Caroline/ april 18, 2021/ Astrologie/ 0 comments

Crisis is nooit een leuk gegeven. Ik vraag me zelfs af of het ooit gelegen kan komen. In deze wereldwijde pandemie waarbij de gemoederen soms hoog oplopen, besloot ik bijgevolg een artikel te wijden aan de crisisgedragingen in verschillende situaties volgens de horoscoop. Het is handig om je eigen horoscoop in dit artikel bij de hand te hebben zodat je kunt nagaan welke stukken op jouw van toepassing zijn. Ik probeer ook per teken een aantal interessante therapieopties mee te geven. In een algemeen artikel kan ik natuurlijk de subtiele nuances niet meegeven. Kijk dus zeker bij mijn aanbod als je persoonlijke duiding wenst.

Wanneer kun je een crisis vermoeden?

Als je al even rondhangt op deze website dan weet je dat we in onze horoscoop alle tekens van de dierenriem dragen. Het ene teken is wat meer aanwezig dan het andere, maar in de grond zitten ze allemaal in ons. Het kan daarom ook zijn dat je het ene moment een bepaalde reactie opmerkt en op een ander moment een andere. Dit is perfect normaal en geen teken dat je jezelf helemaal kwijt bent. 😉

crisis veroorzaakt verschillende emoties.

Elke crisis kan zich anders uiten.

Tekenen van crisis in de horoscoop?

Wanneer moet je dus oppassen?

 • Bij een afname van de strijdlust is de ramenergie in crisis.
 • Begin je de stoffelijke zaken te negeren/ontkennen? Dan voelt de stierenergie zich niet goed.
 • Heb je even helemaal geen zin meer in elke vorm van communicatie, dan zit de tweeling in de problemen.
 • Ervaar je een groot angst en onveiligheidsgevoel ten aanzien van anderen? Dan kun je er prat op dat je kreeftenergie uit balans is.
 • Geen nood meer aan persoonlijke aandacht die je anders wel verlangt? Leeuw is in crisis.
 • Anders zo gewillig aan het werk en nu echt geen arbeidslust? Maagd voelt zich niet lekker.
 • Nu even geen nood om je met anderen te verbinden en contact te maken met je omgeving kan duiden op een crisis van weegschaalenergie.
 • Merk je op dat je je machteloos voelt en dat je instelling verscherpt in negatieve richting, dan kun je vermoeden dat de schorpioenenergie uit balans is.
 • Ervaar je doelloosheid in je anders zo doelgerichte leven? De conclusie luidt bijgevolg dat de boogschutterenergie zich niet lekker voelt.
 • Last van chaos en niet goed meer weten wie je nu echt bent kan wijzen op een crisis van het vissenelement.

Merk je op dat je een van bovenstaande zaken momenteel ervaart, dan is het interessant om eens in je eigen horoscoop te kijken in welke huizen de betrokken dierenriemtekens staan en of er planeten zijn die in deze tekens verblijven. Zo kun je zien op welke domeinen (=huizen) je op dit ogenblik uit balans bent. Heb je planeten in het betrokken dierenriemteken, dan wijst dit eerder op een verstoring in de energie van deze betrokken planeet. Je leeft dus niet het volle potentieel van deze planeet.

Hoe kun je het evenwicht herstellen?

Een horoscoop is een cirkel waardoor je langs de andere kant van de cirkel een punt vindt die je kan helpen met het herstellen van het evenwicht. Zo zal een uit balans geraakte ramenergie baat hebben van de samenwerking die een eigenschap is van de weegschaal. Eventuele planeten die in weegschaal staan kunnen je dan helpen om de ramenergie gemakkelijker te herstellen. 

Teken in crisis Balancerend teken Balancerende energie
Ram Weegschaal Samenwerken
Stier Schorpioen Radicale transformatie en psychologische inzichten
Tweelingen Boogschutter Concentratie op doelen en idealen
Kreeft Steenbok Observeren, plannen, opsplitsen in stukken
Leeuw Waterman Focus op werk doen voor het groter geheel of de gemeenschap
Maagd Vissen Ontspannen
Weegschaal Ram Jezelf even op de voorgrond zetten en met jezelf zijn
Schorpioen Stier Concreet scheppen
Boogschutter Tweelingen Neutraliteit en objectiviteit, alle feiten op een rijtje zetten
Steenbok Kreeft Concentreren op je gevoelsleven
Waterman Leeuw Wat extra bijzondere aandacht voor jezelf
Vissen Maagd Zelfkritiek en afbakening. Duidelijke grenzen stellen.

