Caroline/ december 15, 2022/ Info/ 0 reacties

Ram

Ga jij van nature veel over jouw eigen grenzen heen? Dan zou jij in de zomervakantie hier wel eens de rekening van gepresenteerd kunnen krijgen. Neem signalen van jouw gezondheid serieus tussen 10 juli en 27 augustus. Als er zich ontstekingen voordoen, is het tijd om wat meer rust in te gaan plannen. 

Dit jaar is er veel aandacht voor jouw psychische gezondheid. Tussen 25 maart en 20 mei is het uitgelezen moment om aan innerlijk kindwerk te doen en/of schaduwwerk. Je krijgt de kans om aan de slag te gaan met de beperkende overtuigingen die jouw groei in de weg zitten en deze met wortel en al uit te roeien. Rond 19 juni krijg je een unieke kans om zaken los te laten die jouw zelfvertrouwen aardig in de weg zitten. 

In het najaar heb je in oktober en november de mogelijkheid om aan de slag te gaan met jouw hechtingstrauma’s. Merk jij problemen op in relaties met anderen? Dan is dit het uitgelezen moment om hier een therapeut voor in te schakelen. Houd in deze periode rekening met een verminderd energieniveau. Deze onbewuste processen nemen namelijk veel van de beschikbare energie in.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Plan regelmatig een gezichtspeeling in. Je zou kunnen kiezen voor een zelfgemaakt maskertje van groene klei. Laat dit een 10 minuten intrekken en spoel af onder de lauwe kraan. Breng een fijne dagcrème aan en je huid kan er weer even tegen.
2.     Ga in de lente onder begeleiding van een ervaren therapeut aan de slag met het detoxen van jouw lever. Veel gezondheidsklachten starten immers bij jouw lever.
3.     Drink dit jaar ’s ochtends vroeg bij het opstaan een glas water met een snuifje Keltisch zeezout en wat citroensap om jouw vochtreserves aan te vullen. Je zal merken dat jij je helderder voelt doorheen de dag.

Stier

Het is verstandig om dit jaar wat extra te letten op jouw lijn. Jij houdt enorm van lekker eten, maar probeer hier niet in te overdrijven. De kilo’s zouden wel eens meer kunnen blijven plakken dan anders. Laat je je toch iets te veel gaan? Dan krijg je in oktober de kans om de nodige nieuwe gezondheidsgewoontes te installeren om de kilo’s eraf te proberen krijgen. Het zou wel kunnen dat jij je hiertoe genoodzaakt ziet omdat er een gezondheidskwaal aan het licht komt die vereist dat jij aanpassingen gaat doen.

Als jij nog een aantal medische onderzoeken in te plannen hebt, dan is de periode tussen 27 augustus en 12 oktober hier uitermate geschikt voor. Je kan eind oktober de resultaten verwachten die jou een zekere mate van helderheid brengen. Met Jupiter doorheen jouw teken verwacht ik vooral zaken die jouw gezondheid op de langere termijn vooruit gaan helpen. Houd er dus in elk geval de moed in, want de prognoses zijn eerder gunstig. 

Merk je dat je het mentaal wat lastig hebt met alles wat er dit jaar op je bord is gegooid? Dan is het ideaal om vanaf 24 november een therapeut te raadplegen om jou te helpen alles te verwerken.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Plan die gezondheidscheck-ups in die je al veel te lang uitstelt. De resultaten zouden je wel eens kunnen verbazen en jou de weg wijzen naar een betere gezondheid. Laat zeker jouw schildklier eens doorlichten als je klachten hebt die hierop wijzen.
2.     Ga aan de slag met het verminderen van elektromagnetische straling in huis. Investeer bijvoorbeeld in een anti-stralingskaartje of ga bewuster om met je Wifi en elektrische apparaten in huis. Jouw schildklier zal je hier dankbaar voor zijn.
3.     Probeer eens een creatief therapeut uit om de zaken die in je onderbewuste huizen helder te krijgen. Door je mentale gezondheid extra te ondersteunen, haal jij het meeste uit dit jaar.

