Caroline/ juli 23, 2018/ Astrologie/ 0 comments

Wist je dat in je horoscoop bepaalde elementen meer aanwezig zijn dan andere? We hebben net zoals in de natuurgeneeskunde 4 elementen in de astrologie. Water, vuur, aarde en lucht kunnen we ook in de horoscoop terugvinden. Daarnaast hebben we in de astrologie ook nog 3 kruizen of modaliteiten waardoor je kunt zien op welke manier een element wordt ingezet. Vaak is een van de kruizen dominant. Als dit het vaste kruis is, zal je anders in het leven staan dan bij een beweeglijk of hoofdkruis. Zie je in de horoscoop veel van hetzelfde teken staan? Dan kan het interessant zijn om dit element en dit kruis eens te bekijken.

De vier elementen

Net als in de natuurgeneeskunde hebben we in de astrologie 4 elementen die onze focus bepalen. Er zijn dominante elementen waar we veel planeten hebben en minder dominante die (bijna) geen planeten bevatten. De elementen vormen samen met de kruizen de basis voor onze dierenriemtekens.

Aarde als gewaarwordend type

Aarde is gespecialiseerd in het waarnemen en zien van concrete dingen en feiten. Ze werken hoofdzakelijk met hun zintuigen en hechten belang aan uiterlijke zaken. Een aardeteken houdt er niet van dat tijd of geld verspild wordt. Hun mindset is eerder praktisch en materialistisch. Ze zijn voorzichtig in het benaderen van nieuwe zaken en kiezen eerder voor de vertrouwde veiligheid. Steeds proberen ze het onderste uit hun kan van mogelijkheden te halen.

Efficiëntie is hun moto. Stap voor stap bouwen aardetekens aan hun toekomst met een enorm doorzettingsvermogen. Het zijn realisten die met beide voeten op de grond staan. Deze tekens zijn zeer betrouwbaar en bieden anderen bescherming en onderdak. Ze dienen hun rijkdommen te leren delen met anderen.

Indien je weinig aarde in je horoscoop hebt dan kun je steeds op zoek zijn naar anderen om een financiële bron voor je te worden. De aardetekens in de astrologie zijn Stier, Maagd en Steenbok.

Water houdt meest van emoties ervaren onder de elementen.

Het waterelement ervaart liefst emoties

Lucht als denktype

Lucht is een element wat het leven steeds zo logisch mogelijk benadert. Het zijn nieuwsgierige mensen die je de pieren uit je neus kunnen vragen. De gebeurtenissen rondom hun verwerken ze vanuit hun denken. Ze houden ervan om zaken met elkaar te vergelijken op een objectieve manier en feiten te verbinden. Door het verbinden van feiten ontwikkelen ze hun eigen referentiekader.

Vaak zijn het zeer sociale mensen die mensen en relaties verzamelen. Het zijn de praatgrage feestgangers die anderen proberen te begrijpen. Hun passie ligt eerder bij theorie en abstractie. Steeds zoeken ze naar verbanden en relaties tussen mensen en tussen dingen. Het is voor hen een grote les om zichzelf te leren verbinden met zaken.

Met weinig lucht in de horoscoop kun je op zoek gaan naar personen die in jouw plaats het woord kunnen voeren. Het element lucht vind je in Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Vuur als intuïtief type

Vuurtypes zien het leven als een sprookje waarin ze een belangrijke rol spelen met duizenden opties. Het zijn echte optimisten en avonturiers die gepassioneerd door het leven gaan. Ze zijn sterk op zichzelf betrokken en hebben nood om zich te individualiseren met hun eigen opvattingen en moraal.

Het zijn extraverten die de wereld met enthousiasme benaderen. Overal zien ze mogelijkheden en kansen. Hun blik is voortdurend op de toekomst gericht. In communicatie nemen ze geen blad voor de mond. Indien er iets niet naar hun zin is, vinden ze het niet erg om een scène te maken. Hun belangrijkste goed is de vrijheid om jezelf te zijn.

