Caroline/ november 6, 2017/ Astrologie/ 0 comments

De horoscoop toont ons welke blokjes wij tot onze beschikking hebben in ons leven. Hoe wij die blokjes stapelen en gebruiken is onze eigen vrije wil, maar het kan handig zijn om te weten welke blokken jij hebt om mee te bouwen. In deze post vind je de verschillende mogelijke cuspen voor het 12de huis, die ons toont hoe we tot rust komen. Wens je graag jouw cusp te kennen van het twaalfde huis, dan kun je dit bekomen via de handleiding of door mij te contacteren.

Het twaalfde huis omhelst een hele hoop situaties waarin we leren om het uiterlijke leven en de gemeenschap los te laten. Hier werken we aan ons innerlijk in stilte. De grenzen vervagen en er ontstaat een afstand van de wereld. We komen tot inkeer om verloren verbindingen te herstellen. We vinden hier dan ook een heleboel manieren van isolement terug zoals inrichtingen, ziekenhuizen en gevangenissen.

Dit huis weerspiegelt onze verborgen krachten of zwakten. Het bevat tevens onze geheime vijanden. Dit huis is het huis van karma, zelfondersteuning en zelf-oplossing. We vinden hier onze manier van uitrusten, ontspannen en slapen. Ook onze dromen kunnen we in het twaalfde huis vinden. Het teken dat zich op de cusp bevindt, toont ons welke energie we uit de collectieve sfeer oppikken. We vinden er ons gedrag als helper, reparateur, redder, martelaar of verlosser. Het is het huis van het collectief onbewuste en van transcendentie.

Ram: Actief alleen zijn

Ram in het twaalfde huis heeft de neiging om ’s nachts zeer actief te zijn. Hun hoofd draait dan op volle toeren om acties te bedenken waardoor slapen niet altijd een sinecure is. Ze kunnen de behoefte hebben om dingen alleen te doen en zich regelmatig terug te trekken. Als ze dromen, hebben ze vaak actieve dromen waarbij ze zelfs letterlijk actief kunnen worden. Ze nemen niet gemakkelijk dingen aan van een ander op het spirituele vlak en willen alles zelf doen en ontdekken. Meditatie gaat hen niet goed af, ze hebben meer baat bij een actieve vorm zoals Tai Chi of een fysieke yogavorm.

Stier: Afzondering in de natuur brengt rust

Stier in het twaalfde huis slaapt ’s nachts zeer vast en onverstoorbaar. Het is voor hen fijn om hun partner tijdens het slapen dicht tegen zich aan te hebben. Slapen is iets waar ze erg van kunnen genieten. Ze hebben fysiek vaak nood aan afzondering in de natuur om tot rust te komen. Het helpt hen om alles even te kunnen herkauwen en verwerken zodat ze met frisse energie terug de wereld in kunnen. Stieren hebben baat bij natuurlijke vormen van meditatie en meditaties waarbij de stem als instrument wordt ingezet.

Tweelingen: Gesprekken over spiritualiteit

Tweelingen in het twaalfde huis voelt zich erg rusteloos bij het gaan slapen. Ze nemen graag een boek mee naar bed om te lezen of blijven sms’en en chatten met hun vrienden tot ze letterlijk in slaap vallen. Hun dromen hebben weinig vaste structuur en zijn sterk gevarieerd. Vaak springen ze van de hak op de tak. Meditatie is voor hen een moeilijk gegeven aangezien ze hun gedachten niet of moeilijk onder controle krijgen. Voor hen is het vaak beter om de zaken van zich af te schrijven. Spiritueel gezien hebben ze een zeer brede interesse die zich niet echt focust. Ze gaan gemakkelijk met anderen het gesprek aan rond spiritualiteit.

ram, stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen, boogschutter, steenbok, waterman, vissen, twaalfde huis, 12, ontspanning, spiritualiteit, afzondering, eenzaamheid, meditatie, kosmos, universum, universeel

Weegschaal doet alles liever met twee.

Kreeft: De kosmos als familie

Kreeft in het twaalfde huis heeft sterk behoefte aan een eigen ruimte om zich in terug te trekken. Vaak trekken ze zich zaken heel persoonlijk aan en is de hele kosmos hun familie. Hierdoor moeten zij extra letten op hun zelfzorg zodat de sterke emoties en ervaringen kunnen worden afgevoerd. Ze gaan in hun dromen ook vaak emotioneel beladen thema’s tegenkomen en gebruiken afzondering best om met hun emoties aan de slag te gaan. Ze zoeken een echte familie op spiritueel vlak zodat ze thuis kunnen komen in hun spiritualiteit.

Leeuw: Zelfexpressie als ontspanning

Leeuw in het twaalfde huis heeft moeite met het vinden van de eigen identiteit. Ze hebben vaak een vader die op de een of andere manier niet sterk aanwezig was, waardoor ze een vader zoeken. Ze vinden het gemakkelijkst rust door zich bezig te houden met zelfexpressie in kunst, toneel of drama. Het kan een goed idee zijn voor leeuwen om zich voor het slapen gaan extra in de watten te leggen zodat ze gemakkelijk afdrijven naar dromenland. Hun dromen gaan gemakkelijk over situaties waarbij zaken in het licht worden gesteld.

