Caroline/ november 25, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

We beginnen december 2022 direct met een verbinding tussen Venus en Mars die bepaalde strubbelingen in relaties kan brengen op donderdag 1 december. Jullie zouden zelfs lijnrecht tegenover elkaar kunnen uitkomen. Ga vandaag dan ook liever jouw eigen ding doen en volg jouw unieke weg. Er komen later nog betere dagen aan om sociaal te zijn.

Sociale uitdagingen begin december 2022 zetten de toon voor de maand

Op vrijdag 2 december is het ook niet zo’n dag om veel sociale afspraken te zetten. De verbinding tussen Mercurius en Neptunus geeft aan dat je best wel wat kregelig en lichtgeraakt kan zijn. Jouw nachtrust zou hier best voor iets tussen kunnen zitten. Door vandaag alleen door te brengen kan jij echt terug tot jezelf komen en die verbinding herstellen met de belangrijkste persoon in jouw leven: jezelf. Hiervoor kan de verbinding tussen Venus en Saturnus zorgen. Plan dus gerust een dagje me-time in en werk aan die relatie met jezelf.

Zondag 4 december 2022 belooft een bijzondere dag te worden met een enorm Neptuniaans kantje. Neptunus gaat immers direct lopen op de 23ste graad van Vissen. Combineer dit met een verbinding tussen Zon en Pluto waardoor er wat onverschrokken gedrag naar anderen kan ontstaan. En een verbinding tussen Venus en Neptunus die best wat ontgoochelingen met zich mee kan brengen en je weet dat dit een explosieve energie wordt. Besef dat welke uitdaging je vandaag ook voor de voeten geworpen wordt, deze zaken dienen om te groeien als mens. Het kan gebeuren dat je opmerkt dat anderen emotioneel volledig van slag zijn vandaag. Ga eerst na of jij de ruimte hebt om dit op te vangen en wees hier eerlijk in. Op lange termijn zal dit jou het meeste brengen.

Je dient in december 2022 je eigen koers te varen

Maak tijd voor je communicatie

Dinsdag 6 december maakt Mercurius eerst een verbinding met Jupiter alvorens in Steenbok te gaan. Het kan ervoor zorgen dat je best wel wat aanpassingstijd nodig hebt vandaag. Ga vooral geen detailgericht werk inplannen en neem ruime deadlines als je iets af dient te hebben. Het is een dagje van aanpassen aan nieuwe informatie waarin je de structuur nog niet kunt zien. Vertrouw er maar gewoon op dat die snel helder wordt.

De verbinding tussen Mercurius en Uranus brengt jou op woensdag 7 december een zeer actieve geest. Je kan zelfs een aantal mentale doorbraken verwachten. Wees echter voorzichtig in je communicatie naar anderen. Je zou zonder het te beseffen wel een aantal pijnpunten kunnen induwen waardoor die ander geen zin meer heeft om iets met jou te maken te hebben. Als je heel omzichtig bent in je communicatie en de energie gebruikt om oplossingen te bedenken voor je huidige vragen, kom je deze dag vast zonder veel kleerscheuren door.

Even pas op de plaats maken

Op donderdag 8 december 2022 is er een volle maan op de 17de graad van Tweelingen. Het is een dag waarop ik voorzichtig zou zijn. Zeker als je emotioneel bent, zou ik geen gevaarlijke zakendoen zoals autorijden of met gereedschap werken. Je wordt aangemaand om pas op de plaats te maken en even stil te staan bij wat jij echt verwacht. Je voelt een gigantische nood voor verandering, alleen is nu het moment niet. Vandaag kun je immers net iets minder hebben dan anders door de verbinding tussen Zon en Mars. Durf dus rust inplannen en ga op zoek naar manieren om die torenhoge emoties wat te kalmeren. Als dat jou lukt, zal de verdere weg jou vanzelf duidelijk worden. 

