Caroline/ oktober 18, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Onlangs kwam het concept van de jaarheer op mijn pad. Het is een fijne methode die jou kan helpen bij het maken van een planning. Je kunt niet altijd aan alles tegelijk werken. Soms moet je keuzes maken waar jij jouw focus op dient te leggen. Astrologie is een erg dankbare tool om deze keuzes bewust te gaan maken.

In dit gekke jaar 2020 lijkt het me erg fijn om toch ook even vooruit te kijken naar wat komen zal. Zeker nu de dagen korter worden en we steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. In de plaats van te piekeren, kijk ik liever vooruit. De kansen liggen in de toekomst. En als ik ze wil grijpen, ben ik liever voorbereid.

Wat is een jaarheer?

De jaarheer bereken je aan de hand van jouw leeftijd en ascendant. Deze planeet blijft jouw jaarheer zolang je de zelfde leeftijd behoudt. Verjaar jij bijvoorbeeld op 15 oktober 2020? Dan zal jouw jaarheer die je hieronder kan berekenen gelden van 15 oktober 2020 tot 15 oktober 2021.

Deze jaarheer zal jouw jaar kleur geven. Hij wordt als het ware actief. Een Marsjaar zal een andere keur hebben dan een Maanjaar. In een Marsjaar gaat het om acties ondernemen, een maanjaar geeft je de mogelijkheid om aandacht te geven aan wat jouw voedt, oplaadt en comfortabel maakt.

de jaarheer helpt je om jouw bergtop van het jaar te vinden.
De jaarheer geeft je een soort van richting voor het komende jaar.

Ben je al wat gevorderder in de astrologie? Dan kun je kijken waar jouw jaarheer in jouw horoscoop staat. Dan zie je welk domein er extra actief zal zijn dit jaar en kun je de uitwerking van jouw jaarheer bekijken zoals die in jouw horoscoop staat met alle aspecten meegenomen. Wil je graag weten waar jouw focus het komende jaar op mag komen te liggen? Ontdek het dan nu in een astrologisch consult.

Berekening van je jaarheer

Zoek je Ascendant op in volgende tabel en tel dit cijfer bij je leeftijd.

Ram0
Stier1
Tweelingen 2
Kreeft3
Leeuw4
Maagd5
Weegschaal6
Schorpioen7
Boogschutter8
Steenbok9
Waterman10
Vissen11
Correctie voor jouw ascendant.

Zoek vervolgens je leeftijd in de volgende tabel op en kijk op welk lijntje deze zich bevindt.

Ram (Mars)01224364860728496
Stier (Venus)11325374961738597
Tweelingen (Mercurius)21426385062748698
Kreeft (Maan)31527395163758799
Leeuw (Zon)416284052647688100
Maagd (Mercurius)517294153657789101
Weegschaal (Venus)618304254667890102
Schorpioen (Mars)719314355677991103
Boogschutter (Jupiter)820324456688092104
Steenbok (Saturnus)921334557698193105
Waterman (Saturnus)1022344658708294106
Vissen (Jupiter)1123354759718395107
Ontdek jouw jaarheer

Als het goed is heb je nu jouw jaarheer gevonden tussen de haakjes.

straal door goed te plannen met je jaarheer.
Door je energie gericht in te zetten, bereik je meer rust en energie.

Wat betekent jouw jaarheer?

Zon als jaarheer

Een jaar om te stralen en jouw licht met de wereld te delen. Dit jaar mag jij op het podium van jouw leven gaan staan. Tijd om jezelf niet verder weg te stoppen! Het kan een jaar worden waarin je bekendheid verwerft. 

Als jij nog wat werk te verrichten hebt aan jouw vitaliteit en gezonde levensstijl, heb je daar dit jaar voldoende ruimte voor. Ga veel in de zon gaan wandelen en eet zaken waar je je fijn bij voelt. Misschien zelf het moment om eens een doorlichting te doen om te weten waar jij nog extra gezondheid kunt krijgen?

Als er dit jaar bepaalde verbindingen met jouw Zon worden gemaakt, dan zijn deze extra belangrijk. 

Maanjaar

Een Maanjaar draait rond veiligheid. Waar voel jij je nog niet veilig of comfortabel? Deze punten worden haarfijn naar boven gebracht om te transformeren. Het kan een emotioneel turbulenter jaar zijn dan je gewoon bent. Je beleeft eigenlijk al je emoties intenser. Als je last hebt van onverwerkte zaken, is dit een ideaal jaar om naar een therapeut te trekken hiervoor. 

