Caroline/ augustus 22, 2021/ Lichaam in balans/ 0 comments

Loslaten, hoe doe je dat Caroline? Het is een vraag die ik vaak hoor in mijn praktijk. Het antwoord hierop is voor iedereen anders. Soms vind je al een puzzelstukje in het achtste huis van je horoscoop of in het twaalfde huis. Vandaag wil ik het met jullie over een biologisch aspect van loslaten hebben. Dit heeft alles te maken met je cel gezondheid.

De bouw van je cellen, basis van cel gezondheid

Ons lichaam is opgebouwd uit weefsels, die dan weer uit cellen bestaan. Die cellen bevatten verschillende onderdelen. Zo vind je er meestal mitochondriën in, wat een soort energiefabriekjes zijn. Ook heeft een cel vaak een systeem om eiwitten te maken (Golgiapparaat en andere celorganellen). Iets wat elke cel heeft is een celmembraan. Dit is het buitenste laagje die eigenlijk de grens vormt van je cel. De poortwachter als het ware.

Het celmembraan is idealiter opgebouwd uit omega 3 en omega 6 vetzuren. De optimale verhouding voor cel gezondheid is lager dan 1 omega 3 vetzuur voor elke 3 omega 6 vetzuren. Omega 3 vetzuren maken het membraan soepel en doordringbaar, de omega 6 vetzuren daarentegen zorgen ervoor dat het membraan verhardt. Door onze huidige eetgewoontes en levensstijl hebben we vaak te veel omega 6 vetzuren in ons membraan zitten. Dit zorgt ervoor dat ons celmembraan stug is.

cel gezondheid wordt tijdens de zwangerschap al bepaald.
De basis voor jouw cel gezondheid ligt in de zwangerschap

Wat zijn de gevolgen van een stug membraan?

Een stug membraan heeft een minder goede doorstroom in de twee richtingen. Dit betekent dat voedingsstoffen, zuurstof en licht minder goed in de cellen kunnen komen, maar ook dat de afvalstoffen minder goed uit de cel geraken. Je hebt het dus letterlijk moeilijk om je gifstoffen te kunnen loslaten. En dit zal je emotioneel ook merken. Loslaten wordt een helse opdracht.

Maar dit kan ook andere gezondheidsklachten veroorzaken. Een slechte cel gezondheid kun je herkennen aan:

 • Vermoeidheid
 • Eczeem en andere huidklachten
 • Vitamine D tekort
 • Hormonale problemen
 • Overgewicht dat er maar niet af wil

Hoe kom je terug tot cel gezondheid?

Net zoals dit probleem niet in 1,2,3 ontstaan is, zal je dit niet zo onmiddellijk kunnen oplossen met een pilletje. Als deze balans bij jouw moeder al niet goed stond, heb je zelfs genetisch een stugger celmembraan meegekregen. De mate van stugheid zal bepalend zijn voor het traject die je hierin te lopen hebt. Wil je dit graag laten vaststellen? Dan is mijn begeleiding rond cel gezondheid voor jou hetgeen je zoekt. Hierin neem ik een druppel bloed af voor een droogbloedtest die verstuurd wordt naar een onafhankelijk laboratorium in Noorwegen om de cel gezondheid en het celmembraan te bepalen. Je ontdekt er hier meer over.

Stap 1: De balans aan vetzuren herstellen

De kunst om terug te leren loslaten bestaat erin om het membraan soepeler te krijgen. Een eerste stap hierbij bestaat eruit om de inname van omega 6 vetzuren en omega 3 vetzuren terug meer in balans te krijgen. Dit kun je doen door op je dieet te gaan ingrijpen en de hoeveelheid omega 6 vetzuren wat te verlagen. Best doe je dit in combinatie met een goed omega 3 supplement.

Omega 6 vetzuren vind je onder andere terug in volgende voedingsmiddelen:

 • Zonnebloempitten(olie)
 • Hennepzaad(olie)
 • Soja(olie)
 • Sesamzaad(olie)
 • Margarine
 • Rijstolie
 • Arachideolie
 • Koolzaadolie

Stap 2: De omega 3 vetzuren in het celmembraan ingebouwd krijgen

Om de omega 3 vetzuren die je inneemt ook in je celmembraan te kunnen inbouwen heb je ook nog wat stoffen nodig. Een stofje die hier heel goed voor kan dienen zijn polyfenolen. Polyfenolen zijn plantenstoffen die je vooral in groenten en fruit terug kunt vinden. Er bestaat een bijzondere vorm van olijfolie die erg rijk is aan polyfenolen die kan helpen om de omega 3 vetzuren in het celmembraan in te bouwen.

Stap 3: Voedingstekorten behandelen voor een optimale cel gezondheid

De stoffen die je via je voeding binnenkrijgt, worden in je lichaam meermaals omgezet. Bij elk van die omzettingsstappen zijn bepaalde vitamines en mineralen nodig. Mis je bepaalde vitamines en mineralen in je voeding? Dan gaat het grondig mis en kan de omzetting vaak niet correct plaatsvinden. Je begrijpt waarschijnlijk dat dit betekent dat je bepaalde essentiële bouwstoffen in je lichaam niet hebt.

Om al deze stappen te doorlopen en een stabiel resultaat te bekomen ben je al gauw 4 maanden bezig. Gelukkig merk je in die periode graduele verbeteringen op. Heb jij, net als ik, het gevoel dat jouw cel gezondheid het ontbrekende stukje is van de puzzel? Boek dan nu jouw eerste consult in zodat jij terug in de kracht van je leven kunt gaan staan.

Zolang we de wortel van het probleem niet aanpakken is het aanmodderen.

Als jij het net als ik beu bent om altijd maar halve resultaten te verkrijgen, dan is deze add-on voor jou de ideale match.

Wil jij ook graag naar de kern en oorzaak van jouw gezondheidsproblemen?

 • Drie consulten met Caroline voor de afname van de test (t.w.v. € 99.00)
 • Drie keer uitmeten met bioresonantie (t.w.v. € 100.00)
 • Drie testen om de celgezondheid te bepalen (t.w.v. € 351.00)
 • Drie consultaties met Caroline voor de bespreking van de resultaten en adviezen (t.w.v. € 240.00)
 • Extra ondersteuning bij het bestellen van je supplementen

Waarde van het totale pakket = € 790.00

Pakketprijs: 480 euro 

(Betaling in schijven mogelijk voor: 3 x 170 euro)

 •  

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.