Caroline/ augustus 13, 2018/ Astrologie/ 0 comments

Vorige maand gaf ik wat meer tekst en uitleg over de betekenis van de elementen en de kruizen in de astrologie. Vandaag neem ik jullie een laagje dieper mee door jullie te laten kennis maken met de dierenriemtekens. Elk element heeft drie dierenriemtekens en elk kruis heeft er vier. Ik houd hieronder de volgorde van de elementen aan.

De dierenriemtekens van het element water

Onder de dierenriemtekens van het element water vallen drie tekens: kreeft, schorpioen en vissen. Waar kreeft het hoofdteken is, valt schorpioen in het vaste kruis en vissen in het beweeglijke kruis. Elk van deze dierenriemtekens heeft dus een link met het waterelement en heeft dus zijn eigen manier om met emoties om te gaan.

Kreeft: een hoofdteken

Als je een optimist zoekt, dan is de kreeft jouw ideale dierenriemteken. Hij gelooft er immers in dat het leven ons steeds zal voorzien van hetgeen we nodig hebben. Emoties en emotionaliteit is hen niet vreemd. Als hoofdteken brengen ze hun emoties naar buiten in de wereld. Voor de kreeft is het van belang om te weten wat ‘men’ denkt. Hun gevoel wordt voortdurend aangepast en afgepoetst aan de voorschriften binnen hun omgeving.

Stille waters diepe gronden

De schorpioen is echt een stil water met diepe gronden

Schorpioen: een vast teken

Als je lucifers trekt, dan heeft de schorpioen steeds het korte stokje. Of dat is toch het gevoel waarmee zij door het leven gaan. Hierdoor is hun basisemotie dan ook woede. De meeste van hun emoties zitten heel erg diep, soms zelfs letterlijk vast. Het zijn de stille waters met diepe gronden in onze samenleving. Schorpioen houdt van diepgang en graaft graag in het onbewuste. Alles wat zij ervaren, wordt geanalyseerd en geordend. Zo houdt de schorpioen de wereld beheersbaar.

Vissen: een beweeglijk teken

Typisch voor de vis is dat ze voor de buitenwereld heel stuurloos overkomen. Ze gaan alle kanten uit en tegelijkertijd ook nergens naartoe. Het zijn die personen die met het geheel meevoelen en die meevloeien met hun omgeving. Onder de dierenriemteken is vissen het symbool voor de martelaar. Evolutie en groei ontstaan immers in hun ogen vanuit pijn. De fantasie van een vis is zeer rijk, maar doordat de verwerking pas later gebeurt, hebben ze het risico om in een droomwereld te gaan leven.  Het is voor hen niet vanzelfsprekend om alles op waarde te toetsen. Hierdoor ontstaat een risico op vervreemding van zichzelf en van de realiteit.

Stabiele aardetekens

Onder het element aarde vinden we drie dierenriemtekens terug: stier, maagd en steenbok. Ook hier hebben we terug een hoofdteken, welke steenbok is. De stier is in dit geval het vaste teken en de maagd behoort tot het beweeglijke kruis. Al deze dierenriemtekens hebben hun eigen manier om met de materie om te gaan.

Stier: een vast teken

Zijn spullen en zijn grond zijn voor de stier van levensbelang. Alles wat hij bezit beschermt hij met man en macht. De stier wil zaken vastzetten in de stof en creëren met materie. Vaak zijn het zeer praktische mensen met een gerichtheid op zekerheid. Ze kunnen bijzonder lang vasthouden aan zaken waardoor ze kans maken hun energie te verspillen in een verloren zaak. De stier is een zeer consciëntieus teken die veel aandacht heeft voor de vormgeving van zijn omgeving.

Stier is de natuurliefhebber onder de dierenriemtekens

De stier houdt ervan om alleen te zijn in de natuur.

Maagd: een beweeglijk teken

Maagden zijn zeer behulpzaam naar hun omgeving. Ze zijn echter allergisch voor het gevoel om gebruikt te worden en een slaaf te zijn. Indien ze het gevoel hebben dat je hen gebruikt, dan mag je uit hun leven vertrekken. De beweeglijkheid uit zich gemakkelijk in mentaal praktisch werk met de nodige flexibiliteit. In de dierenriem staan ze bekend om hun analytische vaardigheden waarmee ze zichzelf en hun omgeving voortdurend ontleden en beschouwen. Soms kan dit ertoe leiden dat ze van zichzelf vervreemden. Als de nood aan puurheid omslaat in het andere extreme kunnen maagden er een uitbundig seksleven op nahouden. Ze leren doorheen het leven de synthese maken van matigheid en extreme onmatigheid.

Steenbok: een hoofdteken

De steenbok is een bergbeklimmer die steeds datgene nastreeft die buiten het bereik ligt. Je ziet ze vaak bergen verzetten en veel bereiken. Ze zijn praktisch en nuttig bezig op de grotere schaal om hun innerlijke structuren te vertalen naar de uiterlijke wereld. Steenbokken vind je gemakkelijk in doelgericht, praktisch, belangrijk en leidend werk. Alles wordt door hen in goede banen en vaste patronen geleid. Ze zijn dan ook sterk betrokken op alles wat rondom hen gebeurt.

