Caroline/ augustus 27, 2018/ Interviews/ 0 comments

Over hooggevoeligheid wordt heel veel gesproken en geschreven. Veel mensen die hooggevoelig zijn hebben moeite om dit te aanvaarden. Dit is jammer, want het is zo een mooie eigenschap. Carolien Flecijn startte jaren geleden als kindercoach voor hooggevoelige kinderen. De laatste tijd heeft zij als HSP-coach een unieke manier van werken gevonden waar ze ouders coacht aan de hand van hun kinderen. Kinderen zijn in haar ogen de spiegel van onszelf. Iets wat we ook terugvinden in de astrologie. De horoscoop van je kind zal tonen wat jullie relatie nodig heeft om verder te kunnen groeien. Deze maand legde ik Carolien dan ook een aantal vragen voor om meer te weten te komen over haar werk en leven.

Carolien helpt jou om de gave van je hooggevoeligheid te ontdekken.

Carolien helpt jou om de gave van je hooggevoeligheid te ontdekken.

Waarom had Vlaanderen nood aan een coach voor hoogsensitieve personen?

Jammer genoeg hoor ik heel veel negatieve zaken over hooggevoeligheid. Mensen die het hebben, willen er vaak vanaf. Voor hen lijkt het een ziekte, een probleem. Dit vind ik spijtig aangezien ik het eerder als een gave zie. Door hooggevoelig te zijn kun je voelen wat JIJ nodig hebt. Je voelt aan wat kinderen en dieren je willen vertellen. Zelfs de verbinding met de wereld en het heelal kun je voelen. Het grootste probleem is dat we nooit geleerd hebben om bij onszelf te blijven. Dat is waar ik als HSP-coach mijn specialisatie in heb. Ik leer mensen hun hooggevoeligheid te accepteren en als een cadeau te zien. Daarna leren ze ermee werken.

Wat maakt jou anders als HSP-coach?

Ik leer mensen om alle antwoorden en geluk in zichzelf te zoeken. Dit doe ik door ze naar binnen te leiden om terug te leren voelen. Hiervoor gebruik ik ook het innerlijk kind dat in elk van ons aanwezig is. Ik leer mensen hoe ze hun denken positief kunnen gebruiken zodat ze (terug) vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en zijn. Daarnaast heb ik ook aandacht voor de leuke dingen. We leren de hooggevoeligheid inzetten om mooie en leuke dingen te doen. Zo ontdek je dat hoogsensitiviteit veel voordelen heeft.

Door hooggevoelig te zijn kun je voelen wat JIJ nodig hebt. Je voelt aan wat kinderen en dieren je willen vertellen. Zelfs de verbinding met de wereld en het heelal kun je voelen.

Wat bereik je met je coaching?

Tot nu toe heb ik veel prachtige resultaten bereikt. Ik werk vooral vanuit het moeilijke gedrag van een kind of een partner. Dat gedrag ga ik onderzoeken. Ik zie het als een sleutel die de deur kan openen naar hun droomleven. Mijn eigen zoon had last van zware autistische klachten zoals woedeaanvallen, angsten, … Toen ik besefte dat ik degene was die deze blokkade had en hieraan ging werken transformeerde hij naar een spontane, creatieve, avontuurlijke en spontane persoonlijkheid. Ik bereikte dit door aan mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld te werken. Zelf ging ik me uitdagen om me vaker met nieuwe mensen te omringen. Ik leerde mijn emoties meer te uiten en mijn kind transformeerde.

Mijn klanten vinden na een begeleidingstraject hun droompartner en -kinderen terug. Ze zijn meer tevreden in hun job en hebben het financieel beter. Samen kijken we naar het ideale leven waarin de klant zich vanbinnen gelukkig voelt. We gaan kijken welke persoon je moet zijn om dit te bereiken en gaan hiermee aan de slag met allerlei oefeningen. Als jij een andere energie krijgt, dan weerspiegelt zich dit ook naar je buitenwereld. Het gevolg is dat ik op het einde van het traject veel stralende volwassenen en kinderen zie.

Wie doet voornamelijk beroep op jouw diensten?

Ik zie vooral veel vrouwen die mama zijn en zich zorgen maken over het gedrag van hun kind. Steeds zorgen ze voor anderen en vergeten daarbij zichzelf. Het zijn vrouwen die geen nee kunnen zeggen. Af en toe heb ik ook mannen in begeleiding, maar het merendeel zijn vrouwen. Ze willen eindelijk eens gelukkig zijn en dit doorgeven aan hun gezin. Doordat ik moeder ben van 4 kinderen heb ik veel ontdekt over hoe je kunt genieten van een zwangerschap en bevalling. Ik zie ook veel vrouwen die in angst leven voor tekorten waar weinig eigenliefde onder zit.