Venus maakt op vrijdag 9 december een verbinding met Jupiter. Dit geeft je de neiging om over the top te gaan om toch maar niet alleen te zijn. Probeer hier wat de balans te vinden en ga vooral niet te veel gaan online shoppen om deze energie te bedwingen. Plan vooral een leuk sociaal uitje met een goede vriend/vriendin zodat jij deze nood om samen tijd door te brengen op een goede manier doorstaat.

Tijd om jouw ambities helder te krijgen midden december 2022

Vanaf zaterdag 10 december 2022 komt Venus in Steenbok. Dit toont dat we nu iets meer beginnen na te denken over onze ambities. Maar vooral over hoe we die concreet in de wereld gaan zetten. Dromen is leuk, maar het is nog leuker als je ze kan uitvoeren. Door de verbinding tussen Mercurius en Saturnus krijg jij de kans om een concrete planning te maken om dit te verwezenlijken. Hierdoor kan je wel minder zin hebben om sociaal te doen. Maar he, er zijn nog genoeg andere dagen waarop jij wel in the mood bent om af te spreken! De verbinding tussen Venus en Uranus legt hier nogmaals de nadruk op. Jij wil vandaag gewoon jouw eigen koers varen en dat is helemaal prima!

Maandag 12 december brengt een verbinding tussen Zon en Saturnus jou de kans om met geduld en volharding een aantal hete hangijzers aan te pakken. Misschien is het tijd om even contact te zoeken met die persoon waar je al een hele tijd mee in je hoofd zit. Het kan je een mooie samenwerking opleveren om jouw plannen in de wereld te zetten. Ik zou het alvast proberen.

Wanneer woensdag 14 december 2022 aanbreekt, kan je opmerken dat je niet echt in je haak bent. De verbinding tussen Zon en Neptunus brengt je een stroom aan ideeën die je helemaal overspoelen. Het is alsof de inspiratiekraan zodanig open staat dat je het kaf van het koren niet meer kan scheiden. De verbinding tussen Venus en Saturnus maakt het dan weer moeilijk om contact met anderen te maken. Het is alsof er muurtjes tussen jullie staan. Het kan een interessante zet zijn om vandaag even iets helemaal anders te doen zonder verplichtingen. Trek je schoenen aan en ga voor een ontspannende wandeling waarbij je de vele gedachten gewoon hun gang laat gaan. Als er de komende dagen dingen terug naar boven komen, zal je vanzelf weten welke het waard zijn om op te schrijven.

Wandel jouw weg in december 2022

Tijd voor actie

Mercurius maakt op zaterdag 17 december een verbinding met Uranus die je de kans geeft om letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Ligt er een knutselproject al even stof te vergaren? Dan is het nu het moment om hiermee aan de slag te gaan. Ook het opstarten van nieuwe briljante projecten kan nu aan de orde zijn.

Zondag 18 december maakt Mars een verbinding met Pluto die je de kans geeft om met krachtige actie zaken tot een halt te brengen waar jij je al even niet goed meer bij voelt. Dus twijfel jij al even om die vriendin een grens aan te geven? Dan is vandaag jouw perfecte dag.

Vanaf dinsdag 20 december 2022 komt Jupiter eindelijk terug in Ram terecht. Het moment om nieuwe initiatieven en projecten te lanceren. Durf dus gerust initiatief te nemen de komende periode, want het kan rijkelijk beloond worden.

Als de Zon vanaf woensdag 21 december in Steenbok komt, wordt de winter afgetrapt. Het is het moment om jouw plannen vorm te geven en de krijtlijnen van de komende periode te tekenen. De komende maand mag je echt eens nadenken over waar jij over 10 jaar wil staan. Durf je ambities op de lange termijn opschrijven zodat je er in stapjes naartoe kan werken.

