Caroline/ juni 28, 2020/ Astrologie/ 0 reacties

Wauw, wat een maand was juni! Ben jij nu even benieuwd geworden wat juli 2020 ons brengt? Ik neem je alvast mee op een astrologische reis door deze boeiende maand. We gaan een maand tegemoet van voorbereiden, blokkades bekijken en omarmen om zo tot nieuwe inzichten en doorbraken te komen.

Juli 2020 begint met voorbereiden in stilte

Juli 2020 begint heel druk. We hebben op woensdag 1 juli maar liefst drie verbindingen op het programma staan. Mercurius maakt een verbinding met Uranus, maar ook de Zon maakt een verbinding met Uranus. Dit kan je briljante ideeën brengen. Op zoek naar nog wat geniale invallen? Verder hebben we ook de samenstand van Mercurius en de Zon die het tweede deel van de Mercurius retrograde inluidt. Waar het vorige stuk meer lag op het oplossen van losse eindjes, ligt dit deel meer in het voorbereiden van de komende 3 maanden. Er ligt een mooie kans voor het grijpen om jezelf te ontwikkelen als persoon. Als jij op dit moment blokkades ervaart, word je eigenlijk uitgenodigd om te gaan analyseren. Breng alles in kaart. Is jouw evaluatie met deze nieuwe informatie nog steeds correct? Ga na of alles voor nu klopt.

Saturnus bracht ons de afgelopen periode al een voorsmaakje van wat ons de komende 2,5 jaar te wachten staat. Vanaf donderdag 2 juli 2020 gaat hij nog even terug naar Steenbok om daar de laatste losse eindjes op te ruimen. Heb jij nog zaken laten liggen op het gebied van leiderschap en verantwoordelijkheid nemen? Dit is een uitgelezen kans om hier nog even een blik op te werpen. Ook je lange termijn doelen kun je nu nog eens evalueren. Is de lijn die je uitgezet hebt effectief hetgeen wat bij jou hoort? Saturnus vraagt ons om keuzes te maken op basis van wat jij nodig hebt. Hij vraagt je om jouw eigen weg te lopen.

Zondag 5 juli krijgen we de laatste eclips van deze eclipsperiode over ons heen. Het is een volle maan in Steenbok rond 7 uur ’s ochtends. Op zich associeer ik Steenbok niet met heftige emoties, maar een volle maan kan de gemoederen wel wat beroeren. Je kunt druk ervaren om de waarden van je eigen leven te ontdekken. Zeker als jij de laatste maanden erg in de overleef stand hebt gestaan. Je begint op dit moment diep vanbinnen te beseffen dat je het leven ook kan leven. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar als je stil gaat staan en luistert naar de boodschappen die je om je heen krijgt, dan kun je opmerken dat de weg jou duidelijk wordt. Er ligt een kans om tot diep zelfbewustzijn te komen.

juli 2020 tijd om licht te schijnen op jouw bergtop
Schijn licht op de doelen waar jij naartoe wilt

Kloppen mijn relaties nog?

Venus maakt een verbinding met Jupiter in de nacht van woensdag 8 juli. Dit kan je doen beseffen dat jij je wel wat eenzamer voelt dan je zou wensen. Gooi daar op de middag nog een verbinding tussen Mercurius en Mars op en er bestaat een reële kans dat jij woensdag even jouw cool verliest. Voel jij dat er woede opkomt? Ga dan aan de slag met een woederegulatietechniek die voor jou werkt. Bij mij werkt vaak om mij te focussen op mijn ademhaling en mij even uit de situatie te verwijderen. Vaak zie ik dan nadien wat helderder.

Donderdag 9 juli kan jou nieuwe onthullingen brengen met de verbinding tussen Venus en Pluto. Er kan sprake zijn van een grote aantrekkingskracht met jouw huidige partner. Als er problemen waren in de relatie, krijg je vandaag de kans om hier een nieuwe start in te maken. Zeker op het gebied van communicatie liggen hier mooie gelegenheden. Deze huidige relatiepatronen kunnen hier zeker een rol in spelen.

Soms is bewust stilstaan beter dan direct vooruitgaan

Op zondag 12 juli 2020 sluit Mercurius zijn retrograde af op de 6de graad van Kreeft. De komende dagen zal het leven geleidelijk aan terug versnellen. Toch kun je nu nog best kiezen voor matiging en beheersing van jouw energie. Ga nu niet direct terug gaan hollen, maar maak even de balans op van de afgelopen periode. Welke inzichten heeft het jouw gebracht?

Een tijdelijke inactie kan je nu meer brengen dan direct terug gaan ageren. Het zal je wel wat zelfdiscipline vragen om nog even bewust de pauzeknop in te duwen, maar het kan je heel veel moois opleveren. Zeker met de mooie verbinding tussen Zon en Neptunus die vanavond ook nog op de planning staat. Deze kan jou zelfs nog mooie spirituele en mystieke ervaringen brengen. Toch als je er de ruimte voor laat.

