Caroline/ december 31, 2022/ Astrologie/ 0 reacties

Januari 2023 begint met een prachtkans wanneer Venus en Pluto samen staan op de 28ste graad van Steenbok. Het brengt je de kracht om je dromen te visualiseren en vorm te gaan geven. De gave om de juiste vragen te gaan stellen krijg je er gratis bij. Je kan je op zondag 1 januari wel erg rusteloos voelen. Mede door de verbinding tussen Mercurius en Neptunus krijg je erg veel indrukken binnen. Dit zorgt ervoor dat jij je wat overweldigd kan voelen als je deze mate van input niet gewoon bent. Mijn tip: ga bewust aan de slag met de stroom van informatie die beschikbaar is en giet deze in een voor jou passende structuur.

Tijd om die structuren aan de kaak te stellen in januari 2023

Vanaf dinsdag 3 januari komt Venus in Waterman, waardoor we ons meer gaan bezighouden met onze mentale denkstructuren. Hoe kun je deze structuren inzetten om de dromen die je hebt tot leven te gaan wekken? Zeker als Venus een verbinding maakt met Jupiter op woensdag 4 januari krijg je de kans om de juiste mensen aan te trekken om jouw dromen in de realiteit te brengen. Het is tijd om jouw dream team samen te stellen zodat jij in 2023 die zaken kan verwezenlijken waar je van droomt.

Donderdag 5 januari helpt de Zon in combinatie met Uranus je nog een handje met wat geniale invallen. Die laatste blokkades die je in de weg liggen, smelten weg als sneeuw voor de zon. Je enthousiasme wakkert aan en je bent niet meer te stuiten. Volg de flow die vandaag ontstaat en durf die andere weg eens bewandelen. Door te doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je immers wat je altijd gekregen hebt.

Vind jij het ook tijd om het anders aan te pakken? Ontdek nu hoe jouw horoscoop je kan helpen om jouw prioriteiten te stellen. Boek jouw astrologische gidsingsessie nu.

januari 2023 een opstap naar nieuwe avonturen

Tijd voor innovaties

Op zaterdag 7 januari 2023 vindt de volle maan plaats op de 17de graad van Kreeft. Deze volle maan is gelinkt met Mercurius op de 17de graad van Steenbok en luidt ook de fasewissel van Mercurius retrograde in. Het brengt je de kans om ver vooruit te kijken en je blik op de toekomst te werpen. Vanuit deze voorkennis kan jij net datgene in gang zetten wat nodig is om de situatie waarin je zit te deblokkeren. Jij krijgt de kans om een nieuw niveau te bereiken in je mystiek en kosmisch bewustzijn als je dit wenst. Waar je wel over zal moeten waken is dat je voldoende tijd uitreikt om je ideeën om te zetten naar concrete plannen door prioriteiten te bepalen. Als jij meer spiritualiteit in jouw leven wenst, is deze volle maan jouw ideale maatje.

De verbinding tussen Mercurius en Uranus op maandag 9 januari brengt jouw innovaties en interessante inzichten. Je geest is scherp en het lijkt alsof je meer ziet dan anders. Het is gemakkelijker om vandaag de juiste mensen te vinden die jou ondersteunen om de nieuwe zaken die jij wil neerzetten te realiseren. Zolang deze dingen jouw onafhankelijkheid en zelfvoorzienendheid ondersteunen, zal je geen strobreed in de weg gelegd worden. Toch is het belangrijk om je gezond verstand vandaag niet thuis te laten. Maak nog geen definitieve beslissingen met de verbinding tussen Venus en Neptunus totdat je blik klaar is. De warmte en het enthousiasme die je voelt in relaties met anderen (gelinkt aan Venus en Mars) kan immers je blik wat vertroebelen.

