Caroline/ november 29, 2020/ Astrologie/ 0 comments

De maand december 2020 begint met een wijziging in onze gedachten op dinsdag 1 december. Mercurius verhuist naar Boogschutter, waardoor de stemming iets optimistischer kan worden. We verleggen onze aandacht naar de toekomst. Onze dromen en wensen komen nu in het vizier.

Een ongeluk komt niet alleen begin december 2020

Donderdag 3 december hebben we 2 verbindingen. De eerste is degene tussen de Zon en Jupiter, die je net dat tikje te onvoorzichtig kan maken. Misschien neem je wel iets te veel op je rug, waar je de draagkracht niet voor hebt. Of maak je een overschatting. In combinatie met de tweede verbinding die dag tussen Mercurius en Mars kan dit zorgen voor een breakdown. Misschien ben jij wel degene die uitbarst of onderga jij de uitbarsting van een ander. Alleszins kan het een interessant idee zijn om vandaag discussies niet te persoonlijk te nemen.

Je kunt zaterdag 5 december het gevoel hebben dat je jezelf moeilijk kunt uitdrukken. Het lijkt alsof je maar niet vooruit komt. Een echt slakkengangetje dus. Het is fijn om zaterdag ruimte te maken voor voldoende alleen tijd waarin je geconcentreerd kan bezig zijn met de verbinding tussen Zon en Saturnus. Let wel op dat je niet valt als het buiten wat glad ligt, want je zou je wel eens kunnen bezeren.

Van gezelligheid naar transformatie

Zondag 6 december heeft een heel andere kleur met de verbinding tussen Venus en Neptunus. Het kan best een gezellige dag worden waarbij je kunt genieten van muzikaal bezig zijn. Misschien laat je je wel eens gewoon goed gaan op die goede dansplaat onder de douche. Alleszins een goede dag om spanningen los te laten en bezig te zijn met schone kunsten.

Maandag 7 december brengt ons een verbinding tussen Mercurius en Pluto die ervoor zou kunnen zorgen dat de woorden van iemand veel harder binnenkomen dan je op het eerste zicht zou verwachten. Je kunt uitgedaagd worden om je waardenkader te verruimen door een kritische noot.

December 2020 is de eerste stap naar een hoger level.
Tijd om uit je cocon te kruipen?

Last van een beetje waas in december 2020?

De verbinding tussen Zon en Neptunus op woensdag 9 december zorgt voor een waas doorheen de dag. Je resultaten krijg je maar niet in meetbare doelstellingen. Die ideeënstroom lijkt van gek naar gekker te gaan. Gebruik deze energie om je ideeën over mogelijkheden te verruimen. Een goede oefening is een droom nemen en deze steeds een stap groter maken om meer ruimte te maken in je hoofd. Hierdoor creëer je nieuwe mogelijkheden.

De waas zet zich nog verder op donderdag 10 december met een verbinding tussen Mercurius en Jupiter. Het zorgt voor een hele brede gedachtegang waarbij je moeite kunt hebben om inschattingen te maken. Ben jij van plan om op 9 december een fles soldaat te maken? Zorg dan zeker dat je een veilige slaapplaats hebt met dit aspect. Tegen de middag kun je op donderdag een aantal onthullingen verwachten die je kunnen helpen om een aantal geblokkeerde kwesties te deblokkeren.

Werk aan de winkel

Als je een dag moet uitkiezen om eens goed door te werken, zou ik vrijdag 11 december uitkiezen. De verbinding tussen Mercurius en Saturnus zorgt ervoor dat je erg gedisciplineerd kunt werken en plannen. Stappenplannen maken en volgen is nu geen probleem. Dit wordt gecombineerd met een mooie verbinding tussen Zon en Mars die je de nodige energie geeft om eens goed door te werken. Indien er moeilijke beslissingen genomen moeten worden, geeft deze verbinding jou daar voldoende durf en kracht voor. 

