Caroline/ november 28, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

De maand december 2021 begint met een erg drukke dag aan de hemel. Op woensdag 1 december 2021 zien we een verbinding tussen Zon en Saturnus samen met een verbinding tussen Mercurius en Pluto. Dit allemaal overgoten met een Neptunussausje gezien Neptunus recht gaat lopen op de 21ste graad van Vissen. Het geeft je de mogelijkheid om de beperkingen die je momenteel in je leven voelt te accepteren en vanuit deze beperkingen een nieuw begin te maken. Je krijgt de mogelijkheid om zekerheid in jezelf te zoeken door middel van meditatie of simpelweg inspiratie. Het zou kunnen dat je de keuze maakt om met bepaalde zaken of zorgen uit het verleden te breken. Misschien heb je het helemaal gehad met formaliteiten en verplichtingen en kies je om andere, maar onzekerdere oorden op te zoeken.

Van vastzitten naar doorbreken begin december 2021

Donderdag 2 december geeft een verbinding tussen de Zon en Pluto je de mogelijkheid dat je net iets te bruut handelt om je doelen te behalen. Je kunt een mentaliteit ervaren waarin het doel de middelen heiligt. Probeer in dit geval even te pauzeren zodat je kunt voelen. Door af en toe die pauzeknop in te duwen, kun je vandaag regelmatig monitoren of je niet te fel doorschiet in de een of andere richting.

Een nieuwe maan en eclips in Boogschutter vindt plaats op zaterdag 4 december 2021 op de 13de graad. Dit is een graad van dwang, oppositie en tegenwerking. Het kan zijn dat je op dit punt veel somberheid ervaart en het gevoel hebt dat jouw idealen maar niet tot volle bloei lijken te komen. Je kunt het gevoel hebben dat je in de donkere nacht van de ziel bent beland waar alles rondom je lijkt in te storten. De boodschap van dit alles is om naar binnen te gaan en je op jouw innerlijke zijn af te stemmen. Zoek jouw eigen flow, rituelen en routines. Het is een uitnodiging om jouw eigen behoeften zichtbaar te krijgen en je voor nu op jezelf te gaan focussen.

De verbinding tussen Mars en Pluto van maandag 6 december helpt je hier een handje bij. Je kunt een pijnlijke crisis ervaren die je een nieuwe start aanbiedt. Misschien komt er vandaag wel iets langs waar je al heel veel energie, tijd en moeite in geïnvesteerd hebt waar je eindelijk resultaten van mag plukken. Of krijg je nieuwe kansen aangeboden die je de mogelijkheid geven om eindelijk de situatie waarin je je bevindt te verbeteren. Houd alvast je ogen open voor die doorbraakmogelijkheden.

Goed aarden is belangrijk in december 2021
Maak voldoende tijd om goed te aarden.

Goed geaard is de mantra

Dinsdag 7 december is het belangrijk om je handelen vanuit je intuïtie en buikgevoel te starten met de verbinding tussen Mercurius en Neptunus. Zorg er wel voor dat je goed gegrond bent, want er is kans dat je met deze verbinding te ver weg gaat zweven. Als je vandaag gaat mediteren, zou ik je zeker aanraden om extra ruimte te maken voor je grondende voorbereiding. Maak ruimte om goed te aarden en plan eventueel een extra natuurwandeling in als dit jou kan helpen.

Mars en Jupiter maken een verbinding op woensdag 8 december wat je een enorme energieboost kan geven vandaag. Je kunt die energie ideaal inzetten om aan je carrière te werken of eens goed te sporten. Het enige waar je voldoende aandacht aan dient te besteden vandaag is de balans tussen inspanning en ontspanning. Het kan wat moeilijker zijn om tot die ontspanning te komen. Als dit bij jou het geval is, kun je idealiter zoeken naar een manier om inspanning en ontspanning te combineren zoals bij een actieve yogasessie of een fikse natuurwandeling. Hou dus vooral deze balans goed in het oog en ken jezelf!

We zien vrijdag 10 december een heel serieuse werkdag met de verbinding tussen Mercurius en Saturnus. Het geeft je de mogelijkheid om in mentale eenzaamheid veel werk te verzetten. Je kunt je gemakkelijker en dieper concentreren dan anders. Plan vandaag dus zeker wat deep work in als je nog een geschikte dag hiervoor zocht.

Druk met sociale contacten

Zaterdag 11 december 2021 is het erg druk aan de hemel met een verbinding tussen Mercurius en Uranus die je de mogelijkheid geeft om iets te fel jouw revolutionaire ideeën door te duwen waardoor mensen afhaken. Breng hierbij een samenstand van Venus en Pluto op de 26ste graad van Steenbok die jou een zekere helderheid van geest kan brengen door gesprekken die je voert met belangrijke anderen in je leven en de verbinding tussen Mercurius en Jupiter die aanzet tot veel gesprekken en contacten. Je ziet vanzelf dat dit geen dag is om gewoon in stilte in je werkkamer door te brengen. Plan sociale contacten in en ga gesprekken aan om nieuwe interessante informatie te bekomen, maar probeer het wel steeds op een verbindende manier te communiceren naar anderen.