Eind december 2022 is het tijd om op jezelf te focussen

Donderdag 22 december is het erg druk aan de hemel. De Zon maakt een verbinding met Jupiter en met Uranus. Waar Venus dan nog eens een verbinding maakt met Uranus. Het is een dag om vooral veel alleen door te brengen. De verbinding met anderen kan namelijk nogal zoek zijn. Weet dat je vandaag best geen te grote risico’s neemt, want je zou de rekening erg snel gepresenteerd kunnen krijgen. Ga op zoek naar activiteiten die jouw hang naar nieuwe ervaringen bevredigen zonder dat je onomkeerbare keuzes maakt. Een dunne lijn om op te balanceren dus.

De nieuwe maan op de 2de graad van Steenbok brengt ons op vrijdag 23 december 2022 de mogelijkheid om aan de slag te gaan met onze eigenliefde om te komen tot zelfacceptatie. Je krijgt de uitnodiging van het universum om een commitment aan te gaan om jezelf te zijn. Het gaat er nu om jouw eigen ritme in de wereld te zetten. Je mag het pessimistische in jouw transformeren naar meer optimistische gedachten. Zoek vooral humor en vrolijkheid op. Door je aandacht te verleggen naar de positieve zaken in jouw leven, ga je deze ook vermenigvuldigen.

Eigenlijk wil je liever met jouw eigen dingen bezig zijn

Wanneer Jupiter een verbinding maakt met Uranus op zaterdag 24 december, kunnen er wel eens woorden vallen aan het kerstdiner waar iemand zich enorm door geraakt voelt. Je wil eigenlijk liever jouw eigen ding doen en niet te veel binnen de lijntjes van de verwachtingen en verplichtingen lopen. Zoek een manier om dit gevoel een plaats te geven doorheen de dag als je ’s avonds hier geen ruimte voor zal voelen omdat je op een familie-etentje zit.

Op zondag 25 december is er een verbinding tussen Mercurius en Neptunus die je de kans geeft om je gevoeligheid en inspiratie om te zetten naar woorden op papier. Ben jij dus een schrijver? Dan is vandaag een uitgelezen dag om hier tijd voor uit te trekken. Je zou zelfs kunnen nieuwe inzichten ontvangen in een meditatie die je dan gaat opschrijven voor later. Durf vandaag echt contact leggen met jouw hoger zelf voor antwoorden waar je al lang naar zoekt.

Woensdag 28 december is een dag waarop je het fijn vindt om alleen te zijn. De verbinding tussen Venus en Neptunus toont aan dat je erg veel inspiratie ter beschikking hebt. Ga gerust aan de slag met inspirerende materialen en dompel jezelf onder in muziek die jou altijd een fijn gevoel geeft. Zeker omdat Zon en Saturnus ook een verbinding maken waardoor je moeite kan hebben om contact met anderen te onderhouden. Door je vandaag even helemaal op jezelf te focussen, kan je dit op een zeer elegante manier omzeilen.

Je kan je wat sociaal geïsoleerd voelen in december 2022

Een uitnodiging om naar binnen te keren

Donderdag 29 december 2022 start Mercurius aan zijn volgende retrograde op de 25ste graad van Steenbok. Verwacht je aan vertragingen en annulaties de komende weken. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren en het contact met jezelf te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld door het dagelijks mediteren tijdens deze retrograde. Het is een ideaal moment om tot diepere niveaus van kennis en weten door te dringen. Zaken die je de komende maanden gaan helpen om jouw eigen potentieel in de wereld te zetten. De intenties die je stelde tijdens de nieuwe maan van 23 december worden in deze periode kracht bijgezet. 

Zeker de verbinding tussen Mercurius en Venus geeft hier nog een extra nadruk op. De verbinding tussen Venus en Mars kan je daarentegen de nood geven om vandaag niet te veel tijd door te brengen met anderen. Zo kunnen er ook geen woordenwisselingen ontstaan. Een win-win situatie dus. Plan op 29 december dus liever minder sociale activiteiten in om jezelf wat te ontzien.

Wil jij weten wat dit allemaal voor jou te betekenen heeft? Dan is een astrologische gidsingsessie jouw ideale oplossing. Je boekt hem hier.

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.