Tweelingen

Je kunt opmerken dat je in de eerste maanden van 2023 meer energie hebt dan je van nature hebt. Gebruik deze periode om wat meer fysieke activiteiten op jouw planning te zetten. Je kan deze zaken definitief in jouw dagelijkse routine gaan verankeren vanaf 12 oktober. Eerst is er een paar maanden van experimenteren ingepland zodat jij kan ontdekken wat voor jou werkt.

Er zouden begin mei een aantal gezondheidsproblemen aan het licht kunnen komen. Neem deze informatie serieus, maar ga ze ook niet overdramatiseren. Deze informatie helpt je om sluimerende gezondheidsproblemen eindelijk een halt toe te roepen. 

Het zou best wel kunnen dat ze je uitnodigen om jouw levensstijl drastisch om te gooien. Doe dit niet te impulsief. Op 13 november is er een nieuwe maan in schorpioen die je kan helpen hier de juiste veranderingen en transformaties in aan te brengen. Het is goed om tussen mei en november ruimte te maken om meer feiten en data te verzamelen zodat je een geïnformeerde keuze kan maken. 

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Schrijf je in voor een multimove cursus of schaf een fitnessabonnement aan zodat je een verscheidenheid aan sporten kan doen.
2.     Volg een cursus rond verbindende communicatie
3.     Ga op zoek naar een lichaamsgerichte therapeut om de last op je schouders te verlichten.
gezondheid door lachen in 2023

Kreeft

Tussen 25 maart en 20 mei kun jij het gevoel hebben dat je veel meer energie hebt dan anders. Je zou best wel eens een nieuwe sporthobby kunnen opnemen. Zeker als jij begin januari belangrijk nieuws gekregen hebt over jouw gezondheid, is dit de ideale periode om de adviezen ook echt te gaan implementeren. Rond 4 juni kan je duidelijkheid verwachten van de effecten die de wijzigingen in jouw levensstijl betekend hebben voor jouw gezondheid. 

Tijdens de zomermaanden kan het goed zijn dat je even wat minder aandacht hebt voor jouw gezondheid. Je bent meer dan druk genoeg met andere zaken. En met dat heerlijke zonnetje voel jij je als een vis in het water. Toch zou ik in het najaar ruimte maken om preventief je immuunsysteem wat te ondersteunen. Goed letten op voldoende slapen en het verminderen van stress zijn kosteloze dingen die jij in het najaar kunt gaan implementeren. Lukt het je moeilijk om hier de energie voor op te brengen? Gebruik dan de kracht van Mars vanaf 24 november om de nodige wijzigingen door te gaan voeren. 

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Verdiep je in bachbloesemtherapie om onderliggende emoties te kunnen deblokkeren.
2.     Zet in op persoonlijke en spirituele ontwikkeling door wat interessante workshops op jouw programma te zetten.
3.     Ga aan de slag met innerlijk kindwerk om jouw blokkades op het echt met de ander verbinden op te lossen.

Leeuw

Rond begin februari is een uitstekende tijd om eens een gezondheidscheck te laten uitvoeren. Je zou beginnende problemen in de kiem kunnen smoren en jouw gezondheid op de lange termijn een boost geven. Zeker tussen 20 mei en 10 juli is een ideaal moment om aan de slag te gaan met jouw fysieke gezondheid. Als je al even twijfelt over het inschakelen van een personal trainer, dan is nu een heel mooi moment. 

Je mag begin juli verwachten dat helder wordt welke dagelijkse levensgewoontes jouw gezondheid ondersteunen of ondermijnen. Deze helderheid geeft je de mogelijkheid om hier op termijn ook iets te veranderen. Je weet nu welke gewoontes je verderzet en waar jij jouw volgende werkpunten kan vinden.

Maar wat vind jij echt van jouw gezondheid en lichaam? Je krijgt in de zomermaanden de mogelijkheid om aan jouw lichaamsbeeld te werken. Het is een goed ogenblik om een lichaamsgerichte therapeut te bezoeken als jij het gevoel hebt dat je de connectie met je lichaam wat kwijt bent geraakt en te veel in je hoofd bent gaan zitten. 

