Caroline/ december 30, 2021/ Astrologie/ 0 reacties

Januari 2022 start met een eerder ongewone energie. De verbinding tussen Zon en Uranus op 1 januari brengt je de kans om geniale invallen te krijgen. Originele oplossingen liggen in het verschiet. Je blik is ruim en vooruitstrevend. Jij ziet waar de veranderingen nodig zijn in alle domeinen van je leven. Het kan zijn dat je vandaag te maken krijgt met bruuske, plotse wendingen in je levensverhaal. Onthoud dat deze zaken jou helpen om een nieuwe richting uit te gaan.

Er is meer in het leven dan louter overleven

Zondag 2 januari 2022 hebben we een nieuwe maan op de 13de graad van Steenbok net nadat Mercurius zich naar Waterman verplaatst heeft. Je beseft dat er meer is dan louter overleven. Het is tijd om in jezelf te gaan en te mediteren. Maar wees vooral niet te zelfkritisch en koppig. Probeer je open te stellen voor de inzichten die naar boven komen in jezelf en rond je heen. Zelfs als je te maken krijgt met bedrog, verraad, kritiek… Ga op zoek naar de boodschap onder de boodschap en wat jij hieruit kunt leren. Je hebt de kans om moeilijke confrontaties aan te gaan vandaag als je daar behoefte aan zou hebben.

De verbinding tussen Venus en Neptunus brengt ons op woensdag 5 januari een uitgelezen kans om ons bezit te houden met fijne kunsten. Leef je uit op een muziekinstrument of met een kwast en verf op doek. Echt een dag om go with the flow hoog in het vaandel te dragen. Je kunt opmerken dat je gevoeliger bent voor mooie dingen en beter connectie kunt maken met die onzichtbare wereld.

Een goede aarding is belangrijk begin januari 2022

Op donderdag 6 januari zorgt een verbinding tussen Mercurius en Neptunus mogelijks voor verwarring. Zeker als jij de neiging hebt om niet goed geaard te zijn, kan het gebeuren dat je iets te lichtgelovig bent. Wees aandachtig als je je geraakt voelt door kritiek, want het zou zomaar kunnen dat je jezelf op vluchtgedrag betrapt. De kunst is om vandaag bij het opstaan goed te gronden en jezelf eventueel energetisch af te schermen zodat de impact minder groot is.

Ook vrijdag 7 januari zou ik tot voorzichtigheid manen. De verbinding tussne Zon en Jupiter zorgt ervoor dat je iets te veel kunt vertrouwen op geluk waardoor je zaken niet dubbel nakijkt. Probeer vandaag te letten op check en dubbelcheck zodat je geen onnodige extra fouten op je hals haalt. Er kan sprake zijn van kleine extra meevallers en een mooie kans op wat heling. Het enige waar je wel bedacht op moet zijn is dat je je verantwoordelijkheden zeker niet aan de kant mag schuiven vandaag.

Meer natuur in januari 2022
Trek wat vaker de natuur in deze maand om de connectie met je aarding terug te vinden.

Uitdrukken en socializen

Een samenstand tussen Zon en Venus op de 19de graad van Steenbok kleurt zondag 9 januari 2022. Dit geeft jou de kans om jezelf uit te drukken door kunst of in relaties met anderen. Je kan erg diepe gevoelens ervaren en erg zelfbewust zijn vandaag. Dit geeft je de brandstof om zaken te transformeren in jouw leven of om je heen. 

Maandag 10 januari brengt een verbinding tussen Venus en Jupiter die wat problemen kan geven als je overdrijft. Te is vandaag niet goed tenzij tevreden. Het zal dus belangrijk zijn om wat maat te houden. Ook te veel liefdesrelaties kunnen wat problemen geven vandaag. Toch heb je niet de wens om alleen te zijn vandaag. Je ervaart een sterke nood aan partnerschap. Dus plan vooral die date in of pleeg wat telefoontjes om je toch niet zo alleen te voelen.

