Caroline/ januari 26, 2021/ Astrologie/ 0 comments

We starten de maand februari met een verbinding tussen de Zon en Mars op maandag 1 februari 2021. Dit kan je best wel wat energie geven. Probeer het alleen goed te doseren vandaag. Als je te veel tegelijk probeert te doen, kan het mis gaan. Focus je op één ding en werk sequentieel. Aangezien Venus vandaag ook van teken verandert en vanaf nu in Waterman gaat lopen, verandert ook de manier waarop we ons met anderen verbinden. Er kan meer aandacht ontstaan voor de gehele groep of maatschappij waarvan jij je deel voelt. Je kunt je schouders zelfs gaan zetten onder initiatieven om terug meer verbinding te creëren als je hier de energie voor vindt. 

Vrijdag 5 februari brengt een verbinding tussen Venus en Neptunus kans op ontgoocheling en verwarring. Zeker in combinatie met de retrograde lopende Mercurius kun je beter goed uit je doppen kijken. Laat je vooral niet opjagen en zorg dat je belangrijke beslissingen probeert uit te stellen naar een later moment.

Snakken naar vrijheid begin februari 2021

Zaterdag 6 februari 2021 brengt een samenstand tussen Venus en Saturnus die vele uitzonderlijke mogelijkheden kan brengen. Je hebt zin om zaken te ervaren en kunt je best wat rusteloos voelen. Het is belangrijk om vandaag ontmoetingen aan te gaan met een open blik en zonder verwachtingen. Je kunt vandaag wat down zijn bij het ervaren van beperkingen. Weet dat beperkingen in de buitenwereld een goed moment zijn om met jezelf in gesprek te gaan.

De verbinding tussen Venus en Uranus op zondag 7 februari brengt een beetje hetzelfde gevoel met zich mee. Er heerst een bepaalde onrust in je en ontspanning lijkt een erg lastige uitdaging te zijn. Vrijheid is vandaag het codewoord. Durf eens je planning omgooien en doe iets onverwachts. Het kan je helpen om die onrust te kanaliseren.

Ontdek je eigen tegenstrijdigheden in februari 2021.
Soms is het niet zwart-wit. Tegenstrijdigheden is eigen aan de mens.

Ben jij in verbinding met jezelf?

Vanaf maandag 8 februari gaat het tweede deel van de retrograde periode van Mercurius in. Waar we tot nu vooral aandacht hadden voor het afronden van de losse eindjes, kunnen we vanaf nu onze blik vooruit richten. De samenstand tussen Zon en Mercurius op de 21ste graad van Waterman geeft mee dat je een richting kunt vinden ongeacht de omstandigheden. De belangrijkste vraag die jou gesteld wordt is of jij in verbinding bent met je eigen waarden en normen. Kun jij met andere woorden recht in de spiegel kijken? Door onafhankelijk van anderen jouw eigen koers uit te stippelen zal je vanzelf uitkomen bij die mensen waar jij jou thuis kunt voelen.

Op woensdag 10 februari is er een verbinding tussen Mercurius en Mars die een mogelijkheid brengt tot een woede-uitbarsting of breakdown. Hou jezelf goed in de gaten als je al even op het randje van overspanning bengelt. Doseren is vandaag het codewoord! En probeer eventueel wat downtime in te plannen in de natuur. Het groen in de natuur kalmeert de lever die ook de excessen aan emoties dient te verwerken.

Zaaien in februari 2021 om later te oogsten

Een mooie samenstand tussen Venus en Jupiter zien we op donderdag 11 februari 2021 op de 13de graad van Waterman. Zaken waar je al lang aan werkt kunnen vandaag hun eerste scheuten laten zien. Je kunt getuige worden van een mooi staaltje synchroniciteit als opvalt dat alle zaken met elkaar verbonden zijn. Het kan een goed moment zijn om onderhandelingen aan te gaan die je in staat stellen om meer middelen te bekomen naar de toekomst toe. Wees je alleen bewust van mogelijke miscommunicaties met Mercurius retrograde. Geduld is een erg belangrijke eigenschap om deze zaadjes tot bloei te kunnen brengen in de komende periode. 

