Caroline/ januari 1, 2018/ Astrologie/ 0 reacties

Innerlijk en uiterlijk onze geest en grenzen verruimen. Daarvoor staat het negende huis in onze geboortehoroscoop. Om het maximale uit deze blogpost te halen is het handig om jouw geboortehoroscoop bij de hand te nemen. Wil jij die graag gratis ontvangen? Vraag hier jouw gratis exemplaar aan.

In het negende huis vinden we de onderliggende patronen en wetten waardoor we houvast vinden in het leven. We vinden hier de wettelijke bepalingen en wetgevende instanties terug. Het is het huis waar we onszelf in grotere kaders plaatsen zodat onze behoefte aan betekenis, grondregels en structuur wordt voldaan. Dit huis bevat ons abstractievermogen en tevens onze intuïtie. De feiten worden in dit huis samengebracht tot een gesynthetiseerd beeld waaruit we conclusies trekken voor religieuze en filosofische vraagstukken. Ons godsbeeld bevindt zich hier en onze religieuze, filosofische en opvoedsystemen.

Hier verruimen we onze horizon qua inzicht, visie en meningen. We verrijken er onze geest door middel van reizen, lezen, meditatie of kosmische reflectie. Soms zien we hier zelfs onze favoriete manier van reizen en onze favoriete bestemming in terug. Het is ook het huis van het buitenland. Dit huis toont ons ook onze ervaringen met universiteiten of hogescholen. Het staat symbool voor onze ervaringen met meningen en dogma’s. We zoeken in dit huis naar betekenis.

 
negende huis, horoscoop, astrologie, cuspen, ram, stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen, boogschutter, steenbok, waterman, vissen, reizen, hogere studies, inzichten, wereldbeeld, religie, zingeving

Ram: Enthousiaste pioniers

Mensen met Ram op cusp 9 zijn er vaak als de kippen bij om nieuwe zaken uit te proberen en te leren. Ze houden ervan om actieve reizen te doen en vinden het fijn om zichzelf te verwonderen over de wereld. Deze mensen hebben de neiging om te leren door te doen en kunnen soms door slordigheden in juridische nesten geraken. Het zijn pioniers als het neerkomt op een andere visie op religie, filosofie en opvoeding. Toch kunnen ze gemakkelijk uit puur enthousiasme verkeerde keuzes maken naar hun hogere studies toe. Ze dienen een studie te kiezen waar ze energie van krijgen en zich in kunnen uitleven.

Stier: Ecologisch en duurzaam

Mensen met Stier op cusp 9 leren zaken op een trage, maar duurzame manier. Vaak houden deze mensen ervan om veel natuur te zien tijdens hun reizen. Ook ecologische reizen kunnen erg in trek zijn. Als er ooit juridische problemen zijn, zal dit eerder gelinkt zijn aan bezit. Deze mensen kunnen koppig vasthouden aan een studie ook al is deze gedoemd om te mislukken, maar als het “gewoon” moeilijk gaat, zullen ze er als enigste door geraken. Deze mensen hebben waarschijnlijk heel veel visie en meningen over ecologische thema’s, goed eten en goed leven.

Tweelingen: Veel variatie en vernieuwing

Mensen met Tweelingen op cusp 9 hebben de neiging om steeds verschillende studies en leerbronnen te hebben. Zij hebben nood aan veel variatie en vernieuwing om niet uitgekeken te worden op de zaken. Verruimen van hun geest met een brede kennis staat bij deze mensen met stip op één. Deze mensen hebben erg veel interesse in communicatie en zouden een studie als journalist, communicatiewetenschappen of iets dergelijks boeiend kunnen vinden. Ze hebben een eigen visie op goede communicatie. Als deze mensen op reis gaan, houden ze ervan om heel veel verschillende steden aan te doen om zo verschillende indrukken op te doen.

Kreeft: Hoofd en hart op een lijn

Voor mensen met Kreeft op cusp 9 is het belangrijk dat hun hoofd en hun hart op een lijn zijn om zaken te kunnen aanleren. Ze kunnen een fascinatie hebben voor geschiedenis of zouden kunnen kiezen om een verzorgende studie aan te vatten. Vaak hebben deze mensen een eigen visie op de manier waarop we hechten met anderen en over de rol van familie. Ze houden ervan om souvenirs mee te nemen voor de familie als ze op reis gaan en vertrekken graag in gezinsverband. Graag verruimen zij na een reis hun collectie. Het zou goed kunnen dat deze mensen steeds terugkeren naar een vaste bestemming waar ze zich thuis voelen.

Leeuw: Inzichten verkondigen met veel trots

Mensen met Leeuw op cusp 9 leren zaken op een speelse wijze aan. Als ze inzichten of filosofieën hebben dan verkondigen ze die graag met veel trots aan degenen die willen luisteren. Deze mensen houden ervan om erkenning te krijgen voor hun kennis en inzichten. Het liefst verruimen ze de ander. Ze staan hiermee dan ook graag in de schijnwerper. Als deze mensen op reis gaan, houden ze ervan om wat extra luxe te voorzien. Uiteindelijk gaan we toch niet zo vaak op reis, nietwaar? Deze mensen hebben een eigen kijk op hoe je jezelf tot expressie kunt brengen. Je zou ze kunnen tegenkomen in een toneelopleiding of een dramarichting in het hoger onderwijs.

