Caroline/ juni 27, 2022/ Astrologie/ 0 comments

De maand juli 2022 start met een verbinding tussen Zon en Saturnus die je even terug met de voetjes op de grond kan zetten op vrijdag 1 juli. Er kunnen wat onverwachte problemen opduiken. Deze duiken natuurlijk niet zomaar op. Eigenlijk zijn het zaken die je over het hoofd hebt gezien, die nu de kans krijgen om opgelost te worden. Zo vermijd je dat je over een aantal weken een zware rekening gepresenteerd krijgt. Zie vandaag dus problemen als kansen om dingen recht te gaan zetten.

Krachtige actie gebruik je met precisie begin juli 2022

Het wordt best druk op zaterdag 2 juli. Mars maakt een verbinding met Pluto die je de mogelijkheid geeft om krachtige actie te ondernemen waar dit gevraagd wordt. Dit kun je op een erg methodische manier doordat Mercurius een verbinding maakt met Saturnus. De kunst zal er vandaag uit bestaan om die methodiek te connecteren met jouw intuïtie gezien Mercurius ook een verbinding maakt met Neptunus. Door je mentale energie gestructureerd te richten, kun jij mooie verwezenlijkingen neerzetten vandaag.

Wanneer Venus een verbinding maakt met Pluto op zondag 3 juli zou het best eens kunnen dat jij belangrijk nieuws te horen krijgt. Dit nieuws helpt je om de juiste keuzes te maken in een netelige kwestie. Don’t shoot the messenger! En bekijk het nieuws vooral als een mooi geschenk om jouw leven te sturen in de richting waar jij profijt van hebt.

Tijd om te gaan wortelen

Vanaf dinsdag 5 juli 2022 gaat Mars in Stier lopen. Je zal merken dat jouw energie wat gaat vertragen. Het gaat nu even niet meer om nieuwe zaken opzetten, maar om de zaken die je tot nog toe zaaide echt te laten wortelen. Dit wordt nog versterkt door de overgang van Mercurius naar Kreeft. De komende weken krijg je de uitnodiging om echt wortel te schieten en je anker uit te gooien. De verbinding tussen Mercurius en Jupiter geeft je een best wel actieve geest waarmee je veel nieuwe inzichten nog kunt opdoen. Ga vooral nadenken hoe jij de experimenten die jij de voorbije periode opstartte nu echt kunt verzilveren en gronden. 

Maak tijd voor jezelf en ontspanning

Woensdag 6 juli kan sociaal een lastige dag zijn. Venus maakt een verbinding met Mars wat ervoor kan zorgen dat je in een ruziemodus terecht komt. Je hebt de neiging om erg fel te reageren op vermeende grensoverschrijdingen. Doordat Mercurius een verbinding maakt met Uranus, zou het best wel eens kunnen dat jij te weinig nadenkt over wat je zegt en zo ongewild bruggen opblaast. Wees dus voorzichtig in je sociale contacten vandaag en probeer je kalmte te bewaren. Ga vooral even een luchtje scheppen als je je zelfbeheersing dreigt te verliezen.

Mercurius maakt op zaterdag 9 juli een verbinding met Jupiter en met Saturnus. Dit kan een dubbel gevoel geven. Langs de ene kant merk je dat je moeite hebt om je gedachten te focussen, langs de andere kant ben je erg rigide en hard naar jezelf. Je kan beter even je planning loslaten vandaag en tijd maken om voor je zenuwstelsel te zorgen. Dat gaat je meer opbrengen dan jezelf te forceren.

Soms moet het maar een vonkje zijn om een vuurtje aan te steken

Op zondag 10 juli maakt de Zon een verbinding met Uranus die je zowaar geniale invallen kan geven. Originaliteit ligt zomaar voor het grijpen en je hebt een ruime blik met aandacht voor ongewone oplossingen. Je zou zomaar een oplossing kunnen bedenken voor een probleem waar je al even mee rondloopt die verband houdt met je levensomstandigheden of je huis.

Het kan woensdag 13 juli 2022 interessant zijn om heel bewust om te gaan met de sociale contacten die je hebt. Omring je met de juiste mensen die je naar een hoger niveau tillen met de verbinding tussen Venus en Saturnus. 

Daarnaast valt de volle maan op deze dag op de 22ste graad van Waterman. Het is een volle maan waar je kan afgerekend worden op het misbruiken van macht. Als jij tot nog toe anderen in je omgeving overheerst hebt, zou je hier vandaag wel eens een prijs voor kunnen betalen. Maar ook als jij jezelf in 20.000 bochten hebt gewrongen om toch maar geaccepteerd te worden en niet te worden afgewezen, kun je het vandaag knap lastig hebben. Het is tijd om je masker af te gooien en vanuit de verbinding met je eigen principes terug contacten met anderen aan te gaan. Authenticiteit is hetgeen je nu toe wordt uitgenodigd.

