Caroline/ januari 3, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

We starten januari 2021 met een mooie verbinding tussen Mercurius en Neptunus op vrijdag 1 januari die ons de nodige gevoeligheid geeft om indrukken in het bewustzijn te brengen en om te zetten naar dromen, inspiratie en ideeën. Gevolgd door een verbinding tussen Venus en Uranus op zaterdag 2 januari die het moeilijk kan maken om tot rust te komen. Je hebt het gevoel dat het fijn is om even alleen te zijn om op je effen te kunnen komen. Misschien kwamen er de voorbije tijd wel zaken naar boven die je nu even wilt verwerken?

Geen zin om op te staan begin januari 2021

Maandag 4 januari hebben we een verbinding tussen Jupiter en Neptunus. Hierdoor kan het moeilijk zijn om tijdig uit je bed te geraken om de werkweek te starten na de kerstvakantie. Als je echt moet opstaan kan het verstandig zijn om zeker tijdig je wekker in te stellen en dit misschien dubbel na te kijken. Als je nood voelt om weg te lopen, duik dan gerust in een goede film of boek. Het zal je meer opleveren.

Terug naar actie

Dinsdag 5 januari 2021 krijgen we een samenstand tussen Mercurius en Pluto op de 25ste graad van Steenbok. Dit geeft je de kans om zorgen en andere blokkades los te laten en aan de kant te schuiven. Droom jij van een nieuwe start van 2021 na dat toch wel bijzondere 2020? Dan kun jij daar vandaag de nodige stappen in zetten. Zeker als je problemen hebt om jezelf te accepteren, is het interessant om hier vandaag werk rond te verzetten. Het gaat erom in jezelf te ankeren nu. Als jij dit niet doet, kan het zijn dat iemand jou hier pijnlijk duidelijk op wijst. Onthoud dat dit jou eigenlijk een dienst bewijst. Don’t shoot the messenger! 

Onze manier van actie nemen verandert vanaf woensdag 6 januari. Mars verhuis dan eindelijk naar Stier na zijn lange verblijf in Ram. Onze acties worden iets minder impulsief en explosief. Het gaat er nu om te gronden. De vele zotte ideeën te gaan vastzetten in de stof. Of misschien vind jij het wel fijn om de komende weken even een welverdiende vakantie te nemen? Focus op zelfzorg kan een mooie manier zijn om deze energie duurzaam in te zetten.

januari 2021 brengt een nieuwe bries in je leven.
Geniet van de nieuwe bries in je leven.

De weg naar meer verbinding in januari 2021

Vrijdag 8 januari veranderen zowel Mercurius als Venus van teken. Ons denken, Mercurius, verhuist naar Waterman waardoor onze focus iets meer onze vrienden gericht wordt. Je kunt de komende periode meer nood voelen om je te begeven in gelijkgestemde groepen online om jouw kennishonger te stillen. Het zorgt er voor dat we daarnaast iets meer out of the box kunnen denken. Venus die aangeeft hoe we connectie maken verhuist naar Steenbok. Zaken waarvan je de voorbije periode het gevoel had dat je ze miste in je leven, kun je nu vertalen naar een stappenplan. Hoe kun je die extra ruimte in je agenda creëren om die fijne hobbymomenten te verkrijgen? 

Deze twee lange termijn veranderingen worden op 8 januari bijgestaan door een verbinding tussen Zon en Neptunus. Dit geeft ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot sterke idealen, doelen en verbeelding.

Ontlaad tijdig de spanning

Zaterdag 9 januari zien we een verbinding tussen Mercurius en Mars die een nerveuze meltdown kan brengen. Let er op dat de spanning deze week niet te fel oploopt of gebruik de energie van de Zon-Neptunusverbinding op vrijdag om tijdig spanning te ontladen. Je kunt vandaag extra scherpzinnig zijn. De verbinding tussen Venus en Mars brengt je deze zaterdag wel een warm gevoel in relaties. Een ideaal moment om even lekker te genieten samen met degenen die je graag ziet dus. 