Vanuit rust de plannen voor de toekomst tekenen midden januari 2022

De Zon maakt een verbinding met Neptunus, alsook Mars met Neptunus op dinsdag 11 januari. Dit kan je de neiging geven om te vluchten in vreemde angsten en chaos. Interessanter is het om vandaag ruimte vrij te maken om hard te werken aan jouw idealistische doelen. Ook slapen kan op de agenda staan vandaag om te herbronnen en tot rust te komen.

Vanaf vrijdag 14 januari 2022 start Mercurius aan zijn eerst retrograde vanaf de 11de graad van Waterman. Deze retrograde kan zaken naar de oppervlakte brengen die onderhuids al even aanwezig zijn. Je bent erg alert en sensitief waar jij of mensen waar jij je verbonden mee voelt niet krijgen waar je recht op zou horen te hebben. Het zou ertoe kunnen leiden dat je gaat onderhandelen met mensen en instituties die je kunnen ondersteunen om deze zaken te manifesteren. Als je je wil zelfzeker erachter kunt zetten in de komende periode, zal je in staat zijn om zaken in beweging te zetten. 

Zondag 16 januari hebben we de jaarlijkse samenstand tussen Zon en Pluto op de 27ste graad van Steenbok. Je voelt je klaar om het oude van je af te schudden en nieuwe zaken op te starten. Hiervoor dien je rust te creëren. Verandering zal immers plaatsvinden in de ruimte tussen de noten van jouw levensmuziek. Het is tijd om naar binnen te keren en jouw innerlijk aandacht te geven. De beperkingen rondom je kunnen als molenstenen aan je nek voelen. Toch is het de kunst om vrijheid te creëren binnen de kaders die er zijn. Zelfs al voel je je uiterlijk niet vrij, innerlijk kun je vrijheid proeven als je ervoor open staat.

Zorg goed voor je zenuwstelsel

Maandag 17 januari is er een verbinding tussen Mercurius en Mars die kans geeft op overspanning en breakdown. Je lontje en dat van anderen is korter dan anders. Dus probeer vooral in je rust te blijven. Je hoofd kan best wel druk doen vandaag met ideeën en gedachten. Probeer goed te monitoren of het tijd is voor een break en plan extra ontspanning in om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

De volle Maan op de 28ste graad van Kreeft vindt plaats op dinsdag 18 januari 2022. Diezelfde dag gaat Uranus recht gaan lopen op de 11de graad van Stier en maakt deze nog een verbinding met Mars. Een best drukke dag aan de hemel! Het kan je de kans geven nieuwe ideeën te vormen door mensen met andere achtergronden samen te brengen. Er kan zelfs sprake zijn van een natuurlijk en spontaan proces van transformatie en vernieuwing. Je kunt jouw inspiratie vertalen naar een rationeel concept om dit aan anderen te communiceren. 

De kennis die je nodig hebt, kan vandaag in een seconde uit het niets ontstaan. Het kan interessant zijn om vandaag aan de slag te gaan met herhaling en zaken te herbekijken en herbeluisteren. Welke dingen heb je tot nog toe gemist? Laat je vooral niet vangen door ongeduld en nervositeit, maar probeer jezelf tot rust aan te manen. 

Fysiek ontspannen in januari 2022
Maak tijd voor die fysieke ontspanning in je agenda.

Bijstellen van jouw bril en focus

Vanaf donderdag 20 januari gaat de Zon zijn jaarlijkse tocht aanvatten door het teken Waterman. Het huis in jouw horoscoop waar Waterman zich bevindt zal hierdoor geaccentueerd worden. Ongelijkheid en discriminatie kan nog meer aan de oppervlakte komen, maar ook een focus op techniek en wetenschap is mogelijk. Waterman draait om classificeren en zaken duiden vanuit een groter theoretisch kader. Een mooie tijd om aan de slag te gaan met jouw wereldbeeld.