Wees bedacht voor roekeloosheid midden juli 2022

Donderdag 14 juli brengt ons een verbinding tussen Mercurius en Uranus die je een onrustige, snelle geest kan brengen. Je hebt nood om na te denken over manieren om meer onafhankelijkheid te ervaren. De verbinding tussen Venus en Neptunus kan het je hier wel wat lastig in maken. Niet alle ideeën die je vandaag krijgt, zijn realistisch. Er kan zelfs sprake zijn van een zekere mate van illusies en zandkastelen. Je kan beter vluchten in een goede film en niet te veel belangrijke beslissingen nemen.

Op zaterdag 16 juli 2022 zien we een samenstand van Zon en Mercurius op de 25ste graad van Kreeft. Dit kan een soort roekeloze energie geven waarbij je voelt dat je nu moet handelen. Je schiet vurig af op hetgeen jou aan de horizon wenkt. Discipline is hier het sleutelwoord. Door voorzichtigheid en geduld aan de dag te leggen, ga je het meest bereiken. Het is belangrijk om te wachten op een uitnodiging om te spreken en je kennis te delen. Als je hierop kunt wachten, ga je ontdekken dat mensen hier echt op zitten te wachten.

Vind antwoorden waar je ze niet verwacht

De verbinding tussen Mercurius en Neptunus op zondag 17 juli toont de mogelijkheid om een aantal hogere inzichten over te dragen op je dagdagelijkse realiteit. Je kunt zomaar fijne inzichten krijgen alsof je een cadeautje op je pad krijgt. Je begrijpt subtiliteiten beter dan anders en kunt met een ruim zicht plannen maken voor je toekomst. Niet alles ga je in logica kunnen vatten, maar als je goed invoelt, kan je hele mooie levensveranderende ideeën aantrekken vandaag.

Maandag 18 juli brengt ons een verbinding tussen Zon en Neptunus die je een heel sterke verbeeldingskracht brengt. Slaap zal nu alvast geen probleem voor je vormen. De kwaliteit van je slaap is vast prima. Toch kun je erg veel spanning ervaren vandaag door de verbinding tussen Mercurius en Pluto. Er kunnen woorden vallen die jou heel erg raken en uit je lood slaan. Gebruik in dit geval die verbeeldingskracht om de energie om te buigen door bijvoorbeeld een goede meditatiesessie te doen.

Bouwen aan een fijne thuis in de wereld

Vanaf maandag 18 juli gaat Venus ook in Kreeft lopen waardoor we ons nu beter kunnen gaan verbinden met onze thuis in onszelf of in de wereld. Je zou wel eens een aantal ideeën kunnen hebben om verbouwingen in je huis te doen en daar de nodige stappen in zetten de komende weken. Of je gaat aan de slag met een therapeut om je meer thuis te voelen op deze wereld. Innerlijk kindwerk is hier bijvoorbeeld een erg mooie methode voor.

Dinsdag 19 juli 2022 verhuist Mercurius naar Leeuw voor de komende weken. Je merkt dat je conversaties met anderen iets vrolijker en luchtiger worden. Een zeker speelsheid kan vast opgemerkt worden. Soms merk je echter ook op dat mensen graag een extra schepje bovenop het verhaal doen in deze periode. Neem alles met een extra korreltje zout en geniet vooral van de humorrijke connecties die nu voor het rapen liggen.

Ga op zoek naar die connectie met jezelf

Woensdag 20 juli wordt een eerder onrustige dag. De Zon in verbinding met Pluto geeft de mogelijkheid om wat akkefietjes te ervaren met mensen (of misschien jijzelf) die zich iets groter voordoen dan ze zijn. Dit kan zelfs tot op het onbeschofte af zijn. Door de verbinding tussen Mars en Neptunus kan dit resulteren in een vlucht voor je. Je wil even helemaal weg van de wereld. Weg van de hardheid. De verbinding tussen Venus en Uranus gooit hier nog een schepje bovenop. Als jij je anders voelt dan de rest, is vandaag een dag om even goed voor jezelf te zorgen. Plan wat extra zelfzorg in en neem wat tijd voor jezelf. Connecties met anderen brengen je toch niet wat je wil.

Jupiter maakt een verbinding met Saturnus op donderdag 21 juli die je onverwachte beloningen kan brengen voor hard en zwaar werk die je de voorbije tijd op je schouders hebt genomen. Eigenlijk is het een beetje boontje komt om zijn loontje. Heb jij de voorbije periode je verantwoordelijkheden niet opgenomen? Dan zou je hier vandaag best wel eens de rekening voor gepresenteerd kunnen krijgen. Je krijgt de kans om zaken naar de toekomst aan te passen en jouw gekozen weg aan te passen. Een belangrijke dag om even stil te staan bij je traject en waar jij naartoe aan het gaan bent.