Met weinig vuur kun je steeds op zoek zijn naar iemand die jouw lichtpuntje is in de duisternis. Vuur vinden we terug in Ram, Leeuw en Boogschutter.

Gebrek aan vuur zoekt lichtpuntjes

Bij gebrek aan vuur zoek je steeds naar een lichtpuntje.

Water als voeltype

Een watertype benadert het leven vanuit gevoel. Gevoelens dienen immers geleefd te worden en niet uitgesproken. De wereld wordt door iemand met een sterk water element gewaardeerd naar zijn gevoel. Waar het vuurtype een sterke identiteit bezit, zien we bij het watertype dat de identiteit zich geleidelijk aan ontwikkelt. Ze zijn zeer empathisch naar anderen en kunnen met anderen meeleven.

Watertypes hebben een sterk aanpassingsvermogen en voelen dingen juist aan. Soms hebben ze echter moeite om in het nu te blijven indien hun gevoelens gekwetst worden. Op die momenten kunnen ze erg in het verleden vluchten. Ze dienen te leren dat ze minder nodig hebben dan ze denken nodig te hebben.

Met weinig water zoek je anderen die jou kunnen helen van je emotionele wonden. Het water element vinden we in Kreeft, Schorpioen en Vissen.

De drie kruizen

De drie kruizen of modaliteiten hebben elk een verschillende energetische werking. Ze tonen ons een manier waarop we met energie omgaan en hoe we met het onbewuste werken.

Hoofdkruis

Het hoofdkruis bevat alle tekens die aan het begin van een seizoen staan: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. Zij hebben een energie die van binnen naar buiten gaat. Het is hun ding om zaken aan te kondigen en te initiëren. Met veel liefde starten ze nieuwe projecten en pionieren ze met nieuwe ideeën. Het zijn eerder leiders die anderen motiveren.

Ze zijn erg gericht op uiterlijke omstandigheden. Hun waarden ontlenen ze van buitenaf. Ze gaan zich eerder aanpassen aan de buitenwereld dan aan hun eigen innerlijke wereld. De uitwisseling met de omgeving is bij alle vier deze tekens cruciaal.

Fantasie in een luchtbel

Het luchtteken vlucht soms in zijn fantasie en hoofd.

Vaste kruis

Het vaste kruis zijn de dierenriemtekens die hetgeen bestendigen wat de hoofdtekens hebben neergezet. Tot het vaste kruis rekenen wij Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Zij proberen in het reine te komen met hun eigen onbewuste. Steeds herkauwen zij ervaringen tot ze in hun eigen systeem passen. Ze zijn standvastig en vastberaden in het verzamelen van ervaringen van anderen. De energie gaat steeds van buiten naar binnen.

Vaste tekens zijn mensen waar je op kunt rekenen. Het zijn echte doorzetters die niet gemakkelijk loslaten.

Beweeglijke kruis

Het beweeglijke kruis bevat Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Het zijn tekens die de seizoenen afsluiten. Zij zijn belast met het samenvoegen van verschillende zaken tot een geheel. Verschillende ideeën worden door hen gesynthetiseerd tot een samenhangende theorie. Ze bevinden zich als het ware in een soort overgangspositie.

Mensen die tot het beweeglijke kruis behoren vertonen een sterk aanpassingsvermogen en een grote flexibiliteit. Ze zijn sterk in het oplossen, integreren en veranderen. Het is een kruis dat veel wijsheid herbergt, maar ook moeite heeft om het individu in beeld te krijgen. Het ego is vaak niet duidelijk afgelijnd en ze zijn snel op zaken uitgekeken.

Wil je graag meer te weten komen over jouw horoscoop? Kijk dan zeker eens in de webwinkel of er iets voor jou tussen zit. Je vindt er verschillende astrologische rapporten en consulten terug.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.