Tijdens een Maanjaar ervaar jij meer invloed van eclipsen, de volle maan en de nieuwe maan. Zeker als deze zaken nog eens belangrijke punten in je horoscoop raken is het helemaal prijs. Het kan een fijn idee zijn om je te verdiepen in de maan en haar bewegingen doorheen de dierenriem.

Mercuriusjaar

Het wordt een jaar van veel communiceren en praten. Je kunt nu echt veel bereiken met alles wat met woordkunst te maken heeft. Word je uitgenodigd om jouw zegje te doen ergens dit jaar? Grijp die kans! Het is daarnaast ook een fijn jaar om je gedachten op een rijtje te gaan zetten. 

Let wel: met Mercurius als jaarheer heb jij dit jaar extra veel impact van de Mercurius retrograde. Zorg dat jij dit jaar in die periode voldoende tijd neemt om te reflecteren om het beste ervan naar boven te halen.

Venus als jaarheer

Met Venus als jaarheer breekt een jaar aan van verbinden. Relaties allerhande komen nu op de voorgrond. Word jij omringd op de manier dat jij je wil omringen? Het is een goed jaar om nieuwe mensen te leren kennen en je connecties uit te breiden.

Ook je huis kan in zo’n jaar een grondige make-over krijgen. Je wilt immers meer harmonie in je omgeving. Dit kan betekenen dat je eindelijk die Marie Kondo methode gaat uittesten die je al jaren wilt toepassen of misschien dat je gewoon tweewekelijks een bos bloemen in huis gaat halen.

Als Venus retrograde loopt terwijl ze jouw jaarheer is, zal je meer impact ervaren van deze retrograde. Dit betekent dat jij meer dan anderen wordt uitgenodigd om zaken te gaan herevalueren. 

Marsjaar

Een echt jaar van actie. Misschien tijd om je energieniveau onder de loep te nemen? Een nieuwe sport op starten? Verwacht je zeker niet aan een jaar van bankzitten. De energie moet eruit. Anders zou je wel eens last kunnen krijgen van ontstekingen en infecties. 

De actie hoeft niet direct fysiek te zijn. Je kunt ook mentale actie nemen door bijvoorbeeld je schouders onder een nieuw project te zetten of je volledig op je carrière te storten. Gebruik de energie om iets op te bouwen.

Loopt Mars toevallig retrograde in jouw Marsjaar? Dan kan dit voor jou extra frustraties opleveren. Bij een Mars retrograde word je immers geremd en misschien zelfs tot stilstand gedwongen. Dit kan best wel lastig zijn voor je.

Jupiterjaar

Met een Jupiterjaar gaat het om groter, beter, leuker. Het is een jaar om je horizon te verruimen en nieuwe dingen te leren. Een nieuwe cursus volgen kan hier mooi in passen. Of misschien wil je op carrièregebied wel extra stappen vooruit zetten? Het is alvast een jaar waarin mooie plannen kunnen worden gesmeed en in de realiteit worden omgezet.

Als jij op zoek bent naar heling voor een gezondheidsklacht, kan dit een fijn jaar zijn om hiernaar op zoek te gaan. Eigenlijk alles waarbij je een beetje geluk kunt gebruiken kun je dit jaar inplannen.

Saturnusjaar

Een Saturnusjaar is een jaar waarin je wordt uitgenodigd om jouw fundamenten en structuren te herbekijken. Is je routine wel iets die jou vooruithelpt? Heb jij voldoende stevigheid en verantwoordelijkheidszin om zaken correct af te ronden? Het is een jaar waarin jij jouw ruggengraat kunt verstevigen. Maar ook een jaar om alles wat je niet meer wilt uit je leven te gooien.

Keuzes maken. Daar draait het om. Voor het Saturnusjaar kwam een Jupiterjaar waarbij je veel nieuwe keuzes en stappen zette. Nu word je gevraagd welke van deze zaken jou op de langere termijn gaan dienen. Waar wil jij op langere termijn met je leven naartoe?

Meer informatie over het komende jaar?

Wil jij graag meer in de diepte weten wat het komende jaar jou brengt? Dan is een astrologisch consult vast iets voor jou. Je kunt deze nu boeken via deze link.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.