Caroline/ mei 24, 2020/ Lichaam in balans/ 0 comments

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar hoofdpijn lijkt mij een kwaal die we allemaal op tijd en stond eens ervaren. Vaak nemen we hiervoor een paracetamol, maar dit pilletje kan voor onze lever een belasting vormen. Moest een natuurlijk middeltje even goed werken, dan kan het interessant zijn om deze de voorkeur te geven. De meeste natuurlijke middelen zijn minder belastend op ons lichaam, maar het zijn geenszins snoepjes.

Oorzaken van hoofdpijn

Hoofdpijn is zo’n symptoom die uit veel oorzaken kan voortkomen. De mogelijke oorzaak heeft dan ook een link met de remedie die voor jouw hoofdpijn het best kan werken. Heb jij een slag of stoot tegen het hoofd gehad of was je betrokken in een ongeval? Wees dan altijd erg voorzichtig met pijnstilling bij hoofdpijn. Het kan immers zijn dat je belangrijke alarmsignalen ook zal onderdrukken. Met alle gevolgen van dien natuurlijk! Contacteer steeds een dokter of andere deskundige om een diagnose te stellen bij klachten.

Vrouw met hoofdpijn
Hoofdpijn kan je levenskwaliteit erg verminderen.

Stresshoofdpijn is een vaak terugkomende vorm van hoofdpijn waarbij je merkt dat het steeds samenhangt met een enorme spanningsperiode in je leven. Bij stresshoofdpijn is het verstandig om aan de slag te gaan met je stressbeheersing. Als je hier veel last van hebt, kun dit van verkrampte nekspieren komen. In dit geval is dit professioneel laten losmasseren een goede keuze. Zo voorkom je op termijn het Trapeziussyndroom.

Natuurlijke pijnbestrijding

Gelukkig zijn er ook heel wat natuurlijke middeltjes die een stresshoofdpijn kunnen verlichten. Als je rozen in je tuin hebt staan, kun je deze plukken. Leg ze gedurende 1 week in appelazijn te weken in de zon. Zeef de bekomen vloeistof na een week en breng die aan op je voorhoofd bij spanning. Zorg wel dat dit niet in je ogen belandt. Ook een warme doek of een kersenpitkussentje in je nek of op je voorhoofd kan bij deze hoofdpijn soms verlichting brengen.

Vaak krijg ik hoofdpijn als ik ziek ben en koorts maak. Een natuurlijke verlichting hierbij is het gebruik van een coldpack (of een zak bevroren erwtjes) in mijn nek of tegen mijn voorhoofd. Breng dit steeds in een handdoek of andere bescherming aan zodat je er geen vrieswonden aan overhoudt.

Hoofdpijnvrij leven?

Een goed middel bij hoofdpijn door een infectie is een siroop maken van moerasspirea. Hiervoor nemen we 75g gedroogde bloemen en planten die we gedurende 1 nacht laten trekken in warm water. De volgende ochtend zeven we de betreffende vloeistof en voegen er een even grote hoeveelheid suiker aan toe in gram als we vloeistof meten in ml. We koken deze mengeling in tot we de gewenste dikte bekomen. Bij hoofdpijn nemen we een eetlepel siroop.

Heb jij een onderliggende ziekte of gebruik jij medicijnen? Vraag het gebruik van natuurlijke middelen dan steeds na aan jouw behandelaars. Wil jij op zoek naar een lange termijn oplossing voor jouw stresshoofdpijn? Boek dan een gezondheidsconsult.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.