Caroline/ mei 30, 2021/ Astrologie/ 0 comments

De maand juni 2021 start met een klein conflict in een dichte relatie. Je hebt het moeilijk om jezelf uit te drukken met de verbinding tussen Venus en Saturnus. Door de verbinding van Zon en Pluto kan het zelfs zijn dat jij of de ander geneigd is om wat onbeschoft uit de hoek te komen. Contacten lopen in elk geval niet zo soepel deze dinsdag 1 juni 2021. Je kunt je beter focussen op een sportieve avond waarin je aan je eigen lichaam en gezondheid werkt. Een date avond zou ik nu zeker niet in plannen. Daar komen mooiere gelegenheden voor wanneer Venus in Kreeft gaat lopen vanaf woensdag 2 juni.

Tijd voor nieuwe connecties begin juni 2021

Donderdag 3 juni zien we een verbinding tussen Zon en Saturnus die je de mogelijkheid kan brengen om zaken op te starten die je op de langere termijn vruchten kunnen brengen. Je kunt dit eventueel letterlijk nemen door een plantje te zaaien, maar gezien de verbinding in lucht gebeurt, denk ik dat donderdag een ideale dag is om connecties te leggen met anderen die jou kunnen helpen om jouw doel te bereiken.

De verbinding tussen Venus en Jupiter op vrijdag 4 juni is ideaal om lekker sociaal te wezen. Contacten gaan vlot en gemakkelijk. Het stroomt gewoon. Ook geld kan stromen vandaag, in beide richtingen weliswaar. Hou je ogen open voor financiële kansen en meevallers.

De nood voor krachtige beslissingen en een einde aan excuses

Zaterdag 5 juni brengt ons zowel een verbinding tussen Mercurius en Neptunus, als een verbinding tussen Mars en Pluto. Dit is een ideale dag om een krachtige actie te nemen die ontstaat vanuit jouw intuïtie om een bepaalde toestand tot een voor jou goed einde te laten komen. Als jij jouw intuïtie volgt, dan is dit meestal niet logisch te beredeneren. Toch zal je merken dat keuzes die je vanuit deze plaats maakt jou, zeker vandaag, vooruit kunnen helpen.

De nieuwe maan van donderdag 10 juni 2021 op de 20ste graad van Tweelingen belooft een boeiend fenomeen te worden. Het is een eerder gevaarlijke graad waarbij escapisme een zeer reële piste lijkt. Zeker met de heerser van de nieuwe maan, Mercurius, retrograde. Het kan lijken dat je op een kruispunt bent gekomen in je leven. Beide wegen lijken ook zo tegengesteld te zijn en toch mag jij kiezen om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Stop met het maken van excuses en het zoeken naar achterliggende motieven van anderen. Verspil je tijd hier niet meer aan! Het is tijd om de verantwoordelijkheid terug in jouw eigen handen te nemen vanaf nu. Een mooie intentie voor de energie van de nieuwe maan.

Op vrijdag 11 juni zitten we midden in de retrograde van Mercurius als deze een samenstand heeft met de Zon op de 21de graad van Tweelingen. Dit is een graad die wel wat gevoeligheid aangeeft als iemand op haar verantwoordelijkheden wordt gewezen. Zeker als er sprake was van een gebrek aan planning waardoor zaken in het honderd gelopen zijn. Het is interessanter om vandaag geen evaluaties in te plannen van zaken in je leven en eerder te genieten van subtielere zaken. Ga lekker zingen. Wandel met plezier een extra rondje in het bos. Of geniet gewoon van het beluisteren van wat muziek. Hou het vooral luchtig en laat de serieuze zaken voor een ander ogenblik liggen. Vanaf vrijdag 11 juni gaat Mars ook in Leeuw lopen. We krijgen ook meer zin om leuke dingen te doen en ons bezig te houden met creatieve zelfexpressie.

Stop af en toe even met hollen en geniet ervan om even te rusten deze maand.

