Caroline/ augustus 1, 2021/ Lichaam in balans/ 0 reacties

Ken jij dat gevoel dat je uit een heel stressvolle periode komt en bij het eerste rustmoment een barstende migraineaanval krijgt? Dit is veel couranter dan je zou denken. En het heeft iets te maken met het verwerken van emoties. In deze blog wil ik je laten kennis maken met emotionele conflicten en hun potentiële gevolgen voor jouw gezondheid.

Het ontstaan van gezondheidsklachten

Sommige kwalen hebben niets te maken met achterliggende emotionele toestanden. Als jij een intoxicatie krijgt door te veel alcohol te drinken, hoef je hier niet direct een link te zoeken. Soms is het echter wel interessant om eens te kijken of je kunt onthullen waarom jij van deze bepaalde kwaal last hebt. De meeste kwalen hebben immers een logische reden. Het helpt mij alvast om er zo naar te kijken om met meer mildheid met mijn fysieke ongemakken om te gaan.

Er zijn kwalen die acuut ontstaan, vaak omwille van een acute emotionele conflicten. Jammer genoeg kan het ook gebeuren dat we in een soort vicieuze cirkel terechtkomen. Telkens worden we weer in het conflict geduwd. Hierdoor wordt de impact groter en bijgevolg ook de kwaal. Soms betekent dit dat we heel lang in een toestand blijven hangen van niet ziek, maar ook niet gezond. In deze toestand is het behulpzaam om de oorzaak te achterhalen van de kwalen en deze op psychisch gebied aan te pakken. Zo kan het lichaam stoppen met deze vicieuze cirkel.

lachen om emotionele conflicten los te laten
Hoe je in het leven staat bepaalt mee je kwaliteit van leven.

Verschillende emotionele conflicten geven verschillende ziektebeelden

Er zijn heel veel verschillende emotionele conflicten. Bijgevolg zal ik hier zeker geen volledige lijst kunnen weergeven. Ik heb ervoor gekozen om een aantal voor mij sprekende emotionele conflicten te belichten.

Emotionele conflicten met betrekking tot territorium

Elk van ons heeft zijn eigen personal space. Dit is ons innerlijk territorium. Soms gebeuren er zaken waardoor onze persoonlijke ruimte bedreigd wordt. Dit hoeft niet altijd problematisch te zijn. Het kan ook ontstaan als de partner om de een of andere reden onbeschikbaar is op seksueel vlak. Als dit heel veel frustraties met zich meebrengt kan dit klachten geven op termijn zoals een hart- en vaatprobleem, nierproblemen, menstruele problemen.

Indien iemand zijn partner, baan of huis verliest kan dit een dramatische impact maken. Afhankelijk van hoe hard je dit laat binnenkomen, kun je fysieke klachten gaan ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld problemen krijgen aan de borst omdat je het gevoel hebt niet meer voldoende in te staan voor het voeden van je gezin. Door bewust met deze ervaringen om te gaan, kan je soms de klachten minimaliseren of vermijden.

Wat ik een heel mooie analogie vind bij emotionele conflicten rond territorium zijn de nierziektes. Als we kijken naar het dierenrijk, zien we dat dieren hun territorium afbakenen met urinesporen. Het geeft een zekere grens aan naar anderen. Heel vaak zie ik in mijn praktijk mensen die moeite hebben met grenzen aangeven. Deze cliënten hebben in de meeste gevallen ook een plaspatroon wat veel hoger dan gemiddeld ligt. Plassen is een vorm van grensaanduiding geworden. Wordt het te heet onder hun voeten, dan gaan ze even naar het toilet.

Sommige emotionele conflicten zijn erg letterlijk te nemen

Ik vind het nog steeds frappant hoe letterlijk je de boodschap soms mag nemen die je lichaam je geeft. Een aantal weken geleden stootte ik mijn heup aan de keukentafel met een mooie blauwe plek tot gevolg. Ik had het letterlijk op mijn heupen gekregen van een telefonische discussie.

Of hoe je verkouden kunt worden als je in een omgeving vertoeft waar je je niet op je gemak voelt. De bedreiging dat er een luchtje aan iets zit waar je de vinger niet kan opleggen, kan voldoende zijn om een verkoudheid uit te lokken. Tegenwoordig maak ik dus vaker de reflex of er een boodschap zit achter mijn ziekte. Zo krijg ik broodnodige informatie.

Met een stierascendant heb ik nogal snel keelontstekingen. Deze ontstaan altijd op momenten dat ik me machteloos voelde. Vaak ten gevolge van onterechte beschuldigingen, verwijten en beledigingen. Nu duren deze keelontstekingen minder lang omdat ik de achterliggende emotie opspoor en probeer te verwerken.

geniet van je leven en minimaliseer emotionele conflicten
Meer plezier helpt je gezondheid vooruit

Wat kun je zelf doen om je gezondheid te bevorderen?

Als jij graag wilt kijken of een van jouw klachten een emotionele betekenis heeft, kun je eens op zoek naar spreekwoorden die met het lichaamsdeel te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Dat ligt zwaar op mijn maag (maagproblemen)
  • Ik moet mijn gal spuwen (galproblemen)
  • Daar krijg ik het schijt van (diarree)
  • Ik ben nu echt pissed off (blaasontsteking)

Eens ik besefte hoeveel dergelijke linken er te maken zijn, gaf dit mij wel een enorm respect voor mijn lichaam. De vele random kwaaltjes begon ik te zien als manieren waarop mijn lichaam met mij communiceert. Door naar deze informatie te luisteren, kon ik de gebieden in mijn leven bloot leggen waar ik nog werk aan had. 

Wil jij zelf meer ontdekken over emotionele blokkades die jouw gezondheid in de weg staan? Dan is mijn gezondheidsprofiel vast iets voor jou! Je boekt deze hier nu.

Meer zicht op die onderliggende emotionele patronen?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.