Caroline/ juli 27, 2017/ Astrologie/ 0 comments

In de horoscoop kunnen we een blik krijgen op veel domeinen. Het zesde huis is een huis dat veel van onze dagelijkse routines beslaat. Het teken dat op de cusp van dit huis staat geeft ons dan ook een blik in onze werkomgeving en gezondheid. Als je graag wilt weten wat jouw 6de huis is, kun je de stappen volgen om je eigen horoscoop te tekenen of je kunt mij via het contactformulier bereiken met je geboortegegevens. Ik probeer je dan je horoscoop zo snel mogelijk toe te sturen.

Het zesde huis toont ons hoe wij het onderscheid maken tussen onze verantwoordelijkheden en die van de ander. Het is het huis waarin we ons werk en onze collega’s terugvinden. Onze dagelijkse rituelen, diensten en plichten vallen allen onder dit huis. Het toont ons hoe we ons focussen, centreren en hoe we omgaan met stress. We vinden er onze eetgewoonten, onze hygiëne en onze gezondheid terug in velerlei facetten.

eten, gezondheid, dierenriemtekens, horoscoop, eten volgens de zodiak, stress, routine, verantwoordelijkheden

Elk teken heeft een andere manier om om te gaan met eten en gezondheid.

Het zesde huis toont ons samengevat volgende zaken:

  • Onze verantwoordelijkheden, plichten en diensten
  • Onze rituelen en routines
  • Hoe we focussen, centreren en ontstressen
  • Onze stressbeheersing
  • Welke werkomgeving wij ideaal vinden
  • Hoe wij onze gezondheid en eetgewoonten aanpakken
eetgewoonten, gezondheid, stress, zodiak, dierenriem, gewoonten, routine, stressbeheersing, werkomgeving, omgaan met collega's, ideale functie

Sommige tekens houden het graag sober, anderen houden van een gastronomisch banket.

Het teken op de cusp van het 6de huis gaat over wat we nodig hebben om welzijn te verkrijgen. Het toont ons in welke werkomgeving we ons het meest gecentreerd voelen en hoe onze relaties lopen met onze collega’s. Tevens toont het ons op welke manier wij onze stress beheersen. Elk teken heeft een andere manier, die ik hieronder in meer detail ga uitschrijven.

Ram: geboren pioniers en solisten

Mensen met Ram op cusp 6 houden ervan om een actieve job te hebben waarin ze kunnen pionieren en soleren. Hun werk is erop gericht om hun eigenheid in de verf te kunnen zetten en zich te kunnen onderscheiden van de anderen. Ze kunnen gemakkelijk in conflict geraken met hun collega’s en zijn soms wat lichtgeraakt. Liefst reageren deze mensen zich af door lichamelijke activiteit. Als ze onder druk staan, kunnen er gemakkelijk kleine ongelukken gebeuren met blikschade. Deze mensen houden van een snelle hap onderweg naar een volgende opdracht.

Stier: rust en sereniteit zijn prioriteit

Mensen met Stier op cusp 6 houden van een rustige job in een serene omgeving. Ze willen liefst hun taken stapsgewijs kunnen afwerken op hun tempo en houden niet van deadlines. Hun werk en hun collega’s kunnen soms als bezit worden beschouwd waardoor er problemen kunnen rijzen. Soms kunnen deze mensen ook moeite hebben om hun hebzucht in toom te houden. Het liefst reageren deze mensen zich af met zintuigelijk genot zoals kwaliteitsvoedsel. Het zijn echte bourgondiërs als het op eten aankomt en ze zijn zeer gezellig als gastheer. Deze mensen kunnen bij stress nogal wat gewicht bijkomen als ze eten gebruiken als ontstresser. Bij problemen gaan ze vaak geduldig wachten tot de vlaag gaat liggen.