Het grootste probleem is dat we nooit geleerd hebben om bij onszelf te blijven.

Zijn er bepaalde thema’s die je vaak terug ziet komen?

Ik zie heel veel lastig gedrag bij kinderen. De vrouwen die ik begeleid als HSP-coach hebben vaak moeite met zelfliefde, zelfzorg en zelfwaarde. Vaak zijn er ook enorme angsten. Deze vrouwen help ik om meer zelfliefde te hebben. Het worden krachtige vrouwen die zichzelf en hun droomleven op de eerste plaats zetten. Hun zelfwaarde gevoel stijgt enorm. De angsten worden omgebogen naar vertrouwen in zichzelf en het leven. Ze kunnen terug positief denken. Hierdoor krijg je stralende ouders en kinderen omhuld in een omgeving van geluk.

Neem af en toe tijd om bij jezelf stil te staan.

Vaak vergeten we de belangrijkste persoon: onszelf

Welke 7 tips heb je bij hooggevoeligheid om je beter in je vel te voelen?

  1. Voel wat JIJ nodig hebt.
  2. Zet je benen naast elkaar en neem een trotse lichaamshouding aan zodat je vanuit zelfrespect in het leven staat.
  3. Doe enkel wat jou gelukkig maakt
  4. Ga eerst goed voor jezelf zorgen, doe dingen die jou energie geven
  5. Leer HSP zien als een talent en ga ermee aan de slag
  6. Accepteer jouw gave
  7. Ga positief denken en stop met in problemen te denken. Jij bent de creator van je leven

Heb je gewoontes die voor jou van levensbelang zijn?

Ik begin mijn dag met een lach in de Spiegel en zet vrolijke muziek op. Daarna schrijf ik mijn ideale leven op en zeg ik dat in de Spiegel. Hieruit maak ik mijn keuzes en doe ik enkel wat goed VOELT. Ik zorg eerst voor mezelf en dan pas voor een ander. Dagelijks maak ik ruimte voor mijn eigen meditatie. Mijn focus ligt op dankbaarheid. Steeds probeer ik in de energie van innerlijk geluk te komen en te blijven.

Als je 3 zaken mag aanraden om te implementeren in iemands leven, welke zou je dan kiezen?

  1. Neem een foto van jezelf als kind en ga met hem/haar praten. Dit kind leeft in jou en heeft je nodig
  2. Start je dag met een lach, vrolijke liedjes en een goede portie dankbaarheid
  3. Ga enkel dingen doen die je graag doet! Gelukkig zijn is immers je geboorterecht
Kind is de spiegel van jezelf.

Jouw kind spiegelt zaken van jou.

Als je 1 belangrijke les uit je eigen geschiedenis mocht delen, welke zou dit zijn?

Zie het moeilijke gedrag van je kind als de sleutel naar jouw eigen dromen. Wat je als raad aan je kinderen geeft, heb je meestal zelf nodig. Mijn verhaal kun je lezen op mijn website. Zet jezelf vooral op de eerste plaats in je leven!!!!!

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Dat beeld vertel ik mijzelf elke ochtend in de Spiegel en staat ook op mijn visionboard. Ik sta op een podium en vertel vanuit mijn eigen ervaring over het lastige gedrag van kinderen. Anderen ontdekken dat een positieve zwangerschap en geboorte het gedrag van kinderen kan beïnvloeden. Met mijn stem verbind ik mensen als zangeres terug met hun hart en hun dromen. Mijn praktijk bloeit vanuit mijn hooggevoeligheid en mijn stem. Zelf straal ik vanbinnen wat zich ook uit in mijn uitstraling waardoor ik andere mama’s en papa’s terug laat stralen. Ik woon in een ruim huis en heb financiële vrijheid door mezelf te zijn. Het leven is een echt feest.

Waar kunnen we meer ontdekken over jou?

Ik post heel veel op mijn facebookpagina. Daar vind je live filmpjes met info over wat ik doe en mijn ervaringen. Op Instagram vind je foto’s van die eigen ervaringen. Mijn website geeft je mijn eigen verhaal, waar het allemaal begon en wat ik doe.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.