Je kunt je zondag 10 januari best wat bedroefd voelen met de samenstand tussen Mercurius en Saturnus op de derde graad van Waterman. Het is belangrijk om de tegenslagen te incasseren zoals ze komen en geduldig af te wachten. Schrijven of dagdromen kan vandaag een interessante manier zijn om de negatieve emoties af te reageren. Laat je verwachtingen los en sta open voor nieuwe dingen die je leven kunnen binnenkomen. Deze informatie zal je sowieso bekomen uit je intuïtie met de verbinding tussen Mercurius en Neptunus en niet uit rationele redeneringen.

Een optimistischere stemming

Maandag 11 januari zien we een samenstand tussen Mercurius en Jupiter wat deze week in een veel fijner perspectief laat starten. Er lijken veel uitzonderlijke mogelijkheden waardoor je in een optimistische stemming kunt vertoeven. Er is een honger naar ervaren en een groot verlangen om met anderen te interageren. Je staat erg open voor allerlei nieuwe invloeden.

Dinsdag 14 januari geeft ons mogelijks nogal revolutionaire ideeën door de verbinding tussen Mercurius en Uranus. Verwacht het onverwachte. Je gedachten kunnen erg snel zijn en alle kanten op schieten. Verbanden zie je bijzonder snel vandaag.

Januari 2021 helpt je bouwen aan een nieuwe weg

De nieuwe Maan valt deze maand op de 24ste graad van Steenbok op woensdag 13 januari. Dit wordt de graad van blije eenvoud genoemd. Het is een mooie graad om nieuwe solide plannen te initiëren. Zeker op werkgebied kun je nu nieuwe plannen gaan maken. Je kunt de nood voelen om dingen te ontrafelen en uit te pluizen. Toch is het nu de kunst om het mysterie te laten zijn en de inspiratie te laten stromen. Ga in gesprek met anderen om te brainstormen vandaag. Zo kunnen je ideeën nog grootser worden.

Naast de nieuwe maan valt er vandaag ook nog een verbinding tussen Mars en Saturnus te bespeuren aan de hemel. Dit geeft je de kracht om zaken met het nodige geduld verder uit te werken. De resultaten komen er niet zonder slag of stoot, maar de volhouder wint in dit geval. De inspanning die je nu doet, wordt later rijkelijk beloond.

reiken voor nieuwe dromen in januari 2021
Durf reiken voor jouw dromen.

Leren tevreden zijn in je eigen gezelschap

Het is donderdag 14 januari best een drukke dag. De verbinding tussen Venus en Uranus brengt je veel voldoening uit partnerschap. Alhoewel dit zeker op een andere manier zal zijn dan je “gewoon” bent. Uranus draait om en gaat terug recht lopen op de 7de graad van Stier wat de graad is van lichamelijke aantrekkelijkheid. Misschien ontvlamt er wel een vonkje die er al lang niet meer was in jou.

Neem hier nog de samenstand bij van Zon en Pluto op de 25ste graad van Steenbok, de graad van decadentie. En een verbinding tussen Mars en Neptunus. Het kan interessant zijn op de 14de januari je innerlijke driften wat in het oog te houden dat je achteraf geen spijt krijgt. Een betere manier om deze energieën te gebruiken is om dichter bij jezelf te komen en jezelf te accepteren zoals jij bent. Neem een dag om echt met jezelf te zijn en jezelf te koesteren.

Draai 10 keer je tong alvorens iets te zeggen

We zien op zondag 17 januari een verbinding tussen Jupiter en Uranus die een gevaar geeft om anderen te kwetsen door net iets te veel eerlijke communicatie zonder tact. Iedereen is vandaag iets meer op zichzelf gericht. Als je vandaag dus jouw pijlen meer richt op jouw innerlijke groeiprocessen kun je mooie vooruitgang boeken.

Nood aan meer vrijheid?

De Zon komt in Waterman vanaf dinsdag 19 januari. We krijgen hierdoor iets meer oog voor onze rol in de gemeenschap en het collectief. Het is nu een moment om de energie van 2021 ten volle te gaan ervaren. Meditatie kan jouw inzichten geven voor het komende jaar vandaag.