Een verbinding tussen Mercurius en Neptunus kleurt vrijdag 21 januari. Je levendige verbeelding kan een loopje met je nemen als je iets te veel zweeft. Moest je vandaag kritiek krijgen, dan zou het best wel eens kunnen dat je deze niet kunt ontvangen, maar vlucht in een droomwereld. Actie ontstaat vandaag voornamelijk vanuit je intuïtie. Als je vanuit je ratio zaken aanpakt, gaan er vast dingen anders lopen dan gepland. Dus volg rustig jouw buikgevoel vandaag.

Het tweede deel van de Mercuriusretrograde wordt ingezet op zondag 23 januari 2022 met de samenstand tussen Zon en Mercurius op de 4de graad van Waterman. We gaan nu de focus verleggen van afronden naar voorbereiden. De verbinding tussen Mars en Saturnus die eveneens vandaag is, brengt je de mogelijkheid om geduldig zaken uit te werken met een zekere volharding. Je krijgt nu de kans om je focus voor de komende drie maanden scherp te stellen. Er is de mogelijkheid om mooie stappen te zetten in jouw ambities en persoonlijke status. Nieuwe vergezichten en toekomstideeën bieden zich aan om te onderzoeken. Waar wil jij nu jouw focus op gaan leggen? Wat wil jij gaan manifesteren dit eerste trimester?

Van denken naar doen eind januari 2022

Als maandag 24 januari Mars in Steenbok terechtkomt, krijg je de kans om echt aan je fundamenten te gaan bouwen. Welke stappen dien jij nog te zetten om jouw idealen en toekomstideeën echt in de wereld te zetten? 

Als Mercurius even terug in Steenbok duikt op woensdag 26 januari krijg je de kans om deze noden alsnog te gaan communiceren. Wie weet komen er extra helpers op je pad hierdoor. Wees wel voorzichtig vandaag dat je niet blijft hangen in te veel onrealistische dromen die onuitvoerbaar zijn. De verbinding tussen Zon en Neptunus kan je immers de neiging geven om het concrete lekker te vermijden. Durf de vele ideeën vast te leggen op papier of bijvoorbeeld audio-opname, maar zie ze vooral als een ideeënfontein waar je later de bruikbare zaken zal uit destilleren.

Introspectie in januari 2022
Alleen zijn hoeft geen vloek te zijn.

De balans zoeken tussen actie en introspectie

Zaterdag 29 januari 2022 zien we een samenstand tussen Mercurius en Pluto op de 27ste graad van Steenbok. Dit brengt ons een erg rusteloze energie als we geconfronteerd worden met externe beperkingen. Toch hebben we de kans om onze zorgen aan de kant te zetten en opnieuw te beginnen. Verandering ontstaat binnen in jezelf als je ruimte kunt maken voor introspectie. Je kunt vandaag erg genieten van eenzaamheid zodat je met jezelf kunt zijn.

Het feit dat Venus terug recht gaat lopen op de 12de graad van Steenbok brengt een extra kleur aan deze zaterdag. Het is een graad waarop we een erg actieve geest kunnen hebben en ons aangetrokken voelen tot riskante ondernemingen. Beslissingen kunnen snel genomen worden in een vingerknip zonder overleg met anderen. Je voelt je onafhankelijk en voelt de nood om je te verbinden met wat jij wil, los van wat anderen hierover zouden kunnen denken.

Vergeet je richtingaanwijzers niet!

De maand eindigt op 30 januari zoals die begon met een verbinding tussen Zon en Uranus. Het geeft je een sterke wil om zaken te veranderen. Soms wel wat bruusk en plots. Probeer alert te zijn dat jij jouw richtingaanwijzers gebruikt vandaag in communicatie naar anderen. Zo zullen mensen iets minder weerstand geven omdat ze niet begrijpen wat je aan het doen bent. Het kan zijn dat je zomaar even je agenda wil omgooien vandaag. Als dat het geval is, probeer hier gerust aan toe te geven. De boog kan niet altijd gespannen staan en soms komen de beste zaken voort uit out-of-the-box experimenten.

Wil jij graag weten wat deze zaken voor jou persoonlijk te betekenen hebben? Dan is mijn astrologische gidsingsessie hetgeen je zoekt. Boek hem nu!

Benieuwd wat jou het komende jaar te wachten staat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.