Caroline/ november 19, 2018/ Voeding/ 0 reacties

Kalium is de tegenhanger van natrium. Beiden hebben elkaar nodig om ons lichaam samen te ondersteunen. Een teveel van het ene, betekent dan ook een tekort van het andere. Eet je te veel natrium, dan zal je kaliumspiegel te laag staan. Alcohol, koffie en suiker hebben over het algemeen een nadelige invloed op kalium. Vermijd deze zaken indien je een goede opname van kalium wenst.

Kaliumrijke voedingsmiddelen

Er zijn veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium. Zo vind je dit mineraal in de meeste groenten- en fruitsoorten. Toch zijn er een aantal toppers die erg veel kalium bevatten. Deze vat ik hieronder voor jou samen.

 • Cacao
 • Abrikozen
 • Pistache
 • Paranoten
 • Amandelnoten
 • Linzen
 • Postelein
 • Pompoenpitten
 • Pinda’s
 • Lijnzaad
 • Zonnebloempitten
 • Spinazie
 • Hazelnoot
 • Pijnboompitten
 • Pecannoten
Natrium en kalium houden elkaar in evenwicht.

Evenwicht tussen natrium en kalium is noodzakelijk voor ons lichaam.

Waarvoor dient kalium in ons lichaam?

Kalium regelt dus samen met natrium de waterbalans in ons lichaam. Waar natrium onze bloeddruk verhoogt, zal kalium deze verlagen. De prikkelgeleiding in onze cellen kan enkel plaatsvinden bij een goede verhouding tussen beide mineralen. Hierdoor is kalium onmisbaar voor een evenwichtig hartritme en een goede werking van onze spieren en zenuwen.

Dit mineraal levert zuurstof aan de hersenen en bevordert hierdoor een goed denkvermogen. Daarnaast speelt het mineraal een rol bij het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam. Het behandelen van allergieën kan verbeteren bij een goede kaliumspiegel. Kalium heeft een ondersteunende werking bij het afbreken van koolhydraten door onder andere de afscheiding van insuline te bevorderen en ondersteunt ons lichaam bij het produceren van lichaamseigen eiwitten.

Spierkracht kan maar door een samenspel van natrium en kalium.

Kalium heeft ook zijn rol te spelen in onze spieren.

Wat gebeurt er bij een onevenwicht?

Door medische ziekten of ingrepen kan er een verhoogde kaliumspiegel. Vaak veroorzaakt dit teveel hartritmestoornissen. We zien hierbij ook verwaand en arrogant gedrag ontstaan, maar dit komt niet vaak voor.

Tekorten komen vaker voor en kunnen het gevolg zijn van diarree, braken, hevig transpireren en uitdroging. Sommige ziekten en medicijnen veroorzaken tevens tekorten. Een tekort leidt tot spierzwakte en verstoort de prikkelgeleiding in het lichaam. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen met duizeligheid en moeheid. De bloeddruk is laag en er kan sprake zijn van constipatie.

Mensen met een lage kaliumspiegel zijn opgebrand en hebben een pessimistische kijk op het leven. Het ontbreekt hen aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. De veerkracht en vitaliteit is aangetast. Levensvreugde is op dat ogenblik ver te zoeken. Doordat dit mineraal geregeerd wordt door de Maan, kan een Zon in Steenbok hier meer van nodig hebben. Een Steenbok kan in een aantal gevallen een echte zwartkijker zijn.

En soms ligt de oorzaak niet direct in je voeding, maar veel dieper. Namelijk in je celgezondheid. Want als jouw cellen de nodige voedingsstoffen niet voldoende kunnen opnemen, dan werkt alles minder goed. Wil je graag ontdekken wat jij kan doen om jouw celgezondheid te verbeteren? Dan is de celgezondheid test jouw eerste stap. Ontdek hem hier.

De weg naar echte gezondheid

Loop jij al lang met vage klachten waar je maar niet de vinger op kunt krijgen? Vaak is er nog niet echt sprake van een ziekte. Toch voel jij je niet gezond. Je bent moe, hebt een kort lontje. Je bent zeker niet meer diegene die je een aantal jaar geleden was. Zou het dan toch de leeftijd zijn?

 

Welnee! Ook op je 80ste kun jij jou vitaal voelen. Je moet alleen een handje geholpen worden hoe. Bij ruim 90% van de mensen staan hun celgezondheid testwaarden niet optimaal. Afhankelijk van de afwijkingen en de periode dat jij hier al mee rondloopt, ervaar je meer of minder klachten. Je voelt je niet gezond, maar ook niet echt ziek.

 

Deze celgezondheid test valt onder wat we noemen functional medicine. Het is bedoeld om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen met de juiste adviezen gesteund op wetenschappelijke grond. Geen natte vingerwerk dus. 

Wie ben ik?

Caroline Risack is een professionele astrologe. Ze gelooft erin dat ze vanuit de complexiteit van de astrologische horoscoop praktische en down-to-earth adviezen destilleert die de levens van haar cliënten transformeert.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Of cliënten nu kiezen voor een éénmalige Astrologische Gidsingsessie of een diepe duik nemen in hun geboortehoroscoop door middel van het Astrologie Embodied traject, ze maken terug connectie met zichzelf. Dit komt hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn ten goede.

Caroline’s expertise helpt cliënten om zich aan te passen aan hun eigen natuurlijke ritmes en zo hun flow in het leven terug te vinden. 

Omdat Caroline gelooft in echt holistische zorg is zij ook nog werkzaam als naturopaat. Hiernaast is zij bezig met de opleiding tot vroedvrouw om zo vrouwen te ondersteunen in hun hormonale gezondheid. Haar expertise leert ieder terug connectie maken met hun lichaam en deze te eren en vertroetelen als een heilige tempel.

Caroline’s missie is het terug verbinden van klanten met hun ziel, oerkracht en fysieke lijf zodat ze hun volle potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen schenken. Zo maakt zij de wereld tot een mooier plekje.

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.