Caroline/ mei 29, 2020/ Astrologie/ 0 comments

Juni 2020 brengt je de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken over de balans tussen werk en ontspanning in je leven. Het is tijd om oude gewoontes en patronen los te laten. Zo maak je ruimte voor nieuwe plannen en dromen. Verandering start in het nu! Wat neem jij jou voor in juni 2020

Ruimte voor emoties in juni 2020

De eerste maandag, 1 juni 2020, staat in het teken van een verbinding tussen Zon en Jupiter. Het kan je die dag een positief gevoel geven waarop de zaken lopen zoals je wilt dat ze lopen. Geniet gerust van de positieve zaken die vandaag op je pad komen, maar wees toch voorzichtig. Vertrouw niet blind op geluk. Zorg dat wat je onderneemt en waar je ja op zegt past bij je lange termijn plannen.

Op woensdag 3 juni is er een verbinding tussen Venus en Mars op het programma. Dit kan heel sterke gevoelens met zich meebrengen waar jij dan ook naar kunt handelen. Gebruik de samenstand van Zon en Venus om deze gevoelens om te buigen in kunst en subtiele schoonheid. Je kunt een diepe nood voelen voor verandering. Wees je echter bedacht dat er vandaag ook de andere pool aanwezig is. Woede, boosheid en agressie kunnen ook naar boven komen. Gebruik mildheid naar jezelf en je omgeving en zoek een rustig plekje om te kalmeren als deze emoties de bovenhand dreigen te nemen.

De Volle Maan in Boogschutter vindt plaats op vrijdag 5 juni om 21:13. Het is de eerste eclips op de as van Boogschutter-Tweelingen die ons de komende jaren vergezelt. Het is een maan die je vraagt om actief de pauzeknop in te drukken. Maak ruimte in je agenda om stil te staan. Zowel bij je leven als je doelen. Door vandaag ruimte te maken voor introspectie leg je de fundamenten voor de toekomst. Wat ging er goed de voorbije periode? Welke zaken wil je bewaren? Wat moet veranderen? Gebruik de energie van Mercurius en Uranus om oplossingen te vinden voor de zaken die je wilt veranderen. Je geest kan vandaag erg onrustig aanvoelen. Gebruik die energie om te brainstormen in de witruimte die je maakt. Een goede dag dus om je geest te verruimen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Overstijg de grenzen van je huidige beperkingen.

Op zoek naar een leidraad voor jouw toekomstkeuzes? Ontdek het zielenpadrapport als gids.

Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast

Zaterdag 6 juni is best druk aan de hemel. We zien een verbinding tussen Mars en Saturnus die ons vraagt om geduldig zaken uit te werken waar we aan gestart zijn. Zelfs als dat met de nodige moeilijkheden gepaard gaat. Wees voorzichtig vandaag dat je geen ongelukken tegenkomt, want ook de verbindingen tussen Zon-Saturnus en Zon-Mars hebben een gevoeligheid voor ongelukjes. Je kunt je vandaag niet zo in je haak voelen. Neem je voor om vandaag ruimte te maken om aan je eigen lichaam te denken. Richt je badkamer in als een spa en plan een dagje met activiteiten die je rust bezorgen. Werk aan persoonlijke groei en zaken die jou op langere termijn vooruit helpen in het leven. Zie beperkingen vandaag als een teken dat je tijd met jezelf moet doorbrengen.

Stel jouw financiële doelen op in juni 2020

Waar zaterdag wat lastig kon lopen, heeft zondag 7 juni een heel andere energie. De verbinding tussen Venus en Jupiter brengt een heel hartelijke en optimistische energie. Plan vandaag tijd in om af te spreken met mensen die jou een goed gevoel geven. Al is het maar even via de telefoon. Je kunt de nood voelen om je te verbinden met anderen. Voor sommigen zal vandaag ook een mooie financiële meevaller brengen.

Woensdag 10 juni hebben we een verbinding tussen Venus en Pluto. Een goede dag om bezig te zijn met je financiële doelen en jouw waardegevoel. Problemen met geld? Geld is energie. Venus regeert over onze relaties, maar ook over ons geld. Zit het momenteel goed met jouw liefdesleven? Laat jij voldoende liefde en genegenheid toe van anderen? Vaak zitten onder geldblokkades ook blokkades op het gebied van genegenheid. Vandaag heb je de kans om deze in kaart te brengen en daar transformaties in te brengen.

juni 2020 een kruising in jouw leven
Je krijgt de mogelijkheid om een nieuwe weg in te slaan deze maand.

Tijd voor ontspanning en aanwezig zijn

Een verbinding tussen Zon en Neptunus zorgt dat donderdag 11 juni 2020 een dag is waarop je best niet te veel concrete resultaten verwacht. Gebruik je fantasie en kunst in je werk? Vandaag is de ideale dag om daarmee bezig te zijn. Maak wat ruimte voor een streepje muziek en een leuke film of boek om in weg te dromen. De balans tussen ontspanning en werk helt vandaag sowieso over richting ontspanning. 

In het weekend hebben we een samenstand van Mars en Neptunus op zaterdag 13 juni op de 21ste graad van Vissen. Het brengt je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met jouw idealen en verlangens. De zekerheid die je nodig hebt ligt in jezelf. Je moet alleen maar zijn en luisteren. Zowel naar jezelf als naar de ander. Sta open vandaag zonder oordeel. Gebruik je sociale luistervaardigheden en kijk welke zaadjes jij plant door gewoon aanwezig te zijn. Verbind je met anderen en met jouw eigen emotionele dieptes. Je kunt hier eventueel een meditatie voor gebruiken als dat iets is wat jou helpt. Als jij geen idee hebt van jouw levenspad, dan kun je ook een zielenpadrapport aankopen hiervoor.