Woensdag 20 januari zien we een verbinding tussen Saturnus en Neptunus. Je kunt vandaag best wat frustratie ervaren omdat jij ontdekt dat jij jezelf in een keurslijf gestoken hebt. Passen de schema’s en structuren jou nog? De samenstand tussen Mars en Uranus op de 7de graad van Stier doet hier nog een schepje bovenop. Je hebt erg veel initiatiefzin en wilskracht ter beschikking vandaag. Dit kan jou uitzonderlijke resultaten opleveren. Maar let wel goed op jouw zenuwstelsel, want dit staat vandaag erg onder druk. Misschien ontdek jij wel dat je eigenlijk meer ontspanningstijd in jouw schema dient in te voeren om een betere levenskwaliteit te bekomen. 

Meer artistieke vrijheid in januari 2021

Het weekend is best wel druk aan de hemel en dus bijgevolg ook in ons leven. We zien zaterdag 23 januari de verbinding tussen Mars en Jupiter die ideaal is om eens goed door te werken aan een doel dat je hebt. Start je dag vandaag met een flinke wandeling of andere activiteit zodat de verbinding tussen Zon en Neptunus je niet doet verzeilen in dagdromen en escapisme. Laat de inspiratie stromen op een leeggemaakt hoofd. Breng vandaag wat muziek in je leven met de verbinding tussen Venus en Neptunus om zo fijne momenten te beleven. Het is belangrijk om het evenwicht tussen werk en ontspanning goed te bewaken vandaag.

Zondag 24 januari zien we een samenstand tussen Zon en Saturnus op de 5de graad van Waterman. Dit is een graad van artistieke fantasie. Gebruik deze energie om de hardheid van Zon-Saturnus wat te verzachten. Je kunt vandaag leuke dingen scheppen. Een ideale dag om te knutselen en te creëren op een geconcentreerde manier. Er kan een grote stamina tot je beschikking zijn vandaag zolang je voldoende oog hebt voor luchtigheid. 

Even op jezelf teruggeworpen worden

Een verbinding tussen Zon en Uranus kleurt dinsdag 26 januari. Je kunt een erg sterke wil ervaren en niet van je standpunt willen afwijken. Het is geen goede dag om met anderen te onderhandelen, tenzij je het wilt hebben over originele ideeën en gedachten. 

We zien donderdag 28 januari een volle maan aan de hemel op de 10de graad van Leeuw in combinatie met een samenstand tussen Venus en Pluto op de 26ste graad van Steenbok. Het is een ogenblik om even pas op de plaats te maken. Welke zaken houden jou tegen om jouw dromen waar te maken? Welke blokkades zijn er nog? Geduldig en met een open blik doe je er goed aan om vandaag de balans op te maken. Neem een moment van stilte om de ervaringen van de voorbije tijd te kunnen beschouwen.

Je gaven aan de buitenwereld schenken

Vrijdag 29 januari brengt ons een mooie samenstand van Zon en Jupiter op de 10de graad van Waterman. Dit geeft je de vrijdag een gevoel om van dienst te willen zijn voor anderen die behoeftig zijn. Je bent vandaag erg alert op wat er allemaal niet is en niet goed loopt in de samenleving. De mooie verbinding tussen Zon en Jupiter geeft je de kans om deze zaken aan te pakken en tot mooie resultaten te brengen. Haal die barmhartige Samaritaan maar boven vandaag en strooi met geluksmomentjes.

Geluksmomentjes in januari 2021
Strooi gerust met geluksmomentjes om ze te vermenigvuldigen.

Een visie ontwikkelen voor de toekomst vanaf eind januari 2021

We sluiten de maand af met een Mercurius die retrograde gaat lopen op de 27ste graad van Waterman op zaterdag 30 januari. Dit is een graad van gelukkig bezit en ware gastvrijheid. Misschien heb je het gevoel dat de vrijheid die je ervaart slechts een illusie is. Je kunt de beperkingen die je voelt ook echt gaan accepteren de komende weken. Het leven is niet wat we ervan verwachten, maar wat we ervan maken. Welk leven wil jij creëren?

Wil jij ontdekken welk leven bij jou past? Boek nu jouw astrologisch consult om jouw unieke pad te ontdekken.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.