Durf midden juni 2021 eens out of de box denken om spanning los te laten

Zondag 13 juni brengt een verbinding tussen Venus en Uranus die je het idee kan geven om eens iets anders dan anders te doen. Misschien vind je het wel fijn om even wat met meubelen te schuiven om de inrichting in huis aan te passen. Of heb je gewoon zin om eens lekker te genieten in bed met je partner door even een andere lade aan bedtechnieken boven te halen. Onthoud vooral om vandaag even weg te breken van de sleur.

De verbinding tussen Zon en Neptunus op maandag 14 juni zorgt ervoor dat je vandaag best geen grote en belangrijke plannen op je agenda hebt staan. Het is erg moeilijk om vooruitgang te maken en je concentratie te behouden. Even lekker wegduiken in een goede roman of een film is veel aantrekkelijker. Je kunt wel erg veel ideeën hebben vandaag, dus een brainstorm kan nuttig bestede tijd zijn. Alleen waak je er dan best over dat de concrete plannen op een latere datum worden beslist.

Een erg onrustige energie kan je spanning geven

Dinsdag 15 juni brengt ons terug een verbinding tussen Saturnus en Uranus. Deze verbinding kleurt 2021. Het geeft een vreemde tegenstrijdigheid van vrijheid en beperkingen. Je kunt het gevoel hebben dat je vandaag vaak dient te stoppen en herstarten en dit kan danig op je zenuwen werken. Houd het hoofd koel en zonder je af als het even te veel wordt. Soms kan een simpele ademhalingsoefening je al wat terug in het hier en nu brengen.

We zien woensdag 16 juni een verbinding tussen Mercurius en Mars die ons hoofd erg actief kan maken. Gronding is vandaag erg belangrijk. Let op je spanningsniveau, want overspanning kan wel eens op de loer liggen. De energie van de verbinding tussen Venus en Jupiter die eveneens vandaag plaatsvindt, kan je uitnodigen om te genieten van het leven. Je bent op zoek naar een balans tussen spanning en ontspanning vandaag. Door goed geaard te zijn, heb je de mogelijkheid om alles beter te overzien en het evenwicht te vinden.

De Zon maakt op zaterdag 19 juni een verbinding met Saturnus en Uranus. Dit betekent dat je het gevoel kunt hebben om vast te zitten in een kooitje waar je maar al te graag uit wilt breken. Je snakt naar meer vrijheid en kunt hier plotse beslissingen door nemen die je leven een heel andere wending geven. Gebruik de energie van Saturnus om helder te krijgen waar jij nood aan hebt zodat je een plan kunt opstellen.

Tijd voor wat meer kleine gelukjes

Op zondag 20 juni zien we Jupiter omkeren op de 3de graad van Vissen. Hierdoor is Jupiter vandaag erg sterk aanwezig qua energie. Het geeft je de mogelijkheid om mentaliteitswijzigingen door te voeren waardoor je meer overvloed kunt aantrekken. Als jij de nood voelt om je alleen terug te trekken, dan moet je dat vooral volgen zonder jezelf te verantwoorden. Er is een mogelijkheid om toegang te krijgen tot creativiteit als je er ruimte voor kunt maken.

Vanaf maandag 21 juni komt de Zon in kreeft waardoor we meer geluk kunnen ervaren in ons huis en onze inner circle. De combinatie met de verbinding tussen Venus en Neptunus geeft je de mogelijkheid om even echt te genieten van schoonheid, kunst en muziek. Het is een erg zachte energie waarin je fijn kunt cocoonen in je eigen stekje.

Geduld is een schone deugd

Vanaf woensdag 23 juni 2021 gaat Mercurius eindelijk weer recht gaan lopen. Dit op de 17de graad van Tweelingen. De komende periode zou de stilstand in beweging moeten komen. Je krijgt binnenkort het gevoel dat zaken terug vaart kunnen nemen. Toch is de 17de graad een graad die ook wat gevaar in zich heeft. Wees vandaag voorzichtig voor kleine of grote ongelukken en blijf nog even van gevaarlijke machines af als het even kan. Je kunt je best wat rusteloos voelen en zin hebben in verandering. Weet dat de zaken pas deblokkeren als de tijd er rijp voor is. Forceren kan enkel meer vertragingen met zich mee brengen. 

