Caroline/ juni 14, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Zou het je wat opleveren moest je jouw eigen risico op burn-out kunnen voorspellen? Er zijn wel een aantal momenten in je leven dat je meer kans hebt op een burn-out. Deze cyclische patronen komen bij iedereen op een ander moment in hun leven terug. Door na te kijken wanneer deze patronen bij jou optreden kun je een burn-out voorspellen of liever voor zijn.

Concentratie en hard werken
Burn-out is ook maar een signaal die jou iets wil duidelijk maken.

Saturnus kan een burn-out voorspellen

Een van die patronen is Saturnus transit in het zesde huis. Op het moment van dit schrijven staat Saturnus in de eerste graden van Waterman en gaat deze terug naar de laatste graden van Steenbok. Je hebt een grote kans dat Saturnus nu of de komende tijd in jouw zesde huis passeert als jij een Maagd ascendant hebt, want dan bevindt Waterman zich waarschijnlijk op jouw zesde huis.

Als je graag nakijkt of dit bij jou het geval is, kun je best jouw geboortehoroscoop erbij halen. Daar kun je nagaan welk teken zich op het zesde huis bevindt. Aangezien Saturnus ongeveer 28,5 jaar erover doet om doorheen de dierenriem te gaan, weet je dat hij ongeveer 2,5 jaar per teken spendeert. Zo kun jij uitrekenen hoe lang het nog duurt voor deze periode bij jou aanbreekt.

Wat is dat zesde huis nu eigenlijk?

Traditioneel wordt dit huis heel erg vaak geassocieerd met werk en gezondheid. Het is een huis waar je leert omgaan met jouw verantwoordelijkheden. Een Saturnus-transit doorheen dit huis kan jou dan ook “klachten” geven op deze gebieden.

Als we de oorzaak van burn-out erbij nemen dan merken we dat het vaak gelinkt is met een mismatch in verantwoordelijkheden. Je neemt meer verantwoordelijkheden op dan je gezondheid aankan. Ruimte voor ontspanning is er niet meer. De batterij loopt leeg. Je bent op.

Wat betekent deze periode voor jouw leven?

Merk je dat het op je werk plots zwaarder en moeilijker loopt dan voorheen? Is de werkdruk toegenomen? Als je vroegere jobkeuze voortkwam uit externe motieven, kun je het nu knap lastig krijgen. De omstandigheden op het werk dwingen je als het ware om je keuzes omtrent werk en verplichtingen (terug) onder de loep te nemen.

Het kan zijn dat je nu erg veel verplichtingen op je af voelt komen. Sterke grenzen stellen en die ook met hand en tand bewaken is nu van levensbelang. Nee zeggen is een vaardigheid die je nu echt moet oppakken. Onthoud dat alles waar je nu nee op zegt, ruimte creëert om ja te zeggen op andere opportuniteiten. Door consequent over jouw eigen grenzen te blijven gaan, ligt een burn-out echt wel op de loer nu!

Toch is dit een periode van werken. Als dit in de buitenwereld niet kan, dan zal je werk zich innerlijk kunnen voortzetten. De beste remedie voor deze periode is niet te veel klagen en de zaken aanpakken die zich voordoen. Leef jij meer in je eigen periferie dan in je centrum? Wees maar zeker dat je gezondheid je hierop zal wijzen. Motivatie is bij deze transit het sleutelwoord. Pak de zaken die op je weg komen gemotiveerd aan zonder hiervoor een beloning te verwachten. Die beloning komt vanzelf wel als de tijd er rijp voor is. Saturnus brengt mooie cadeaus, maar je moet er wel inzet voor tonen.

Soms is dit een periode waarin je een aantal ondankbare klussen moet opknappen of in een ondergeschikte positie terechtkomt. Dit vraagt van jou veel aanpassingsvermogen en geduld. Je wordt gevraagd om jouw steentje bij te dragen. Een verandering in je levenshouding is noodzakelijk. Bescheidenheid kun je nu leren.

Waarom burn-out voorspellen?

Het grote voordeel aan astrologie is dat je een zicht kunt krijgen op de topics die je de komende periode voor de kiezen kunt krijgen. Het geeft je een stuk voorkennis waardoor je goed voorbereid aan de start komt.

Als je weet dat er een periode aankomt waarbij Saturnus in het zesde huis gaat lopen, dan kun je de signalen in het oog houden. Observeer wat zich aandient in je leven. Doordat jij weet welke dynamiek hier aan het werk is, kun jij het evenwicht vinden en behouden. Je hebt geen burn-out meer nodig om je wakker te schudden.

Meer zicht op jouw eigen thema’s die naar boven komen nu en binnenkort? Boek een astrologisch consult en ontdek jouw handvaten.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.