Neem je verantwoordelijkheid

Zondag 13 december kan een vreemde dag worden. De verbinding tussen Mercurius en Neptunus kan ervoor zorgen dat je gemakkelijk verward bent. Het zorgt ook voor lange tenen. Zeker in combinatie met de Zon-Uranus verbinding die we ook vandaag hebben, lijkt het me belangrijk om misschien eens even tot 10 te tellen voor je iets impulsief uitkraamt. Het is wel een erg goede dag om aan de slag te gaan met vernieuwingen. Misschien merk je dat er iets in je interieur toch dringend aan verandering toe is? Zolang je vandaag vanuit je gevoel beslist, moet het vast goedkomen.

We krijgen een nieuwe maan in Boogschutter op maandag 14 december die tevens een eclips is. Eclipsen starten thema’s waar je het komende half jaar mee aan de slag kunt gaan. Deze nieuwe maan gaat door op de 24ste graad van Boogschutter waarin we verzwolgen worden. Het kan een erg emotionele dag zijn voor mensen die gemakkelijk de schuld en verantwoordelijkheid van zich af schuiven. Als jij in balans bent in jezelf, dan zal deze nieuwe maan jou kansen brengen om nieuwe acties te doen. Neem zeker wat rust om zaken uit te klaren die jou in de weg liggen van een heldere visie. 

De energie van de nieuwe maan is ideaal om jouw tribe te zoeken. Je krijgt nu de mogelijkheid om de mensen te vinden die jouw ideeën naar waarde schatten. Er kan onverwachte bijval ontstaan. Het is dus echt een moment om nieuwe intenties te zetten in wat jij wilt bereiken. Zeker in combinatie met de verbinding tussen Venus en Jupiter is het nu een goed moment om goede en succesrijke partnerschappen op te starten.

Het zit allemaal in je hoofd

Dinsdag 15 december 2020 is een erg drukke dag aan de hemel. De verbinding tussen Mercurius en Mars brengt ons een mentale boost. We zijn erg scherp en alert van geest. Een ideale dag voor het denkwerk. Zeker met de verbinding tussen Venus en Saturnus. Deze verbinding brengt je vruchten als jij durft serieuze keuzes maken en offers brengen. Het draait erom om vandaag erg praktisch uit de hoek te komen. Verder hebben we nog een verbinding tussen Mercurius en Uranus die ons een aantal excentrieke ideeën kan influisteren die nu veel te revolutionair klinken. Maar misschien dat de verhuis van Venus naar Boogschutter wel kan zorgen dat we ons verbinden met dromen die erg onbereikbaar lijken. Soms kun je zo’n uitzonderlijk doel wel bereiken, maar niet van vandaag op morgen.

Verandering van spijs doet eten in december 2020

Saturnus verhuist nu definitief naar Waterman vanaf donderdag 17 december 2020. We worden de komende twee jaar gevraagd om duidelijke keuzes te maken naar technologie toe. Met corona heb ik het gevoel dat veel mensen terug veel meer appreciatie hebben gekregen voor het offline contact. Gaan we toch naar een nieuwe evenwicht tussen ons online leven en ons offline leven? Saturnus in Waterman kan je het gevoel geven dat je gebonden bent aan een aantal vrijheidsbeperkingen. Als je deze beperkingen kunt omarmen als kansen, ga je de komende jaren ver geraken.

En niet lang daarna op zaterdag 19 december verhuist ook Jupiter mee naar Waterman. Jupiter zal daar het komende jaar groei veroorzaken en zaken uitvergroten. Aangezien wetenschap ook onder Waterman valt, verwacht ik daar ook wel een aantal mooie doorbraken het komende jaar.