Er zouden zich op woensdag 23 juni wel nieuwe kansen kunnen aanbieden met de verbinding tussen Zon en Jupiter. Zolang je de kansen de tijd geeft om te rijpen en te bloeien, is hier niets aan de hand. Het gaat nu vooral om zaadjes planten met enthousiasme voor de toekomst.

juni 2021 tijd om even tot jezelf te komen
Innerlijk of uiterlijk reizen is soms een manier om terug in connectie te komen met jezelf.

Tijd om terug met jezelf te verbinden

Donderdag 24 juni 2021 is het erg druk aan de hemel. De volle maan vindt plaats op de 4de graad van steenbok. Het is een mooie graad die je de mogelijkheid schenkt om jezelf ten volle te accepteren zoals jij bent. Je mag jezelf bestaansrecht toekennen als dit iets is wat jij gemist hebt in je leven. De enige waar jij verantwoording aan verschuldigd bent, is jezelf. Als jij graag wilt groeien als spiritueel wezen, is deze volle maan een uitgelezen kans om een volle maanmeditatie op te doen. Het is een mooi moment om je in te wijden in oude kennis.

Verder hebben we op diezelfde dag nog de verbinding tussen Venus en Pluto die ons de kans geeft om toch bepaalde onthullingen te ervaren. De verbinding tussen Mars en Neptunus brengt ons eerder een optie tot vluchtgedrag en chaos. Interessanter is het om je vandaag echt in te zetten voor idealistische doelen waar jij in gelooft. 

Vrijdag 25 juni wordt gekenmerkt door het retrograde gaan lopen van Neptunus. Neptunus staat nu echt stil op de 24stegraad van Vissen. Het kan een soort van crisis aan het licht brengen. Misschien vallen er wel belangrijke zaken weg in jouw leven, waardoor jij wat van slag geraakt. Weet dat afbraak een natuurlijk proces is om ruimte te maken voor iets nieuws. Toch is dit geen voortdurende toestand. Elke nee die je nu op je pad krijgt, maakt ruimte voor een grotere ja waar jouw hart van gaat zingen.

Terug wat meer gezelschap opzoeken eind juni 2021

Vanaf zondag 27 juni gaat Venus in Leeuw lopen wat ons nu echt zin geeft om te genieten van het buitenleven. Cultuur, theater, optredens… Het zijn zaken waar we nu maar al te graag bij willen zijn. En met een beetje creativiteit kan dit misschien ook wel. Je kunt je verder de komende weken ook erg op je hobby’s gooien en even echt me-time voorop stellen in je agenda.

We sluiten de maand juni af met een verbinding tussen Mercurius en Venus op dinsdag 29 juni die ons de mogelijkheid geeft om de connectie te leggen tussen ons gevoel en ons verstand. Een mooie kans tot verbindende communicatie en smaakvolle grappen. Het lijkt me een fijne dag om in gezelschap door te proberen brengen.

Ben jij nu benieuwd geworden naar wat deze standen voor jou persoonlijk te betekenen hebben? Dan is een astrologische gidsing sessie vast iets voor jou. Je boekt nu hier jouw sessie.

Soms is alles wat we nodig hebben een zachte hand met een vleugje magie die jou de juiste weg aanwijst. 

Wil jij terug connectie maken met jouw zielenpad en die dromen eindelijk tot vervulling laten komen?

Dan is een astrologische gidsing jouw eerste stap. 

  • Begrijp welke levensthema’s nu jouw aandacht vragen en wat de juiste gebieden zijn om nu jouw focus op te gaan leggen.
  • Krijg inzicht in de bedoelingen achter de huidige gebeurtenissen en welke lessen er in verborgen liggen.
  • Ontvang mogelijkheden om met toekomstige transits en progressies om te gaan zodat je er het meeste uit kan halen.
  • Begrijp de rode draad doorheen het komende jaar op basis van jouw solaarhoroscoop.
  • Praktische tips en tricks om het komende jaar gracieus door te komen.
  • Allemaal in 1 individuele sessie via Zoom

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, masseuse en kruidenliefhebber. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.