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Ga aan de slag met jouw lichaamsbeeld.
2.     Verminder stress door vaker nee te zeggen.
3.     Werk aan jouw beperkende overtuigingen.

Maagd

Het begin van het jaar brengt voor jou de kans om jouw goede voornemens ook effectief waar te maken. Je kan jouw dagelijkse gewoontes aanpassen en ervoor zorgen dat jouw gezondheid deel wordt van jouw dagelijkse schema. Begin maart is trouwens een goede periode om zicht te krijgen op onderliggende gezondheidsproblemen die jou al even lastigvallen. Er kan heel plots duidelijk worden wat er scheelt, maar vooral ook wat je eraan kan doen.

In de zomermaanden bruis je van de energie. Probeer enkel te waken dat je eind augustus niet net iets te overmoedig bent, want je zou wel eens iets kunnen breken door een verkeerde beweging. 

De laatste maanden van het jaar krijg je de kans om aan de slag te gaan met jouw psychische gezondheid. Het kan goed zijn dat jij de voorbije periode wat zaken onder de mat hebt geschoven om toch maar door te kunnen blijven gaan. Deze lijken kunnen eind september wel eens uit de kast komen vallen. Laat je niet verrassen, als je weet dat dit het geval is, dan is therapie inplannen in het najaar een no brainer.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Zoek iemand om jou te helpen komaf maken met die beperkende overtuigingen.
2.     Durf meer rust in jouw schema zetten.
3.     Werk aan je zelfkritiek en kritische houding.
gezondheid door mediteren in 2023

Weegschaal

Als jij last hebt van workaholisme, zou dit jaar wel eens het jaar kunnen worden van de grote burn-out. Zie dit als een teken dat het tijd is om terug balans te brengen in jouw leven. In het najaar kun je plots het gevoel hebben veel meer energie tot je beschikking te hebben. Probeer hier ook te doseren! Door dagelijks wat rustige beweging in te plannen kan jij jouw hoofd op dagelijkse basis leeg maken.

Over het algemeen is dit een jaar waarin jij uitgenodigd wordt om rust te gaan herwaarderen. Af en toe eens afkoppelen van alle sociale media kan een heel goede zaak zijn. Durf eens op stilteretraite gaan om terug bij jezelf te komen lieve Weegschaal! Herbronnen kan erg deugd doen.

Merk jij dat je slaap toch niet is wat het zou moeten zijn? Dan is de periode van 23 augustus tot 15 september interessant om de oorzaak van dit euvel op te sporen. Zit het in jouw bedroutinegewoontes? Of lig je niet zo goed op dat kussen waar je elke nacht op slaapt? Neem eens de tijd om jouw aannames naar rust en slaap te bekijken. Als jij bereid bent om hier de nodige zaken te veranderen, resulteert dat vast in veel meer energie op de lange termijn.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Werk aan een betere slaapkwaliteit.
2.     Durf balans scheppen in productiviteit versus rust.
3.     Leer grenzen stellen en nee zeggen.

Schorpioen

Het kan voor jou dit jaar wel eens vervelend zijn om jouw gezonde gewoontes effectief vol te blijven houden. Telkens weer lijk je gesaboteerd te worden. Doorzetter als jij bent, neem je het steeds terug op, maar vervelend vind je het wel. Het is dit jaar dan ook een echt proces van trial and error. Jij ontdekt wat er niet werkt en waar jouw ambities simpelweg niet matchen met jouw levensstijl. 

Tijd om te bezinnen dus en tot de essentie te proberen komen. Kies dit jaar geen 200 projecten om jouw gezondheid te gaan boosten. Ook niet als je in mei informatie krijgt die je het gevoel geeft dat jij dringend jouw gezondheid in jouw handen dient te nemen. Neem vooral even adem en kies dan maximum 3 strategieën waar jij vandaag mee aan de slag gaat.

