Caroline/ september 20, 2020/ Spiritualiteit/ 0 comments

Soms krijg ik de vraag waarom ik elk astrologisch consult start met de geboortehoroscoop. Wat heeft die immers met de toekomst te maken? Maar de toekomst duiden zonder de context van je geboortehoroscoop lijkt mij erg moeilijk. Sommige zaken snap je enkel als je de blauwdruk er naast legt, het ontwerpplan als het ware.

Tabula rasa of toch niet?

Vroeger werd gedacht dat wij geboren werden als een wit blad dat beschreven werd. De tabula rasa werd dat genoemd. Dit legde veel verantwoordelijkheid bij de omgeving die “de schuld” had als het misliep. Ondertussen hebben de meeste psychologische stromingen dit idee verlaten.

We worden dus niet zomaar blanco geboren. Er is sprake van een genetische belasting, stress van in de buik, de levenswijze van onze ouders voor ze ons kregen… Heel veel factoren hebben prenataal en zelfs preconceptioneel al een invloed op jou als mens. Sommige van die zaken erf je zelfs transgenerationeel.

Een astrologisch consult om de energetische blauwdruk te lezen.
Een blik in een horoscoop geeft mij veel inzichten.

De geboortehoroscoop als uiting van jouw energetische blauwdruk

Jouw geboortehoroscoop heb jij zelf gekozen. Het bevat alle zaken die jij in dit leven nodig hebt om de lessen te leren die je wilt leren. We kunnen in die geboortehoroscoop dan ook zonder oordeel al die zaken terugvinden. Meer nog zelfs.

Soms heb jij jou voorgenomen om bepaalde thema’s voor jouw familielijn op te lossen. Dit kan zichtbaar zijn op een aantal punten in jouw horoscoop. Meestal vind je dit in Pluto, Cheiron, Nessus, Pholus, de Noordelijke Maansknoop.

Als ik zie dat zo een thema in jouw horoscoop wordt geactiveerd, kijk ik altijd naar de geboortehoroscoop om het verhaal weer te geven. Terug naar de blauwdruk dus. Waarom gebeurt dit momenteel? Ik vind het belangrijk om je terug te verbinden met jouw waarom.

Terug in contact met jouw blauwdruk

Door terug in contact te komen met jouw oorspronkelijke bouwplan, krijg je kostbare inzichten. Het kan je tonen waarom je bepaalde problemen keer op keer blijft tegenkomen. Maar wat ik nog veel belangrijker vind: het toont je ook hoe je het kunt oplossen. Problemen ontstaan als je zaken onderdrukt. Kwaliteiten die niet tot uiting mogen of kunnen komen, daar zit het probleem.

Daarom vind ik het zo belangrijk om de gebeurtenissen van de komende periode terug in connectie te zetten met jouw energetische blauwdruk in de horoscoop. Want in die geboortehoroscoop verschuilen zich al jouw kwaliteiten en talenten. Je vindt er jouw volledige gereedschapskist in terug.

Wil jij graag jouw eigen gereedschapskist ontdekken? Boek dan nu jouw astrologisch consult.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.