De tekens van het element lucht

Tot het element lucht behoren tweelingen, weegschaal en waterman. Weegschaal is het hoofdteken, tweelingen is beweeglijk en waterman is vast. Luchttekens hebben allemaal een andere manier om zich te verbinden.

Tweelingen: een beweeglijk teken

Tweelingen houden van spelen en plezier maken en dan nog het liefst met woorden. Het zijn echter echte flierefluiters die zichzelf moeilijk leren kennen aangezien ze zeer sterk zijn in het aanpassen. Eigenlijk is de tweeling het meest beweeglijk van allemaal. De gegevens en informatie die zij weten te vergaren, daar kan niemand tegenop. Verbanden worden razendsnel gelegd in de verzamelde informatie waardoor het echte encyclopedieën zijn. Als ze hun brein inzetten voor het vergaren van roddels, dan worden ze een echte roddelfabriek. Een belangrijke levensles voor hen is weten waar ze hun focus op leggen.

Weegschaal: een hoofdteken

De weegschaal is nogal gesteld op formele regels, etiquette en protocol. Hun waarden zijn dan ook ontleend uit de omgeving. Ze richten zich voortdurend op de ander en passen zich hieraan naadloos aan. Soepele relaties, harmonie en evenwicht staan dan ook centraal in het leven van de weegschaal. De aanpassing aan hun leefomgeving gebeurt op een mentale wijze.

Dierenriemtekens in lucht houden van een goed gesprek

Luchttekens zoeken manieren om zich met anderen te verbinden

Waterman: een vast teken

Waar de weegschaal de etiquette vlekkeloos uitvoert, zal de waterman deze voornamelijk observeren en in zijn hoofd kennen. De waterman volgt de regels zoals ze zijn afgesproken. Het is voor hen gemakkelijk om zich vast te zetten in hun denkstructuren op een koppige en vasthoudende manier. Zo lang mogelijk wordt er vastgehouden aan hetgeen in hun eigen wereldbeeld en begrippenkader past. Het eigen innerlijk kleurt de bril waardoorheen ze de wereld zien. Zeker de gevoelswaarde van zaken heeft een bepalende rol op de achtergrond. Steeds is de waterman op zoek naar de essentie om deze in zijn mentale wereldbeeld te passen.

Enthousiaste vuurtekens

Voor het vuurelement vinden we alweer drie dierenriemtekens: ram, leeuw en boogschutter. In dit geval is de ram het hoofdteken. Boogschutter is beweeglijk en de leeuw behoort tot het vaste kruis. Vuurtekens hebben allen een andere manier van het uiten van enthousiasme. De ram is avontuurlijk, de leeuw is eerder speels en joviaal en de boogschutter is de echte orator van de dierenriem.

Ram: een hoofdteken

De ram is het meest avontuurlijke teken. Steeds zijn ze weer op weg naar hun volgende missie. Het is het meest wilde en onstuimige teken. Ze stuiven overal op af en willen elk ding dat hun pad kruist opnemen en meesleuren. De ram zoekt vrienden om zijn avonturen mee te delen. Daarnaast houdt hij er ook van om anderen te redden. De wereld wordt door de ram sterk vanuit zichzelf bekeken. De zaken die hij ontmoet in het leven kunnen hem maken of breken.

Inspiratie bij vuurtekens

Vuurtekens zitten nooit zonder enthousiasme en inspiratie

Leeuw: een vast teken

De leeuw is zeer trots van aard en heeft een hekel aan drama. Het is een in zichzelf brandend gecentreerd vuur dat als vanzelf straalt. Vaak worden ze geassocieerd met luxe. Indien ze te veel pochen met luxe, schuilt er een brandende onzekerheid onder op het materiële gebied. Door de nadruk te leggen op het materiële proberen ze zekerheid te ervaren. Het zijn romantici die houden van de huiselijke vrede omringd door familie en vrienden.

Boogschutter: een beweeglijk teken

Commitment voor hogere doelen is echt een boogschutter ding. Als ze gelukkig zijn met het leven dat ze leven, is het voor hen gemakkelijk om in het hier en nu te blijven. Bij een gevoel van ongeluk hebben ze de neiging fysiek of emotioneel te verdwijnen. Het zijn bezielde sprekers die met veel plezier gebruik maken van redevoeringen en filosofieën. De gevonden informatie wordt gesynthetiseerd en pas daarna wereldkundig gemaakt. Hun focus ligt op het uitdragen, overdragen en onderwijzen van kennis. Steeds ligt hun blik rondom hen door hun sterke behoefte om alles te onderzoeken en beoordelen. Vaak vergeten ze hierbij zichzelf.

Wil jij graag meer weten over jouw geboortehoroscoop? Neem dan een kijkje in de webwinkel voor de verschillende rapporten en consulten om jezelf beter te leren kennen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.