Maagd: Analyseren en ontleden van de wereld

Mensen met Maagd op cusp 9 gaan inzichten analyseren en ontleden. Het zijn degenen die hun kennis op een gestructureerde en ordelijke manier bijhouden. Kennis moet praktisch nut hebben en toepasbaar zijn op het leven van alledag. Als iets hen interesseert, dan pluizen ze alles tot in de details uit waardoor ze het geheel uit het oog kunnen verliezen. Ze stellen zich gemakkelijk ten dienste van een religieus of filosofisch systeem. Deze mensen houden ervan om op reis te gaan met een georganiseerde reis. Het geeft hen de nodige houvast en structuur. Als ze zelf op reis gaan, wordt alles van tevoren gepland en berekend.

De stier houdt ervan zich in de natuur te verruimen op geestelijk vlak.

Weegschaal: Tegengestelden synthetiseren

Mensen met Weegschaal op cusp 9 proberen tegengestelde wereldvisies te synthetiseren tot een geheel. Ze leren heel veel uit hun sociale contacten en verfijnen op die manier hun wereldbeeld. Liefst studeren ze iets waar ze diplomatie en evenwicht in vinden. Deze mensen kunnen ook een kunstrichting volgen in het hoger onderwijs. Ze verruimen hun geest graag met mooie dingen. Deze mensen houden ervan om veel aandacht te hebben voor schoonheid op reis. Ze gaan graag naar een kunstgalerij en hebben oog voor mooie plaatsjes. Soms kunnen deze mensen in dogma worden gedreven door harde confrontaties omdat zij niet graag hun harmonisch wereldbeeld verstoord zien.

Schorpioen: Verruimen door uitspitten in de diepte

Mensen met Schorpioen op cusp 9 houden ervan om inzichten in de diepte uit te spitten. Ze hebben erg veel aandacht voor kennis die te maken heeft met machtsverhoudingen en psychologische onderstromingen. Ze kunnen aangetrokken worden tot studies als psycholoog, archeoloog,… Deze mensen gaan gemakkelijk de gangbare ideeën uitdagen en confronteren. Ze gaan de processen in de maatschappij heel diepgaand analyseren en zo hun wereldbeeld vormen. Als deze mensen op reis gaan houden ze ervan om veel alleen tijd te hebben. Het liefst hebben ze een reis waarbij ze verborgen adressen ontdekken en op plaatsen komen waar de gewone toerist niet komt. Deze mensen kunnen ook in juridische machtsconflicten terechtkomen.

Boogschutter: Avontuurlijk en verruimend

Mensen met Boogschutter op cusp 9 hebben een enorme honger naar het verruimen van hun kennis. Ze zijn erg geïnteresseerd in vreemde culturen en houden ervan om nieuwe zaken te ontdekken. Toch dienen ze zich te hoeden voor dogma en hun nood om anderen te overtuigen. Als deze mensen op reis gaan houden ze ervan om avontuurlijk te reizen. De ervaring is hetgeen telt bij hen. Reizen kan ook gemakkelijk een manier zijn om hun wereldbeeld te verfijnen. Hogere studies zijn voor deze mensen een manier om zich te ontwikkelen. Ze kunnen een voorliefde hebben voor vreemde talen en de keuze maken om vertaler-tolk te worden.

negende huis, horoscoop, astrologie, cuspen, ram, stier, tweelingen, kreeft, leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen, boogschutter, steenbok, waterman, vissen, reizen, hogere studies, inzichten, wereldbeeld, religie, zingeving

Steenbok: Ambitie gecombineerd met volharding

Mensen met Steenbok op cusp 9 kunnen zeer ambitieuze keuzes maken naar hun studies toe. Ze kunnen met heel veel doorzettingsvermogen een zware en lange studie tot een goed eind brengen als ze hun doel voor ogen houden. Het zijn harde werkers. Reizen gebeurt bij hen het gemakkelijkst als ze er een doel mee dienen. Deze mensen gaan gemakkelijk op zakenreis. Soms kunnen ze last hebben van conformisme en starheid in hun meningen. Het is voor hen niet altijd even simpel om vernieuwende ideeën te omarmen, tenzij ze echt wel goed zijn uitgewerkt en duidelijk beter zijn dan het huidige. Hun kennis staat ten dienste van het opklimmen op de sociale ladder.

Waterman: Tijd ver vooruit

Mensen met Waterman op cusp 9 hebben inzichten die hun tijd ver vooruit zijn. Vaak hebben ze een voorliefde voor technische of wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs. Ze houden ervan om veel autonomie te hebben en hun eigen mening te kunnen vormen in hun studies. Hun wereldbeeld is sterk gestoeld op de vrijheid van mening en het onderling respect. Als deze mensen reizen, dan vinden ze het fijn om de nieuwste snufjes en hypes uit te testen. Ze kunnen de eersten zijn die via een nieuwe app een stad ontdekken. Het is voor hen belangrijk dat de reis ook een intellectueel luik heeft.

Vissen: Oude wijsheid

Mensen met Vissen op cusp 9 houden van religieuze en filosofische systemen die oog hebben voor het geheel. Het zijn mensen die zich goed kunnen uitleven door inzichten te ontdekken in het mystieke veld. Daarnaast kun je ze ook terugvinden in hogere opleidingen waarin ze anderen kunnen verzorgen. Als deze mensen op reis gaan, houden ze ervan om een niet te strak bepaalde planning te hebben. Ze willen graag gaan naar de plaatsen waar ze op dat ogenblik zin in hebben. De reis heeft liefst ook een spirituele of mystieke kant. Hun wereldbeeld kan soms wat warrig en chaotisch zijn omdat het niet concreet vertaald wordt. Toch hebben deze mensen een zeer oude wijsheid in zich.

Wil jij graag weten welke dromen en uitdagingen er het komende jaar op jouw pad liggen? Dan is een astrologische gidsingsessie de geknipte match voor jou. Boek hem nu en krijg waardevolle inzichten voor het komende jaar. 

Wil jij graag weten wat de sterren voor jou in petto hebben?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.