Het is nog geen tijd om echt te oogsten. Het is dan ook de dag van de nieuwe maan op de 24ste graad van Waterman. Je kunt het gevoel hebben dat je even nood hebt aan wat extra ademruimte. Er was best wat druk de voorbije periode. De energie kan vandaag wat minder aanwezig zijn. Een adempauze dringt zich op. Je kunt erg gevoelig zijn voor vragen en verwachtingen die anderen stellen vandaag. Blijf dicht bij jezelf en vraag je af of je hier de ruimte voor hebt.

Werken aan je dromen en idealen

Zaterdag 13 februari zien we een mooie samenstand tussen Mercurius en Venus op de graad van overtuiging. Een goede dag om eens in je pen te kruipen als je een zaak wilt bepleiten. Of gewoon een goed moment om een fijn verhaal te lezen dat jou raakt en inspireert. Omring je vooral door zaken die je een goed gevoel geven en verspil je energie niet aan frustraties vandaag. Hou het luchtig en speels!

De verbinding tussen Mars en Neptunus op zondag 14 februari geeft je de mogelijkheid om te werken aan jouw dromen en idealen. Of gezien het Valentijn is, misschien je dromen met jouw partner als die in beeld is? Je kunt vandaag ingevingen krijgen waar je al lang op aan het kauwen bent of boordevol nieuwe plannen zitten. Laat de inspiratie rijkelijk stromen en leg er een deel van vast om later uit te kunnen putten. Zeker in combinatie met de samenstand tussen Mercurius en Jupiter is de stemming vooral joviaal en optimistisch vandaag. Details zijn vandaag niet echt aan de orde. Het is belangrijk om vandaag voldoende focus op jezelf te leggen. Je kunt pas voor een ander iets betekenen als jij zelf voldoende hebt.

Repeteren, repeteren, wie zijn best doet zal het leren.

Woensdag 17 februari is er een verbinding tussen Saturnus en Uranus die ons een frustrerende dag kan geven waarbij we steeds maar weer moeten stoppen en herstarten. Laat het vooral niet op je zenuwen werken op deze laatste dag waarop de Zon in Waterman loopt. Als de Zon in Vissen komt op donderdag 18 februari kun je merken dat de spanning vanzelf wat oplost. Het is een periode om los te laten en in verbinding te komen met jouw innerlijke stilte.

Geen relationele hoogvlieger

Zaterdag 20 februari kan een bepaalde hardheid brengen in interacties met anderen door de verbinding tussen Venus en Mars. Partnerschap loopt niet zo soepel als je zou willen. Plan die date-avond maar liever op een andere dag in. 😉 Zondag 21 februari eindigt Mercurius zijn retrograde. Onze communicatie kan hierdoor iets verwarder zijn en minder consistent. Dit alleen kan al iets meer ruzies uitlokken. Trek je dit weekend voldoende terug en maak ruimte voor je eigen noden. Er komen nog weekends genoeg om leuke dingen samen te doen.

Maak ruimte voor jouw eigen vuur in februari 2021
Hou het licht brandend in jezelf om later anderen te verlichten

Soms moet je pijn lijden om te groeien, ook in februari 2021

Donderdag 25 februari is een erg drukke dag aan de hemel. We hebben een verbinding tussen Mars en Pluto die een nieuwe start kan brengen na een pijnlijke crisis. Daarnaast maken Zon en Uranus een verbinding die geniale invallen kan brengen die tot succes leiden in zaken waar je momenteel in vast zit. Venus gaat vanaf donderdag in Vissen lopen waardoor je je meer kan verbinden met jouw spirituele kant de komende weken. Als je artistiek bezig bent, kun je de komende periode iets andere stijlen ontdekken in je werk. De aflijning is minder duidelijk.

De weg naar innerlijke rust

We eindigen de maand met een Volle maan in Maagd op zaterdag 27 februari. Het is een maan die je liefde voor je werk kan onderschrijven. Er is een sterk verlangen om je met anderen te verbinden terwijl je het gevoel hebt alleen te zijn. Je kunt geconfronteerd worden met het gevoel erkenning te willen. Toch is dit iets wat je niet zal dienen. Durf origineel uit de hoek te komen zonder goedkeuring van anderen te verwachten. Geef je over aan het proces van jouw eigen unieke weg naar innerlijke rust en schoonheid. 

Wil jij hulp om die innerlijke rust te ontdekken in jezelf? Een astrologisch consult brengt je vast de nodige inzichten om die te kunnen installeren. Boek nu hier jouw consult!

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.