Therapeutische opties bij crisis voor de dierenriemtekens

Natuurlijk zijn er veel meer vormen van therapie dan ik je hier even kan gaan aangeven. Voeg dus gerust jouw eigen opties toe aan het onderstaand lijstje. Soms kan het ook fijn zijn om even in te voelen welke opties jou nu zouden kunnen helpen om de crisis te overwinnen. Als je hierboven een bepaald teken uitkwam die de huidige crisis domineert kan het interessant zijn om eens te kijken bij dit teken, maar ook bij het tegenovergestelde teken. 

Therapiemogelijkheden voor Ram- tot en met Maagdenergie

Ram kan deugd hebben van een oerschreeuwtherapie. Een actieve vorm van afreageren via sport of andere energieke methodes kan hier ook goed werken. Als experimenteel teken is alles waarbij ze mogen experimenteren altijd een grote plus.

Stier houdt ervan om aan de slag te gaan met een creatieve visualisatie of een geleide fantasie. Uiteraard dient deze in de realiteit gestoeld te zijn en is gronding vooraf erg belangrijk. Verder zijn aardingsoefeningen voor stier ook erg effectief. Zangmeditaties of wandeltherapie zijn tot slot twee mooie opties die hier zeker een uitkomst kunnen bieden.

Bij Tweelingen is het belangrijk om een therapie te kiezen waarbij er toch wel wat verbale en non-verbale expressie aanwezig is. Een praattherapie kan bij dit teken aanslaan, maar ook methoden die gebruik maken van uitbeeldingsoefeningen en toneeltjes.

Kreeft kan zich uitermate vermaken met familieopstellingen om dingen in beweging te brengen. Gestalttherapie kan hier een goed idee zijn. Voor een kreeft kan een verzwaringsdeken net datgene zijn wat de roerende gevoelens tot rust kan brengen. De therapie die gekozen wordt kan dus best met gevoelens een link hebben.

Een leeuw kan erg deugd hebben van alle therapieën waarbij creatieve expressie van groot belang is. Een kunsttherapie kan bijvoorbeeld een ideale combinatie zijn bij hen. Verder is innerlijk kindwerk ook echt een therapie die bij een leeuw kan passen.

De maagd heeft vooral baat bij zaken die beroep doen op zelfbezinning en contemplatie. Een lijst maken met pro’s en contra’s zou een goede crisisstrategie kunnen zijn hier.

schreeuwen om crisis te hanteren

Het eens goed uitbrullen kan eigenlijk bij alle vuurtekens: ram, leeuw en boogschutter

Therapiemogelijkheden voor Weegschaal- tot en met Vissenenergie

Bij weegschaal kijk je best naar therapieën waar er sprake is van een zekere wisselwerking of feedback. Een transactionele therapie of een cursus rond verbindend communiceren kan hier onder passen. Ook zaken die met dansen te maken hebben of een dansmeditatie kan helpen.

Schorpioen kiest liever voor vormen waarbij er een zeker transformatie wordt bekomen. Zij kunnen erg gebaat zijn bij zaken als shadow work of de diepere psychoanalyse. Ook technieken die gebruik maken van rebirthing kunnen bij hen ideaal zijn. 

Boogschutter heeft eerder baat bij zaken zoals paardentherapie waarbij het paard een ware spiegel vormt. Wat kan helpen bij een boogschutter zijn alle oefeningen die de geest verruimen en het gedachten- en waardenkader uitdagen. Ten slotte willen ze vooral nieuwe dingen zien en ervaren.

Bij de steenbok kan een vleugje psycho- en sociodrama behulpzaam zijn. Toch houdt dit sterrenbeeld het graag praktisch en nuchter. Een coach die hen even deblokkeert lijkt nuttiger, dan iemand waarmee ze hun zielenroerselen kunnen delen.

Waterman heeft deugd van groepsactiviteiten met gelijkgestemden. Een therapie in groep kan hen dus beter liggen. Therapeutische technieken die voortkomen uit wat aparte, unieke richtingen zoals astrologie, energiewerk enz. kunnen hun erg aantrekken.

Vissen ten slotte zal erg baat hebben bij meditaties en visualisaties. Alles waarbij er een zekere mate van loslaten is. Vooral transcendente meditatie is een hit voor het vissenteken. Een stilteweekend kan bijvoorbeeld een mooie manier zijn om terug bij jezelf te komen met deze energie.

Heb jij het gevoel dat je graag wat meer zicht zou hebben op de crisissen die de komende periode voor jouw deur staan? Dan is een astrologische gidsingsessie net wat je zoekt.Je boekt hem hier!

Wil je een kaart van de wateren die voor je liggen?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

Gebrek aan vuur zoekt lichtpuntjes
 • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
 • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
 • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
 • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
 • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
 • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.