Caroline/ februari 26, 2018/ Psychologie/ 0 comments

De laatste tijd staan de kranten weer vol met artikels rond emotionele en psychische problemen. De discussie rond euthanasie van personen met een psychiatrische aandoening kwam de laatste weken weer uitgebreid aan bod. Voor de reguliere geneeskunde is er sinds Descartes een splitsing tussen lichaam en geest ontstaan. In de natuurgeneeskunde bekijken we emotionele en psychische problemen op een andere manier. Ik hoop jou hier wat wegwijs in te maken met deze blogpost.

Emoties en water een eeuwenoude link

Emoties zitten van oudsher onder het element water. Watertypes hebben dan ook de een predispositie om sneller last te krijgen van emotionele problemen. Water dat stagneert zal in de natuur ziek worden, het wordt een broeihaard voor bacteriën. Dit is ook zo in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water afhankelijk van onze leeftijd. Het is zelfs zo dat ons immuunsysteem voor een groot deel afhankelijk is van lymfevocht, wat astrologisch onder het teken Vissen valt en dus ook tot het waterelement behoort. Als de lymfe stagneert dan krijg je een boel vervuilingsklachten. Hiervoor wordt dan ook lymfedrainage gedaan door bepaalde kinesisten om dit terug aan het stromen te krijgen.

Stilstaand water heeft een gelijkaardig parcours als stilstaande emoties

Stilstaand water bevat veel ziektekiemen, net als emoties die niet worden geuit.

Als we de evolutietheorie erop nagaan, dan lijkt het leven in het water ontstaan te zijn. Als foetus bevinden we ons in het vruchtwater in de baarmoederholte. We beginnen ons leven dus in een waterig milieu. De voortplantingsorganen vallen astrologisch gezien onder de Schorpioen, wat het 2de waterteken is van de Zodiak. Schorpioen draait ook rond psychologie en het onbewuste. Water is dus geen onbelangrijk element in het leven van de mens. We kunnen ook langer zonder voedsel dan we zonder water kunnen. Water is van levensbelang.

Het zal je dan ook niet verbazen dat problemen aan de nieren verband houden met een existentiële angst. Eigenlijk creëert elke ziekte een angst voor ons voortbestaan. Als je ziek bent, is het dus belangrijk steeds voldoende aandacht te geven aan je nieren. Je kunt deze zelf stimuleren door er even met gebalde vuisten op te kloppen in de ochtend. Bij ziekte is het ook belangrijk om voldoende te drinken zodat de nieren gemakkelijker hun werk kunnen doen en de nodige gifstoffen kunnen afvoeren.

Zwangere vrouwen vallen onder het teken schorpioen

Schorpioen, een waterteken is gelinkt met onze voortplanting.

Als onze emoties stagneren dan creëert dit een onbewuste stress. Elke stress creëert gifstoffen en afvalstoffen in ons lichaam. Door het ophouden van vocht en het opdrijven van de zoutinname zal ons lichaam proberen deze gifstoffen te verdunnen in water zodat ze onschadelijk worden. Sommige mensen met obesitas zijn ook emo-eters. De kans is groot dat deze mensen voornamelijk een probleem hebben met stagnerende emoties waardoor ze te veel water ophouden. Bij deze mensen is het belangrijk om de emoties terug te laten stromen. Personen die last hebben met het hanteren van emoties zullen vaak veel moeite ervaren met het drinken van water. Een van de eerste stappen kan voor hen zijn om te leren meer water tot zich te nemen en de nieren te ondersteunen zodat het interne water terug stroomt en proper wordt.

Communiceren met water

Een laatste waterteken in de astrologie is de Kreeft. De kreeft staat gekend om zijn emotionele buien en moederlijke houding. De heerser van Kreeft is de Maan die een invloed heeft op de getijden van onze oceanen. Aangezien wij zelf voor zo’n groot deel uit water bestaan zal ons lichaam ook onderhevig zijn aan de maanstanden. De Maan staat voor de plaats waar wij ons veilig en geborgen voelen. Het is onze veilige cocon. Als we in een stressvolle situatie komen waar wij onze eigen grens niet kunnen aangeven, zal ons lichaam dat in een aantal gevallen zelf doen door ons naar het toilet te sturen. Mensen die moeite hebben met assertiviteit gaan dan ook vaak last hebben dat ze frequent moeten urineren. In deze gevallen communiceert het lichaam de grens die we zelf (nog) niet kunnen aangeven.

Zo zie je dat ziekte en symptomen eigenlijk een manier is dat ons lichaam ons probeert te helpen en met ons te communiceren. Wij hebben in onze huidige maatschappij geleerd hier geen aandacht meer aan te geven en zijn deze taal grotendeels verleerd. Als je de taal van jouw lichaam terug leert begrijpen, dan hoeft het niet zo hard te roepen om de boodschap over te dragen. Het gevolg kan hierdoor zijn dat je minder zware klachten krijgt omdat je de boodschap met fluisteren reeds begrijpt. Hierdoor werk je samen met je lichaam en krijg je meer kwaliteit van leven. Wil je dit zelf ontdekken? Kijk dan zeker naar mijn webwinkel!

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.