Energieswitch in het midden van december 2021

De verbinding tussen Zon en Neptunus op zondag 12 december geeft aan dat zondag een escapistisch randje heeft. Je wilt even weg van de wereld en in jouw dromen kunnen leven. Dit kan geen kwaad zolang je jouw verantwoordelijkheden wel blijft dragen. Het kan interessant zijn om deze energie te kanaliseren door een goede film op je planning te zetten of een inspirererend boek te lezen. Wees zeker voorzichtig met alcohol vandaag.

Maandag 13 december 2021 staat vooral in het teken van twee tekenwissels. Mars verhuist van Schorpioen naar Boogschutter waardoor we meer energie kunnen stoppen in onze langetermijndoelen de komende periode. Mercurius deed hier al het voorwerk en bracht ons al in contact met die doelen en idealen waar we mee aan de slag willen als het goed is. Nu verhuist Mercurius naar Steenbok waardoor we kunnen gaan nadenken over de nodige fundamenten. Welke zaken zijn in basis nog niet ok in jouw leven? Waar ligt er nog werk op de plank om jouw fundamenten te versterken.

Focus op jouw eigen noden en werk

De verbinding tussen Zon en Saturnus op vrijdag 17 december kan je het gevoel geven dat je jezelf vandaag niet goed kunt uitdrukken naar jouw omgeving toe. Het is geen ideale dag om contacten te leggen. Focus je liever op zaken die je alleen kunt doen in stilte en eenzaamheid. Door deze energie te omarmen kun je volgens mij wel goed geconcentreerd werk verrichten vandaag.

De energie op zaterdag 18 december is van een heel andere aard met de verbinding tussen Zon en Uranus. Het kan een vreemd tintje geven aan deze zaterdag. Verwacht je alvast aan onverwachte wendingen en plotse plottwists. Je kunt deze energie alvast kanaliseren door vandaag iets ongewoons in je agenda te plannen. Doe eens iets wat je normaal nooit doet en doorbreek die routine.

Connectie maken met jouw kern in december 2021
Maak terug verbinding met je eigen kern.

Vanuit rust broeden op nieuwe ideeën

We hebben een volle maan op de 28ste graad van Tweelingen op zondag 19 december 2021. Dit is een graad van overvloed. Het is de ideale dag om stil te staan of na te denken over jouw unieke kijk op zaken. Je kunt zelfs de nood voelen om jouw boodschap op een creatieve manier te delen met anderen en zo groeiruimte creëren voor jouw ideeën. Je mag de balans opmaken van wat er de laatste maanden over je heen is gekomen en kunt open staan voor nieuwe ideeën. 

Op dezelfde dag gaat Venus retrograde lopen op de 27ste graad van Steenbok. Dit is een graad van zelfgewilde afzondering. Je hebt rust nodig om jouw ideeën te kunnen formuleren en vorm geven. De weg van deze Venus retrograde bestaat erin om huiswaarts te keren en bij jezelf thuis te gaan komen. Je kunt een diepe rusteloosheid ervaren om vooruit te gaan als je de beperkingen in je leven als molenstenen met je mee aan het dragen bent. De kunst is om naar binnen te kijken en creatief te zijn met wat je binnenin jezelf nog kunt verbeteren om meer in je kracht en waarde te gaan staan.

Maandag 20 december kan je een aantal mooie kansen geven om de zaken die je recent ontdekte in een bepaalde richting te duwen met de verbinding tussen Zon en Jupiter. Zeker in combinatie met de verbinding tussen Mercurius en Uranus zie ik hier onverwachte informatie en kansen jouw richting uit komen waardoor je blik verruimt. Je bent erg scherpzinnig en kunt wel heel veel nieuwe informatie jouw richting uit krijgen. Het zal dus belangrijk zijn om jezelf goed te kennen zodat jij prioriteiten kunt stellen.

Zicht op jouw blokkades en nood aan verandering

Vanaf dinsdag 21 december komt de Zon in Steenbok waardoor we nog meer focus krijgen op onze plaats in de maatschappij. Misschien kom je tot de ontdekking dat je hier niet zo tevreden mee bent en kun je zien waar de ruimte tot verbetering zich bevindt. Het kan zijn dat je zicht krijgt op de punten waar jij jouzelf vastrijdt en blokkeert de komende periode.

Op woensdag 22 december zien we een verbinding tussen Mercurius en Jupiter die je een zwakker inschattingsvermogen dan gewoonlijk kan geven. Het kan interessant zijn om wat extra marge te nemen als je bijvoorbeeld wilt parkeren en niet dat kleine parkeerplekje probeert in te nemen. Concentreren kan een erg moeilijke opgave zijn gezien je gedachten alle kanten lijken uit te gaan. Een rustdagje kan vandaag wel op zijn plaats zijn.