Acceptatie van jezelf om jouw toekomst te claimen

Zondag 20 december staan de Zon en Mercurius samen aan de hemel op de 29ste graad van Boogschutter. Dit kan je succesvolle interacties opleveren. Je krijgt de mogelijkheid om jouw potentieel te gebruiken om je authentieke zelf te gaan leven. Het kan je duidelijk worden wat jouw plaats is op deze wereld en hoe jij hier kunt terecht komen. Het is het moment om een commitment aan te gaan om vanaf nu enkel nog jezelf te zijn. Gooi die mantel met verwachtingen door anderen van je af. Het is nu tijd om jezelf te leren accepteren als je dat nog niet deed.

De winterzonnewende valt in 2020 op maandag 21 december. Zowel Mercurius als de Zon verhuizen naar Steenbok die dag. Waardoor ons denken iets gestructureerder wordt en we meer op lange termijn plannen kunnen maken. De samenstand tussen Jupiter en Saturnus op de eerste graad van Waterman maakt dit een erg bijzondere zonnewende. Als jij nu door een depressieve periode gaat, is het belangrijk om vertrouwen en hoop te houden. 

Het is belangrijk om jezelf te begrijpen en hard te werken. De mogelijkheden die zich stellen mag je met een gerust hart grijpen als ze bij je passen. Er is de mogelijkheid om grote successen te boeken op termijn. Je moet nu echt even tijd maken om vooruit te kijken. Je kunt een diepe rusteloosheid ervaren. Maar het gaat nu niet om veranderingen in het nu. Soms gaan veranderingen ook net door leegte te laten in je leven en in je agenda. 

Voor mij is 21 december eigenlijk mijn kerstfeest. Ik maak dan een evaluatie van wat het jaar mij opbracht en blik vooruit op het volgende jaar. Als dit jou aanspreekt, kan ik je dit met deze energie van harte aanbevelen.

Soms heb je wat weerstand nodig om vooruit te komen

We zien op dinsdag 22 december 2020 twee verbindingen met Venus. De eerste is met Mars die een mate van ruzie kan brengen in een dichte relatie. Maar soms moeten twee stenen botsen om zaken uit de weg te ruimen en met een schone lei verder te gaan. Zeker als Venus ook nog een verbinding maakt met Pluto kan dit belangrijk zijn.

Op woensdag 23 december worden we door een verbinding tussen Mars en Pluto uitgedaagd om via krachtige actie bepaalde toestanden te beëindigen die in je weg zitten. Op vrijdag 25 december zien we dan een mooie verbinding tussen Mercurius en Uranus die ons de mogelijkheid geeft om kerst op een inventieve, gezellige manier te vieren. Je voelt je vandaag erg onafhankelijk en zelfvoorzienend.

Ga 2021 binnen als een net ontpopte vlinder

Het evenwicht tussen alleen en samen zoeken eind december 2020

We zien maandag 28 december 2020 een mooie verbinding tussen Zon en Uranus die ons geniale invallen kan bezorgen. Toch kun je vandaag ook wat moeite vinden om je affectie uit te drukken met de verbinding tussen Venus en Saturnus. Partnerschap is nu eenmaal niet enkel de leuke dingen delen, je deelt ook bepaalde verantwoordelijkheden.

Dinsdag 29 december zien we een verbinding tussen Venus en Jupiter die jou een enorme nood kan geven om vandaag niet alleen te moeten doorbrengen. Als jij toch niet in gezelschap vertoeft, kan het verstandig zijn om niet teveel snoepgoed te gaan eten om dit te compenseren. 

Tijd om 2020 af te sluiten

We sluiten het jaar af met een volle maan (+ eclips) op de 9de graad van Kreeft op woensdag 30 december in combinatie met een verbinding tussen Venus en Neptunus. De volle maan brengt een kans op geluk en gezondheid. Hiervoor zal het wel noodzakelijk zijn om je wat af te zonderen en naar binnen te keren. Luister naar je innerlijke stem. Bedank deze voor de fijne ideeën en schrijf ze op om later eens met een frisse blik naar te kijken, in 2021 bijvoorbeeld.

Wil jij graag weten wat 2021 voor jou in petto heeft? Boek dan nu jouw persoonlijk astrologisch consult.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.