Caroline/ februari 28, 2017/ Naturopathie/ 0 comments

Onlangs las ik een blog over de twee gezichten van de mens. Aangezien ik vanuit de natuurgeneeskunde leerde gezichten lezen, nam ik mij voor om deze techniek eens op mijn eigen gezicht toe te passen. Door middel van fotoshop heb ik de 2 foto’s gemaakt om vervolgens de berekeningen los te laten om mijn gezicht te lezen en te typeren. Volgens de regels van de fysionomiek ben ik alles gaan meten en uitrekenen.

Fysionomiek is een techniek waarmee we in de typologie gezichten lezen om karaktertrekken te bepalen. Het is echter geen exacte wetenschap. Daarentegen kan het ons wel op zeer snelle wijze een blik geven op het karakter van de ander. Ik vergeleek mijn eigen privé-gezicht met mijn publiek gezicht om na te gaan of hier een verschil in lag.

Gezichten lezen volgens de theorie van de twee gezichten

Vuur Aarde gezicht bij gezichten lezen

Normale gezicht

Dit gezicht wijst op de volgende eigenschappen:

 • Wilskracht
 • Direct
 • Idealisme
 • Plichtsbewust
 • Plichtsgetrouw
 • Werklustig
 • Zorgzaam
 • Honkvast
 • Impulsief
 • Vitterig
 • Koppig
 • Perfectionistisch
Publieke gezicht in de maatschappij bij gezichten lezen

Publieke gezicht

In de maatschappij zou ik eerder als volgt worden omschreven:

 • Hulpvaardig
 • Inlevingsvermogen
 • Altruïstisch
 • Mystiek
 • Fijngevoelig
 • Chaotisch
 • Opofferend
 • Vriendelijk
 • Ondoorgrondelijk
Privé gezicht toont veel aarde met gezichten lezen

Privé gezicht

In mijn eigen besloten ruimte komen volgende kenmerken naar boven:

 • Zorgzaam
 • Zekerheid
 • Ordelijk
 • Nuchter
 • Volhouden
 • Ernstig
 • Overbezorgd
 • Niet vergevingsgezind

Conclusie

Waarschijnlijk kom ik dus naar de buitenwereld veel gevoeliger over dan ik mij tot nog toe bewust van was. Soms vertelden mensen mij dat ik ongrijpbaar ben, hetgeen voor mij vreemd overkwam. Vermoedelijk zit hier ook de verklaring waarom anderen zo vaak verbaasd zijn van mijn structuur aangezien ik soms heel chaotisch overkom. Ik moet zeggen dat de eigenschappen van het publiek gezicht in de totale fysionomiek bijna niet bestaande zijn. Mijn waterkwaliteiten lijken ondervertegenwoordigd in mijn gezicht, maar dit is niet het geval als ik via deze oefening mijn beide zijden in kaart breng.

Hebben jullie ook zo van die eigenschappen waar je soms op gewezen wordt en niet echt weet waar mensen het vandaan halen? Laat het mij gerust weten in de comments.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.