Caroline/ oktober 22, 2018/ Astrologie/ 0 comments

In astrologie heb je hemellichamen die we voor het gemak even allemaal planeten noemen, dierenriemtekens en huizen. Je kunt je jouw eigen horoscoop eigenlijk best voorstellen als een theaterstuk. De planeten vormen hierin je acteurs die hun rol spelen. Zo heb je Mars die jouw energie zal vertolken en Mercurius die jouw manier van communiceren vertolkt. De dierenriemtekens geven wat kleur aan deze acteurs. Een Mercurius in Ram zal zich heel anders gedragen dan een Mercurius in Maagd. Die eerste zal het eerste uitkramen wat in zijn hoofd komt en die laatste zal zijn woorden wikken en wegen tot ze perfect zijn. De decors in het toneelstuk worden door de huizen getoond in onze horoscoop.

De verschillende huizen als decors in onze horoscoop

Zoals alles beginnen we ook hier met het eerste huis. Het eerste huis is het huis waarin onze persoonlijkheid en identiteit voor het eerst in contact komt met de buitenwereld. Hier vernemen we hoe anderen ons zien en ervaren bij het eerste contact. De planeten die zich in dit eerste huis bevinden kunnen anderen heel hard opvallen op het ogenblik dat ze met jou contact leggen. Zo zal iemand met Neptunus in het eerste huis van de horoscoop voor anderen zweverig overkomen en kan Mars hier net een gevoel geven van strijdlustigheid. Ook ons fysieke lichaam vinden we grotendeels in het eerste huis.

In het tweede huis hebben we ons eigen lichaam leren kennen. Nu beginnen we zaken op waarde te schatten. Daarom vinden we hier onze talenten en waarden terug. Hoe jij met geld omgaat of waar jij geld aan uitgeeft kun je aflezen uit het tweede huis. Het is hierdoor vaak een financieel huis genoemd, maar bevat veel meer dan enkel je financiën. Geld maakt immers niet gelukkig.

Eens we de waarde van zaken kunnen inschatten zoeken we naar verbinding. We gaan met anderen praten en komen met mensen van divers pluimage in contact. Het derde huis toont ons dan ook hoe wij met anderen communiceren in het bijzonder met kennissen, broers en zussen. Om te kunnen communiceren heb je taal nodig die je dient aan te leren. Vandaar dat het derde huis onze lagere schooltijd en schrijfkunsten bevat. Ook het verkeer vinden we hier terug als een manier van verbinding tussen punt A en punt B.

De horoscoop van jouw geboorte toont jouw toolbox.

Jouw potentieel en verhaal ligt besloten in de sterrenhemel bij jouw geboorte.

Wanneer we genoeg prikkels hebben ervaren uit de buitenwereld gaan we op zoek naar een plekje om ons terug te trekken uit de wijde wereld. In het vierde huis vinden we dan ook onze emotionele ouder en zorg terug. Hier staan onze wortels die ons voeden vanuit de tradities die wij overerfden. We voelen ons hier veilig en goed in ons eigenste cocon. Toch zolang de planeten die hier in de horoscoop staan de rust niet verstoren.

Vanuit een veilige basis kunnen we opgeladen de wijde wereld terug ontdekken. Het vijfde huis toont onze hobby’s en creaties. Hier durven we onszelf in de kijker werken op een speelse manier. Indien je zelf kinderen hebt, dan vind je in dit huis de informatie over je eerste kind terug. Het is een huis waar plezier en speelsheid centraal staat.

Na al die speelsheid komen natuurlijk ook de verantwoordelijkheden. Vrijheid dient immers in verhouding te staan met verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheden en vooral hoe we hiermee omgaan vinden we terug in het zesde huis. We zien hier onze routines en gewoontes die ons dagelijks leven vormgeven. Alle kleine taakjes en klusjes krijgen hun plaats in dit huis. Jouw eetgewoonten en bewegingsgewoonten kan ik aflezen uit jouw zesde huis. Doordat je routines heel sterk samenhangen met jouw gezondheid vinden we deze laatste hier terug.

Nadat we aan al die verplichtingen hebben voldaan, wordt het tijd om je echt met een ander te verbinden. Je kunt immers niet alles alleen dragen. Jouw partners op romantisch, maar ook zakelijk vlak vinden we terug in je zevende huis. Hierin vinden we de eigenschappen die we vaak op een ander projecteren. Staat Venus in jouw zevende huis dan ben je geneigd om Venus niet zelf in je leven in te zetten, maar deze door jouw wederhelft te laten dragen.

Zoals we allemaal weten ben je nooit meer dezelfde na een goede relatie als je ervoor was. Een relatie transformeert je tot een ander persoon. Dit is wat het achtste huis ook doet. In het achtste huis sterft ons oude zelf om een nieuw zelf te laten geboren worden. Zoals we allemaal weten gaat dit met de nodige crisis of groeipijnen gepaard. Het achtste huis staat symbool voor dood en geboorte. Wat we hier ook terugvinden zijn onze diepste angsten, want transformeren is onlosmakelijk verbonden met angst.

De sterrenhemel die jij uitkoos toont jouw levensweg.

De sterren brengen jou inzichten over jouw levenskeuzes.

Eens we herboren zijn komen we in het negende huis terecht waarin we onze visie en levensfilosofie scheppen. De kennis die we hebben gaan we met anderen delen als leraar zodat we hun horizon kunnen verbreden. Ook zaken die onze eigen horizon verbreden zoals andere culturen en verre reizen vinden we in het negende huis terug. Het is een huis waarin de moraal hoogtij viert en morele oordelen worden geveld. Ons rechtssysteem bevindt zich in het negende huis.

Het tiende huis toont ons onze reputatie en onze status naar de buitenwereld. We ontvangen hier cadeaus of worden tot verantwoording geroepen voor onze daden. De ambitie die we koesteren in de wereld kunnen we hier afleiden alsook hoe de wereld ons evalueert. Je echte roeping zit in het tiende huis en niet in het zesde. Daarnaast is het ook het huis van autoriteit en de staat.

Het publiek vinden we daarentegen terug in het elfde huis. Onze gelijkgestemden waarmee we een groep vormen staan hier alsook onze maatschappelijke waarden. In dit huis gaan we de discussie aan met anderen over politiek en gemeenschappelijke belangen. We vormen er groepen en ontdekken vriendschap als universeel principe.

Op het einde van de reis door de verschillende huizen vinden we het twaalfde en laatste huis. In dit huis is het onze taak om te leren loslaten. We leren ons overgeven aan iets groter dan onszelf, vertrouwend dat het goed komt. Hierdoor vinden we in het twaalfde huis religie en spiritualiteit terug alsook compassie en liefdadigheid. Het is een heel eenzaam huis waar we in stilte kunnen zitten weg van de drukke wereld. Bij het mediteren gaan we dit huis opzoeken, maar ook als we slapengaan in onze dromen.

Deze twaalf huizen vormen samen het decor van ons leven die we door middel van een horoscoop kunnen ontcijferen. Als jij graag meer te weten komt over dit verhaal, neem dan zeker een kijkje in mijn webwinkel. Er zit vast wel iets tussen waar jij jouzelf plezier mee kan doen.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.