Wil je graag weten wat de kosmos voor jou in petto heeft de komende tijd? Boek dan nu jouw astrologisch consult. Een voorbereiding loopt net iets lekkerder als je weet waar je naartoe gaat.

Eenzaamheid en slachtoffergedrag omarmen en transformeren in juli 2020

We dienen ons te behoeden voor egotripperij op woensdag 15 juli. De verbinding tussen Zon en Pluto brengt een zekere machtshonger naar boven bij sommige mensen. Het is niet de juiste dag om jezelf naar voor te schuiven. Blijf heel dicht bij jezelf en jouw eigen ervaringen! Zaterdag 18 juli is er een verbinding tussen Venus en Saturnus die ervoor kan zorgen dat je moeite hebt met het uitdrukken van affectie. Je kunt nood voelen om vandaag wat tijd voor jezelf te hebben. Plan deze dan ook bewust in in jouw agenda.

Op maandag 20 juli zien we een nieuwe maan op de 29ste graad van Kreeft rond 19:30 uur. Het is een goed moment om nieuwe plannen te maken voor de komende maand. Het wordt tijd om de slachtofferrol achter je te laten. Je kunt er nu voor kiezen om jouw emotionele ketenen af te werpen waarin jij gevangen blijft. De kans om je leven in eigen handen te nemen ligt voor je. De grote vraag is of je deze aan neemt. Wat jij jouzelf vertelt, gaat ook jouw eigen realiteit gaan bepalen. Jij schrijft jouw verhaal nu, niet gisteren en niet morgen.

Doorbraken en nieuwe inspiratie

Dinsdag 21 juli hebben we een verbinding tussen Zon en Saturnus waardoor je vandaag wat moeite kunt hebben om jezelf uit te drukken. Probeer niet te vervallen in zelfmedelijden en omarm de stilte als je kan. Moest jij jouw knie stoten, dan is het goed om eens naar je verantwoordelijkheidszin te kijken. Vanaf woensdag 22 juli 2020 komt de Zon in Leeuw terecht. Het kan onze focus verleggen van de beperkingen die we gisteren ervaren hebben naar de mogelijkheden die we wel hebben. Het is tijd om jouw kracht in de verf te zetten en je talenten. Je mag naar buiten komen en je zichtbaar maken.

Op diezelfde woensdag 22 juli krijgen we nog een verbinding van Mercurius en Uranus. Hierdoor kun je interessante gedachten hebben die je mogelijke oplossingen brengen voor een probleem waar je mee loopt. Het kan ook een goed ogenblik zijn om zaken te repareren die het nodig hebben in huis. Je technisch inzicht kan wat hoger liggen dan je van jezelf gewoon bent.

Maandag 27 juli is best nog een drukke dag. We hebben een verbinding tussen Jupiter en Neptunus, tussen Venus en Neptunus en tussen Mercurius en Mars. Het kan je erg gevoelig maken voor indrukken. Je kunt deze avond een aantal inspirerende ideeën ontvangen. Alleen is het hierbij best om ze ergens op te schrijven om later een nieuwe blik op te werpen. Gebruik ze als inspiratie, niet als waarheid. Als je erg veel last hebt van een tollend hoofd vanavond, doe je er goed aan om even wat ontspanning in te schakelen. Schrijf je gedachten neer in een gedicht of neem even een lekkere douche om de spanning uit je lijf te laten stromen.

We zien op dinsdag 28 juli een verbinding tussen Zon en Neptunus wat je heel veel ideeën kan brengen. Jammer genoeg zijn deze ideeën niet echt toepasbaar. Wees voorzichtig met vluchtgedrag, want dat is voor vandaag een straatje zonder eind. Zie vandaag als een dag om je geest en blikveld te verruimen zonder dat je er op dient te handelen.

Zie een wolk niet als een doembeeld, maar als een teken op jouw weg

Geniet van schoonheid en fijne kunsten

Donderdag 30 juli maakt Mercurius een verbinding met zowel Jupiter als Neptunus. Het geeft een zekere mate van brede, wollige gedachten. Je kunt erg gevoelig zijn voor de diepere laag vandaag. Het fijnste is om die gedachten neer te schrijven in een inspiratieboekje of een bullet journal. Als jij intuïtief schrijven een fijne hobby vindt, dan kun je hier vandaag erg je voordeel mee doen. Breng de inspiratie in de vorm met woorden of met kunst.

Vrijdag 31 juli vindt er een verbinding plaats tussen Zon en Venus waardoor je geneigd kan zijn om vandaag voor de luie oplossing te kiezen. Het leven hoeft niet altijd moeilijk te lopen. Geniet van de schoonheid waardoor je wordt omringd en haal vanavond misschien eens iets af in plaats van achter het fornuis te staan. Ontspanning mag echt deel zijn van het leven!

Merk jij dat jij wat van je melk bent door de gebeurtenissen van de laatste maanden? Als jij jouw kompas wilt helder stellen met behulp van de astrologie, kan een astrologisch consult jou helpen. Boek nu om het noorden terug te vinden. 😉

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.