Tweelingen: versnipperde focus met veel connecties

Mensen met Tweelingen op cusp 6 houden niet van eenzijdige functies. Hun aandacht ligt op meerder fronten tegelijk en ze hebben gemakkelijk een combinatie van verschillende functies. Op de werkvloer zijn het echte netwerkers die veel connecties hebben. Communicatie gaat hen dan ook vlot af. Als deze mensen gestresst zijn, kunnen ze die proberen van zich af te ratelen. Het worden dan echte spraakwatervallen. Problemen worden opgelost door in gesprek te gaan om zo de verschillende standpunten in kaart te brengen. Het eten wordt bij hen vaak genuttigd met de krant en de laptop op tafel.

eten, gezondheid, dierenriemtekens, horoscoop, eten volgens de zodiak, stress, routine, verantwoordelijkheden

Zo ook heeft elk teken andere criteria voor zijn werkomgeving.

Kreeft: het werk is deel van het gezin

Mensen met Kreeft op cusp 6 zijn erg verzorgend naar hun collega’s. Ze houden van functies waarbij menselijke contacten op de voorgrond staan en waarbij ze anderen kunnen verzorgen op een of andere manier. Soms kunnen deze mensen wel te overbeschermend zijn naar hun medewerkers en hen verstikken. Als deze mensen gestresst zijn, kan hun humeurigheid extremer de kop opsteken. Ze trekken zich dan ook gemakkelijk terug in hun veilige ruimte en mijden contacten met anderen. Bij problemen proberen ze rekening te houden met ieders gevoelens en standpunten. Maaltijden zijn bij deze mensen een echt familiegebeuren.

Leeuw: houden van een centrale positie

Mensen met Leeuw op cusp 6 voelen zich op hun best in een leidinggevende positie. Ze houden ervan anderen te gidsen en op te voeden, maar kunnen hierdoor soms wat denigrerend overkomen naar anderen. Op de werkvloer staan zij gemakkelijk in het centrum van de aandacht. Als deze mensen gestresst zijn, kunnen ze erg bazig worden en anderen de wet dicteren. Voor hen kan humor en speelsheid een ideale manier zijn om de dagelijkse stress los te laten. Ze houden ervan om af en toe op hun wenken bediend te worden en zijn graag de centrale gast aan tafel. Toch houden ze er ook van om royaal zaken te delen met de mensen die ze graag mogen.

Maagd: perfectie en betrouwbaarheid troef

Mensen met Maagd op cusp 6 houden van functies waarin ze anderen kunnen ondersteunen met hun analyses en dienstbaarheid. Als je deze mensen een opdracht toevertrouwd, zal deze pas terugkomen als ze perfect in orde is. Deze mensen houden van een ordelijke omgeving om in te werken en willen liefst gestroomlijnde procedures. Soms kunnen ze door collega’s als erg vitterig worden ervaren wat problemen kan geven met medewerkers. Wel zijn het zeer betrouwbare medewerkers waar je goed op kunt bouwen. Stress slaat bij hen gemakkelijk op hun spijsverteringsstelsel. Ze houden ervan om gezond te eten en gaan ook gemakkelijk op vaste momenten eten. Het is voor hen het gemakkelijkste om stressbeheersing in hun dagelijkse routines in te bouwen.

Weegschaal: omringd door schoonheid en harmonie

Mensen met Weegschaal op cusp 6 houden van functies waarbij ze zaken kunnen harmoniseren of verschonen. Ze functioneren het best in een harmonieuze omgeving en houden niet van conflicten op de werkvloer. Het zijn ideale onderhandelaars en bemiddelaars die tot een goede diplomatieke oplossing kunnen komen. Deze mensen houden van evenwichtige maaltijden in gezelschap van vrienden. Stress wordt dan ook gemakkelijk verwerkt door met vrienden af te spreken en fijne zaken te doen. Soms kan stress ook worden afgereageerd door op te ruimen of creatief schoonheid te creëren. Ze houden ervan om met kunst bezig te zijn en kunnen hun werkomgeving ook kunstzinnig inrichten.