Je zal merken dat je tegen het einde van het jaar ontdekt zal hebben welke zaken voor jou wel blijken te werken. Deze kan je dan ook naar de toekomst toe gaan verankeren in een systeem. Soms moeten we eerst door een hele resem pogingen om de voor ons perfecte oplossing te vinden. Zie 2023 dus vooral als een leercurve voor jouw gezondheidsgedrag.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Plan voldoende tijd in voor quality time met je persoonlijke relaties
2.     Durf zaken die niet werken voor jou los te laten.
3.     Laat je begeleiden om jouw systeem eens grondig te zuiveren om jouw gezondheid een boost te geven.
gezondheid door loslaten in 2023

Boogschutter

Waar de rest dit jaar misschien wat meer aandacht vraagt, gaat jouw gezondheid over rozen. Je krijgt een echte gezondheidsboost in de tweede helft van het jaar. Alle kwaaltjes waar jij normaal last van hebt, lijken plots verdwenen. Zeker als jij wat meer rust in je professionele leven inplant, zal je merken dat het verminderen van stress een sleutel is om je dagdagelijks fitter te voelen.

Die stress zou tussen 21 april en 15 mei wel wat hoger kunnen liggen. Elke hoogconjunctuur heeft wel een mindere periode nietwaar? Zorg ervoor dat je regelmatig ontstressingsmomenten inplant. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om hier een welnessvakantie te plaatsen om even helemaal bij jezelf te komen en jouw gezondheid een reset te geven.

Je zou kunnen merken dat je tegen het einde van het jaar veel meer energie ter beschikking hebt dan de hoeveelheid waar je 2023 mee begonnen bent. Door echt in te zetten op recuperatie, kan jij nu krachten op gaan doen voor de toekomst. Zodat je die hoge toppen kan scheren als de kansen net iets beter liggen.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Probeer eens om zelf je kombucha te brouwen dit jaar. Een echte boost voor jouw gezondheid!
2.     Exploreer yin yoga om jouw gewrichten goed te stretchen en meer rust in je leven in te bouwen.
3.     Durf wat meer tijd in bed doorbrengen om ook fysiek te recupereren.

Steenbok

De eerste maanden van het jaar brengen jou heel veel energie om jouw gezondheid in jouw handen te pakken. Die nieuwjaarsresoluties mag je nu echt gaan waarmaken. Wil jij dus al lang terug naar de sportschool? Pak dan door van januari tot maart en je zal merken dat dit een nieuwe gewoonte geworden is. Het zal dan ook niet verbazen dat jij in 2023 een vliegende start kan nemen om jouw gezondheid te gaan boosten. 

Enkel op het einde van het jaar zou ik net iets voorzichtiger zijn. Tussen 13 december en 2 januari zou het wel eens kunnen voorvallen dat jij foutieve informatie ontvangt over jouw gezondheid. Probeer in deze periode zeker alle belangrijke resultaten en onderzoeken consequent na te kijken zodat je geen zaken over het hoofd ziet. En houd er dus rekening mee dat de boodschap wel eens wat vervormd zou kunnen zijn. 

Eigenlijk wordt 2023 voor jou een jaar om echt aan de slag te gaan met het herstellen van jouw gezondheidsroutines die de voorbije periode wat in het slop geraakt zijn. Denk dus eens goed na welke zaken jij al lang terug wil oppakken, neem daar 1 iets uit en ga dat ook implementeren. Door zo stapsgewijs op te bouwen wordt dit voor jou een super jaar naar jouw gezondheid toe.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Blaas oude gezonde gewoontes nieuw leven in.
2.     Schakel een coach in om jouw zelfvertrouwenproblemen aan te pakken.
3.     Houd een onderzoekende en nieuwsgierige houding aan om jezelf niet vast te rijden.

Waterman

Jouw psychische gezondheid vraagt dit jaar jouw aandacht. Het is alsof er plots een aantal onverwerkte, onderdrukte zaken tegelijk naar boven komen. Al deze kleine dingen kun je niet verder negeren lieve Waterman! Het is tijd om jouw mentale schrijfruimte op te ruimen. Het kan een goede gewoonte zijn voor jou om dit jaar te beginnen met de gewoonte van morning pages. Zo kan je die rondtollende gedachten ’s ochtends al stoppen waardoor je de rest van de dag jouw focus kan leggen op andere zaken.