Plan de actie

Na een lange retrograde gaat Mars eindelijk terug recht gaan lopen op donderdag 12 januari 2023. Hij doet dit op de 9de graad van Tweelingen. Je kreeg de voorbije maanden dan ook de kans om naar binnen te keren en alle acties eens te herevalueren. Soms werd je op je uithouding getest doordat je alles tweemaal diende uit te voeren. “Wil je dit echt?” is een vraag die we meermaals van het universum gekregen hebben waardoor we nu vol zelfvertrouwen verder kunnen. Het is immers duidelijker geworden waar jij zeker van bent en welke zwakke punten er nog zijn in je plannen. Misschien ontdekte je ook hulpbronnen en talenten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Nu wordt het tijd om al die inzichten ook in de wereld te gaan neerzetten.

Vrijdag 13 januari verbindt de Zon zich met Neptunus en met Mars. Het brengt je de mogelijkheid tot het echt visualiseren van je dromen, visie en idealen. Alleen moet je opletten dat je niet direct de handen uit de mouwen wil gaan steken. Er is een periode van plannen en een periode van uitvoeren. Vandaag zit jij in de planfase. En soms is het belangrijk om voldoende rust en ruimte te nemen om je plannen nog meer vorm te laten krijgen. Durf dus even bewust de handelingspauzeknop induwen en tijd nemen om die plannen echt uit te denken.

een klein berekend risico kan heus in januari 2023

Alleen is niet slecht midden januari 2023

Zondag 15 januari is een eerder moeilijke dag. Er is sprake van een verbinding tussen Venus en Uranus die je de nood geeft om jouw eigen ding te doen. Ontspanning kan je moeilijk vallen. Tel hierbij een verbinding tussen Mercurius en Saturnus die ervoor zorgt dat jij eigenlijk in werkmodus bent en je beseft dat dit niet de meest sociale dag van de maand is. Het kan interessant zijn om vandaag ruimte te maken om even alleen je gedachten op een rijtje te zetten. Zo maak je optimaal gebruik van deze twee energieën.

Mercurius retrograde loopt op zijn einde op woensdag 18 januari 2023 op de 9de graad van Steenbok. Verder zien we nog een verbinding tussen Venus en Jupiter op diezelfde dag en een samenstand tussen de Zon en Pluto op de 29ste graad van steenbok. Dit geeft wel een bepaalde mate van intensiteit aan deze woensdag. Als jij vandaag jouw verantwoordelijkheid durft nemen, dan krijg je de kans om te voelen wat zwak of ongezond is en kan hier de nodige acties aan koppelen. Jij krijgt de kans om de zaken die jou in de weg staan, uit de weg te ruimen. En onthoud dat echte verandering van binnenuit vorm krijgt. Wil jij graag ontdekken welke veranderingen jou het komende jaar te wachten staan? Dan is mijn astrologische gidsingsessie jouw maatje. Ontdek hem hier.

Het is ook een dag om jou met schoonheid te omringen. Je kan deze levenswijsheden gemakkelijk delen met anderen, maar doet er eigenlijk goed aan om in eenzaamheid te werken vandaag. Door je in kalmte en rust te hullen, krijg je de kans om jouw diepe bron van inspiratie aan te boren en jouw omgeving te veranderen in een klein heiligdom. 

je weet wat je waardeert in januari 2023

Van binnen naar buiten

Wanneer de zon op vrijdag 20 januari aankomt in Waterman om daar haar jaarlijkse passage te beginnen, kom je als vanzelf meer in een sociale bui. Het is nu tijd om terug naar buiten te komen en die medestanders te vinden om jouw projecten voor 2023 vorm te gaan geven.

De nieuwe maan op de 2de graad van Waterman helpt hier ook een handje in op zaterdag 21 januari 2023. Je geest is erg onderzoekend en je hebt de neiging om beter te kunnen observeren. Het is een moment om even de stilte in jezelf te vinden en contact te maken met je hoger zelf in een meditatie. Maak ruimte om de druk die je de voorbije periode voelde echt te gaan voelen. Het is tijd om niet langer weg te vluchten hiervan. Tijd om tot een hoger bewustzijn te komen. Voel je dat je hier best wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan kan het embodied astrologie traject net hetgeen zijn wat je zoekt. Ontdek het hier.