Maagd: Kosmische secretaresse

Maagd in het twaalfde huis heeft de neiging om ’s nachts zaken te overdenken en analyseren wat kan ontaarden in gepieker. Vaak gaan ze afzonderingsmomenten vullen door op te ruimen en te ordenen. Deze mensen hebben vaak een vaste structuur om te gaan slapen en benaderen deze voornamelijk rationeel. Slapen doe je immers omdat het je gezondheid verbetert. Maagden hebben een rusteloze geest en kunnen moeite hebben met meditatie. Het mooist is als de dienstbaarheid van de maagd wordt ingezet voor het welzijn van de kosmos.

Weegschaal: Alles gaat beter met 2

Weegschaal in het twaalfde huis houdt er niet van om alleen te slapen. Slapen gaat hen beter af met een partner, net zoals alles van spiritualiteit gemakkelijker gaat met een partner. Het is voor deze mensen moeilijk om de confrontatie met hun eigen innerlijk aan te gaan in afzondering. Het verstoort immers de harmonie en het gevoel van universele liefde. Het is voor hen belangrijk om een evenwicht te vinden tussen rust en ontspanning, tussen sociaal contact en afzondering.

Schorpioen: Diepe spirituele ervaringen

Schorpioen in het twaalfde huis heeft ’s nachts vaker dan anderen last van spoken, geesten, nachtmerries en astrale entiteiten. Hun dromen zijn vaak zeer levendig en intens. Afzondering zorgt voor een diepteonderzoek naar hun eigen kern. Ze kunnen het alleen zijn echt wel smaken. Spirituele ervaringen laten op deze mensen een diepe indruk na en er kan zelfs sprake zijn van spiritueel trauma. Het kunnen echte onderzoekers worden naar de geheimen van het universum.

Boogschutter: Veel ruimte om alleen te zijn

Boogschutter in het twaalfde huis houden ervan om de wereld op hun eentje te verkennen. Ze kunnen last hebben van hyperactiviteit als ze willen gaan slapen en komen moeilijker tot rust. Hun dromen hebben een avontuurlijke aard. Deze mensen hebben een honger naar spirituele kennis en houden ervan om hun leefwereld te verruimen met spirituele cursussen. Ze hebben veel ruimte nodig om alleen te zijn zowel innerlijk als uiterlijk. Ze gebruiken alleen zijn vaak om na te denken over de diepere filosofische levensvragen.

Tweelingen komt tot rust via een goed boek.

Tweelingen komt tot rust via een goed boek.

Steenbok: Wel geplande eenzame pauze

Steenbok in het twaalfde huis heeft een angst om alleen te zijn, maar eens ze eenzaam zijn, doorstaan ze het zonder geklaag en gemor. Ze ontdekken dat ze zich goed voelen met af en toe een wel geplande eenzame pauze. Het helpt hen om bij hun richting en doel uit te komen om terug te kunnen gaan bouwen in de wereld. Zo kunnen zij spirituele instituten bouwen of inrichtingen waar mensen tot rust kunnen komen. Slapen is een taakje op hun to do lijst uit verantwoordelijkheidsgevoel. Hun dromen zijn vaak helder, duidelijk en gestructureerd. Soms kan dit betekenen dat de persoon in kwestie moeite heeft om verantwoordelijkheid te nemen.

Waterman: Nachtelijke geniale vondsten

Waterman in het twaalfde huis heeft kans op dag nacht omkeringen aangezien ze de hele nacht kunnen doorbrengen aan hun computer bezig met het doen van geniale ontdekkingen. Hun dromen kunnen een extravagant kantje hebben en zeer origineel overkomen. Meditaties is voor deze mensen moeilijk tot onmogelijk. Ze vormen zich een eigen mening op het spirituele vlak en nemen graag een intellectuele insteek naar spiritualiteit. Astrologie kan bij deze mensen soms de ingang zijn tot het spirituele rijk.

Vissen: Diepe en gemakkelijke ontspanning

Vissen in het twaalfde huis zijn mensen die zeer diep en ontspannen slapen. Ze houden van slapen en dromen en kunnen ook boodschappen ontvangen in hun slaap, want ze zijn erg ontvankelijk. De dromen zijn mysterieus met een mystiek kantje. Ze geven zich gemakkelijk over aan de afzondering en gebruiken dit graag om tot rust te komen. Ze ontspannen gemakkelijk door meditatie en muziek. Spiritualiteit is voor hen een manier om zich te verbinden met het geheel.

Vond je dit artikel waardevol en ben je op zoek naar meer kennis rond jezelf? Dan kan een astrologische gidsingsessie een waardevolle eerste stap zijn voor jou zodat jij weet waar jij jou het komende jaar op mag focussen. Boek nu hier jouw astrologische gidsingsessie.

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

 • Een éénmalige individuele sessie
 • Via Zoom
 • Concrete stappen en beeldige vertalingen van de kosmische energie van jouw eigen energetische blauwdruk
 • Bespreken geboortehoroscoop thema’s
 • Belangrijke transits en progressies met betrekking tot jouw vragen
 • Huidige en volgende solaar
 • Indien nodig zoom ik in op een aantal extra technieken zoals de prenatale eclipsen of de centauren
 • Mogelijke thema’s die aan bod kunnen komen: carrière en werk, gezondheid, interacties met anderen, oorzaken van vermoeidheid, talenten
 • Je ontvangt de opname, de gebruikte tekeningen en de transitlijsten
 • Opvolging: na het even te laten inzinken, kun je mij nog extra verdiepende/verhelderende vragen toesturen.
 • Prijs: 97 euro

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.