Vrijdag 24 december 2021 hebben we de laatste verbinding tussen Saturnus en Uranus op het programma staan. Het benadrukt nog eens de spanning tussen oude tradities en nieuwe gewoontes, tussen verandering en stabiliteit. Het kan interessante gesprekken opleveren aan de feesttafel waarbij jullie iets meer spreken over diepere lagen van het leven. Welke uitdagingen kwamen het afgelopen jaar naar boven? En welke lessen en werkpunten wil jij meenemen in 2022? Als het niet je gewoonte is, zou ik deze kerstperiode echt wel tijd voor een evaluatie inplannen zodat je 2021 kunt loslaten.

Tijd om na te denken rond kerst

Op kerstdag zaterdag 25 december zien we een samenstand tussen Venus en Pluto op de 26ste graad van Steenbok. Het geeft je de mogelijkheid om tot hogere niveaus van bewustzijn te komen. Misschien voel je de nood om zaken te weten te komen en mysteries te ontrafelen. Je kunt vandaag best wat tijd parkeren om te mijmeren en te denken over zaken die jouw aandacht capteren. Er ligt een mogelijkheid om tot diepere niveaus van zelfacceptatie te komen als je open durft kijken naar jezelf.

De verbinding tussen Mercurius en Neptunus op zondag 26 december brengt je een bepaalde gevoeligheid die kan worden ingezet om nieuwe inspiratie, ideeën en dromen in je bewustzijn te brengen. Je bent erg in verbinding met je intuïtie en kunt hierop beroepen. 

Pas op voor ruzies en houd je ogen open voor zaken die mogen stoppen eind december 2021

Maandag 27 december brengt dan weer een andere energie met de verbinding tussen Venus en Mars die een bepaalde hardheid in je relaties kan brengen. Je zou zomaar ruzie kunnen krijgen met iemand vandaag. Probeer goed op jezelf te letten en plan zaken in die jij leuk vindt. Door in je vreugde en eigenzinnigheid te gaan, kun je deze energie beter kanaliseren.

Dinsdag 28 december brengt een verbinding tussen Mars en Pluto die je de mogelijkheid geeft om zaken die jou niet meer dienen te beëindigen met behulp van een krachtige actie. Door het hout van de rozenstruik te snoeien, maak je ruimte voor nieuwe bloemen. Welke zaken hebben hun houdbaarheidsdatum overschreden in je leven en mogen vertrekken?

Gebruik je zintuigen in december 2021
Houd ogen en oren open voor onverwachte cadeautjes.

Ruimte voor groei en gemak

Vanaf woensdag 29 december komt Jupiter in Vissen. Hij geeft ons de komende periode de kans om te groeien op spiritueel gebied en terug connectie te maken met ons zielenpad. De voorwaarde hiervoor is wel om goed geaard te zijn zodat je niet vervalt in escapisme en verslavingsgedrag. Waar wil jij het komende jaar spirituele groei ervaren?

Op diezelfde woensdag is er een samenstand van Mercurius en Venus op de 25ste graad van Steenbok. Dit geeft je een gevoel van gemak en harmonie. Hierdoor kun je vandaag wat meer decadentie aan de dag leggen. Het is dan ook noodzakelijk om jouw innerlijk sterke lijn goed voor ogen te houden en jouw innerlijke kompas te volgen. Zolang je de maat wat in de gaten houdt, kan dit een eerder plezierige dag zijn.

De laatste loodjes doe je beter vroeg dan laat deze december 2021

De verbinding tussen Mars en Saturnus van donderdag 30 december brengt je de optie om serieuze, krachtige intiatieven te nemen en mooie vooruitgang te bekomen op lastige kwesties. Je kunt die laatste lastige zaken afwerken die absoluut nog voor de jaarwissel in orde dienen gebracht te worden. Door de samenstand van Mercurius en Pluto op de 26ste graad van Steenbok op deze zelfde dag krijg je de kracht om gemakkelijk opnieuw te beginnen en zaken te herdoen. Je hebt een bepaalde snelheid van denken die je ondersteunt om met meer rust het nieuwe jaar in te kunnen gaan.

Dit ga je zeker kunnen gebruiken als op vrijdag 31 december 2021 de verbinding tussen Mercurius en Mars wordt gemaakt. Er is een risico op overspanning en breakdown. Plan je vanavond een feestje? Reken er dan op dat je zo weinig mogelijk taken overlaat voor het laatste moment. Dan kun je deze energie gebruiken om gezellig te discussiëren en connecteren op oudejaar. Wat je ook doet om de jaarwissel in te luiden, ik wens je alvast een inspirerend 2022 toe!

Wil jij graag ontdekken wat 2022 voor jou in petto heeft? Boek dan nu jouw astrologische gidsingsessie. Door de code ASTRO2022 te gebruiken krijg je tot 31 december deze sessie voor 48,5 euro. Een echte no-brainer dus!

En misschien een leuk idee om deze sessie cadeau te geven aan iemand. Voor 50 euro stuur ik je een handgemaakte cadeaubon op om onder de kerstboom te leggen om volgend jaar een astrologische gidsingsessie in te boeken. Vraag hier jouw cadeaubon aan!

Benieuwd wat jou het komende jaar te wachten staat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.