Zondag 22 januari brengt een verbinding tussen Mercurius en Venus die je de mogelijkheid brengt om je kunstzinnig bezig te houden. Tijd om dus die creatieve spullen van je zolder te halen en aan de slag te gaan. Ben je zelf niet zo creatief aangelegd? Omring je dan vandaag door mooie, inspirerende zaken en plan bijvoorbeeld een bezoek in aan een fijn museum.

Verder is het vandaag ook een erg Uraniaanse dag gezien Uranus terug recht gaat lopen op de 15de graad van Stier. Ook Venus en Saturnus brengen hun energie doordat zij samenstaan op de 25ste graad van Waterman. Het kan je een melancholisch gevoel geven. Je beseft dat de enige controle die je hebt de manier is waarop jij een ervaring aangaat, niet de uitkomst hiervan. Vrijheid kan een illusie lijken die niet te bereiken valt. Je accepteert dat er bepaalde kaders en hokjes zijn die je beperkingen opleggen. Vanuit deze acceptatie kan je komen tot het ontdekken van de vrijheid binnen de spelregels van de beperkingen. Daar is waar ware vrijheid gecreëerd wordt. Dit is hetgeen waarin jij een voorbeeld kan stellen voor jouw omgeving.

durf naar binnen keren in januari 2023

Tel je zegeningen na de inspanning

De verbinding tussen Mercurius en Saturnus op dinsdag 24 januari 2023 brengt je de mogelijkheid om sterk geconcentreerd werk te verrichten. Logica zwaait vandaag de scepter. Heb je nog taken liggen die af moeten voor het einde van de maand waarbij je een bepaalde grondigheid aan de dag dient te leggen? Dan kan je die idealiter vandaag inplannen.

Op woensdag 25 januari brengt de verbinding tussen de Zon en Jupiter jou een vrolijk gevoel. Je bent blij met de omgeving waarin jij je bevindt en de manier van werken. Een goede dag om je zegeningen te tellen en even stil te staan bij alles wat je tot nog toe bereikt hebt.

Play time eind januari 2023

Vanaf vrijdag 27 januari komt Venus in Vissen. Tijd om je connectie met je spirituele leven een tandje hoger te zetten. Ga gerust op zoek naar een leuke spirituele cursus of workshop waarbij je die connectie kracht bij zet. Het kan je leven de komende weken die extra spark bezorgen waar je naar op zoek bent.

Op zaterdag 28 januari brengt de verbinding tussen Zon en Neptunus jou de wens om even gewoon weg te zijn van de wereld en aan je verantwoordelijkheden te verzaken. Durf vandaag jouw agenda te legen van to do’s en onnodige lasten. Je mag vandaag gerust wat plezier en vertier inplannen. Wees alleen wat voorzichtig dat de alcohol niet te rijkelijk vloeit, want je zou het feller kunnen voelen dan anders.

Maandag 30 januari 2023 brengt ons 2 mooie verbindingen. De eerste tussen Zon en Mars geeft je de kans om een extra energiebron te ervaren. Het is gemakkelijker dan anders om initiatief te nemen en durf te tonen. Als jij van nature niet echt moedig bent, is het vandaag een goede dag om moedige keuzes in te gaan plannen. De verbinding tussen Mercurius en Uranus brengt je de mogelijkheid om interessante opties te zien die voorheen nog niet zichtbaar waren. Door jezelf open te stellen voor nieuwe opties, kan je het meeste uit deze energie halen. 

Wil jij graag weten wat dit allemaal voor jou persoonlijk betekent? Dan is een astrologische gidsingsessie jouw perfecte maatje. Boek hem hier!

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

astrologie gidsing horoscoop wijst je de weg
  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.