Caroline/ juni 4, 2024/ Spiritualiteit/ 0 reacties

Gronden. Het is een vaardigheid die ieder van ons dient te leren hier op Aarde. De Aarde is namelijk de enige plaats (waar wij weet van hebben) in het universum waar we leren omgaan met fysieke grenzen. Saturnus is niet voor niets de laatst zichtbare planeet. We dienen te leren omgaan met dualiteit, met tegenstellingen, met grenzen en prioriteiten. Om dit in de best mogelijke omstandigheden te kunnen moeten we ook kunnen landen zowel in ons lichaam als hier op Aarde.

Hoe kan je zien of iemand last heeft met gronden?

In de horoscoop zijn er best een aantal kenmerken die ik vaak zie terugkomen bij mensen die moeite hebben om te gronden. Een die je vast niet verbaast is het gebrek aan het element aarde. Deze mensen hebben namelijk weinig voeling met aarden omdat dit een sleutel is die ze niet meekregen bij geboorte. Het kan voor hen dan ook erg lastig zijn om een manier te vinden om te aarden. De sleutel ligt hier vaak in de andere elementen die wel aanwezig zijn.

Een ander symptoom dat ik vaak terugvind bij mensen die moeite hebben met aarden is Stier op de cusp van het achtste huis. Het achtste huis in je horoscoop geeft aan waar je een heilige schrik van hebt. Is Stier het teken dat zich hier bevindt? Dan kun je best veel moeite hebben om in je lichaam te zakken. Start in dit geval met kleine dingen en oefeningen. Het is voor jou een levensles om de angst om in je lichaam te komen los te gaan laten. De beste manier voor jou is om aan de slag te gaan met je zintuigen. Door met aandacht je zintuigen te gebruiken, oefen je om in je lichaam te zakken.

Soms ontstaan ook grondingsproblemen wanneer er in het vierde huis een Uranus, Neptunus of Pluto staat. Deze drie transsaturnalen kunnen het knap lastig maken om te wortelen hier op Aarde. Vaak ligt de oorzaak dan ook in het gezin van herkomst waar er een aantal factoren speelden die je het gevoel kunnen gegeven hebben niet welkom te zijn bijvoorbeeld. Als deze zware jongens zich in je vierde huis bevinden, is het belangrijk om bewust aan de slag te gaan met jezelf toestemming geven om te landen op Aarde en te gronden.

gronden in het groen

Symptomen van een moeilijke gronding

Er zijn een aantal symptomen die je erop kunnen wijzen dat je last hebt om te gronden. Herken je een of meerdere van de zaken hieronder? Dan mag je eens kijken naar jouw gronding.

 

 • Je struikelt momenteel verdacht veel
 • Je stoot je tenen voortdurend
 • Goede slaap lijkt een utopie te zijn
 • Je kan momenteel moeilijk grenzen aangeven
 • Je hebt de concentratie van een goudvis
 • Het blijft voortdurend maar malen in je hoofd
 • Je voelt je erg angstig, onrustig of ijl
 • Je mist momenteel stabiliteit en evenwicht

Hoe kun je beter aarden?

Het vierde huis in je horoscoop kan je helpen om ideeën te krijgen hoe jij kan gaan aarden. Het teken dat zich bevindt op jouw vierde huis vertelt veel over wat jij nodig hebt om je thuis te beginnen voelen. Een belangrijke stap in het aardingsproces.

Heb jij bijvoorbeeld boogschutter op het vierde huis staan, dan kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar manieren om even je grenzen te verleggen. Jouw thuis kan zich dan net bevinden in een andere cultuur. Het bezoeken van een tempel kan voor jou een bijzondere rust brengen.

Heb je daarentegen kreeft op je vierde huis staan, dan is het voor jou vast heel aardend om je lichaam te vertroetelen in een welness. Door even zalig in een badje met magnesiumsulfaat te liggen dobberen kom jij echt tot jezelf. Het vertoeven in familieverband kan voor jou een prima manier zijn om op Aarde te landen.

Met maagd op het vierde huis, kan je gronden door orde te creëren in de chaos. Neem dus de tijd om eens door een kast te gaan en alle spullen te doneren aan een goed doel die je niet meer nodig hebt.

De link met overprikkeling

Overprikkeling is een toestand die we allemaal wel eens ervaren hebben. De ene persoon heeft hier vaker last van dan de andere. Hoogsensitieve mensen, waaronder jij je misschien rekent, ervaren gemiddeld genomen vaker overprikkeling omdat alles veel rauwer binnenkomt. Zij missen als het ware een filter.

