon en Jupiter en word je nu uitgenodigd om de gevolgen te overzien. De verbinding tussen Mercurius en Uranus op deze zelfde dag geeft je mogelijks een zeer snelle onrustige geest die met nieuwe inzichten komt waar je nog nooit aan gedacht had. Een ideale dag om doorbraken te creëren dus.

Actief aan de slag met hetgeen naar boven komt

Zondag 22 augustus 2021 brengt ons een verbinding tussen Mars en Uranus die ons best mooie resultaten van uitstekende kwaliteit kan brengen in sportactiviteiten. Ben jij een loper? Dan zou je vandaag wel eens verrast kunnen zijn door de resultaten van jouw sporttraining. Het is alleszins een goede dag om fysiek zware arbeid op de planning te zetten. Alles behalve zondag rustdag dus!

Rust lijkt me ook erg ver te zoeken gezien de volle maan op de laatste graad van Waterman. Je kunt wat last hebben om negatieve emoties en gevoelens los te laten en hier zelfs wat door overspoeld worden. Een goede dosis sport kan hier dus een oplossing bieden. Het kan belangrijk zijn om ruimte te maken om te rouwen op jouw eigen manier om wat niet meer is zonder te verdrinken. De Zon kan je hierbij helpen als zij verhuist naar het teken Maagd voor de komende weken. Ze kan je ondersteunen om een onderscheid te maken en prioriteiten te stellen.

nieuwe ideeën in augustus 2021

Zwanger van nieuwe ideeën en plannen? Een zwangerschap duurt ook 9 maanden.

Beslissingen werken niet altijd uit in het nu: karma-time?

Maandag 23 augustus zien we een mooie verbinding tussen Venus en Saturnus die je de mogelijkheid brengt om mooie geschenken te ontvangen omdat je in het verleden jouw grenzen duidelijk hebt aangegeven naar anderen. Je mag nu eens genieten van de positieve gevolgen van deze zware taak.

Woensdag 25 augustus is best een drukke dag. De verbinding tussen Venus en Neptunus geeft ons de mogelijkheid dat we ons laten vangen door een mooi praatje. Gelukkig kan de energie van de verbinding tussen Mercurius en Saturnus helpen om via beredeneren en logica de juiste beslissingen te nemen. Het is dus geen dag om je ratio thuis te laten. De verbinding tussen Venus en Jupiter kan je nood geven om gezelschap van anderen op te zoeken. Alleen zijn zal je niet zo vlot afgaan vandaag. Zoek desnoods een manier om telefonisch toch iemand nabij te hebben als je niet kan afspreken.

Zorgen weggooien, maar liefst geen belangrijke mensen weggooien

We krijgen donderdag 26 augustus een mooie kans om onze zorgen weg te gooien met de verbinding tussen Mercurius en Pluto. Ga aan de slag met een loslatingstechniek die jou kan helpen. Ik ben de laatste tijd vaak bezig met humoristische sketches uit te beelden in mijn living om de ernst en zwaarte eruit te halen. Maar het zou evengoed kunnen zijn dat jij een fijne tai chi sessie op je planning dient te gooien. Doe vooral datgene wat voor jou werkt.

De astrologische maand rondt af op maandag 30 augustus 2021. Mercurius maakt dan nog een verbinding met Uranus voor hij verhuist naar Weegschaal. Probeer vooral een paar keer je tong te draaien als je een kritische opmerking zou willen maken zodat je niemand op de tenen trapt. Tenzij je deze mensen even goed van hun vet wilt geven natuurlijk. De gevolgen van woorden kunnen vandaag best verrassend uitpakken.

Wil jij graag ontdekken hoe al deze zaken jou persoonlijk beïnvloeden? Dan is een astrologische gidsingsessie vast iets voor jou. Ontdek deze hier.

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.