Caroline/ februari 18, 2019/ Naturopathie/ 0 reacties

De laatste dagen kreeg ik regelmatig de opmerking dat ik er niet zo vrolijk uitzag met dat eerste lentezonnetje. Die zon staat voor mij symbool voor hooikoortsklachten. Het is de start van mijn gevecht met de hazelaar en de grauwe els, twee vroegbloeiers die mijn hooikoorts uitlokken. Jammer genoeg is het hooikoortsseizoen niet beperkt tot deze bomen. Zo zijn er twee soorten hooikoorts. De ene groep zijn de boomallergieën en de andere groep zijn de grasallergieën. De bomen komen over het algemeen vroeger aan de beurt dan de grassen. Gelukkig kun je hooikoortsklachten natuurlijk behandelen. Ik vertel je er graag meer over.

Wil jij weten aan welke plant jij allergisch bent? Dan kun je best langs de allergoloog. Deze stelt via een bloedonderzoek vast welke pollen jouw klachten veroorzaken. Via de pollenbarometer kun je dan in het oog houden wanneer de pollenconcentratie van jouw allergeen piekt. Een voorbereid vrouw is er twee waard, nietwaar?

Er zijn verschillende soorten hooikoorts. De vroegste begint al bij de eerste zonnige dagen.

Allergie kun je voorkomen.

Het klinkt misschien vreemd, maar met een goede voorbereiding kun jij jouw hooikoortsklachten tot een minimum beperken. Hiervoor moet je wel een paar maanden voor de hooikoortsperiode aan de lokale bijenpollen. Een grote contra-indicatie hiervoor is een allergie aan kiwi (die ook een kruisallergie met latex heeft). Je stelt je lichaam geleidelijk bloot aan de pollen waardoor je systeem minder heftig reageert. Het is hier wel belangrijk dat je dit niet op eigen houtje doet, maar een behandelaar onder de arm neemt.

Soms kan honing van een lokale imker een vervanging bieden voor de bijenpollen. In honing zit ook een bepaalde hoeveelheid stuifmeel waardoor je een gelijkaardig effect krijgt met bijenpollen. Dit kun je tevens niet toepassen als je allergisch bent aan kiwi of last hebt van suikerziekte. 

Minder hooikoortsklachten?

Er zijn een aantal gedragsveranderingen die je jeukende ogen en ademsnood kunnen sparen tijdens het hooikoortsseizoen. Je hebt namelijk last van de pollen en neemt deze best niet mee naar bed. Een douche voor het slapengaan kan ervoor zorgen dat jij fris in je bed kruipt zonder pollen. De was hang je best niet buiten te drogen in het pollenseizoen en je kamer verlucht je best enkel ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Deze kleine veranderingen kunnen een wereld van verschil maken in jouw leven.

Daarnaast is goed slapen en voldoende rusten essentieel om deze periode goed door te komen. Jouw lichaam heeft het immers erg moeilijk om al die indringers tegen te houden. Maak dus zeker ruimte voor ontspanning en ontstressing. 

Je kunt hooikoortsklachten natuurlijk behandelen onder bepaalde voorwaarden met stuifmeelkorrels.

Hooikoortsklachten natuurlijk behandelen

Zoals ik in het begin zei, heb ik er momenteel weer goed last van. Toch is het het tweede jaar dat ik zonder antihistaminica deze periode door kom. Deze medicijnen veroorzaken bij mij een slaperigheid die zodanig op mijn functioneren werkt dat ik alternatieven moest zoeken. Mijn hooikoortsklachten natuurlijk behandelen kwam dus snel in het vizier.

Mijn jeukende ogen behandel ik met stijve ogentroost of Euphrasia stricta. Hier bestaan oogbadjes van die binnen de 24 tot 48 uur verlichting moeten brengen. Vaak merk ik het al nadat ik ze in mijn ogen heb gedaan. 

Ik probeer de hoeveelheid pollen in mijn neus te verkleinen met behulp van kokosolie onder de neus zodat ze niet in mijn neus belanden. Verder spoel ik mijn neus meerdere keren per dag met zout water om de pollen eruit te spoelen. 

Daarnaast ben ik terug aan de tinctuur van ribes nigrum knoppen. Het is een middel die ik vaker moet nemen dan antihistaminica, maar ik word er niet slaperig van. Daarom vind ik het zo fijn om dit toe te passen bij hooikoortsklachten.

Ginkgo biloba zou ook een optie kunnen zijn aangezien het quercetine bevat die de histamine in ons lichaam verlaagt. Deze plant kan de gevolgen van stress verminderen en helpt ons aan meer helderheid in ons hoofd. Als je sinussen en neus vol snot zit, is dit wel een fijn effect. Net als andere planten is dit geen onschuldig middel en dien je rekening te houden met de contra-indicaties. Zo is Ginkgo biloba bloedverdunnend. 

Bovenstaand artikel brengt je een bloemlezing, maar er is vast een middel die voor jou ideaal is. Vraag dus steeds raad aan jouw behandelaar bij twijfel, elke situatie is immers uniek. 

Wil je graag meer aan de basis van je klachten gaan werken? Dan zou het zo maar kunnen dat werken aan je celgezondheid de eerste stap is! Je kunt jouw test hier alvast boeken.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.