Caroline/ oktober 29, 2018/ Interviews/ 0 reacties

Gert is een straffe madam die anderen helpt om hun ik terug te krijgen. In deze tijden waarin we steeds langs alle kanten platgebombardeerd worden met allerlei valse ik-beelden is iets als de Ik-factor broodnodig. Ik ging haar dan ook uithoren over haar programma en levensvisie zodat jij met een aantal kleine veranderingen ook meer ruimte kunt vinden voor jouw IK.

Gert Voordeckers van de Ik-factor

Gert Voordeckers brengt vrouwen terug bij hun IK

Hoe ontstond de Ik-factor?

De Ik-factor ontstond eerder toevallig. Ik startte met mijn praktijk onder mijn eigen naam (Gert Voordeckers Coaching & Training), maar kreeg moeilijk uitgelegd wat ik nu net deed. Als iemand na mijn duiding samenvattend besloot dat ik een soort van voedingsexpert of gezondheidscoach was, dan wist ik dat ik niet had overgebracht wat ik bedoelde. Hierdoor ging ik een concept uitwerken. Ik zocht een model om gezondheid, mindset en een aantal vaardigheden aan elkaar te linken. Zo kwam ik bij de Ik-factor en de formule om oneindige resultaten te bereiken.

Ik zocht een model om gezondheid, mindset en een aantal vaardigheden aan elkaar te linken.

Wat is jouw mooiste resultaat?

Bijna alle coachees die ik begeleid bereiken bijzondere resultaten die mij echt ontroeren. Het allermooiste resultaat was toch echt de vakantie coaching afgelopen zomer. Voor een bijzonder lage bijdrage van 27 euro begeleidde ik mama’s online gedurende de vakantie en het begin van het nieuwe schooljaar. Het was een traject van 90 dagen en ging niet over hun kinderen. Centraal in de begeleiding stonden de mama’s. Allemaal stuk voor stuk mama’s die sterk in hun schoenen staan en dat afstralen op hun kinderen. Het was heerlijk om dat van ze te horen.

Door mijn coaching maak ik elke dag impact op de wereld om mij heen. Mijn coachees hun ‘ik’ teruggeven en laten herontdekken via de Ik-factor is het mooiste wat ik tot nog toe heb gedaan. Soms is de weg tot de eerste doorbraak lang en soms is het een aaneenschakeling van kleine doorbraakjes. Het is echt fantastisch om deze aha-momenten met hen te mogen beleven.

Moeders hervinden hun ik

Moeders die hun ik hervinden was het mooiste resultaat tot nog toe

De impact van mijn boek is op dit ogenblik niet zo duidelijk. Hiervoor dienen ze al in hun pen te kruipen om mij effectief te laten weten wat ze ervan vinden. De recensies die ik ontvang zijn wel leuk. Zelfs een beetje verslavend. Op weekenddagen mis ik dan ook stiekem mijn coachees.

Wat wil jij bereiken met jouw coaching?

Het is mijn missie om vrouwen te versterken. Ik help vrouwen op kantelpunten in hun leven. Of het nu hun man is die op pensioen gaat of een zoon die op kot gaat, op die momenten sta ik er om je te ondersteunen in het nemen van beslissingen die je misschien niet durft. Naar een coach gaan zou eigenlijk een heel normale zaak moeten zijn, maar is het vaak niet. De coachees blijven nu vaak voor een langlopend traject en keren nadien nog af en toe terug voor een losse sessie. Deze losse sessies zijn efficiënt en geven je dat extra zetje om je weg te vervolgen. Doordat velen te lang wachten om een coach op te zoeken, is het werk voor jou en de coach vaak heftiger en langer dan nodig. In mijn ideale wereld gaan mensen op tijd naar een coach zodat ze sneller geholpen zijn.

Het is echt fantastisch om deze aha-momenten met hen te mogen beleven.

 

De vrouwen die bij mij in coaching komen hebben altijd een doel voor ogen dat ze willen bereiken, maar de weg ernaartoe niet helder hebben. Of het nu gaat om een goede relatie met je partner, een goede gezondheid of een gezond gewicht, allen willen ze het zo graag. Het enige dat ontbreekt is hoe je krijgt wat je wilt. Vaak is de oplossing heel eenvoudig, maar zit deze verborgen achter een blokkade die voor jouzelf onzichtbaar is. Het is aan de coach om dat te achterhalen, de blokkade te neutraliseren en de eenvoudige oplossing tevoorschijn te laten komen.

Welke 3 tips zijn echte quick wins volgens jou?

  1. Als je niet het resultaat hebt dat je wenst, verander dan je acties.
  2. Zorg goed voor jezelf met authentieke me-time
  3. Mediteer dagelijks

Welke gezonde gewoontes kunnen we bij jou terugvinden?

Elke ochtend sta ik om 4:44u op, helemaal klaar om terug aan een leuke uitdaging te beginnen. Het eerste stukje van mijn dag is voor mijzelf gereserveerd. Ik mediteer, drink een eerste sapje en schrijf in mijn dagboek. Vervolgens komen de dingen die ‘moeten’ zoals betalingen, opvolging van lopende zaken of een dringende boodschap. Daarna ga ik aan het werk. Per dag voer ik maximaal 3 coachingsgesprekken. Vervolgens is er nog ruimte om andere dingen te doen in mijn zaak zoals content schrijven, sociale media beheren, nieuwe plannen ontwikkelen. Mijn dagen zijn steeds goedgevuld, maar de resultaten en dankbaarheid van mijn cliënten zijn zo heerlijk en energiegevend dat het absoluut de moeite waard is. Daarnaast is een gezonde voeding doorheen de dag voor mij een absolute must.

Gezonde voeding is belangrijk

Het dagelijkse gezonde sapje mag niet ontbreken bij Gert.

Wat zijn jouw toekomstdromen?

Ik bouw aan een Ik-factorie waarbij je op eigen houtje de nodige blokkades kunt weghalen zonder het dure 1 op 1 format. Zo kun je gemakkelijk achterhalen hoe je wel krijgt wat je wilt. Je bent immers sterker dan je denkt, maar dat weet je pas als je de uitdaging in de ogen kijkt.

Over 5 jaar wil ik graag een veelvoud dames geholpen hebben om sterker te worden op de kantelpunten in hun leven zodat ze er niet alle overblijvende energie aan verliezen. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn plannen kun je meer ontdekken in mijn boek en op mijn website.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.