Zeker de periode tussen 23 augustus en 15 september krijg je de kans om in het verleden te gaan graven. Welke lijken zitten daar nog in de kast die jou tegenhouden om jouw volle potentieel te leven? Het is tijd om al deze belemmerende overtuigingen voorgoed de deur te wijzen. 

Merk je dat jij deugd zou hebben van een regelmatige wandeling om jouw hoofd te legen? Of wil je gewoon een nieuwe meditatiehobby starten om die dagelijkse rust te ervaren? Dan is de periode tussen 25 maart en 20 mei hier ideaal voor. Je krijgt dan de kans om nieuwe gewoontes te installeren die bijdragen aan jouw rust en stabiliteit.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Begin met het schrijven van morning pages.
2.     Ga aan de slag met jouw belemmerende overtuigingen rond geld.
3.     Maak dagelijks ruimte om te ontprikkelen.
gezondheid door gezonde voeding in 2023

Vissen

Als jij al even sukkelt met overgewicht, kan dit wel eens jouw jaar worden om af te slanken. Je kunt veel meer discipline opbrengen dan gewoonlijk om je aan een gezonde levensstijl te houden. Zeker tussen 20 mei en 10 juli kun je een aantal nieuwe gewoontes starten die jouw gezondheid op de langere termijn ten goede zullen veranderen. 

Als jij al even sukkelt met vage klachten, is het eind augustus het ideale moment om even een gezondheidscheck in te plannen. Je krijgt de kans om helder te krijgen welke zaken er onder de oppervlakte spelen die jouw welbevinden ondermijnen. Je hoeft trouwens niet direct het ergste te vrezen. Een aanpassing in jouw dieet kan al voldoende zijn om het euvel op te lossen.

Het is voor jou dit jaar van groot belang om je te leren gronden. Zeker als jij je vaak stoot met je voeten, mag je hier serieus mee aan de slag. De vele prikkels die elke dag op je pad komen, kunnen jou uit balans brengen. Door regelmatig ruimte te maken om alleen te zijn en jouw zenuwstelsel tot rust te brengen, leg je een belangrijke basis voor jouw toekomst. Het jezelf leren afschermen is een topprioriteit die jouw gezondheid enorm kan ondersteunen.

3 Gezondheidstips voor 2023
1.     Durf jouw grenzen aangeven en nee zeggen.
2.     Tijd om jouw gezonde levensstijl op te starten.
3.     Leer jezelf afschermen van de energie van anderen.

Wil jij meer gezondheid ervaren volgens jouw blauwdruk?

Wat zou het voor jou betekenen als jij de echte oorzaak van jouw gezondheidskwaaltjes zou weten? Je zou in staat zijn om de klachten voor te zijn en de patronen te doorbreken. Stelsels die van nature zwakker zijn, zou je extra kunnen ondersteunen in periodes waarin dit nodig is. Zou dit geen gigantische sprong betekenen voor jouw gezondheid?

Jouw geboortehoroscoop herbergt deze informatie. In jouw gezondheidsprofiel neem ik je mee op reis in je eigen lichaam door middel van jouw geboortehoroscoop. Je ontdekt er handvaten om preventief jouw gezondheid te versterken zodat je geen nood hebt om ziek te worden. Wil jij ook graag meer gezondheid in je leven?

  • Detecteer de organen en stelsels die extra ondersteuning nodig hebben in jouw lichaam.
  • Krijg inzicht in de periodes waarin bepaalde klachten zich meer manifesteren en wat je hieraan kunt doen.
  • Ontdek of er bepaalde voedingsmiddelen niet goed matchen met jouw blauwdruk.
  • Achterhaal welke psychologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in chronische klachten.
  • Kom te weten welke levensstijl echt bij je past.
  • Ontdek hoe jij de gezonde versie van jezelf kan worden en blijven.

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.