Caroline/ november 12, 2022/ Astrologie/ 0 comments

Soms kom je iemand tegen die echt geboren lijkt voor het ongeluk. Steeds weer komen ze gelijkaardige dingen tegen waar zij schijnbaar geen aandeel in hebben. Ze worden bijvoorbeeld steeds weer van hun huis beroofd. De ene keer door een brand. Een volgende woning worden ze onteigend. Vaak zie je patronen van ongeluk terugkomen bij deze mensen. Ik zie hier vaak familiekarma in naar boven komen. Deze stukjes familiekarma die iemand opgenomen heeft, kun je terugvinden in de horoscoop. De focus ligt hier op de plaats van de drie centauren in de horoscoop: Cheiron, Pholus en Nessus.

Deze drie centauren vormen wat we soms noemen de rainbow bridges. Zij overbruggen het individuele met het collectieve. De eerste 29,5 jaar (voor onze eerste Saturnus return) zijn we nog heel erg afhankelijk van de conditionering van onze omgeving. Deze jaren gaan dan ook over het opbouwen van de persoonlijkheid. Vaak zien we dat de thema’s die verbonden zijn met de centauren meer op de voorgrond komen zodra we die eerste Saturnusreturn voorbij zijn. We zijn klaar om de verbinding te maken tussen ons individuele stuk en het collectieve verhaal.

familiekarma ligt al vast tijdens de zwangerschap

De transformatie van onbewust vasthouden van familiekarma naar bewust handelen

Cheiron is de centaur die de verbinding slaat tussen Saturnus en Uranus. Saturnus is de kosmische moeder en Uranus onze kosmische vader. Saturnus bereidt ons voor tot we de grens over mogen naar de andere buitenplaneten. Op 29,5 jaar heb je de eerste Saturnus return waarbij de ja vanuit de buitenwereld stopt. We worden hier uitgenodigd om Saturnus te verinnerlijken. Als we dat doen, dan gaat de poort open naar de buitenplaneten.

En laat Cheiron hier een sleutel vormen om Uranus te kunnen (be)grijpen. De inwijding door Cheiron is vaak niet min. Er komt veel lijden bij kijken en er worden offers gevraagd. Het is als het ware een karaktertest die je uitnodigt om jouw eigen unieke licht te laten stralen in de wereld en op termijn in leraarschap te gaan staan. Waar Cheiron in jouw horoscoop ligt, ligt dan ook een kans om meesterschap te ervaren. Als je kiest om hier door de pijn te gaan en deze te transformeren, is dit jouw mooiste troef. Deze kansen werden echter door jouw voorouders niet gegrepen. Jij besloot om dit puzzelstukje nu wel op te nemen in je leven.

To be or not to be: het familiekarma in Pholus

Pholus maakt de verbinding tussen Saturnus en Neptunus. In onze horoscoop toont het de domeinen en kwaliteiten waar we onszelf niet bewust van zijn. Vaak is er een verhaal rond het al dan niet opnemen van verantwoordelijkheid aan verbonden. Het is een gebied waar erg veel onduidelijkheid hangt. De vraagstukken waarmee je in dit leven geconfronteerd wordt, zijn vaak onopgeloste dilemma’s waar voorouders tegenaan gelopen zijn. Het doel is om door de mist te werken, je verantwoordelijkheid op te nemen en in vol vertrouwen deze demonen in de ogen te kijken.

Familiekarma kan je altijd terug geven.

Machtsdynamieken blootgelegd

Nessus maakt de verbinding tussen Saturnus en Pluto. Hij brengt dus vertrouwensissues aan het ligt. We vinden er de grensoverschrijdende gedragingen, mind control en transformatie terug. Waar Nessus in onze horoscoop staat, worden we geconfronteerd met een point of no return. We worden gedwongen om hier keuzes te maken en standpunten in te nemen. Oude overtuigingen dienen hier overwonnen te worden die in jouw familiekarma vervat zitten.

Teruggeven van deze stukjes

Om te eindigen zoals dit verhaal begon: deze stukken zijn niet van jou. Het zijn delen van jouw familiekarma die jij op jou genomen hebt om lessen te leren. Dit betekent dan ook dat er een punt komt in jouw leven waar het tijd is om deze stukken terug te geven aan jouw voorouders. Je kan dit zelf doen door er een ritueel voor te creëren, maar je kan er evengoed voor kiezen om een therapeut hiervoor in te schakelen. Via systemisch werk en dan meer bepaald familieopstellingen kan je deze dynamieken voorgoed transformeren in de familielijn. Het is een mooie therapievorm om met deze zaken aan de slag te gaan. Ook andere meer spirituele of energetische vormen kunnen je ondersteunen in dit proces. Zoek vooral een methode die voor jou correct voelt. Als de tijd rijp is om deze stukken voorgoed van je schouders te liften, zal je de juiste manier vinden.

Wil jij graag dieper in dergelijke thema’s in jouw horoscoop duiken? Dan is het embodied astrologie traject jouw maatje. We duiken dan samen diep in jouw geboortehoroscoop en gaan een echt transformatietraject aan. Ontdek het hier!

Wil jij ook eindelijk jouw dromen realiseren?

Om je volle potentieel te ontluiken, is het belangrijk om te weten welke stappen je kunt nemen. 

Merk jij ook dat er meer aan het leven is, maar dat je er geen grip op lijkt te krijgen? Ben jij op zoek naar jouw echte ík?

Dan is embodied astrologie jouw partner in crime.

word jezelf in mei 2022
  • Start met jouw horoscoop te gaan leven en ontdek meer levensenergie.
  • Op basis van het afstemmingsgesprek maken we een curriculum op met 4 thema’s die jou nu vooruit gaan helpen. Je kan denken aan: psychologische patronen, gezondheidsprofiel, relatiepatronen, spirituele pad, talentenanalyse…
  • Elke sessie wordt aangevuld met extra materialen zoals een werkboek, meditatie, clearings, schrijfoefening… waar je op eigen tempo mee aan de slag kan.
  • Hoe meer jij jezelf kan worden zonder al die laagjes van conditionering, hoe meer energie jij tot jouw beschikking hebt om jouw mooie potentieel in de wereld te zetten.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.