Oude patronen en emoties doorbreken

Zondag 14 juni staat in het teken van Zon en Uranus waardoor je die dag wel wat onverwachte gebeurtenissen kunt verwachten. Het leven kan een plotse wending nemen die je niet volledig verwacht had. Originaliteit en nieuwe mogelijkheden liggen voor het grijpen. Breek uit je oude routines en ga op pad vandaag!

Vanaf donderdag 18 juni gaat Mercurius retrograde lopen in Kreeft. Mercurius start zijn retrograde op de 15 de graad van Kreeft en blijft retrograde tot 12 juli. Bij Mercurius retrograde ontstaan wel eens wat misverstanden. Gezien deze retrograde in Kreeft loopt, moet je oppassen met misverstanden met je familie en dichte vrienden. Weeg je woorden af en kijk goed na of de ander de zaken begrepen heeft op de manier dat jij het bedoelde. Voel je bij jezelf emoties opkomen door iets wat jou gezegd wordt? Kalmeer dan eerst en ga kalm het gesprek aan met degene die jou kwetste. De kans is heel groot dat het een misverstand betreft. Familiale problemen uit het verleden kunnen nu ook terug aan de oppervlakte komen. Het is een moment om zaken op te lossen en op te kuisen zodat jij na deze periode terug vooruit kan met vernieuwde energie.

ontspannen in de natuur
Ontspannen kan in vele vormenok samen met belangrijke personen of dieren.

Energie voor nieuwe plannen

Vrijdag 19 juni maakt Mars zowel een verbinding met Pluto als met Uranus. Dit kan een vreemde energie met zich meebrengen. Je kunt ongeduldig en nerveus zijn. Misschien kan je in de nacht de slaap moeilijk vatten doordat er vanalles door je hoofd spookt. Er ligt veel energie voor handen om zaken te doen. Enorme krachtinspanningen lijken plots erg haalbaar. Soms is er ook sprake van een zekere mate van crisis die een nieuwe start initieert. 

Vanaf zaterdag 20 juni komt de Zon in Kreeft waardoor je focus iets meer op je familie en gezin kan komen te liggen de komende periode. Misschien zie je nu nog een heleboel zaken die jij wil veranderen in je omgeving en huis om het meer tot een thuis te maken. De verbinding tussen Mars en Jupiter legt daar vandaag nog een mooi laagje geluk, plezier en fun op. Een echte fijne dag waarin jij positieve herinneringen kunt maken.

De Nieuwe Maan in Kreeft (en eclips) vindt plaats op zondag 21 juni om 8:42 op de 1ste graad. De veranderingen en plannen om meer genegenheid in je leven binnen te brengen kunnen nu concreet vorm krijgen en gezaaid worden. Het is een moment om na te gaan waar jij afhankelijk bent van anderen en je hier eigenlijk niet goed bij voelt. Je kunt nu bepalen om hier afstand van te nemen. Jij bepaalt zelf hoe jouw nest eruit ziet samen met degenen die jij dagelijks in jouw omgeving wilt hebben. 

Bewustzijn leidt tot de juiste acties

Neptunus staat op 23 juni erg prominent aan de hemel aangezien hij zich retrograde keert op de 21ste graad van Vissen. Actief luisteren is vandaag een vaardigheid die jou een hele dienst kan bewijzen. Luister naar anderen en stel vragen. Je boodschap zal pas aankomen bij de ander als die er klaar voor is. Door te luisteren weet je waar de ander staat en wat je nu al kunt delen van inzichten. Als jij de gewoonte hebt om te mediteren voor inzichten vanuit je Hoger Zelf dan is vandaag hier een geschikte dag voor.

Op donderdag 25 juni sluit Venus haar retrograde af. Ze gaat terug recht gaan lopen op de 6de graad van Tweelingen. Het is het ogenblik om de balans op te maken. Welke inzichten kreeg jij de voorbije periode? Welke wijsheid ontdekte je? Erkenning en bewustzijn kan nu leiden tot de juiste acties. Je weet gewoon welke zaken jij dient te zeggen of doen om de zaken die de voorbije tijd aan de oppervlakte kwamen aan te pakken.

Vanaf zondag 28 juni komt Mars in Ram terecht. Je kunt merken dat er vanaf nu een andere energie in je acties zit. De voorbije periode was het soms moeilijk om zaken concreet te starten. Je was vooral bezig in je gedachten en in stilte. Het ging de voorbije periode erg om jouw spirituele ontwikkeling. Nu heb je de mogelijkheid om nieuwe plannen ook te initiëren. Deze zondag maakt Mars al direct een verbinding met Saturnus. Je kunt nu echt voorzichtig en geduldig plannen maken en keuzes maken van je prioriteiten. Welke initiatieven ga je nu eerst uitvoeren?

Leef jij jouw leven?

De laatste belangrijke verbinding deze maand is Jupiter met Pluto op dinsdag 30 juni 2020. Deze mooie verbinding brengt je de mogelijkheid tot een transformerende genezingscrisis met vele nieuwe mogelijkheden. De voorwaarde is hier dat jij je verbindt vanuit jouw kern. Erken en accepteer jezelf op alle niveaus en omarm wat jou uniek maakt. Alles wat echt is wordt nu versterkt. Leef jij een leven die niet het jouwe is? Dan is het nu tijd om het los te laten!

Heb je geen idee of je nu het leven leidt die bij jou hoort? Bestel een zielenpadrapport en ontdek waar jouw levenspad ligt.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.