Caroline/ april 25, 2017/ Astrologie/ 0 reacties

De nieuwe maand mei staat voor de boeg. Zoals elke maand neem ik dan even de tijd om mijn doelen helderder te proberen krijgen. Onlangs las ik terug wat informatie over cycli. Er zijn ondertussen een heleboel natuurlijke ritmes ontdekt. Wist je bijvoorbeeld dat onze hormonen en onze lichaamstemperatuur een dagelijkse cyclus volgt van ongeveer 24 uur? Elke dag volgt dus ergens een gelijkaardig stramien.

Circadiaanse cycli, Mensuele cycli,…

Als we verder kijken zijn er ook wekelijkse cycli, maandelijkse cycli en jaarlijkse cycli. Al deze cycli kunnen ook worden gelinkt met de astrologie. Zo hoorde ik onlangs dat je de beweging van de Zon kunt volgen in de huizen van je horoscoop. Je Ascendant komt dan overeen met zonsopgang, het MC met de middag, de Descendant met zonsondergang en het IC met middernacht. Dit kan betekenen dat bepaalde dagelijks weerkerende problemen eigenlijk te duiden zijn in je horoscoop. Op dit ogenblik spreken we dan van een oneigenlijk gebruik van de energie waar de Zon een uitwisseling mee maakt.

De cycli geven ons een mooie handleiding van ons leven.

De cycli geven ons een mooi handboek voor ons leven

Een mooi voorbeeld hiervan is Neptunus. Neptunus is de heerser van het transcendente in ons leven. Hij heerst over ons geloofssysteem, over meditatie en over universele naastenliefde. Dit zijn hele mooie waarden, maar Neptunus heeft zoals elke energie ook een donkere kant. Neptunus is ook de heerser van verslavingen en van wanhoop. 4 keer per dag maakt de Zon een aspect met onze geboorte Neptunus waarin gevraagd wordt wat wij met deze energie gaan aanvangen. We krijgen dus elke dag 4 kansen om deze energie ten goede te gebruiken. Zo ook met alle andere planeten in onze horoscoop.

Wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse cycli

De wekelijkse astrologische cycli heb ik reeds besproken in mijn post van leven volgens de planeten en in de conclusie over hoe het mij gelukt is of net niet. De maandelijkse kunnen we linken met de Maan. Ik deed reeds een post over het leven volgens de maan waarin je een aantal zaken hierover kunt terugvinden. Net als bij de Zon, raakt de Maan 4 keer per maand bepaalde planeten aan in onze horoscoop. Er zijn dus een aantal patronen die met de regelmaat van de klok terugkomen. Dit kan zelfs betekenen dat je precies om de 29 dagen hoofdpijn hebt of een verkoudheid. Natuurlijk zitten onze vrouwelijke hormonen ook op dit ritme, wat de cyclus enkel verder benadrukt.

astrologisch ritme natuurlijk leven go with the flow minder weerstand

Schommelen op het ritme van de natuur.

Jaarlijks hebben we dan de cycli van de seizoenen. Naast de effectieve seizoenen heeft de Zon ook 4 keer per jaar een aanraking met alle planeten van onze geboortehoroscoop. Dit betekent dat bepaalde thema’s op een jaarlijkse basis terugkeren. Aangezien mijn fascinatie voor al deze cycli, ben ik nu een bullet journal aan het bijhouden sinds februari 2017. Ik hoop hiermee inzicht te krijgen in mijn eigen cycli en zo mijn planning meer aan te passen aan wie ik ben en wat ik nodig heb. Zelf wens ik niet meer tegen mijn eigen lijf te vechten. Ik wil leren samenwerken met mijzelf en met de natuurlijke ritmes. Het is een mooi voornemen die ik dit jaar probeer meer en meer in de praktijk te brengen in de mate van het mogelijke.

Wil jij graag jouw agenda meer gaan afstemmen op de kosmische cycli? Schrijf je nu in voor de gratis wekelijkse inspiratiebrief en jouw agenda is steeds up to date.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.