Echt gaan ontvangen vanuit speelsheid eind juli 2022

Vanaf vrijdag 22 juli 2022 komt de Zon in Leeuw waardoor we nog meer zin ervaren om te spelen en vrolijk te zijn. Even alle zorgen aan de kant gooien en gewoon plezier maken, lijkt de leuze de komende maand. Door gul te geven aan anderen, kun je ook echt gaan ontvangen. Alle relaties gaan in beide richtingen. Zorg ervoor dat jij ook jouw deel niet vergeet!

Mercurius maakt een verbinding met Jupiter op zaterdag 23 juli. Dit brengt je de mogelijkheid om heel veel praat- of schrijfwerk te verrichten. Als je contact zoekt met anderen zal dit vast een erg vrolijke noot zijn. Het lijkt mij een ideale dag om lekker te gaan socializen en onder de mensen te komen.

Rustdagen zijn ook belangrijk om terug in contact met jezelf te komen

Zondag 24 juli daarentegen maakt Mercurius een verbinding met Neptunus wat kan leiden tot een te grote verbeelding. Je liegt jezelf voor en gelooft vandaag voor 1 dag iets te veel in sprookjes. Het is daarentegen een goede dag om inspiratie op te doen of te mediteren. Belangrijke beslissingen waar rationeel over nagedacht moet worden stel je beter even uit als het kan.

Je kunt ontdekken dat je op maandag 25 juli liefst niet te veel met mensen in contact komt. Venus maakt een verbinding met Saturnus waardoor je het lastig vindt om uit te drukken wat je nu echt wil. Als je toch contact zoekt met anderen, kom je tot de ontdekking dat je vooral nog extra problemen op jouw schouders krijgt. Zeker omdat Venus nog eens een verbinding maakt met Jupiter kun je toch het gezelschap met anderen willen opzoeken. Je wil het gevoel van eenzaamheid wegdrukken door contacten aan te gaan waar eenzaamheid enkel kan verdwijnen als je de verbinding met jezelf herstelt. Dat is dan ook de uitnodiging vandaag.

Dinsdag 26 juli maakt Mercurius een verbinding met Mars die een gevaar voor overspanning, breakdowns, irritatie en woede in zich draagt. Houd dus goed je eigen grenzen in de gaten en druk tijdig op die pauzeknop. Zie je dat iemand uit je buurt momenteel op de toppen van zijn tenen loopt? Probeer die dan gewoon even uit de weg te gaan zodat de boel niet hoeft te ontploffen. Gevoelige gesprekken kunnen beter wachten tot morgen.

Neem het stuur in handen voor die nodige koerswijziging

De nieuwe maan op donderdag 28 juli 2022 op de 5de graad van Leeuw heeft ook nog een gouden Jupiterrandje. Jupiter gaat immers retrograde lopen op de 9de graad van Ram. Deze nieuwe maan nodigt je uit om de leiding over je leven in jouw handen te nemen. Door actief aan het roer te gaan staan, kun je veel bereiken. Maar als jij beslist om stuurloos te blijven ronddobberen verwaarloos je vele kansen, die je dan misschien op slinkse wijze wil tenietdoen. Dit kan het begin zijn van de afgrond. Je wil immers door anderen bewonderd worden en graag gezien worden. Alleen zal je dit niet bereiken door af te wachten. 

Het zou best kunnen dat de koerswijziging die je dient uit te voeren best wel pittig is. Het zal dan ook belangrijk zijn om dit goed te communiceren met je omgeving. Zo kunnen zij mee aan hetzelfde zeil gaan trekken. Mercurius maakt een verbinding met Uranus die je waarschuwt voor te bruuske stappen zonder communicatie. Dit zou je wel eens connecties kunnen kosten. Het is een dunne balans om die revolutionaire ideeën te omarmen die jouw koers helpen wijzigen naar iets beter zonder anderen van je af te duwen. Diplomatisch handelen zal een must zijn om de cadeaus van deze nieuwe maan te kunnen ontvangen.

Moet juist niets

Op zondag 31 juli 2022 hebben we nog een twee verbindingen met Mercurius. Eentje met Saturnus en eentje met Jupiter. Het kan best een pittige dag zijn waarbij je te hard probeert je in bochten te wringen om je planning niet te wijzigen. Het lijkt alsof alles je iets meer tijd kost en er steeds oponthoud ontstaat. Je inschattingsvermogen is wat minder dan anders. Het is dan ook een dag om vooral even niet te werken en je ontspanning te nemen. Er zijn nog genoeg dagen waarop je moet presteren. Vandaag is even “moet juist niets”-dag.

Wil je graag ontdekken wat het komende jaar voor jou in petto heeft? Dan kun je nu jouw astrologische gidsingsessie boeken om dit te ontdekken.

Benieuwd waar jij naartoe gaat?

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom!

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.