Hoe minder je in je lichaam zit en connectie hebt met jouw behoeften, hoe meer je last kan hebben van overprikkeling. Mensen die goed geaard zijn, gaan minder snel van hun stuk gebracht worden als er heftige gebeurtenissen in hun leven opduiken. Als je al niet goed geworteld staat, kan het kleinste zuchtje wind je soms omver blazen.

Je prikkelniveau wordt grotendeels meebepaald door interne prikkels zoals honger, koude, dorst, vermoeidheid… Door goed voor jezelf te gaan zorgen, kan je deze interne prikkels reduceren. Dit betekent niet in een bad gaan liggen met een bruisbal. Zelfzorg is een levenshouding. Je mag jezelf het waard vinden om voor te zorgen door op regelmatige tijdstippen een gezonde maaltijd naar binnen te spelen en je slaap te prioriteren. Gezonde grenzen stellen is hier ook een key vaardigheid. Zeker voor al die people pleasers out there, een cruciale les om te leren.

Bachbloesems om beter te aarden

Je kan hier denken aan alle bachbloesems die je helpen om in het hier en nu te blijven. Dit is de zogezegde groep 3 van de bachbloesems.

 • Kamperfoelie: Als je merkt dat je te veel maalt om het verleden en blijvend spijt blijft hebben over keuzes die je maakte.
 • Hondsroos: Je merkt dat je afgesneden bent van je emoties en verzandt in passiviteit. Je zit vast in een situatie, maar slaagt er niet in om uit de freeze modus te geraken.
 • Olijf: Overwerkt is momenteel jouw middle name. Je bent voortdurend over je eigen fysieke en mentale grenzen gegaan waardoor je het contact met jouw behoeften kwijt bent.
 • Paardenkastanje: Je gedachten gaan steeds weer met jezelf aan de haal. Dit is een ideale bloesem voor het “hoofd op pootjes”-syndroom dat ik vaak aantref bij mensen met een sterke Maagdenergie.
 • Herik: Met momenten voel jij je moederziel alleen en afgesneden van de wereld. Je geraakt de connectie met alles en iedereen (tijdelijk) kwijt
 • Knop van de paardenkastanje: Je vlucht van de ene to do naar de andere en hebt bijna geen tijd om even een rustpauze in te lassen. Hierdoor stapelen de losse eindjes zich op en blijf je maar ongeduldig hollen van het ene naar het andere.
gronden met bloesems

Hoe je de Maan in je geboortehoroscoop kan inzetten om te aarden

De Maan in je geboortehoroscoop heeft meerdere lagen die zij vertegenwoordigt. Zij toont ons hoe wij in ons lichaam kunnen zakken en tot rust kunnen komen. Het is immers zo dat de Maan het licht van de Zon transformeert voor ons op aarde. Zij is dus het vehikel dat ons helpt om onze persoonlijkheid op de Aarde neer te gaan zetten.

Het teken waarin de Maan staat kan je veel aanwijzingen geven over manieren die jij kan aanwenden om meer rust in je leven te gaan inbouwen. Door met aandacht jouw maan te gaan leven, ontdek je hoe je meer rust in je leven kan creëren. Het leven hoeft namelijk niet altijd onder hoogspanning te staan, je zal veel meer bereiken als je rust en inspanning kan gaan afwisselen. Het leven is eigenlijk een topsporttraining. Soms zouden we er ook eens op die manier naar mogen kijken.

Wil je trouwens leren leven met de maan? Dan kan je je inschrijven voor de online cursus via Bloom

Ontdek de kracht van de Maan...

Ben jij klaar om je leven naar een hoger niveau te tillen door de kracht van de Maan te omarmen? In de unieke cursus ‘Leven met de Maan’ leer je in 4 inspirerende modules hoe je de invloed van de Maan kunt benutten om jouw dagelijkse leven, manifestaties, levensstructuur en persoonlijke groei te verbeteren.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline gebruikt de sterren en planeten doorheen al haar werk. Ze ademt het. In haar dagelijkse leven gebruikt ze de 4 elementen en voelt ze zich een eeuwige student van de sterrenhemel. Het is haar weg om de oude medicijnen nieuwe leven in te blazen en starseeds te ondersteunen om hier op aarde hun plekje te vinden.

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.