Schorpioen: stevig de touwtjes in handen achter de schermen

Mensen met Schorpioen op cusp 6 houden van functies waarbij ze achter de schermen werken en de geheimen van anderen kunnen ontdekken. Het zijn mensen die de achterliggende motieven van hun collega’s gemakkelijk aanvoelen en altijd weten welke geheime banden er zijn op de werkvloer. Deze mensen eten graag alleen bij kaarslicht. Het is voor hen het moeilijkst om maat te houden. Ze hebben nogal de neiging om in extremen te vervallen naar eten toe. Ze houden er niet van dat anderen te dicht op hun vel komen en hebben veel eigen ruimte nodig. Stress wordt afgereageerd door zich te verdiepen in de achterliggende mechanismen of door een goede detectiveroman te lezen. Ze werken gemakkelijk achter de schermen en staan niet graag in het middelpunt van de belangstelling.

Boogschutter: op een podium voor een grote menigte

Mensen met Boogschutter op cusp 6 houden van functies waarbij ze anderen kunnen onderwijzen of waarbij ze kunnen spreken voor publiek. Het zijn de collega’s die steeds met fantastische verhalen afkomen en fijn zijn om naar te luisteren. Ze zijn steeds in de weer om meer te leren en zijn steeds op zoek naar nieuwe zaken. Deze mensen kunnen erg charismatisch overkomen op hun collega’s. Eten gebeurt bij deze mensen liefst bij een goed gesprek. Ze houden van exotische gerechten en experimenten. Stilstaan is voor deze mensen heel moeilijk en geeft enorm veel stress. Ze zoeken naar nieuwe ervaringen, steeds opnieuw.

eetgewoonten, gezondheid, stress, zodiak, dierenriem, gewoonten, routine, stressbeheersing, werkomgeving, omgaan met collega's, ideale functie

De sterrenhemel bij onze geboorte reikt ons handvaten aan naar focus en stressbeheersing.

Steenbok: stapsgewijs organiseren naar het doel

Mensen met Steenbok op cusp 6 houden van functies waarin ze een organiserende rol kunnen vervullen. Ze houden ervan om stapsgewijs naar langetermijn doelen te werken. Door hun collega’s worden deze mensen vaak als streng en ambitieus gezien. Deze mensen hebben enorm veel doorzettingsvermogen en kunnen veel frustraties en stress dragen zonder morren. Deze mensen eten graag sobere maaltijden die hun gezondheid ten dienste staan. Het zijn eerder sterke types die niet snel gezondheidsklachten hebben. Ze doorstaan de meeste stresssituaties met pure wilskracht en volharding.

Waterman: vrij en onafhankelijk uitvinden

Mensen met Waterman op cusp 6 houden van functies waarin ze kunnen uitvinden en originaliteit wordt geapprecieerd. Ze hebben nood aan onafhankelijkheid en zelfstandigheid in hun werkomgeving. Het is voor hen zeer moeilijk om onder een baas te werken, tenzij ze veel vrijheid hebben. Deze mensen zij constant in de weer met nieuwe ideeën en experimenten te onderzoeken. Ze komen met geniale oplossingen voor alledaagse problemen. Technologie is een must in hun werkomgeving. Deze mensen hebben een gevoelig zenuwstelsel en dienen zich regelmatig te ontprikkelen om gezond te blijven. Ze eten graag originele gerechten die door middel van nieuwe technieken worden gemaakt. Het kan voor hen moeilijk zijn om zich aan te passen aan vaste tijdstippen om te eten.

Vissen: zoeken de hogere betekenis in het dagelijks leven

Mensen met Vissen op cusp 6 houden van functies waarbij ze zich een waardig deel van het geheel voelen. Liefst heeft de functie een artistieke of mystieke toets. Hun werkomgeving is liefst een gezellige chaos waaruit creativiteit kan ontstaan door middel van dromen en mijmeringen. Soms lijken deze mensen op een andere planeet te leven en zijn ze niet echt toegankelijk voor hun collega’s. Ze voelen de sfeer in het kantoor perfect aan en kunnen de situatie voor anderen ten goede aanpassen. Ze houden van diepe gesprekken tijdens het eten of van het kijken van televisie terwijl ze hun maaltijd nuttigen. Hun emoties hebben een sterke invloed op hun spijsvertering. Eten is iets wat door hen soms wordt vergeten. Bij stress kunnen deze mensen vluchten in verslavingen.

Wil jij graag meer ontdekken van jouw horoscoop? Zet de eerste stap en vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.