Caroline/ december 25, 2017/ Naturopathie/ 0 comments

Het is weer het seizoen van de winterkwaaltjes. Ik had een paar maand geleden een zware keelontsteking te pakken. Aangezien ik niet graag ziek ben haalde ik alles uit mijn natuurlijke medicijnkast wat mij kon helpen dat beestje te temmen. Een keelontsteking kan viraal zijn of bacterieel. Een bacteriële keelontsteking wordt meestal veroorzaakt door streptokokken. Het probleem van deze bacterie is dat deze toxines afgeeft die zich kunnen afzetten op onder andere je hartkleppen. In eerste instantie heb je hier geen last van, maar op termijn kan dit betekenen dat je hartkleppen moeten worden vervangen. Een keelontsteking waar geen betering in zit binnen de 24 uur, dien je dus steeds te laten nakijken door een arts om te zien of er geen antibiotica nodig is. Ik ben zelf geen fan van antibiotica, maar onnodige risico’s nemen lijkt het mij niet waard. Als je gebruik maakt van antibiotica is het steeds goed hier ook probiotica bij te nemen aangezien dit de negatieve effecten van de antibiotica vermindert. De kans op een schimmelinfectie achteraf daalt hierdoor ook aanzienlijk.

Mijn middeltjes bij keelontsteking

In de apotheek vind je een homeopathisch middel oscillococcinum, die je kunt inzetten om griep en virale infecties te lijf te gaan. Dit is een middel die ik gemakkelijk inzet als ik voel dat er sprake is van een infectie. Het kost niet veel geld en is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast neem ik ook een extra portie vitamine C in omdat deze vitamine naar het schijnt ook antiviraal zou werken. Ook in mijn voeding probeer ik extra vitamine C te voorzien. Aangezien ik graag seizoensgroenten eet zijn dat in de winter vooral spruitjes, boerenkool, rodekool, olijven, spinazie, spitskool, sinaasappel, citroen, kool …
Echinacea ideaal bij winterkwaaltjes

Echinacea is een goed middel om een bacteriële bijbesmetting te voorkomen.

Kruiden bij keelontsteking

Hierbij voeg ik dan een tinctuur van Echinacea omdat deze ervoor zorgt dat ik geen bacteriële bijbesmetting krijg en geen complicaties. Ook maak ik gebruik van kalmcold tabletten van Nutrisan waar Indiase gentiaan, vlierbes en pelargonium in zit. Daarnaast heb ik ook standaard katsklauw in huis of Uncaria tomentosa, wat een goed antiviraal middel is en anti-inflammatoir. Het is belangrijk dat je weet dat ook kruiden bijwerkingen kunnen hebben en interacties kunnen hebben met reguliere medicatie of kruiden. Lees zeker mijn disclaimer en ga niet zomaar experimenteren. Voor de keelpijn maak ik een thee van tijm met verse gemberschijfjes waar ik het sap van een versgeperste citroen bijvoeg. Dit mengsel kan in het begin wat prikken doordat je keel rauw aanvoelt, maar na een paar koppen voel je dit al bijna niet meer. Je kunt gerust wat honing toevoegen aan de thee als deze reeds wat is afgekoeld. Op deze manier wordt de thee nog sterker met de geneeskrachtige eigenschappen van honing.

Oliekauwen een vergeten gebruik

’s Ochtends bij het opstaan durf ik in zo’n periodes oliekauwen. Ik doe dit met een eetlepel olijfolie waar ik een tweetal druppels tea tree in doe. Door dit gedurende 5-15 minuten in mijn mond te laten rondwalsen maak ik mijn mondholte schoon van bacteriën en onzuiverheden. Dit zorgt ervoor dat de infectie minder snel zal uitbreiden. Ik maak ook een gorgelmiddel van een glas lauw water met een eetlepel zout waar ik eveneens een paar druppels tea tree in voeg. Dit werkt pijnstillend en helpt eveneens de keelontsteking indijken.
Gember, citroen en tijm zijn een ideale thee bij winterkwaaltjes

Gember, citroen en tijm zijn een ideale thee bij winterkwaaltjes

De bijhorende kwaaltjes natuurlijk verlichten

Keelontsteking gaat bij mij vaak nog gepaard met een verstopte neus. De tijm is reeds slijmoplossend, maar dit is niet steeds voldoende. Om dit euvel op te lossen zet ik mijn waterkoker op en doe kokend water in een kom waar ik etherische olie bijvoeg. Een keuze die ik in deze gevallen gemakkelijk maak is jeneverbes, rozemarijn, eucalyptus en tea tree. Ik hang dan een 10-tal minuten boven dit badje met een handdoek over mijn hoofd en adem rustig in voor zover het lukt. Vaak merk ik met 1 behandeling al een wereld van verschil. Als ik dan later op de dag terug last krijg, herhaal ik dezelfde procedure gewoon opnieuw. Een gesneden ui op je nachttafeltje kan je helpen om tijdens de nacht je neus vrij te houden. Ui is een natuurlijk antibioticum. Als je overdag in staat bent om te eten, kan het ook interessant zijn om wat rauwe ui in je maaltijd te verwerken. Ook bieslook en knoflook zijn goede middelen om in je eten te verwerken als er sprake is van een keelontsteking.

Algemene adviezen bij ziekte

Natuurlijk is het ook belangrijk om goed te rusten als je ziek bent. Neem even wat gas terug en wikkel je in een warm dekentje. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt zodat je de gifstoffen die je aanmaakt om de ziekte te bevechten, kunt uitplassen. Als je koorts maakt, kan het soms comfortabel zijn om een cold pack in je hals te leggen. Dit neemt de grootste ongemakken weg. Gebruik bovenal je verstand en raadpleeg een arts als je het niet vertrouwt. Merk jij dat jouw immuniteit niet is wat ze zou moeten zijn? Dan zou jouw celgezondheid wel eens niet optimaal kunnen zijn. Mijn celgezondheidpakket kan hier een ideale match voor je zijn. Ontdek er hier meer over.

Zolang we de wortel van het probleem niet aanpakken is het aanmodderen.

Als jij het net als ik beu bent om altijd maar halve resultaten te verkrijgen, dan is dit pakket voor jou de ideale match.

Wil jij ook graag naar de kern en oorzaak van jouw gezondheidsproblemen?

  • Drie consulten voor de afname van de test (t.w.v. € 99.00)
  • Drie keer uitmeten met bioresonantie (t.w.v. € 100.00)
  • Drie testen om de celgezondheid te bepalen (t.w.v. € 351.00)
  • Drie consultaties met bespreking van de resultaten en adviezen (t.w.v. € 240.00)
  • Extra ondersteuning bij het bestellen van je supplementen 
Waarde van het totale pakket = € 790.00 
 
Mijn prijs = 480 euro (ook te betalen als: 3 x 160 euro)

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Caroline Risack. Ik ben een doorwinterde astrologe, naturopate en vroedvrouw in opleiding. Gedurende de jaren waarin ik voornamelijk met vrouwelijke klanten werkte, was ik getuige van de grote toegevoegde waarde van een holistische aanpak om tot een gezond hormonaal evenwicht te komen.

Mijn deskundige begeleiding helpt vrouwen om zich aan te passen aan hun natuurlijke ritmes en de flow in hun leven te vinden. Ik leer elke vrouw haar lichaam te eren en voeden als een heilige tempel.

Mijn missie is om vrouwen opnieuw te verbinden met hun ziel, oerkracht en fysiek lichaam, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken en hun gaven aan de wereld kunnen geven.

Share this Post

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.