Caroline/ november 23, 2022/ Astrologie/ 0 comments

Elk seizoen heeft zijn eigenheden. Wist je dat je doorheen de verschillende jaargetijden ook preventief aan je gezondheid kan werken volgens de astrologie? Tussen 22 november en 21 december bevinden we ons astrologisch in het seizoen van de zon in boogschutter. Een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met jouw bewegingsroutines.

1.    Til jouw bewegingsroutines naar nieuwe hoogten als de Zon in Boogschutter staat

Zo net voor de feestdagen is ons figuur vaak het goede excuus om nog even aan de sport te gaan. Laat het seizoen waarin de zon doorheen boogschutter loopt het ideale ogenblik zijn om net een nieuw trainingsprogramma te gaan volgen. De energie is vaak hoog doorheen de maand. Je kan deze dan ook gemakkelijk gebruiken om je lichaam en spieren te versterken. 

Je hoeft hierbij trouwens niet direct aan fitness te denken. Ook zachtere vormen van lichaamswerk kunnen een goede zet zijn. Ga bijvoorbeeld eens die yoga- of pilatesklas gaan uittesten die al zo lang op jouw to do lijstje staat. Of ontdek eens wat tai chi voor jou betekent. Alles wat jou in beweging zet en je hoofd even op pauze, is goed om in deze maand uit te proberen.

Tijd om in beweging te komen met Zon in Boogschutter

2.    Richt die rusteloze geest

Jouw hersenpan zou wel eens op volle toeren kunnen draaien in dit seizoen. Rusteloos op zoek naar kennis zou een heel mooie omschrijving kunnen zijn. Een goed idee hiervoor is dan ook een nieuw studieonderwerp opnemen en hier boeken over te lezen of documentaires te kijken. Het ideale seizoen dus om iets bij te leren en je horizon te verbreden.

Maar ook op reis kan jij jouw horizon verbreden. Als jij geen kinderen in huis hebt met leerplicht, dan is het een ideaal moment om even op vakantie te trekken en de wereld te ontdekken. Gelukkig kan je deze energie thuis ook nog gebruiken als een reis gewoon onmogelijk is: ga vooral wat extra vrije tijd inplannen en ontdek hierin nieuwe zaken die je uit je comfortzone halen. Grenzen verleggen is in elk geval de boodschap.

3.    Vergeet die zelfzorg niet met zon in boogschutter!

Tijd om jouw zelfzorgroutines eens onder de loep te nemen. Ga even zitten met een blad papier en denk even kritisch na over jouw slaap, voeding, bewegingsroutines, levensritme, stress… Waar is ruimte voor verbetering? En wat is nu al goed? Deze maand leent zich uitstekend om te experimenteren met nieuwe technieken en routines. Durf dus out of the box denken.

Een gezonde portie slaap zal doorheen de maand belangrijker zijn dan anders. Je krijgt immers veel nieuwe ideeën en visies. Door goed op je nachtrust te letten, kan je deze goed integreren zodat ze bruikbaar zijn. Als jij op dit ogenblik een koffie addict bent, dan is dit een ideale maand om wat te minderen. Jouw lijf zal je er dankbaar om zijn.

Breek vrij van de sleur wanneer de zon in boogschutter staat.

4.    Doorbreek de sleur en ont-moet jezelf

Sleur is de vijand van de boogschutter. Jammer genoeg is er in het leven wel eens vaker sprake van routines die tot een sleur uitgroeien. Je sleept je er dan door omdat het moet, maar eigenlijk is dit contraproductief. Ga eens na wat jij allemaal moet van jezelf. Vast een hele boterham als je erbij stil staat. 

Vervolgens neem je dit lijstje en kies je er drie zaken uit die je vanaf nu niet meer moet. Je gaat jezelf dus ont-moeten. 😉 Kijk wat dit doet met jou om minder verplichtingen op te leggen. Kies er bijvoorbeeld voor dat jij deze maand niet elke dag moet koken, maar zoek af en toe gezonde alternatieven. Maar bovenal: ga op zoek naar ludieke manieren om jezelf te herinneren aan het feit dat jij wat minder moet. Humor maakt het sowieso minder zwaar. 

Wil jij graag meer gezondheidstips ontvangen op basis van jouw persoonlijke astrologische geboortehoroscoop? Bestel dan nu hier jouw gratis mini gezondheidsprofiel hier!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ik heb mijn inspiratie gehaald uit Judith Hill’s Medical Astrology for Health Practitioners. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in haar boeken.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.